• Kondition
  • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Motionscykel Guide

I denne store motionscykel guide, har vi samlet al den vigtigste viden, til at finde den bedste motionscykel. Vi klæder dig på til at foretage det bedste valg, til lige præcis dit behov.

Det kan være besværligt at finde sig en god motionscykel. Der er mange faktorer at tænke på og mange mærker at vælge imellem. Kilberry er et meget anerkendt mærke inden for sportsudstyr og træningsværktøj. De har alt fra pilatesbolde til motionscykler, og en Kilberry-motionscykel vil helt klart give dig en god oplevelse og sunde vaner omkring din træning. Ligeledes er en Kettler-motionscykel en god cykel i god kvalitet, og Kettler har også et fokus på motionscykler til ældre.

Vi udvælger motionscykler fra kvalitetsforhandlere, som du kender navnet på, og som typisk sender deres cykler afsted fra Danmark. Så skal du ikke vente i ugevis på en gigantisk pakke, blot for at få den stoppet i tolden. Det betyder, at du kan være sikker på, at alle nævnte motionscykler i denne guide er solide maskiner, som holder længe og giver dig den motion, du leder efter.

Bedst i test

Abilica Stream Adventure

Praktisk og billig

InShape FB40

Høj kvalitet

Tunturi F20

Foldbar

Odin B100

Billig motionscykel

Inshape FB500S

Faktorer, som du kan overveje inden køb af motionscykel

Ligegyldigt dit prisleje, din kondition og hvor meget du vil træne, er der visse overordnede faktorer, som du kan gå ud fra. Disse vil blive gennemgået helt slavisk og nemt i denne motionscykel guide. Der fokuseres eksempelvis på pris på motionscyklen, alder på cyklisten, hvilken motionscykel er bedst i test og motionscykler, som er sammenklappelige.

Moderne motionscykler har masser af funktioner, som man også kan tage udgangspunkt i. Vil du gerne have en motionscykel med kalorietæller, for eksempel? Ønsker du en motionscykel med præprogrammerede træningsprogrammer? Eller holder du blot af en enkel motionscykel med magnetisk system, hvor du kan tage 20 minutters cykling hver dag for at vedligeholde din kondition? Der er sikkert en cykel til dig, ligegyldigt hvad du leder efter, og med vores dybdegående guide skal vi nok hjælpe dig, hvis du er i tvivl.

En billig motionscykel: Er det værd at spare på?

Motionscykler kan typisk koste mellem 2.000 kroner og 15.000 kroner, men der er også afstikkere i begge retninger af prislejet. Du kan selvfølgelig også købe din motionscykel brugt, men så er du ikke sikret hverken købsgaranti eller hygiejne. At dele cykelsæde med et fremmed menneske er i hvert fald ikke alles kop te! Moderne motionscykler behøver ikke være til en fuldstændig uoverkommelig pris.

Flere modeller kommer helt ned til et par tusinde kroner, og nogle af de mindre og smartere modeller, som denne Inshape FB40 motionscykel.

Praktisk og billig

InShape FB40

motionscykel

Denne motionscykel er både praktisk og smart, som er opbygget af et uopslideligt magnetisk system med modstand i op til 8 niveauer.

Prisen er i den billige ende, så her får du en solid motionscykel til prisen, så du kan træne i dit eget tempo derhjemme.

Denne model har også justerbar højde på sædet, så flere i familien kan deles om samme cykel. Derudover har den transporthjul, som gør den nem at manøvrere rundt med. Manøvredygtighed kan være en overraskende vigtig faktor, hvis du for eksempel gerne vil se TV, mens du cykler, men ikke vil have cyklen stående i stuen permanent.

Et alternativ til motionscykel med transporthjul er foldbare eller sammenklappelige motionscykler. Ligegyldigt om du vælger en model med transporthjul eller én, der er foldbar, vil begge typer være ideelle til dig, der ønsker at kunne træne nemt, og når det passer dig. Læs mere om alle fordelene ved en sammenklappelig motionscykel længere nede i denne motionscykel guide.

