• Kondition
  • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Stepmaskine Guide

Vi har fundet nogle af de bedste stepmaskiner på markedet.

Selvom vi, langt om længe, hvis du spørger os, er ude af januar måned, er der stadigvæk mange, der måske endnu ikke er kommet i gang med nytårsforsættet. Du ved godt, hvilket vi tænker på. Det, som de fleste af os har prøvet at tage mindst én gang i livet.

Vi taler selvfølgelig om det nytårsforsæt, der handler om at træne mere end året før, om at prøve på at leve lidt sundere, om at komme af med de kalorier, der irriterer os. Men måske har man haft uhyre travlt med arbejdet, at passe børnene, eller generelt har man bare ikke kunnet finde tid til at indfri nytårsforsættet i hverdagen.

Heldigvis er det jo aldrig for sent at komme i gang. Husk, at det nye år altid vil være nyere end det forgangne, og derfor kan du ”snyde” lidt ved at komme senere i gang. Bare du kommer i gang.

Derfor har vi kigget rundt på flere måder, hvorpå du lettere kan komme i gang med at forbrænde (jule)kalorierne. Én af dem, som vi vil fokusere på i denne guide, er stepmaskiner. Vi har kigget på flere typer af stepmaskiner og kommer med forslag til, i hvilke situationer de hver især kan gavne dig. Så tag at læse med, og find inspirationen til at starte dit sunde nytårsforsæt. Først et lille overblik over nogle af de maskiner, som vi har fundet gennem vores research.

Bedst til prisen

Abilica CoreStep 360

Simpel og effektiv

Kettler Mini Stepper

Bedste stepmaskine

cPro9 Premium Twist Stepper

Billig stepmaskine

Titan Ministepper

Høj kvalitet

Kettler Montana

Hvad er en stepmaskine, og hvilken effekt får man af den?

Til at starte med vil vi selvfølgelig komme lidt nærmere ind på, hvad en stepmaskine egentlig er. Ordet siger måske sig selv: det er en maskine, som du placerer dine fødder på, hvorefter du bevæger dem op og ned på selve maskinen. Maskinen simulerer det at gå op og ned ad en trappe, deraf navnet stepmaskine, der stammer fra det engelske ord for trappe og skridt, ”step”. Generelt findes der forskellige typer af stepmaskiner til forskellige behov og til forskellige priser. Fælles for dem alle er dog, at de som nævnt simulerer trappegang, hvorfor du blandt andet kommer i bedre form.

Lad os starte med den nok vigtigste årsag til, at mange af os overvejer at anskaffe sig en stepmaskine, nemlig kalorieforbrændingen. For eksempel kan en kvinde med en vægt på 63 kilogram forbrænde op til 572 kalorier i løbet af en god times brug af en stepmaskine. Du startede måske med at tænke, at det at gå op og ned ad en trappe ikke har en synderlig stor effekt, fordi du formodentligt går op og ned i et roligt tempo.

Så hvorfor skulle en maskine, der efterligner trappegang, kunne være i stand til at hjælpe dig? Du har måske ikke tænkt over det noget før, men man forbrænder faktisk en del kalorier udover at forbedre sin kondition, når man går op og ned ad en trappe. For det er lige netop, fordi man det meste af tiden tager det stille og roligt, når man bruger en trappe. De fleste mennesker vil sikkert ikke begynde at løbe op og ned ad trapperne i kontorbygningen eller i storcentret. Derfor er en stepmaskine en rigtig god og handy måde at forbrænde sine kalorier på, da du jo simulerer trappegang.

Og selv hvis du aldrig har prøvet at træne med en stepmaskine, behøver du ikke at tro, at det kun er noget, der anvendes af topatleterne eller de mennesker, der flittigt træner i et fitnesscenter. En stepmaskine er nemlig designet således, at den er let at anvende, hvorfor den er særdeles brugervenlig. Omend du selvfølgelig bevæger dine arme, så forbliver din øvre del af din krop forholdsvis stille under træningen, eftersom det er den nedre del af kroppen, som bruger stepmaskinen. Og fordi dette er tilfældet, så træner du dine hoftemuskler, og det kan også hjælpe dig med at få strammere baller.

Så du kan med fordel starte med stille og rolige skridt – i den bogstaveligste forstand – og i dit helt eget tempo begynde at forbrænde de kalorier, som du siden nytåret så meget har ønsket at komme af med.

