• Kondition
  • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Løbebånd Guide

Find det bedste løbebånd til din hjemmetræning her. Vi guider og vejleder til det mest optimale valg til alle behov. Således finder du her, al den viden du skal bruge til at få det maksimale ud af din træning, samt finde det bedste og billigste løbebånd, som passer til lige præcis dit behov.

Vil du hellere træne på et løbebånd hjemme i stedet for at bane dig vej til fitnesscentret? Så er det faktisk muligt, da man i dag kan få forskellige professionelle modeller inden for løbebånd. Med dem kan du løbetræne i forskellige intervaller hjemme i stue, soveværelse eller fitnessrum.

Det giver en stor grad af fleksibilitet. Samtidig kan du kombinere din løbetræning med andre aktiviteter, som eksempelvis at se TV. Med et løbebånd skal du hverken ud i regnen eller i bilen væk fra hjemmet. Du kan tilpasse din løbetræning præcis, som det passer dig. I denne guide gennemgås forskellige produkter og hvad du bør vide, når du investerer i et nyt løbebånd.

Overblik

Bedst til prisen

Odin T8

Bedste løbebånd

Odin PRO T1200

Bedst til prisen

Sole F85

Køb løbebånd

Der kan være mange årsager til, at du ønsker at investere i et løbebånd til huset eller lejligheden. Løb er en fantastisk effektiv form for træning, fordi det får pulsen op og styrker musklerne i benene. Det er konditionstræning, som forbedrer din krops kredsløb, transport af ilt samt modstandsdygtighed over for sygdomme i fremtiden. På et løbebånd kan du løbe i forskellige tempi og forbedre din overordnede kondition over tid. Nu kan du gøre det i hjemmets trygge rammer, hvor du kan være helt dig selv, mens du løber.

Et løbebånd fungerer helt enkelt ved, at du løber på et bånd, der køres rundt i forskellige tempi, som du selv kan styre. Løbebåndet gør det muligt at løbe indenfor, hvilket kan være en stor fordel, når man bor i Norden med regn og blæst. Det vil sige, at man altid kan være sikker på at løbe i tørre omgivelser. Der er software tilsluttet til løbebåndet, så du kan træne med forskellige programmer og monitorere din indsats såsom kalorier, tid og distance.

Disse data kan hjælpe med at motivere under træningen, så man presser sig selv til at opnå gradvist bedre resultater. Underlaget på dit løbebånd er typisk bedre til at absorbere stød, end hvis du løber på asfalt. Det blødere underlag skåner ben og led og gør, at du som løber ofte ikke får lige så mange skader ved at træne på løbebånd.

Test af løbebånd til hjemmebrug

Som tommelfingerregel bør du altid teste dit løbebånd, inden du investerer. På markedet findes der mange forskellige modeller – nogle i små og store størrelser og nogle, der har langt flere funktioner end andre. Du kan teste løbebåndet på flere forskellige måder. Èn er selvfølgelig at give det en tur, når du er i butikken. En anden er at konsultere test af professionelle anmeldere online.

I dag kan du nemlig finde løbebånd, der er lige så gode som dem, de har i fitnesscenteret. Det kræver dog lidt research, hvis du vil finde den model, der til den laveste pris opfylder dine behov til din indendørs løbetræning. Priserne på et løbebånd kan nemlig variere helt vildt – fra 5.000 DKK til 20.000 DKK eller meget mere!

Hos anmeldersiden T3.com har de lavet en omfattende anmeldelse over de bedste løbebånd i 2020. På en ubestridt førsteplads ligger modellen Kettler Sport Arena Treadmill, som har en topfart på 18 kilometer i timen og en 12 procents stigning. Det er en let model, som kan foldes sammen for nemheds skyld. T3 roser løbebåndet for dets vertikale greb, som gør det nemmere at træne aktiviteten at gå stejlt opad. Derudover har den gode højtalere og forskellige udfordrende træningsprogrammer, du som løber kan give dig i kast med derhjemme.

Kettler Sport Arena Treadmill er en lille model, som har et smalt dæk at løbe på. Dækket er ikke af lige så høj kvalitet som de maskiner, du finder i fitnesscentret – men til gengæld får du rigtig meget for prisen, som ligger i mellemlejet inden for løbebånd. Denne er dog udgået, men her er Odin T8 et godt bud i stedet. Dette løbebånd var blandt læsernes favoritter hos iForm i 2019.

Bedst til prisen

Odin T8

Løbebånd

Odin T8 er et yderst populært løbebånd, hvor brugere vurderer det rigtigt godt til prisen.

