Olympisk Vægtstang – Hvad er det, og hvor findes de bedste?

  • Af Sportssektionen.dk
  • Opdateret 02/06/2020
  • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.
Olympisk vægtstang

En olympisk vægtstang er den klassiske lige model, når det kommer til vægtstænger. Den er rigtig god til øvelser som bænkpres på træningsbænk, squat, dødløft og så videre.

Stangen er god til konkurrenceløft såvel som blot at komme i super god kondition og fysisk form derhjemme. Førhen var det mest i fitnesscenter, at man stødte på vægtstænger. I dag man kan købe dem og arrangere et lille træningsrum derhjemme.

Olympiske vægtstænger kaldes også for OL vægtstænger. De har typisk en huldiameter på 50 mm, hvorpå du kan putte vægtskiver i forskellig størrelse – lige fra 2 kilo til 30 kilo!

En OL vægtstang er anvendt af professionelle, fordi den er designet til at bære tung vægt. På den måde kan du opgradere løbende uden problemer, i takt med at du bliver stærkere af din træning. Du kan både bruge almindelige vægtskiver eller bumper plates til din olympiske vægtstang.

Bedst til prisen

cPro9 Olympic Vægtstang

Kvalitetsvalg

Toorx Olympic Vægtstang

Billig vægtstang

Ziva OL Vægtstang

Kvalitetsvalg

OL vægtstang 20 kg

Pro udstyr

ATX Golden Bar Olympisk Vægtstang

Forskellige modeller og priser

Når du skal investere i en olympisk vægtstang, så er der et bredt sortiment at vælge mellem online. Du kan få din stang i forskellige mål såsom 120 centimeter eller 220 centimeter.

Køber du din OL vægtstang som sæt med tilhørende vægtskiver og låse, kan du ofte spare penge. Du kan også overveje, om du skal have et vægtstativ, så du øger sikkerheden under din træning. En måtte kan være med til at skåne gulvet, når du træner med vægtløft.

Når du træner med en olympisk vægtstang, laver du ofte sæt af forskellige øvelser. Det kunne være 3 x 10 row, 2 x squat og så afslutning med dødløft. Det er vigtigt, at du sørger for at have en ret positur, så du ikke beskadiger led under træning.

Olympisk vægtstang bedst i test

Ifølge anmeldersiden T3.com er den bedste vægtstang i 2020 en olympisk en af slagsen. Den hedder Jordan Fitness Ultimate Bar og er ekstremt god til høj vægtbelastning. Stangen er 220 centimeter lang og har bestået en test på op til 750 kilo. Det er mere, end noget menneske nogensinde vil træne med.

Det betyder, at modellen kan holde til nærmest alt. Er man seriøs med sin træning og ønsker en vægtstang, der kan holde længe, så er Jordan Fitness Ultimate Bar et rigtig godt bud. Den har desuden et rigtig godt greb, som beskytter nakke og skulder, når du eksempelvis laver squat øvelsen.

Hvorfor træne med olympisk vægtstang

Vægtløft er en af de helt klassiske øvelser inden for fitness. Med en solid vægtstang ved hånden kan du træne samtlige af kroppens muskler og styrke dine indre organer. Du styrker din krops evne til at transportere ilt rundt i kroppen.

Samtidig er det en utrolig fleksibel træningsform. Du kan træne vægtløft alle tider på døgnet. Det er en utrolig hård form for motion, men det tager ikke lang tid, før du opnår gode og synlige resultater. Det er en fremragende måde at få en både sund og flot krop på.

Med en olympisk vægtstand kan du træne hele kroppen og udfordre dig selv på daglig basis. Find din drømmemodel online og undersøg forskellige udbydere for at finde det billigste sted at købe.   

Hop til:

Relaterede artikler

kettlebell 16 kg
Kettlebell Guide
Kettlebell 16 kg – Her finder du nogle gode valg
kettlebell 12 kg
Kettlebell Guide
Kettlebell 12 kg – God til at udføre mange øvelser
Vægtskiver 50 mm
Vægtskiver Guide
Vægtskiver 50 mm – Træn med 50 mm vægtskiver
kettlebell 10 kg
Kettlebell Guide
Kettlebell 10 kg – Her finder du de bedste og billigste
Håndvægte Guide
Håndvægte 2 kg – Styrketræning på den simple måde
Eleiko vægtskiver
Vægtskiver Guide
Eleiko vægtskiver – Et godt valg til hjemmetræningen
Vægtskiver 30 mm
Vægtskiver Guide
Vægtskiver 30 mm – kom godt i gang med styrketræning
Iron Gym Pull Up Bar
Pull Up Bar Guide
Iron Gym Pull Up Bar – Én af de bedste pull up bars på markedet
Håndvægte 5 kg
Håndvægte Guide
Håndvægte 5 kg – Gode håndvægte til de fleste øvelser
kettlebell 8 kg
Kettlebell Guide
Kettlebell 8 kg – Den perfekte styrketræning til dig
10 kg håndvægte
Håndvægte Guide
Håndvægte 10 kg – Gode til hjemmetræningen