Vægtskiver 30 mm – kom godt i gang med styrketræning

  • Af Sportssektionen.dk
  • Opdateret 02/06/2020
  • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.
Vægtskiver 30 mm

Når du skal styrketræne med vægtskiver og vægtstang, vil du typisk skulle vælge imellem vægtskiver 30 mm og nogle lidt større på 50 mm. Du kan få vægtskiver 30 mm i forskellige materialer.

Støbejern vægtskive

Vægtskive støbejern - 10 kg

Bedst til prisen

30 mm kunststof vægtskiver

Populært valg

Vægtskive gummi - 10 kg

Billige vægtskiver

30MM Jern Vægtskiver

Vægtskive støbejern - 20 kg

Det kan være jern, gummi eller plastik. Der er forskellige fordele og ulemper på de individuelle typer. Vægtskiver i jern fylder ikke så meget på stangen, og de lugter ikke. Til gengæld kan du komme til at ridse gulvet med dem nemmere, hvis du ikke passer på.

Vægtskiver med gummiarmering holder bedre og er relativt skånsomme ved stød. Køber du eksempelvis vægtskiver 30 mm i kunststof med greb, er de nemme at få af og på stangen, så du skifter vægte. Prismæssigt vil de forskellige typer ligge forholdsvist tæt, når du bestiller dem online. Når vægtskiver er på 30 mm, henviser det til hullets størrelse – dvs. der hvor stangen passer til.

Vægtskiver 30 mm kommer i forskellige størrelser og vægt

Når du bestiller 30 mm vægtskiver, så får du typisk flere sæt, som du kan træne varieret med. De fleste vil starte på en lavere vægt og øge løbende, som de bliver stærkere grundet træningen.

Når du investerer i vægtskiver 30 mm, så kan du vælge dem i forskellig bredde, diameter og vægtklasse. Det kunne være et par på 2,5 kg. med en diameter på omkring 23 cm og en bredde på 3,8 cm. Du kan også vælge en noget tungere model på 15 kg. med en diameter på over 30 cm og en bredde på lige under 7 cm.

Online kan du både købe enkelte sæt til meget lave priser (+ fragtpris). Du kan også vælge at købe en spritny vægtstang 30 mm og forskellige vægte til. Ofte kan du få en god pris, når du køber det samlet i et sæt. Der findes mange onlineudbydere af vægtskiver online:

Hvad giver det at træne med varierende vægtskiver

Når du har vægtstang og vægtskiver i hus, vil du typisk variere din træning mellem vægtklasserne. Der er selvsagt forskel på at løfte to vægte af 2 kilo hver og så at lægge sig ud med to vægtskiver på 15 kilo. Det sidste er først muligt, når du har brugt noget tid på at træne dig op. Det er en god idé at rådføre sig med en vægtskiver guide for at lære mere om vægtskiver, samt hvordan du kan sammensætte din træning, så du også skåner kroppen i processen.

Når du træner med vægtstang og vægtskiver, bruger du musklerne i overkroppen, ryggen og armene især. Men træner du med tung vægt, så bruger du faktisk hele kroppen til at løfte med. At træne med vægtstang er en af de mest effektive former for styrketræning. Køber du en vægtstang 30 mm og tilhørende vægtskiver til dit hjem, kan du træne styrke når som helst i løbet af dagen. På den måde kan du lave dit eget fitnesscenter.

Hop til:

Relaterede artikler

kettlebell 16 kg
Kettlebell Guide
Kettlebell 16 kg – Her finder du nogle gode valg
Olympisk vægtstang
Vægtstang Guide
Olympisk Vægtstang – Hvad er det, og hvor findes de bedste?
Eleiko vægtstang
Vægtstang Guide
Eleiko vægtstang – Her finder du kvalitetsvægtstænger fra Eleiko
kettlebell 12 kg
Kettlebell Guide
Kettlebell 12 kg – God til at udføre mange øvelser
kettlebell 10 kg
Kettlebell Guide
Kettlebell 10 kg – Her finder du de bedste og billigste
Håndvægte Guide
Håndvægte 2 kg – Styrketræning på den simple måde
20 kg vægtstang
Vægtstang Guide
Vægtstang 20 kilo – Et godt valg til din næste vægtstang
Iron Gym Pull Up Bar
Pull Up Bar Guide
Iron Gym Pull Up Bar – Én af de bedste pull up bars på markedet
Håndvægte 5 kg
Håndvægte Guide
Håndvægte 5 kg – Gode håndvægte til de fleste øvelser
kettlebell 8 kg
Kettlebell Guide
Kettlebell 8 kg – Den perfekte styrketræning til dig
10 kg håndvægte
Håndvægte Guide
Håndvægte 10 kg – Gode til hjemmetræningen