Det er et godt løbebånd til dig der gerne vil have et solidt løbebånd, uden det skal koste en formue.

Har man ikke noget problem med at bruge mange penge på et løbebånd af ekstremt høj kvalitet, så foreslår T3.com på andenpladsen modellen Assault Airrunner-løbebåndet. Ifølge anmelderne føles det som at løbe på luft, når man bruger maskinen.

Bæltet skiller sig ud fra andre klassiske motordrevne bælter ved, at det bruger input fra løberen til at styre modstand og tilpasse sig. På dette løbebånd kan du hurtigt sætte i sprint uden at skulle vente på bæltet på noget tidspunkt.

Assault Airrunner er udstyret med stålramme og håndtag, som er yderst slidstærkt. Samtidig kan bæltet holde op til 150.000 mil. Denne fås dog ikke længere, og derfor kan du i stedet kigge mod Odin PRO T1200. Modellen er dog utrolig pebret, så hvis ikke du har adskillige tusinde kroner at smide efter projektet, så kan du med fordel gå efter en billigere model.

Bedste løbebånd

Odin PRO T1200

Dette er et professionelt løbebånd, hvor alt er i allerhøjeste kvalitet. Det er således det ultimative løbebånd til hjemmet.

Det er udstyret med en god og overskuelig computer, så du hele tiden kan følge med i din træning.

Find billige løbebånd online

Har du ikke så mange krav til bælte og antallet af træningsprogrammer, så kan du sagtens finde relativt billige løbebånd online. Det kræver blot lidt research. Du kan finde løbebånd fra forskellige brands som Abilica, Kilberry, Titan eller Technogym.

Bedst til prisen

Sole F85

løbebånd bedst til prisen

Sole F85 er et af de bedste løbebånd hos Abilica. Det er et af de mest populære og mest prisvindende løbebånd.

Det kan nemt foldes op når det ikke bruges, så det ikke optager unødvendig plads i hverdagen.

Billigt valg

Titan Life Athlete T73

Et godt og familievenligt løbebånd. Der kan nemlig oprettes 3 forskellige brugere med en personlig profil.

Hastigheden kan blive på helt op til 22 km/t, så det skulle kunne udfordre de fleste løbere.

På den måde kan du ofte få en rigtig god model til færre penge, end du ellers ville. De nyeste modeller vil ofte have helt opdaterede tekniske egenskaber og et meget luksuriøst bælte samt lang levetid.

Planlægger du dog kun at træne 1-2 gange om ugen uden at have de store krav til variation i træning og eventuel tilkobling af elektronisk udstyr, kan du sagtens finde en fornuftig model til færre penge.

På T3.com anbefaler de den budgetvenlige York Fitness Active 120 som det bedste billige løbebånd i 2020. For nybegyndere eller løbere, som vil løbe mere afslappet en gang imellem, så vil denne model opfylde behovet. Den kan nemt foldes sammen og flyttes rundt, så man kan placere den lige der i hjemmet, hvor der er mest plads.

Maskinen har en motor med 1.25 hestekræfter, som giver en hastighed op til 16 kilometer i timen. Mens det er lavere end maskinerne i et fitnesscenter, så passer det superfint til joggere, som holder en jævn fart og ikke har specialbehov til belastning. York Fitness Active 120 har håndsensorer, der måler din puls og hjerterytme under træning. Der er 13 programmer, som du kan udfordre dig selv med.

Med andre ord er det muligt at finde et løbebånd i den billigere ende af spektret, som fuldt ud lever op til behovet for langt de fleste løbere.

Bedste løbebånd til hjemmebrug – måske et løbebånd uden motor?

Mens man kan komme langt ved at rådføre sig med forskellige tests og guides som denne, så er det vigtigt at huske hovedreglen: Hvad der er det perfekte løbebånd afhænger helt og holdent af ens behov som løber. Det kan være, at du har brug for et bredt bælte eller en fold-sammen-model, fordi du bor på tredje sal i en lejlighed i indre by.

Så får du ikke noget ud af en stor og tung model, der måske har et væld af træningsprogrammer, men som du ikke kan passe ind i værelset. Som forbruger kan man stille mange typer af krav til sit nye løbebånd. Et er selvfølgelig prisen. Noget andet i disse tider kunne være miljøet.

Avisen The Guardian bemærker, hvordan mærket Woodway har lavet en model, der ikke kører på motor og elektricitet, hvilket mindsker ens miljøaftryk, når man bruger den.