Som noget af det absolut billigste, kan du anskaffe dig en mini motionscykel. Minimotionscyklen koster sjældent over 500 kroner, men der er hverken display eller træningsprogrammer, for det er ganske enkelt blot et par pedaler på en stand. Minimotionscyklen bruges som oftest til bevægelsestræning, og du kan læse mere om den senere i denne motionscykel guide.

Ønsker du alle standard-indstillingerne ved en god motionscykel, skal du nok en smule op i budget, men heldigvis ikke meget. For under 3.500 kroner kan du få denne Tunturi F20 Motionscykel.

Høj kvalitet

Tunturi F20

bedste motionscykel

Med denne motionscykel fra Tunturi, kan du manuelt styre dit ønskede modstandsniveau. Den har 8 af slagsen, og med lav indstigning.

Den har en svingmasse på 9 kg, hvilket giver et behageligt tråd. Her er du garanteret et godt køb, der kan give sved på panden.

Så har du til gengæld flere træningsprogrammer, et smart display og alt, hvad der hører til en rigtig og moderne motionscykel. De fleste nyere motionscykler har display, der viser hvor mange kalorier der er brændt på turen, hvor meget fedt der er brændt på turen, hvor højt din puls er nået eller alle tre, så vær ikke bange for at skulle smide mange penge for at få disse funktioner.

En foldbar motionscykel til at tage med på farten eller have på mindre plads

En foldbar eller sammenklappelig motionscykel er typisk lidt mindre og lettere i vægt end en standard størrelse motionscykel. Dette gør den ideel til at pakke med i bilen, hvis du gerne vil træne, mens du eksempelvis er på ferie. En foldbar motionscykel er også ideel til at genopbygge muskler og kondition efter en skade eller en ulykke på grund af deres mindre vægt. Dog ofrer man tit nogle funktioner med en foldbar motionscykel, så dette er en ting, som man bør overveje.

Der er mange foldbare motionscykler, som kun har de basale nødvendigheder for en motionscykel. Derfor er en foldbar motionscykel ideel til dig, der hovedsageligt benytter motionscykel til at støtte op om anden træning eller træner mere afslappet. Denne model er ikke ideel til brug for de, der er bevægelseshæmmede eller behøver motionscykel til genoptræning.

Til gengæld er der også mange foldbare motionscykler, som er stort set lig en almindelig motionscykel blot lidt nemmere at pakke væk i soveværelset eller gæsteværelset. Disse ligger typisk i samme prisleje som de ikke-foldbare motionscykler og har som oftest lignende modstandsregulering, hvilket giver dig præcis den træning, du ønsker, ligegyldigt hvor blid eller hård. Det sker også at foldbare motionscykler har transporthjul, da disse modeller er skabt til at kunne rykkes nemt rundt på.

Sammenklappelig motionscykel til den aktive livsstil

BH YF1000 foldbar motionscykel er en af undtagelserne til reglen for sammenklappelige motionscykler, da denne motionscykel både kan måle tid, fart og kalorieforbrænding og på dens mindre display.

Foldbar

Odin B100

Denne smarte motionscykel fra Odin kan foldes sammen, således at den ikke står og fylder mens du ikke bruger den.

Den er udstyret med 8 modstandsniveauer. Så den kan det den skal, for at give dig en god træning.

Er du typen, som rejser meget, kan en sammenklappelig motionscykel være lige det, du behøver, for at vedligeholde din kondition. Specifikt er denne type, som kaldes en X-bike, fordi den slået ud ligner bogstavet X, god at løfte rundt på.

Mange foldbare cykler er mere stationære og har derfor lidt mere kraft end en X-bike. En X-bike har sjældent lige så mange funktioner som en almindelig motionscykel i samme prisklasse, og den kan ikke give lige så meget modstand. Derfor får du en nemmere og blidere træning på en X-bike, så dette skal tages med i overvejelserne. Ønsker du mere udpræget modstandsregulering, er en X-bike nok ikke det, du søger. X-bikes er til gengæld typisk lettere, da det er en motionscykel, der er lavet til at være nem at flytte rundt på.

