• Kondition
  • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Crosstrainer Guide

Find din nye crosstrainer, så du kan komme i drømmeform. Her på siden hjælper vi dig godt på vej til at få det maksimale ud af din hjemmetræning. Vi har samtidig fundet nogle af de bedste crosstrainere på markedet til forskellige behov. Find den bedste til lige præcis dit behov lige her.

Der er mange former for kredsløbstræning, og en crosstrainer kan i høj grad være behjælpelig med at få sat gang i konditionen. Mange vælger konditionstræning fra, da man nemmere kan se en udvikling ved styrketræning. Men vi lover dig, at det kan godt være, at man hurtigere ser en forskel ved styrketræning, men du vil lynhurtigt mærke en forskel på din kondition inden for få uger på en crosstrainer.

Crosstrainer test: Hvad skal du lægge mærke til ved en crosstrainer?

Det er vigtigt, at du sætter dig lidt ind i, hvad en crosstrainer skal kunne, inden du går ud og investerer i en. Træningsmaskiner vil være i en højere prisklasse, men du får alligevel også meget træning og kvalitet ud af eksempelvis en crosstrainer, når det kun er dig og familien, der bruger den. Derudover vil dine behov for forskellige features også komme an på, om du er nybegynder eller trænet. Hvis du er nybegynder, kan du sagtens bruge en billigere crosstrainer, hvor du derefter kan se, om du får det udbytte, som du gerne vil have – hvis du ikke gør det, kan det være, at du skal finde en anden model med nye features.

Overblik

Bedst i test

Sole E35

Anbefalet til hjemmebrug

Masterfit TP500

Anbefalet af eksperter

ODIN C5

BIllig crosstrainer

Powerme Crosstrainer

God funktionalitet

Reebok GX40S

En crosstrainer er en nem måde at få motion, hvor du får bevæget hele kroppen. Derudover er det også en god træningsform, hvis du lider af skader, idet du ikke får samme stød op gennem kroppen, som du eksempelvis gør ved løb.

Leder du efter en crosstrainer til hjemmebrug, kan det være fint at se på dens størrelse, så du er sikker på, at du har plads til den derhjemme. En af fordelene ved en crosstrainer er, at den ikke fylder så meget i rummet, som eksempelvis et løbebånd vil gøre. Du har derfor allerede sparet lidt plads ved at vælge en crosstrainer. Nogle crosstrainers kan endda foldes sammen, så de fylder endnu mindre i rummet. Hvis du har meget lange ben, kan det være en god idé at se efter crosstrainerens skridtlængde.

Når du skal købe en crosstrainer

Det er en god idé at have et budget klar, når du skal ud at investere i en crosstrainer. Prislejet til en crosstrainer kan variere meget, og det er derfor muligt at finde en crosstrainer til alles budgetter. Vi har derfor taget nogle forskellige crosstrainere med i vores guide, så du kan se, hvad du kan få for pengene.

Selvom en crosstrainer er i et lavere prisleje, betyder det nemlig ikke, at den ikke har træningsprogrammer og modstandsniveauer, som eksempelvis en nybegynder kan have stor fornøjelse af. Hvis du derimod er ekspert inden for crosstrainere og har trænet denne form for konditionstræning i længere tid, vil vi anbefale, at du investerer lidt flere penge i maskinen, så du kan få glæde af den i længere tid.

Features er vigtige, så du er sikret en god og varieret træning. Men hvis du er nybegynder, er det ikke alfa og omega, at den har mange forskellige træningsprogrammer, så længe den blot har nogle gode modstandsniveauer, hvor du kan blive udfordret. Konditionstræning handler nemlig ikke kun om at bevæge sig i det samme tempo hele tiden, det er godt, hvis man har mulighed for at variere træningen, idet du vil udfordre din kondition i højere grad igennem variation.

Crosstrainer bedst i test: Sole Fitness E35

Hvis du gerne vil have en god, robust og ikke mindst én af de bedste crosstrainere, så kan det være, at du skal se på Sole Fitness E35, som blandt andet er med i en crosstrainer-test fra T3.com, hvor de taler meget varmt om den. Derudover er Sole Fitness E35 også kåret som bedst i test hos forhandleren Abilicaonline.dk. Denne crosstrainer kan både udfordre nybegynderen, men i høj grad også den rutinerede igennem dens mange features.