Hvorfor er det vigtigt at træne?

Eftersom du allerede er i gang med at læse vores guide, er du samtidig også godt i gang med at overveje fordelene ved at være aktiv og dyrke forskellige former for træning. Men det er vigtigt, at det ikke blot forbliver ved dine overvejelser om træning, men at du rent faktisk fører dem ud i livet. Tit og ofte, alt for ofte, sker det, at vi tillader, at hverdagens stress og jag lykkes med at komme i vejen for vores ønsker og mål om mere træning. Derfor er det altid en stor fordel for dig, når du finder en træningsform, der passer til dig, din krop og naturligvis også til din hverdag.

Det skal være sjovt at træne

Sørg for at finde noget, der aldrig vil komme til at føles som et arbejde, når du træner. Med det mener vi, at du skal finde noget, som du rent faktisk glæder dig til at komme i gang med at træne. Selvfølgelig skal du regne med, at du kommer til at svede og blive forpustet. Din træning skal gerne kunne mærkes på din krop, mens du udfører træningen. Men det behøver overhovedet ikke forvandle sig til en stor prøvelse, som mange måske har det i forbindelse med deres fitness-medlemskab.

Der er stort set kun fordele ved at træne og være aktiv

Udover den mere eller mindre åbenlyse fordel, at du forbrænder kalorierne, kommer du også selvsagt i bedre form af at træne, også når du træner på en stepmaskine. Dette gør dig mere glad, da du overordnet set kommer i bedre form og vil have mere energi til hverdagen. Når man er træt efter en hård dag på arbejde, kan man ofte falde i den fælde, at man tager sig en middagslur i håbet om, at man bliver mere frisk til resten af dagen. Men dette kan ofte ende med at gøre dig endnu mere træt, hvorved du ikke vil have overskud til at klare dagens andre eventuelle opgaver.

I stedet for kan du med fordel bruge 10 minutter, et kvarter eller en halv time på den form for træning, som du føler, at du kan klare i forhold til dit træthedsniveau. Du vil ret hurtigt under din træning føle dig mere frisk, og selv når du er færdig med at brænde kalorierne af, vil du mærke, at du er i stand til at fortsætte hverdagens gøremål. Dette vil gavne dig selv, din præstation på arbejdet og naturligvis også dine omgivelser samt dine nærmeste.

Stepmaskiner er gode til hjemmebrug

Efter at have rundet hvad nogle af fordelene ved at bruge en stepmaskine er, kan vi starte vores stepmaskine-guide med de små skridt og fortælle om den meget populære mini-stepmaskine. Du kan med fordel undersøge disse små hjælpere, hvis en af årsagerne til, at du ikke påbegyndte dit nytårsforsæt, er din travle hverdag.

Vi kender det alle godt og ved, hvor lidt overskud man i løbet af sin fritid har til at tage en tur til fitnesscentret. Dette er endnu en væsentlig fordel, som du får, når du vælger at anskaffe dig en, i dette tilfælde, mini-stepmaskine. For som navnet antyder, er der fokus på dens lille og kompakte størrelse. For den har nemlig to formål: at hjælpe dig med at komme i bedre form og ikke fylde i dit hjem.

Dette skaber så en fordel på ligeledes to måder: den praktiske og den psykiske. Med den praktiske tænker vi selvfølgelig på det faktum, at du meget let kan tage mini-stepmaskinen frem fra opbevaringsstedet, når du gerne vil træne. Du kan under din træning stille den midt i stuen eller soveværelset, så du for eksempel kan se fjernsyn, mens du træner på stepmaskinen. Og den psykiske fordel opstår, hvis man en gang imellem har en tendens til at se sin træning som et arbejde. For det kan jo hænde, at du på et tidspunkt får mindre motivation, selvom du jo har anskaffet dig en stepmaskine for at undgå lige netop dette. Derfor er fordelen den, at du lægger stepmaskinen væk, når du er færdig med at bruge den. På den måde får du aldrig den følelse, at træning bare er noget, der skal overstås, som hvis du havde et større træningsudstyr derhjemme.

Mini-stepmaskine – Giver dig muligheden for at starte med det enkelte

Ligesom med de andre stepmaskiner generelt kommer en mini-stepmaskine i forskellige design, former og funktioner. Det gode ved dem alle er, at du som nævnt ganske let kan anvende dem derhjemme, i dit eget tempo, og i så lang tid som du kan overskue, eller rettere, får tid til.  Hvis du gerne vil starte med noget, der er ret enkelt at komme i gang med, kan du overveje den meget simple og samtidig effektive Kettler Mini Stepper. Denne lille fyr fylder først og fremmest ingenting sammenlignet med mange andre typer for fitnessudstyr, som man kan vælge at have i sit hjem.