Her drives bæltet fremad af løberens bevægelse, og man skal da heller ikke trykke på knapper for at starte løbebåndet. Når man som løber løber fremad på båndet, vil det sætte farten op, mens den sænkes, når man falder tilbage. På den måde kan man presse sig selv på løbebåndet uden at bekymre sig om energiforbrug.

Er du meget prisbevidst og har et stort behov for en billig model, så er det altid en god idé at sammenligne priser på tværs af forhandlere. På den måde kan du tjekke, om du kan få din drømmemodel et billigere sted. I stedet for at betale hele beløbet på én gang, kan du også vælge at fordele det månedsvis ved at købe et løbebånd på afbetaling.

Det kan få dig i gang med din træning hurtigere – også selvom du mangler de sidste kroner til købet. Vælger du denne løsning, så hold dog øje med renterne, så din investering i et løbebånd ikke ender med at koste dig alt for meget!

Hvad kendetegner et godt løbebånd?

Selvom behov varierer, er der et par egenskaber, der kendetegner et godt løbebånd. Et af dem er, at det skal støje mindst muligt. De færreste nyder støj fra maskiner – særligt, hvis det er i et af hjemmets centrale rum som stue eller soveværelse.

Derfor vil det være en fordel at finde en model, der er så lydløs som muligt, når du træner på den. Et godt løbebånd må også have et godt bælte, som du kan løbe behageligt på. Underlaget skal absorbere stødene og skåne dine fødder og led i processen. Samtidig skal det simulere følelsen af at løbe ”rigtigt” udenfor.

Teknologi er et andet emne. Ønsker du højteknologisk udstyr med avancerede data eller en virtuel partner, så skal du have fat i en nyere model. Et helt simpelt og basic løbebånd skal nok give dig statistikker som tid og distance og antal afbrændte kalorier. Men ved nyere modeller kan du også tilslutte din tablet eksempelvis og køre på virtuelle og mere avancerede træningsprogrammer.

Vær opmærksom på ting som: Hvor mange kilometer kan du løbe i timen? Hvad er den højeste stigning? Kan du se film og tv succesfuldt, mens du træner? Føles bæltet effektivt, eller er det langsomt til at tilpasse sig din fart?

Når du bruger løbebåndet eller tester det, vil du kunne mærke, om det føles rigtigt, og om der er de funktioner, du behøver. Mange vil gerne have muligheden for at tilslutte musik eller video, så de kan kombinere to aktiviteter under træningen.

Det kan også være, at man ønsker at besvare e-mails eller læse nyhedsbreve, mens man rammer løbebåndet efter en lang dag. Hvad enten du køber produkter online eller i butik, så kan du altid læse specifikationer, vejledning og fordele samt ulemper ved de enkelte maskiner.

Lille løbebånd eller mini-løbebånd

Bor man lidt trangt i en lejlighed midt i byen, eller skal man have løbebåndet til at stå i et lille rum, så kan det godt svare sig med et mini-løbebånd. Et lille løbebånd har en smallere og kortere løbeflade og er mindre pladskrævende, fordi det er lille og let. Et mini-løbebånd er godt til løberen, der gerne vil træne en til to gange om ugen og ikke har behov for mange avancerede funktioner.

Omvendt har et stort løbebånd en kraftig opbygning, en højere vægt og en bredere bælteflade. Det giver både en større tryghed samt en stærkere motor, der gør, at du kan udfordre dig selv mere med højere fart. Et større løbebånd vil typisk have en længere holdbarhed og også kunne klare slid ved en højere vægtbelastning. Det kan anbefales, hvis man planlægger at træne meget, og hvis der eventuelt er flere familiemedlemmer, der overvejer at hoppe en tur på løbebåndet.

Når du overvejer størrelsen af dit løbebånd, så er det især træningsbehov og mængde af plads, der er afgørende faktorer. Skal du selv transportere løbebåndet eller flytte det op på femte eller fjerde sal i et byggeri, så er det utrolig smart, at det har en klap-sammen-funktion.

Et sammenklappeligt løbebånd er også ideelt til dig, som måske vil flytte det rundt i huset. Har man løbebåndet stående i stuen, kunne det være, at man ville flytte det ind i et tilstødende værelse, når man skal holde fest eller juleaften for familien. Køber du et stort og semi-professionelt løbebånd, er der risiko for, at det ikke kan klappes sammen.