Mini motionscykel – den hurtige og billige måde at få trænet på derhjemme eller på arbejde

En mini motionscykel er ganske enkelt et par pedaler på en petit maskine, som nemt kan stå under dit skrivebord eller foran sofaen. Det anbefales dog, at du har fri bevægelighed fra lårene og nedefter, så overvej placering af din mini motionscykel i forhold til din siddeplads. En mini motionscykel kan oftest bruges både til at træne ben og arme. Ønsker du at træne arme, sætter du blot maskinen på et bord i en fornuftig højde foran dig, såsom spisebord eller skrivebord.

En mini motionscykel er typisk tænkt til at træne bevægelse og til at få gang i blodomløbet i dele af kroppen, som ikke bliver brugt nok. For de, der sidder ned en hel dag på arbejde, kan en mini motionscykel hjælpe med at få blodomløb og muskler i arbejde igen. På de fleste mini motionscykler kan du indstille modstanden, så du kan få den optimale træning til dine og din krops behov.

Slutteligt er en mini motionscykel ideel til genoptræning efter ulykke eller skade, da den cirkulære bevægelse skånsomt hjælper arme eller ben i gang igen. Den benyttes også særligt godt af ældre, som har problemer med leddene, da cykling er særligt skånsomt for knæ, hofter og ankelledene. Mini motionscyklen kaldes også kærligt for sofacyklen, da du nemt kan træne med den, mens du sidder i sofaen.

Toorx Everfit Welly S mini motionscykel er en af de billigste på markedet. Dette er en typisk facon på de billigere modeller, hvor der er skridsikre fødder, pedaler med stropper, en knap til at justere modstand på og intet andet. Der findes dog også lidt dyrere modeller, som er mere skridsikre, og som har et lille display. Ligegyldigt prisleje og funktioner er en mini motionscykel ideelt til at få styrket sit kredsløb, hvis man ikke har en aktiv livsstil. Et stærkere kredsløb giver bedre form, færre smerter i led og ekstremiteter og generelt et bedre helbred.

Find den rigtige motionscykel til ældre cyklister og cykel-entusiaster

Der er mange overvejelser at gøre sig, hvis man ønsker at cykle mere i sit livs efterår, eller hvis man ønsker at give et ældre familiemedlem en motionscykel i gave. Det er vigtigt at have en realistisk sans for bevægelighed, da mange motionscykler har en høj indstigning for at gøre plads til selve maskineriet på cyklen. Har man gangbesvær eller generelt bevægelsesbesvær, bør man vælge en motionscykel med lav indstigning, som Kettler Golf C4 motionscykel.

Denne model fra Kettler, og mange lig den, pakker ikke cyklisten ind i vat og bomuld, blot fordi den har lav indstigning. Specifikt denne model har 16 modstandsniveauer og flere motionsplaner, så du kan blive ved med at bruge den, mens du kommer i bedre form. Det kan også være en fordel at lede efter en motionscykel, som har computer og sensorer til at måle puls, så du altid er bevidst om hvorvidt du får en god træning eller er ved at overbelaste din krop.

Der er indtil flere sundhedsfremmende grunde til, at man bør overveje at cykle. Dette gælder selvfølgelig ligegyldigt alder men er især relevant for ældre personer. Hjemmesiden Goodhousekeeping.com.uk nævner indtil flere grunde. Der er de grundlæggende faktorer for helbreddet som den bedre søvn og det bedre humør, der følger med god kondition. Regelmæssig bevægelse, om det er intensiv træning eller roligere motion, øger ganske enkelt livskvaliteten.

