Håndvægte 5 kg – Gode håndvægte til de fleste øvelser

  • Af Sportssektionen.dk
  • Opdateret 02/06/2020
  • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.
Håndvægte 5 kg

Styrketræning var før i tiden for atleter, der havde brug for en stor styrke for at dygtiggøre sig inden for en specifik sportsgren. I dag ser billedet helt anderledes ud, hvor mange danskere benytter sig af styrketræning som den primære træningsform i hverdagen. Styrketræning er også en yderst effektiv træningsform, hvor du helt selv kan tilpasse den efter, hvornår du har tid.

Drømmer du om at kunne klare træningen hjemme i garagen eller måske i stuen? Så er der en række redskaber, du nemt kan anskaffe dig. Håndvægte på 5 kg er det ideelle redskab, der kan øge træningsintensiteten og få det størst mulige udbytte hver gang.

I denne guide vil vi fortælle dig mere om, hvordan du kan bruge håndvægte på 5 kg til hjemmetræning. Vi finder de bedste modeller på markedet i dag, og så guider vi dig til at finde håndvægte 5 kg på tilbud, hvis du vil have endnu mere for dine penge. T3.com har testet en række håndvægte på markedet, hvilket er en god indikation på, at du får nogle kvalitetsprodukter til hjemmet.

Kvalitetsvalg

Reebok 5 kg - Gummi (2 stk.)

Godt all-round valg

Abilica HexDumbbells

Nem og billig

cPro9 Justerbar Håndvægt

Hvorfor håndvægte?

Måske du er vant til at benytte dig af lange vægtstænger til dynamiske helkropsøvelser, hvor vægten er langt højere end håndvægte på 5 kg. Så hvorfor overhovedet købe håndvægte? Det er der en række gode svar på. Håndvægte egner sig særligt godt til træning af overkroppen. De består af to vægtskiver på hver side, der bindes sammen af en stang, der giver dig et godt greb under din træning.

Håndvægten er et særdeles brugbart redskab, idet du kan bruge den på alverdens forskellige måder. De er nemme at komme i gang med at bruge, sammenlignet med barebells, og så kan du bruge dem til at træne hele kroppen, hvis du har det rette træningsprogram. Desuden er håndvægte på 5 kg et træningsredskab, der kræver minimalt med plads i hjemmet, og dermed egner sig særligt godt til hjemmetræningen.

Det er en misforståelse, at al vægttræning skal ske med så meget vægt som muligt. Din teknik er afgørende for dine resultater, og ved at anvende håndvægte kan du nemmere fokusere på de rette bevægelser og det rigtige tempo. Anvender man for tunge vægte, tenderer vi til at bevæge os langt hurtigere, og vi mister evnen til at opretholde den gode spænding, der giver resultater.

Runde og heksagon håndvægte

Vi finder som udgangspunkt to forskellige former på de velkendte håndvægte; en rund og en heksagon. Runde håndvægte har selvsagt runde skiver på hver side af stangen/håndtaget, der binder dem sammen. De runde skiver kommer enten i metal eller i fast gummi, der har indlejret den angivne vægt.

En heksagon har samme opbygning, men i stedet for runde skiver vil disse være udformet som en heksagon. Den store fordel ved denne model er, at den ikke triller væk, når du har lagt den på gulvet. Den kan ligeledes være nemmere at bruge ved helkropstræning, hvor du bruger den ene skive som håndtag, eksempelvis ved en squat.

Materialet er vigtigt for din beslutning

Helt afgørende for dine håndvægte er materialevalget. Metalvægte kan være det foretrukne valg, hvis du ønsker nogle flotte håndvægte. Til gengæld vil du opleve, at håndvægtens overflader bliver glatte, hvis du har svedige håndflader under træning. Det kan gøre det besværligt at bruge disse til helkropstræning, fordi fingrene glider af vægten.

Du finder også håndvægte på 5 kg, der er overtrukket med gummi. Dermed er de støjsvage, når de rammer gulvet, og det vil være nemmere for dig at håndtere dem ved helkropstræning. Du kan til gengæld risikere, at de laver små, sorte mærker på gulvet, og det er vigtigt at have in mente.

Grebet er altafgørende

Det er ikke kun formen og materialet på vægtskiverne, der har en betydning for dit endelige valg. Grebet er noget nær det vigtigste for dig. Mange håndvægte på 5 kg kommer med et håndtag af metal og med en nubret overflade, der giver dig den bedst mulige kontrol. Et godt eksempel er Abilica HexDumbbell 5 kg, der har et ydre materiale af gummi og et metalgreb. De har ligeledes et håndtag, der bliver smallere ude i siderne, hvilket kan forbedre dit greb.