Bedst i test

Sole E35

Crosstrainer test

Denne crosstrainer er en utrolig fleksibel og meget brugervenlig af slagsen. Den er kåret som "Best Buy" og "Bedst i test" af flere forbrugersider.

Crosstraineren har indbygget Bluetooth. Så kan du nemt overføre al din data fra træningen til dine forskellige enheder.

Sole Fitness E35 er en crosstrainer med ti træningsprogrammer og 20 modstandsniveauer. Der er derfor masser af mulighed for at forbedre konditionen igennem en varieret træning fra de ti forskellige træningsprogrammer. Du vil kunne følge med på dens skærm, hvor den vil kunne måle din puls, tid og tempo, mens du kæmper dig igennem et træningsprogram.

Med en variation af træningsprogrammer sørger du også for, at du ikke bliver træt af at træne på crosstraineren. Hvis der ikke er træningsprogrammer på en crosstrainer, kan træningen godt blive en smule ensformig, og dermed kan motivationen godt falde. Hvis du derfor har brug for motivation og variation, kan Sole Fitness E35 anbefales, så du sammen med crosstraineren kommer i mål.

En god crosstrainer til nybegynderen: Titan Crosstrainer

En crosstrainer fra mærket Titan kan være en god idé, hvis du er nybegynder og gerne vil have en billig crosstrainer til at starte med. Som sagt findes der crosstrainere i mange forskellige prislejer, hvorfor det kan være en god idé at starte med en billigere model, så du kan få afprøvet, om denne træningsform er noget for dig.

Du kan blandt andet prøve Titan Life Athlete C55 Crosstrainer, som også er en af Apuls.dk’s mest populære produkter. Trods dens gode pris har denne crosstrainer alligevel 15 modstandsniveauer, hvor du sagtens kan få ømme ben dagen efter en træning på Titan Life Athlete C55 Crosstrainer.

Bedst til prisen

Titan Life Athlete C55

bedste crosstrainer

I Titan Life Athlete C55 får du en både flot og robust crosstrainer, som er udstyret med justerbar magnetmodstand med hele 32 niveauer.

Således kan du altid tilpasse din træning. Derudover er der 12 træningsprogrammer, så du hele tiden kan få inspiration til din træning.

Den har et brugervenligt system, hvor du på skærmen kan følge med i tid, distance, hastighed, håndpuls, kalorier etc. Du kan derfor sagtens blive udfordret af denne model igennem modstandsniveauerne og alle tallene på skærmen. Derudover er der mulighed for at have en iPad eller telefon stående på crosstraineren, så du kan se et afsnit af en serie, alt imens du forbedrer din kondition.

En god crosstrainer til hjemmebrug: Masterfit TP500 Crosstrainer

Mange af de produkter, som vi fremhæver i denne guide, vil være beregnede til hjemmebrug. Det vil sige, at det er en crosstrainer, som vil passe perfekt til hjemmet og ikke mindst have alle de nødvendige funktioner og features, der vil give dig den form, som du går og drømmer om. Crosstraineren er en god form for træning, idet det er en kredsløbstræning, hvor man netop arbejder med konditionen. Derudover arbejder du med flere muskler og led igennem en crosstrainer, idet du hele tiden har bevægelse i arme og ben. Er du derfor begyndt at puste lidt for meget op ad trapperne, så kan det være, at du skal tjekke Masterfit TP500 Crosstrainer ud.

Anbefalet til hjemmebrug

Masterfit TP500

Bedst i test crosstrainer

Masterfit TP500 er den perfekte crosstrainer til hjemmebrug. Her får du en masse brugbare funktioner, så du kan optimere din træning.

Samtidig er det til en favorabel pris, så de fleste kan være med. Alt i alt en god crosstrainer til prisen.