Her må du overveje, hvad der betyder mest. Et lille og let løbebånd, der fleksibelt kan rykkes rundt? Eller at det er en mere avanceret model, der ikke kan foldes, men til gengæld yder mere stabilitet og forbedrer løbeoplevelsen væsentligt?

Den første mulighed vil som regel være billigst, så et mini-løbebånd kan være en super mulighed, hvis man ikke har de store tekniske krav til løbebåndet – andet end at man skal kunne tage løbeture på det i ny og næ.

Løbebånd-udsalg – kom i gang med at træne!

Har man besluttet sig for at købe et nyt løbebånd, kan man altid gå efter at finde det på udsalg. Det kan man gøre på flere måder. Det kan være, når de store fitnessbutikker holder udsalg og sælger ud af forskellige former for træningsudstyr som løbebånd til billige priser. Køber man eksempelvis løbebånd ind til en arbejdsplads eller et center med andet udstyr, kan det også være, at man kan få en form for mængderabat.

Online er der også masser af udsalgsmuligheder. Laver du en grundig søgning på dine foretrukne modeller, kan du være heldig, at forskellige forhandlere fører dem på udsalg i en begrænset tid.

Her kan der ofte være mange penge at spare på at have den rigtige timing, når man køber sit løbebånd. Går man eksempelvis ind på en onlineforhandler som Apuls.dk, kan der være løbebånd, som er sat ned til nærmest det halve af den oprindelige pris. Man kan altså spare mange tusinde kroner ved at slå til på et godt tidspunkt.

Et af de mest populære produkter ved denne forhandler er ODIN T8 Løbebånd. Det har, som de oplyser, vundet en læserpris fra I Form for at være en af træningsfavoritterne. Løbebåndet er solidt og nemt at tilslutte både iPad og Android tablets for underholdning og ekstra data. Der er en stærk motor på 5hk, og på båndet kan du løbe op til 20 kilometer i timen. Det burde være nok for selv den erfarne løber.

På computeren kan du aflæse nøgledata som kalorier/stigning, hastighed/puls samt tid og distance. Dine knæ og led skånes med en fænomenal stødabsorbering. Med 12 forskellige træningsprogrammer kan du udfordre dig selv i forskellige tempi på løbebåndet. Selve løbefladen er rummelig med mål på 51 cm i bredden og 140 centimeter i længden.

Bedst til prisen

Odin T8

Løbebånd

Odin T8 er et yderst populært løbebånd, hvor brugere vurderer det rigtigt godt til prisen.

Det er et godt løbebånd til dig der gerne vil have et solidt løbebånd, uden det skal koste en formue.

Overvejer du løbebånd på afbetaling?

Har man ikke budgettet i orden til at betale den fulde pris for et nyt og godt løbebånd, så kan man vælge at køre købet på afbetaling. På den måde betaler man gradvist prisen af med renter over x antal måneder, indtil man rammer 0. Det er vigtigt at understrege, at man qua renterne vil komme til at betale mere end den fulde pris samlet set.

Når du optager et lån og betaler af over afbetaling, vælges en løbetid for prisen. Her ender du da med at betale en månedlig ydelse for løbebåndet. Du kan undersøge både kreditomkostninger og rente for at se, hvor meget du ender med at betale i sidste ende for lånet. For mange kan de mere luksuriøse løbebånd snildt være uden for økonomisk rækkevidde. Her kan en ordning med afbetaling være en mulighed for at komme i gang med træningen hurtigere.

Til gengæld kan du, når du har løbebåndet i hus, komme i gang med at effektivisere din træning. Løb er en naturlig aktivitet og er ekstremt sundt for kroppen. Du forbedrer din kondition og kroppens evne til at transportere ilt rundt.

Samtidig styrker du din muskulatur i benene og i maven, som du også bruger, når du træner i løbeposition. Løb er en af de bedste måder at komme i gang med et vægttab på. Det kan også være en fremragende måde at få gang i kroppen igen på efter længere tids pause.

Hvad er typiske løbebånd priser?

Det afhænger utrolig meget af, om du køber en simpel mini-model med få programmer eller en af de meget professionelle og tunge maskiner, som har et hav af funktioner. De fleste forhandlere vil have et udbud af både billige og dyrere modeller, som du kan vælge imellem.

Vær opmærksom på, at garantien ofte vil holde længere på de modeller, der ligger i et mellem- eller top-prisleje. Prisen på et løbebånd vil afhænge af flere ting. Skal der være elevation i form af bakketræning og intervaltræning? Hvor mange computerprogrammer vil du have, og hvilke krav har du til monitorering af dine resultater? Vil du gerne have mange multimediefunktioner – det vil sige muligheden for at koble til web eller telefon? Sidstnævnte giver dig også mulighed for at gemme tidligere træningsdata.