Simpel og effektiv

Kettler Mini Stepper

mini stepmaskine

Denne lille stepmaskine er super smart, og samtidig effektiv. Den fylder ikke meget i hjemmet, og opfylder det basale behov en stepmaskine skal.

Den er udstyret med en smart computer, så du hele tiden kan følge med i din træning. Den viser f.eks. antal skridt, tid, kalorier osv.

Kettler Mini Stepper kommer med hydrauliske støddæmpere, hvilket gør, at din trædemodstand bliver meget jævn. Dermed vil du have lettere ved at komme i gang med at bruge maskinen, hvis dette for eksempel bliver din første prøvelse med en stepmaskine. Og kan du huske, da vi tidligere i guiden nævnte den meget vigtige kalorieforbrænding som en stor årsag til, at du måske sidder og læser denne guide? Kettler Mini Stepper kommer nemlig også med en indbygget computer, hvor du kan se, hvor mange af de irriterende kalorier du er i gang med at komme af med. Samtidig kan du se de antal skridt, du tager, og hvor lang tid der går. Dermed kan du meget let, mens du træner endda, holde styr på dit tempo og fremgang.

Dette gør det en del lettere for dig at holde styr på, hvor langt du er kommet, ikke bare med den enkelte træningssession, men i det hele taget. En god ide vil dermed være, at du noterer dig, hvor lang tid det i starten tager for dig at forbrænde et vist antal kalorier, eller hvor mange skridt du skal bruge for at forbrænde disse kalorier. Lad os sige, at du i starten tager et roligere tempo og bruger omkring et kvarter på at forbrænde 10 kalorier. Prøv så at stille dig selv nogle mål, hvor du beslutter dig for at forbrænde dette antal hurtigere, for eksempel på 10 minutter.

For lige så vigtigt det er, at du stiller dig selv et mål om at træne mere i hverdagen, er det også vigtigt, at du opdeler dette store og overordnede mål, i mindre mål. Dermed vil du, skridt for skridt, komme tættere på det overordnede mål. Og hvad der er vigtigere, du vil have et godt overblik over, hvor langt du er kommet med det enkelte delmål, og hvor langt, eller hvor kort, du har til det endelige mål. Ved at anvende udstyr, der kan hjælpe dig med at have et bedre overblik, mindsker du risikoen for, at du kommer til at miste motivationen for at fortsætte din træning.

Det gode udstyr behøver ikke koste en hel bondegård

Og ovennævnte er lige netop årsagen til, at vi mener, at en stepmaskine er en rigtig god løsning til mange personer med forskellige baggrunde, når man gerne vil komme i bedre form. Heldigvis er der producenter af relevant træningsudstyr, der også har denne detalje i baghovedet, når de designer udstyr til træning. Et rigtig godt eksempel på sådan et produkt er den billige Titan Ministepper.

Billig stepmaskine

Titan Ministepper

billig stepmaskine

Her får du en smart mini stepmaskine med en lille simpel computer som viser tid og kalorieforbrænding.

Denne stepmaskine kommer med såkaldte Xertubes, som er en form for træningselastikker. Således kan du træne overkroppen, samtidig med at du benytter stepmaskinen.

Den lave pris til trods kommer denne stepmaskine også med en indbygget computer, hvor du kan se alle de relevante oplysninger. Men hvad der er vigtigere at nævne er de smarte Xertubes træningselastikker. De kobles fast til selve stepmaskinen, hvorved du faktisk også kan træne overkroppen. Dermed kan du på en meget billig måde inddele din form for træning i flere stadier.

Vi nævnte foroven, at du kan bruge en stepmaskines indbyggede computer til at følge med, hvor langt du er kommet. Så med denne Titan Ministepper kan du starte med at fokusere først på din nedre del af kroppen, ballerne, lårene eller benmusklerne generelt. Når du efterhånden kommer i bedre form, og når du har vænnet dig til stepmaskinen, kan du gå videre til næste skridt og begynde at træne overkroppen. Igen er det en god ide at gøre det i små skridt og dit eget tempo, hvis du er nybegynder.