Masterfit TP500 Crosstrainer er en af vores favoritter til hjemmebrug. Det er en robust og sikker maskine, hvor du kan få formen helt i top ved at bruge den et par gange i ugen. Derudover ligger den også i et lavt prisleje, hvor de fleste budgetter vil kunne være med. På trods af dens rigtig favorable pris har den alligevel både træningsprogrammer, modstandsniveauer og en lang skridtlængde, som Abilicaonline.dk pointerer er ualmindeligt ved en crosstrainer i denne prisklasse.

Masterfit TP500 Crosstrainer har 12 træningsprogrammer, som helt sikkert vil få dig i form igennem en masse variation, derudover har den også 16 modstandsniveauer, som du kan indstille, alt efter hvad du vil have fokus på i løbet af træningen.

Du vil kunne se din udvikling på skærmen, da hele fire personernes data kan blive gemt i den lille computer. Ydermere er det muligt at følge med i træningsprogrammerne, tid, distance, hastighed, puls og meget mere. Der er mange muligheder og variationer med sådan en crosstrainer fra Masterfit.

En crosstrainer i høj kvalitet: Odin C5 Crosstrainer

Det er vigtigt, at du finder en crosstrainer, som har en god og robust kvalitet, da det giver en bedre og mere sikker træning. Apuls.dk anbefaler Odin C5 Crosstrainer på grund af dens høje byggekvalitet og lækre features. Det er derfor også et af forhandlerens mest populære produkter, hvilket giver dig en sikkerhed om, at du har fat i en solid crosstrainer.

Anbefalet af eksperter

ODIN C5

Billig crosstrainer

ODIN C5 er en rigtig god crosstrainer, som er opbygget af kvalitetsmaterialer samt indeholder rigtig gode funktioner.

Den har et svinghjul på 15 kg og en rigtig fin indbygget computer, som er både brugervenlig og viser de vigtigste data fra din træning.

Odin C5 Crosstrainer har 16 modstandsniveauer og hele 21 træningsprogrammer. Du kan derfor sagtens vælge denne model fra Odin og få en varieret og god træning ud af denne maskine. Udover dens mange niveauer og programmer kan du også følge med på skærmen, som både viser tid, distance, hastighed, kalorier og meget andet. Det betyder, at du både kan bruge træningsprogrammerne, men du kan også sagtens træne uden, hvis du gerne vil træne i et bestemt antal minutter eller forbrænde et vist antal kalorier.

De fleste crosstrainere vil være i en høj og god kvalitet, og det er en god idé at vægte kvaliteten højt, så du får en sikker træningen. Dette kan blandt andet Odin C5 Crosstrainer hjælpe dig med.

Crosstrainer på tilbud

Det gode ved, at en god form aldrig går af mode, er, at producenterne også altid kan forny og optimere deres produkter. Det betyder, at der typisk vil komme nye modeller fra de populære mærker, hvorfor den ældre model før eller siden vil ende på tilbud. Du kan derfor spare mange penge, hvis du ikke behøver at have den sidste nye crosstrainer, men sagtens kan bruge en, som er en lidt ældre model.

Derudover kan du også tjekke, om forhandlerne prismatcher, hvilket også kan gøre din crosstrainer billigere. Blandt andet ved vi, at Abilicaonline.dk prismatcher, hvis du finder en crosstrainer billigere andetsteds.

Hvorfor er modstandsniveau og træningsprogrammerne vigtige?

For at få en variereret træning igennem konditionstræning er det væsentligt, at din crosstrainer har mulighed for at give dig variation. Vi anbefaler derfor, at du vælger en crosstrainer, der har flere forskellige modstandsniveauer, og hvis det er muligt, så mener vi også, at træningsprogrammerne kan hjælpe én i form. Det er især vigtigt at lave variation i træningen, når man har fået opbygget en god grundform. Når grundformen er på plads, skal du jo blive ved med at udfordre dig selv, hvilket du har mulighed for igennem modstand og træningsprogrammerne.

Modstandsniveau: Hvad gør det?

Typisk vil en crosstrainer have flere forskellige modstandsniveauer, som du selv kan styre, mens du træner. Modstandsniveau betyder blot, at du sætter mere modstand i hjulet, hvorfor det bliver hårdere for dig. Dette er en god idé, hvis du gerne vil opbygge lidt muskler i benene og derfor styrke dem igennem modstanden. Derudover sætter det også forbrændingen i gang, da du skal bruge endnu flere kræfter for at holde samme tempo trods det højere modstandsniveau.