Derudover er der de specifikke faktorer for cykling. Cykling, især på motionscykel, er utroligt skånsomt for leddene, men derudover gør det samtidig leddene stærkere. Den cirkulære bevægelse giver hofter og knæ mulighed for at strække og bøje sig på en særdeles ufarlig måde. Cykling på terræn kan give små hop og bump til hofterne og ryggen, men på en motionscykel i din trygge stue, er der ingen fare for disse gener.

Til at styrke leddene bygger regelmæssig cykling på motionscykel også muskelmasse i ben og balder. Bygger man muskelmasse efter længere periode uden fysisk aktivitet, vil man derfor hurtigt opleve mere styrke i kroppen, men til gengæld også hurtigere udmattelse. Her er det vigtigt ikke at overanstrenge hverken muskelgrupper eller led med for tung modstandsindstilling eller for hurtige bevægelser.

Siddecykler, også kaldet recumbent bikes, til motion for bevægelseshæmmede

Der er også indtil flere modeller motionscykel nu til dags, som har komfortsæde. Dette er meget lig et almindeligt stolesæde med pude og ryglæn, så den nedre ryg og skuldre kan slappe bedre af under træningen. Har man brug for at skåne hofteled og rygrad, er denne type sæde også ideel, da den tilbagelænede position er skånsom uden at ofre træningen. Motionscykler med komfortsæde kaldes også for recumbent bikes eller siddecykler, og disse er typisk anbefalet til ældre personer og personer med ledsmerter eller andre bevægelseshæmmende faktorer.

Kettler Axos Cycle R 7309-01 er et klassisk eksempel på en magnet-siddecykel. Med lav indstigning kan enhver komme til at sidde på det dertil indrettede komfortsæde. Der er armlæn på komfortsædet, som kan hæves og sænkes for at gøre indstigningen nemmere, og et brugervenligt display med træningsprogrammer og 16 modstandsniveauer. Denne type siddecykel er perfekt til langsomt at genopbygge førlighed og bevægelsesfrihed, da man langsomt og blidt kan gå fra modstandsniveau til modstandsniveau uden at overanstrenge led eller muskler.

https://youtu.be/jbvgM-sN7vU

Den bedste motionscykel til dine ønsker

Foruden at overveje, hvad man specifikt har behov for, er det også en god idé at tænke i, hvad man ønsker. Ønsker man at tabe sig, at komme i bedre form, at få bedre motionsvaner? En X-bike eller foldbar motionscykel vil være god til at skabe bedre motionsvaner, da denne type nemt kan stilles frem, når det er tid til at bruge den. Generelt anses motionscykler dog for en af de mest motiverende maskiner til at få gode motionsvaner, da du ikke behøver frygte vind og vejr, og den er nemt tilgængelig.

Ønsker du bedre kondition, bør du lede efter en motionscykel med pulsmåler. Ønsker du et vægttab, kan det være en god idé at finde en motionscykel, der kan måle kalorieafbrænding. Men det skal jo også være motiverende at træne. Derfor kan det være en god idé at købe en motionscykel, som gør dig spændt på at træne, eksempelvis med træningsprogrammer eller en simulator. Her nedenunder kan du læse mere om motionscykler med simulator.

En motionscykel med simulator eller skærm – få underholdning med på ”farten”

En simulator er ganske enkelt en skærm på din motionscykels styr, som viser en simulering af en cykelrute. Dette er en fantastisk måde at motivere på, da du derved fysisk kan se hvor langt du har cyklet, og det hele gøres via tablet eller iPad. Ligegyldigt dit niveau er der en cykelrute på simulatoren, som vil holde motivationen oppe.

Mange motionscykler kan du ganske enkelt sætte en tablet eller iPad fast på for at skabe en cykelsimulator, men der findes også motionscykler specifikt skabt til simulatorer. Den prisvindende Abilica-serie har lavet flere cykler til formålet, såsom Abilica Stream Adventure, der omtales nærmere længere nede i guiden.