Start for eksempel med at tage 50 træk med elastikkerne, eller mindre hvis du føler, at 50 er for meget, mens du selvfølgelig også fortsætter med at træne benmusklerne. Uanset hvilket antal du vælger at starte med, så sæt dig et klart mål, du gerne vil nå. Efterhånden vil du komme til at føle dig stærkere, og så kan du tage både flere elastiktræk og blive længere på stepmaskinen. Så hvis du er på et strammere budget, eller hvis du bare gerne vil have mere for pengene, kan du med fordel overveje at finde en stepmaskine, der kan anvendes til mere end blot den nedre del af kroppen. Og det fantastiske ved en stepmaskine er jo, at den hurtigt kan gemmes væk efter din træning.

Sæt kulør på din træning med din mini-stepmaskine

Det hænder en gang imellem, at de forskellige typer af træningsudstyr har et lettere kedeligt design, hvilket kan have en negativ indflydelse på vores træningsmotivation. Man tænker måske ikke så meget over det, men designet på dit træningsudstyr kan have en stor betydning for, om du glæder dig til at komme i gang med at træne eller har tendens til at forbinde udstyret og træningen som en prøve.

Selvfølgelig er det udstyrets funktion, der er det allervigtigste. Men dermed er det alligevel kun en stor fordel, hvis et udstyr, eller i vores tilfælde en mini-stepmaskine, også er flot at se på, samtidig med at den funktionelle kvalitet er i top. Så kan du med fordel tage et nærmere kig på denne flotte Abilica CoreStep 360. Når man ser denne mini-stepmaskine, er det svært at tro, at den ligger i den lavere prisklasse. Dens design er virkelig en fryd for øjet, og du vil ligefrem glæde dig til at tage den ud af opbevaringsstedet og komme i gang med at træne på den.

Bedst til prisen

Abilica CoreStep 360

Bedste stepmaskine

CoreStep er yderst populær blandt brugerne. Du får høj kvalitet for pengene, og maksimal udbytte af træningen på denne stepmaskine.

Her får du alt hvad du skal bruge i en stepmaskine. Det smarte ved denne stepmaskine er den specielle udformning, som sikrer træning af både ben, baller og mave, samt aktiverer andre muskelgrupper takket være den anderledes bevægelse end normale stepmaskiner.

Og du får de samme træningsmuligheder, som du kan forvente fra andre, mere ”standard-designede” mini-stepmaskiner. For den styrker dine lår, mave og ryg, og ballerne selvfølgelig. Man kan bruge denne stepper fra begge sider, så alle hjemme hos dig kan prøve den og opleve de mange fordele ved en mini-stepmaskine. Desuden er den indbygget med den specielle udformning som gør, at du får aktiveret yderligere muskler i din core. Og du kan selvfølgelig også holde styr på din fremgang, forbrændte kalorier og tidslængde via maskinens display.

Så hvis du har på fornemmelsen, at du måske på et tidspunkt vil miste motivationen med at træne, kan du måske overveje en mini-stepmaskine som denne foroven, der både er flot at se på, mens du træner, og sørger for, at du opnår dine træningsmål.

Stepmaskiner kan give dig fitness i hjemmet

Hvis du dog gerne vil have en stepmaskine, der minder om det træningsudstyr, som et fitnesscenter typisk har, eller hvis du blot gerne vil tage skridtet videre fra en mini-stepmaskine, er der heldigvis en del muligheder for at få en større stepmaskine, som du også sagtens kan bruge derhjemme. Dette kan også være et af dine mål, som du bygger videre på, efter at du tog det første skridt med en ministepper.

Et rigtig godt skridt mod en større stepmaskine er ved at se på cPro9 Premium Twist Stepper, der giver dig et væld af muligheder. Den har et håndtag, som du let genkender fra en motionscykel, hvorpå dens computer viser de vigtigste detaljer angående din fremgang.

Bedste stepmaskine

cPro9 Premium Twist Stepper

stepmaskine test

cPro9 Premium Twist Stepper Stepmaskine er en lidt større model af slagsen. Men du får tilgengæld også flere funktioner med, da derr både er håndtag for øget komfort under træning samt en computer.

Den er fremstillet i højeste kvalitet med en avanceret computer. Du kan også justere skridthøjden, så den passer til lige præcis din højde.