Godt all-round valg

Abilica HexDumbbells

Håndvægte test

Disse gummibelagte håndvægte er gode til dig der mangler håndvægte i forskellige vægtklasser.

De fås i mange forskellige størrelser sætvis fra 1-30 kg.

Du har også mulighed for at købe håndvægte på 5 kg med gummigreb. Det kan eksempelvis være denne model fra Reebok, der er fremstillet af kraftigt gummi. Gummioverfladen gør dem nemme at rengøre og giver dig et mere skånsomt greb for dine hænder. En ulempe ved gummigreb er, at de også kan blive glatte, hvis ikke overfladen er nubret. De er til gengæld skånsomme for indersiden af dine hænder ved brug.

Kvalitetsvalg

Reebok 5 kg - Gummi (2 stk.)

Gummi håndvægte 5 kg

Disse lækre håndvægte fra Reebok er fremstillet i gummi, men af kraftig kvalitet, således at holdbarheden er i top. De er således både ideelle til professionelt og privat brug.

Derfor passer disse håndvægte både til fritidsudøveren, og dig der er mere seriøs med din træning. Gummioverfladen gør at de er super nemme at rengøre og skånsomme overfor dig gulv.

Justerbare håndvægte

Det er også muligt at købe justerbare håndvægte, der er den ideelle løsning til dig, der gerne vil kunne øge vægten. Her kan du selv påsætte vægtskiver på dine håndvægte, så du nemt kan justere vægten. cPro9 justerbare håndvægte er et praktisk sæt, hvor der medfølger vægtskiver. Her kan du få håndvægte op til 10 kg i samme sæt.

Nem og billig

cPro9 Justerbar Håndvægt

billig håndvægt

Denne håndvægt giver dig mulighed for at lave en håndvægt på op til 10 kg.

Den består af en stang samt medfølgende skiver, som du kan skrue af og på, som det passer dine øvelser.

Justerbare håndvægte kan være et særdeles godt valg, hvis du ønsker at udvide dine muligheder under hjemmetræning. Du kan på den måde få ekstra vægt til dine helkropstræninger helt uden at skulle have flere forskellige håndvægte liggende fremme.

Find håndvægte 5 kg på tilbud

Håndvægte er i sig selv ikke et dyrt træningsredskab, hvis vi sammenligner prisen med træningsmaskiner eller barebells, der koster en hel del mere. Håndvægte på 5 kg er et populært produkt, og dermed er priserne også særdeles konkurrencedygtige.

Vil du gerne finde håndvægte 5 kg på tilbud, kan du altid se efter prismatch hos forskellige forhandlere. Har du fundet din ønskede model, kan du tjekke efter på andre sider, om de forhandler samme produkt billigere. Det kan også være godt at kigge efter brugte håndvægte, hvis du ikke har et stort behov for det nyeste på markedet. Det giver dig lidt mere råderum i dit budget, og du kan nemt og hurtigt få de vigtigste træningsredskaber hjem til dig, så du har mulighed for den perfekte hjemmetræning.

Prisen for håndvægte på 5 kg ligger på alt mellem 100-800 kr. Du kan i langt de fleste tilfælde finde håndvægte på tilbud, og det kan være smart at betale lidt ekstra for justerbare håndvægte, hvor du får flere håndvægte i ét og samme redskab.

Kilder:

Hop til:

Relaterede artikler

kettlebell 16 kg
Kettlebell Guide
Kettlebell 16 kg – Her finder du nogle gode valg
Olympisk vægtstang
Vægtstang Guide
Olympisk Vægtstang – Hvad er det, og hvor findes de bedste?
Eleiko vægtstang
Vægtstang Guide
Eleiko vægtstang – Her finder du kvalitetsvægtstænger fra Eleiko
kettlebell 12 kg
Kettlebell Guide
Kettlebell 12 kg – God til at udføre mange øvelser
Vægtskiver 50 mm
Vægtskiver Guide
Vægtskiver 50 mm – Træn med 50 mm vægtskiver
kettlebell 10 kg
Kettlebell Guide
Kettlebell 10 kg – Her finder du de bedste og billigste
Eleiko vægtskiver
Vægtskiver Guide
Eleiko vægtskiver – Et godt valg til hjemmetræningen
Vægtskiver 30 mm
Vægtskiver Guide
Vægtskiver 30 mm – kom godt i gang med styrketræning
20 kg vægtstang
Vægtstang Guide
Vægtstang 20 kilo – Et godt valg til din næste vægtstang
Iron Gym Pull Up Bar
Pull Up Bar Guide
Iron Gym Pull Up Bar – Én af de bedste pull up bars på markedet
kettlebell 8 kg
Kettlebell Guide
Kettlebell 8 kg – Den perfekte styrketræning til dig