Fastgør eventuelt din tablet til denne Reebok Jet100 motionscykel for en komplet simulatorcykel. En Reebok motionscykel er en mere sporty model end de fleste, men denne specifikke model er god til hverdagens træning med 12 programindstillinger og 16 modstandsniveauer. Reebok motionscyklen har desuden vandholder, så med en simulator kan du få en rigtig bike trail oplevelse hjemme i din stue.

Bedst til prisen

Titan Life Trainer S11

Her får du den ideelle motionscykel til dit hjem. Titan Life Trainer S11 er en moderne, kompakt motionscykel med mange fede features.

Den er udstyret 13 kg. svinghjul samt en skærm, som viser de basale information. Så hvad enten du er nybegynder eller øvet er dette et oplagt valg.

Simulatorcykler har især vundet meget ros hos ældre personer, hvor bevægelseshæmmelse gør det svært at komme udenfor. Her giver simuleringen det ekstra stød af motivation, som gør, at de sætter sig på cyklen igen og igen.

Er du fint tilfreds med den motionscykel, du har, og har ikke lyst til at investere i en helt ny simulatorcykel? Såfremt din motionscykel er nogenlunde transportabel, kan du ganske enkelt sætte den foran dit TV og finde en video med den type cykelrute, som du ønsker. Som simulatorcykler bliver mere populære, bliver det nemlig nemmere at finde disse til alle sværhedsgrader.

Den motionscykel, der er bedst i test

I 2019 faldt Abilica Stream Adventure på flere førstepladser som bedst i test. Abilica er et mærke, som er kendt for god kvalitet og fornuftige priser. Ønsker du at få fat i en Abilica motionscykel, er dette så absolut et ideelt valg. Denne model har et styr, der hjælper dig med at holde ryggen rank, og en justerbar siddehøjde, så alle brugere, der er mellem 135 og 195 cm høje, nemt kan benytte denne Abilica motionscykel.

Bedst i test

Abilica Stream Adventure

bedst i test motionscykel

Denne motionscykel kommer i et eksklusivt design, hvor der ikke er sparet på noget. Du får hele 32 modstandsniveauer og en computer med 12 forskellige træningsprogrammer.

Dette er en yderst solid motionscykel, som har vundet flere tests. Derfor et rigtig godt valg.

Leder du efter billigere alternativer, der ikke går på kompromis med kvaliteten, finder du InShape 500 motionscykel, som er den prisbilligste. Faktisk eksisterer der dog en, der er billigere end denne, da InShape har lavet en mindre version af samme motionscykel, kaldet InShape 500 S motionscykel. Denne mindre model er stort set ligesom sin storebror, blot lettere og til mere roligt tempo. Derudover gør dens uopslidelige magnetiske system den endnu mere det værd for pengene, da den vil holde mange år.

Billig motionscykel

Inshape FB500S

billig motionscykel

Dette er en motionscykel i den lidt billigere ende, men ikke desto mindre har den fået gode anmeldelser af brugerne.

Den er perfekt til dig, der leder efter en lidt billigere motionscykel, men ikke vil gå for meget på kompromis med kvaliteten. Her er denne et godt bud.

Den bedste motionscykel test – prøv dig frem, men med hjælp og rådgivning

Den bedste måde at teste en motionscykel på, er selvfølgelig at prøve den selv. Efter gennemlæsning af denne motionscykel guide er du bedre udstyret med kendskab til populære typer og mærker af motionscykler samt funktioner på disse motionscykler.

Kan man tabe sig på en motionscykel?

Er man ikke vant til at cykle, kan en motionscykel virke som et træningsredskab, der hovedsageligt hjælper med muskelopbygning og skånsom genoptræning af led. Det er dog dejligt nemt at tabe sig på en motionscykel, selvfølgelig i forbindelse med en sund kost og en generelt aktiv livsstil.