Hvis du gerne vil have en crosstrainer, som har et utal af modstandsniveauer, anbefaler vi Peak Fitness VG60i. Denne maskines modstandsniveauer kan nemlig skaleres, hvilket giver dig flere muligheder for modstand, end en almindelig crosstrainer vil kunne give. Derudover er Peak Fitness VG60i også en af de mest populære modeller hos Fitnessgruppen.dk. Udover dens utallige modstandsniveauer får du også 12 træningsprogrammer samt et display, der også viser tid, distance, hastighed etc.

Kvalitetsvalg

Peak Fitness VG60i

Crosstrainer tilbud

Med denne crosstrainer fås det bedste af det bedste. Her er det luksus hele vejen igennem, og der er masser af funktionalitet.

Peak Fitness VG60i crosstrainer har en gnidningsfri bevægelse, nem justering af fodplader, gode gribemuligheder og skridtvinklen kan justeres.

Træningsprogram: Hvad hjælper det?

Vi anbefaler også, at du finder en crosstrainer, der har forskellige træningsprogrammer. Det lyder måske underligt, men det vil virkelig gavne din træning meget. Når du har flere træningsprogrammer, vil du kunne skabe en mere varieret træning i løbet af ugen, hvilket vil gavne din kondition i høj grad. Ens kondition bliver nemlig ikke bedre af en kontinuerlig træning, du bliver derfor nødt til at sætte modstand på, øge tempoet og få pulsen op og ned igennem en træning, hvilket et træningsprogram kan være meget behjælpelig med.

Ydermere vil mange crosstrainere kalde deres træningsprogrammer for et navn, der lægger sig op ad, hvad du får ud af programmet. Blandt andet vil nogle crosstrainere have et slankeprogram, der både vil hjælpe på konditionen, men også sætte gang i en høj forbrænding, hvilket kan være med til, at du også vil opleve et vægttab. Derudover er træningsprogrammer også en god motivation, da de vil tælle ned, så du ved, hvor lang tid der er igen m.m.

Intet træningsprogram: Skal jeg så vælge en anden?

Hvis du er helt nybegynder og endnu ikke ved, om du får brugt en crosstrainer derhjemme, så vil vi mene, at du sagtens kan vælge en crosstrainer uden træningsprogram. Dog vil vi gerne anbefale, at der er en skærm, så du kan følge med i distance, tid og/eller kalorieforbrænding, så du har lidt at gå efter og til at motivere dig.

Uden et træningsprogram er modstanden derfor alfa og omega, så du kan få lidt mere variation i træningen. Du kan blandt andet vælge Powerme Crosstrainer, der er en billig crosstrainer uden træningsprogrammer. Den har dog otte modstandsniveauer, som vil være fint til en nybegynder. Ydermere kan denne crosstrainer fra Powerme rotere begge veje, hvilket betyder, at du både kan træne benene bagtil og foran.

BIllig crosstrainer

Powerme Crosstrainer

crosstrainer bedst til prisen

Denne crosstrainer er en billig af slagsen, og her får du det mest basale du skal bruge i en crosstrainer. Perfekt til dig der vil i gang, men ikke vil bruge en formue.

Den har 8 forskellige niveauer, så du kan indstille den alt efter behov. Den er udstyret med små transporthjul, så den er nem at flytte når du er færdig med træningen.

Svinghjul foran eller bagved – hvad betyder det?

Når du skal ud at finde din nye crosstrainer, skal du også tage stilling til, om du vil have svinghjulet foran eller bagved. Det kan nemlig være med til at give dig to forskellige følelser, hvorfor det er en vigtig beslutning. De fleste crosstrainere til hjemmebrug vil have svinghjulet bagved, mens de, du eksempelvis finder i fitnesscenteret, typisk vil have svinghjulet foran. Der er ikke noget, som er rigtigt eller forkert. Det handler om den følelse, du får, når du bevæger dig på en crosstrainer med enten svinghjulet foran eller bagved.