Udover at twist-stepperen i det hele taget er robust, er selve håndtaget selvfølgelig med til at give dig mere stabilitet, hvorved du vil have lettere ved at træne i et højere tempo, end når du anvender en mini-stepmaskine. En anden fordel ved en twist-stepmaskine er, at selve konstruktionen og måden, hvorpå man træner på den, er med til at forbedre dine bens blodcirkulation. Og da cPro9 er en større maskine, betyder det også, at den har nogle større fodpedaler.

Hvis du har mod på at tage et endnu større skridt på din træningsvej, kan du også kigge nærmere på denne Kettler Montana Stepmaskine. Denne maskine ligger i den dyrere prisklasse, men til gengæld får du meget stabil stepmaskine, der er specielt designet til træningen af lårene og ballerne.

Høj kvalitet

Kettler Montana

bedst i test stepmaskine

Denne stepmaskiner er i den lidt dyrere ende af skalaen, men det er en maksine af højeste kvalitet. Du får god komfort til træningen af lårene og ballerne.

En af de store fordele ved denne stepmaskine er, at du kan justere modstanden, således at du kan tilpasse din træning alt efter dit niveau. Så kan du altid holde motivationen.

Hvad der er vigtigere i forhold til andre stepmaskiner, så kan du med en Kettler Montana indstille din modstand på grund af maskinens oliecylindere. Dermed kan du gradvist opjustere din træningsform, eftersom du bliver bedre og stærkere. Dens computer kommer med alle de vigtigste funktioner, plus ekstra. Du kan for eksempel måle din puls og se, hvor mange steps du har taget m.m. Alt i alt er en Kettler Montana Stepmaskine en god, langtidsholdbar investering, hvis du virkelig vil ombygge din stue til dit helt eget fitnesscenter.

Hvad er den bedste stepmaskine for dig?

Vi er i denne guide kommet godt ind på, både hvad fordelene ved at træne generelt er, og hvilke typer af stepmaskiner der findes derude. Og du har forhåbentlig fået et bedre indblik i, hvilken stepmaskine der passer bedst til dig og dine behov. Der er selvfølgelig flere ting, som man skal overveje inden et hvilket som helst køb. Hvis du er nybegynder eller ikke har et stort behov, kan du undersøge mulighederne med en mini-stepmaskine nærmere. Og hvis du efterfølgende får mod på mere, er de større stepmaskiner et rigtig godt, næste skridt at tage. Det vigtigste er, at du finder en, som du vil glæde dig til at træne på.

Hold øje med de gode tilbud på stepmaskiner

Her til sidst vil vi gerne give dig endnu et godt råd. Hvad enten du er på et strammere budget eller har et større beløb at gøre godt med, kan du med fordel spejde efter de gode tilbud på både mini-stepmaskiner og de større stepmaskiner. Flere af de forhandlere, som vi i denne guide henviser til, giver ofte tilbud på de relevante maskiner. Og det er jo altid rart at spare en god sjat penge. Vi håber, at du finder en stepmaskine, der passer dig bedst, så du kan begynde at øge din kondition. God træning!

Kilder:

Relaterede artikler

guide til løbesko
Løbebånd Guide
En guide til at finde de perfekte løbesko
Bedste Maxfit Romaskine
Romaskine Guide
Maxfit romaskine Guide – Er en Maxfit romaskine den rette for dig?
Kilberry motionscykel
Motionscykel Guide
Kilberry motionscykel – Populære motionscykler til hjemmet
Tomahawk spinningcykel
Spinningcykel Guide
Tomahawk spinningcykel – Spinningscyklen til folk med ambitioner
Maxfit motionscykel
Motionscykel Guide
Maxfit motionscykel – Find din favorit blandt de bedste
kilberry løbebånd
Løbebånd Guide
Kilberry løbebånd – Find det bedste løbebånd, du kan investere i
Titan motionscykel tilbud
Motionscykel Guide
Titan motionscykel Guide – Her er de oplagte valg til alle behov
titan spinningcykel guide
Spinningcykel Guide
Titan Spinningcykel – En god kombination af kvalitet og økonomi
Technogym løbebånd
Løbebånd Guide
Technogym Løbebånd – Få de bedste funktioner
bedste titan løbebånd
Løbebånd Guide
Titan løbebånd – Et godt supplement til udendørs løb
Romaskine Guide
Kettler romaskine – Hvilken modstand er den bedste?
bedste titan crosstrainer
Crosstrainer Guide
Titan Crosstrainer – Find det rette valg for dig