Vægttab sker ganske enkelt, når du forbrænder flere kalorier end du indtager. En motionscykel er særligt god til vægttab, hvis man starter ud med overvægt, da den er skånsom mod led og muskler. Af samme grund kan det også være et godt valg til gravide, der ønsker at træne under graviditeten.

For at forbrænde kalorierne skal du blot få pulsen op og blive ved. Ønsker du at tabe dig ved hjælp af din motionscykel, kan det være en god idé at investere i en motionscykel, som viser hvor mange kalorier, du har brændt ved hver træning. Ligegyldigt din startvægt kan en motionscykel hjælpe både med vægttab og muskelopbygning.

Ønsker du at gå intensivt i gang med træningen? Titan Life Nordic B35 Motionscykel er en oplagt motionscykel til formålet. Denne Titan motionscykel er bygget til at blive brugt meget og ofte. Dens magnetiske modstand gør den langtidsholdbar og stabil, og denne egenskab gør den også til en af de mere lydsvage motionscykler. Pulsmåler og måler til kalorieafbrændig skal nok gøre dig opmærksom på, hvordan dit vægttab skrider frem, og du kan enten vælge et af de færdige programmer eller skabe dit eget.

En god motionscykel er den cykel, der passer til dig

Udover motionscykler, som er bygget til at være nemme at transportere, såsom X-bikes, er motionscykler svære at overbelaste ved almindeligt forbrug. Er du typen, der holder af høj belastning eller modstand, vil det absolut være en god idé at investere i en mere robust motionscykel med mange modstandsniveauer, da denne type cykel vil passe bedre til dine behov.

En simulatorcykel kan være det rigtige valg, hvis du savner motivation til at blive ved på din almindelige motionscykel. En motionscykel med simulator kan give dig motivationen til at afprøve mere udfordrende træningsprogrammer og derved komme i bedre form. Ligegyldigt om du er mest til masser af funktioner eller en god basis-cykel, kan du finde din næste motionscykel med vores motionscykel guide.


FAQ

✅ Hvordan vælger jeg den bedste motionscykel?

Det kan være rigtig svært at vælge den helt rigtige motionscykel. Derfor er det en god idé at researche lidt, inden du foretager dit valg.

✅ Hvor finder jeg en billig motionscykel?

Der er løbende gode tilbud på motionscykler, så hold øje med de forskellige butikker. Generelt er det dog billigst at købe online.

✅ Hvor meget fylder en motionscykel?

Den behøver ikke at fylde alverden, da der findes foldbare motionscykler. Så kan du nemt og hurtigt pakke den væk, når du ikke bruger den.


Kilder:

Relaterede artikler

guide til løbesko
Løbebånd Guide
En guide til at finde de perfekte løbesko
Bedste Maxfit Romaskine
Romaskine Guide
Maxfit romaskine Guide – Er en Maxfit romaskine den rette for dig?
Tomahawk spinningcykel
Spinningcykel Guide
Tomahawk spinningcykel – Spinningscyklen til folk med ambitioner
kilberry løbebånd
Løbebånd Guide
Kilberry løbebånd – Find det bedste løbebånd, du kan investere i
titan spinningcykel guide
Spinningcykel Guide
Titan Spinningcykel – En god kombination af kvalitet og økonomi
Technogym løbebånd
Løbebånd Guide
Technogym Løbebånd – Få de bedste funktioner
bedste titan løbebånd
Løbebånd Guide
Titan løbebånd – Et godt supplement til udendørs løb
Romaskine Guide
Kettler romaskine – Hvilken modstand er den bedste?
bedste titan crosstrainer
Crosstrainer Guide
Titan Crosstrainer – Find det rette valg for dig
Alaska fitness løbebånd
Løbebånd Guide
Alaska Fitness Løbebånd – Løbebånd og andet træningsudstyr til hjemmet
Maxfit spinningcykel
Spinningcykel Guide
Maxfit Spinningcykel – Seriøs træning i hjemmet
Kettler løbebånd
Løbebånd Guide
Kettler løbebånd – Et af de bedste løbebånd på markedet