Svinghjulet foran:

Med svinghjulet foran kommer du tættest på den bevægelse, som man vil lave på langrend. En crosstrainers bevægelse er i høj grad inspireret af denne langrendsfølelse, hvilket man kommer nærmest ved med svinghjulet foran. Du kan glide længere i sådan en model, idet skridtlængden typisk vil være mellem 45-60 centimeter. Hvis du har ledproblemer i blandt andet knæene, kan det også anbefaleles at vælge denne type. Den tidligere nævnte bedst i test-vinder, Sole Fitness E35, har svinghjulet foran.

Bedst i test

Sole E35

Crosstrainer test

Denne crosstrainer er en utrolig fleksibel og meget brugervenlig af slagsen. Den er kåret som "Best Buy" og "Bedst i test" af flere forbrugersider.

Crosstraineren har indbygget Bluetooth. Så kan du nemt overføre al din data fra træningen til dine forskellige enheder.

Svinghjulet bagved:

Mange crosstrainere til hjemmebrug har deres svinghjul bagved, hvilket giver en mindre skridtlængde og dermed også en mindre følelse af langrend, men du har stadig bevægelsen fra langrend mellem arme og ben. Typisk vil en crosstrainer med svinghjulet bagved have en skridtlængde på 30-40 centimeter.

Hvis du leder efter en god crosstrainer med svinghjulet bagved, kan vi anbefale Reebok GX40S One Series Crosstrainer, som også er en af Apuls.dk’s mest populære produkter. Reebok-crosstraineren har 32 modstandsniveauer, 20 træningsprogrammer og en pulsmåler i håndtagene.

God funktionalitet

Reebok GX40S

Reebok GX40S Crosstrainer

Reebok GX40S One Series giver dig effektiv træning, men samtidig skånsom mod led.

Her har du hele 32 modstandsniveauer og 20 træningsprogrammer at boltre dig på, så der er noget for ethvert behov.

Det er en model, der har masser af kvaliteter, som du nemt og hurtigt kan sætte dig ind i. Den har nemlig en god brugervenlighed, hvor du kan følge med på dens 5,5 tommer-skærm. Skærmen viser blandt andet tid, distance, kalorier, træningsprogrammet og meget andet. Du vil nemlig kunne blive udfordret på konditionen med Reebok GX40S One Series Crosstrainer.

En billigere model med svinghjulet bagved er en Kilberry crosstrainer, der leverer en god kvalitet og en simpel træning sammen med dig.

Hvorfor er det fordelagtigt med en crosstrainer?

Der er rigtig mange fordele ved at bruge en crosstrainer, idet den virkelig passer på ens krop. Hvis du tidligere har været ude at løbe som en start til en bedre kondition, har du måske bemærket, at du er blevet øm i skinnebenene. Dette undgår man blandt andet ved at starte på en crosstrainer, fordi der ikke er nogen stød, som dem du får igennem løb, hver gang du lander på jorden i et skridt. En crosstrainer er derfor rigtig god, hvis du starter som nybegynder, da du kan få trænet dine muskler i benene op, så de netop kan klare stødene fra en løbetur.

En crosstrainer er derfor mildere mod dine led, hvilket er en stor fordel for en nybegynder. Det vil også være en fordel, hvis du eksempelvis har en skade og skal til at genoptræne, da en crosstrainer ikke giver samme stød, som man eksempelvis får igennem løb. Vi går meget op i de her stød, hvis du er nybegynder og starter helt fra bunden med at konditionstræne, da mange nybegyndere typisk får skinnebensbetændelse netop på grund af mangel på muskelmasse omkring skinnebenene og læggene.

Med en crosstrainer har du derfor ikke en dårlig undskyldning, hvis du har dårligt knæ eller fodled, da det er en mere skånsom træning – men lige så effektiv som en løbetur på et løbebånd eller ude i skoven.