Som nævnt vil du kunne finde løbebånd i forskellige prislejer – fra de billige over de gennemsnitlige til de mere pebrede af slagsen. Kigger man ved forhandlerne findes der både løbebånd til en pris i nærheden af 15.000 DKK og nogle, der kun koster et par tusinde. Med så bredt et prisspænd handler det primært om forventninger til løbebåndets funktion og kvalitet.

Når du investerer i et løbebånd, bør du overveje, om du skal købe noget udstyr samtidig. Det kunne være et underlag eller en gulvmåtte, der beskytter dit gulv derhjemme mod slitage og sved fra maskinen. Man kan også få en spray til maskinen, som smører løbepladerne. Passer man godt på sit løbebånd, holder det længere. Samtidig er det også vigtigt at sørge for, at det ikke efterlader mærker i ens hjem.

Hvorfor købe et løbebånd frem for at tage ud at træne?

Køber du et løbebånd til dit hjem, så kan du træne, lige når det passer dig. Du kan ovenikøbet kombinere det med andre aktiviteter såsom at se det nyeste afsnit af din yndlingsserie eller lytte til musik på højtalerne. Et løbebånd er den perfekte måde at komme i form og tabe sig på – inden for hjemmets hyggelige og trygge rammer.

Har man travlt i hverdagen, giver det en fantastisk fleksibilitet at kunne tage en tur på løbebåndet morgen, middag og aften. Især i vinterhalvåret, hvor det alt andet lige er lidt tungt at begive sig udenfor i det harske vejr.

Et løbebånd sikrer en god allround-træning, hvor du styrker musklerne og forbrænder kalorier. Har du en løbemaskine i hus, kræver det ikke andet end tid og et løbeoutfit at opretholde din træning. I sidste ende kan det gøre, at du nemmere holder dit resultat, og at du kan træne mere målrettet. Hvis der er plads i budgettet, og man er bare lidt seriøs omkring sin træning, er en løbemaskine et godt bud på en træningsmaskine.


FAQ

✅ Hvilket løbebånd er bedst?

Det bedste løbebånd afhænger selvfølgelig af dit behov, men generelt hænger pris og kvalitet sammen. Så jo dyrere det er, desto bedre vil det også være.

✅ Hvor finder jeg det billigste løbebånd?

Du finder ofte tilbud på løbebånd både i fysiske butikker og online. Generelt findes de billigste løbebånd i online-butikkerne.

✅ Hvilket løbebånd skal jeg vælge?

Det afhænger af dine præferencer, og derfor er det en god ide at læse lidt om forskellige modeller, inden du vælger.


Kilder

  • T3.com – T3.com’s anmeldelse af bedste løbebånd i 2020
  • Theguardian.com – The Guardian’s omtale af Woodway

Relaterede artikler

Bedste Maxfit Romaskine
Romaskine Guide
Maxfit romaskine Guide – Er en Maxfit romaskine den rette for dig?
Kilberry motionscykel
Motionscykel Guide
Kilberry motionscykel – Populære motionscykler til hjemmet
Tomahawk spinningcykel
Spinningcykel Guide
Tomahawk spinningcykel – Spinningscyklen til folk med ambitioner
Maxfit motionscykel
Motionscykel Guide
Maxfit motionscykel – Find din favorit blandt de bedste
Titan motionscykel tilbud
Motionscykel Guide
Titan motionscykel Guide – Her er de oplagte valg til alle behov
titan spinningcykel guide
Spinningcykel Guide
Titan Spinningcykel – En god kombination af kvalitet og økonomi
Romaskine Guide
Kettler romaskine – Hvilken modstand er den bedste?
bedste titan crosstrainer
Crosstrainer Guide
Titan Crosstrainer – Find det rette valg for dig
Alaska fitness løbebånd
Løbebånd Guide
Alaska Fitness Løbebånd – Løbebånd og andet træningsudstyr til hjemmet
Proteus motionscykel
Motionscykel Guide
Proteus motionscykel – Et oplagt valg til dig, der går op i din træning
Maxfit spinningcykel
Spinningcykel Guide
Maxfit Spinningcykel – Seriøs træning i hjemmet
Kettler løbebånd
Løbebånd Guide
Kettler løbebånd – Et af de bedste løbebånd på markedet