Derudover træner du også hele kroppen med en crosstrainer, da alle crosstrainere har håndtag til hænderne, der følger samme takt som benene. Dette er fordelagtigt, da du derfor får bevægelse igennem hele kroppen, hvilket giver en dejlig følelse efter en træning. Det er en god træningsform, på grund af at man både arbejder i ben og arme, men i lige så høj grad med mavemusklerne, idet du hele tiden skal være oprejst og ikke slappe af. Crosstrainerens bevægelse kan sammenlignes med langrend, og vi ved alle sammen, at denne disciplin kan være hård, hvorfor du også nemt kan gøre en træning på en crosstrainer hård.

Hvilke fordele er der ved hjemmetræning?

De fremhævede produkter kan alle benyttes til hjemmetræning, og hvis du gerne vil forbedre konditionen, men enten mangler tid, motivation eller andet, så kan det være en fordel at få en crosstrainer til hjemmebrug. En crosstrainer er nem at flytte på, hvorfor det ikke vil blive problematisk at flytte den frem og tilbage. Det betyder også, at du skal stille den foran fjernsynet, hvis du har brug for lidt visuel motivation, eller du kan rykke den frem og tilbage, så den ikke står og fylder.

En af fordelene ved hjemmetræning er også, at du selv bestemmer, hvordan og hvornår du gerne vil træne. Vi anbefaler blot, at du træner 2-3 gange i ugen, hvis du gerne vil have en forbedret kondition – og ydermere vælger en varieret træning, som du kan få igennem forskellige træningsprogrammer. Der er derfor mange fordele, hvis du gerne vil træne derhjemme.

Hos Sportssektionen.dk anbefaler vi …

Vi anbefaler, at du sætter dig lidt ind i en crosstrainers features, så du nemt kan gennemskue, om du kan finde en billigere model, hvis du ikke behøver 20 træningsprogrammer, men kan nøjes med 12. Vi har udvalgt de fremhævede crosstrainere ud fra forhandlernes mest populære produkter og en crosstrainer-test fra T3.com. For os er det vigtigt, at vi får guidet dig til et sikkert køb af en crosstrainer, så du kan komme i den form, som du går og drømmer om – det er nemlig ikke umuligt.


FAQ

✅ Hvad er en crosstrainer?

En crosstrainer er et træningsredskab, som giver dig en god all round træning af kroppens. Den giver både konditions- og muskeltræning.

✅ Hvilken crosstrainer skal jeg vælge

Der findes både billige og dyre, store og små. Hvad du skal vælge er helt op til dit behov. Så det er en god ide at læse lidt om forskellige modeller, inden du træffer dit valg.

✅ Hvilke muskler træner du med en crosstrainer?

Crosstraineren er en god all-round maskine, hvor du bl.a. får trænet følgende muskelgrupper: Lår, ryg, baller, arme og skuldre.


Kilde:

Relaterede artikler

guide til løbesko
Løbebånd Guide
En guide til at finde de perfekte løbesko
Bedste Maxfit Romaskine
Romaskine Guide
Maxfit romaskine Guide – Er en Maxfit romaskine den rette for dig?
Kilberry motionscykel
Motionscykel Guide
Kilberry motionscykel – Populære motionscykler til hjemmet
Tomahawk spinningcykel
Spinningcykel Guide
Tomahawk spinningcykel – Spinningscyklen til folk med ambitioner
Maxfit motionscykel
Motionscykel Guide
Maxfit motionscykel – Find din favorit blandt de bedste
kilberry løbebånd
Løbebånd Guide
Kilberry løbebånd – Find det bedste løbebånd, du kan investere i
Titan motionscykel tilbud
Motionscykel Guide
Titan motionscykel Guide – Her er de oplagte valg til alle behov
titan spinningcykel guide
Spinningcykel Guide
Titan Spinningcykel – En god kombination af kvalitet og økonomi
Technogym løbebånd
Løbebånd Guide
Technogym Løbebånd – Få de bedste funktioner
bedste titan løbebånd
Løbebånd Guide
Titan løbebånd – Et godt supplement til udendørs løb
Romaskine Guide
Kettler romaskine – Hvilken modstand er den bedste?
Alaska fitness løbebånd
Løbebånd Guide
Alaska Fitness Løbebånd – Løbebånd og andet træningsudstyr til hjemmet