• Styrketræning
  • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Vægtskiver Guide

Er du i tvivl om, hvilke vægtskiver du skal vælge? I denne guide klæder vi dig på til at finde de bedste og billigste vægtskiver til lige præcis dit behov. Her er alt, du skal vide inden dit køb.

Som styrketræner ved du, hvor nødvendige vægtskiver er i træningen. Derfor er det et must at investere i vægtskiver, uanset om du træner derhjemme eller ejer et træningslokale. Vægtskiver findes i varierende størrelser, som alle har hver deres vægt.

Netop fordi der findes så mange forskellige varianter og størrelser, kan det være svært at vide, hvilke parametre du skal være opmærksom på i købet af vægtskiver. Dette hjælper vi dig dog med her i denne vægtskiver guide – og når du har læst denne tekst, er du helt klar til at købe de rette vægtskiver. Her er et overblik over, de vægtskiver vi fandt gennem vores research:

Kvalitetsvalg

Reebok Studio Rep DELTA (2x5 kg)

Solidt materiale

Titan BOX Elite 5 kg

Bedst til prisen

30 mm kunststof vægtskiver

Populært valg

Vægtskive gummi - 10 kg

Toorx OL vægtskive - 5 kg

Vægtskive støbejern - 20 kg

Bedst til prisen

Sort OL vægtskive - 10 kg

Billige vægtskiver

30MM Jern Vægtskiver

Støbejern vægtskive

Vægtskive støbejern - 10 kg

Populært valg

Eurosport Bar Pump Rep Set

God opbevaring

Vægtstativ pyramide

Billige vægtskiver – typisk en let vægtbelastning

Vi starter vægtskiver guiden ud med et parameter, som for mange er vigtigt – nemlig prisen. Er du blot ude efter billige vægtskiver, vil du typisk kunne finde disse i lette vægtbelastninger. Ønsker du at købe en vægtskive, som koster under 100 kr., vil vægtbelastningen typisk ligge mellem 0,5 kg og op til 5 kg. Dog kan du også finde tungere størrelser, som fortsat er i den prisvenlige del af klassen.

Du kan f.eks. købe billige vægtskiver i jern fra Getbig.dk. Her får du netop vægtskiver for under 100 kr., hvis du vælger en vægtskive med en vægtbelastning mellem 0,5-5 kg. Disse vægtskiver har en huldiameter på 31 mm, hvilket altså passer til vægtstænger på 30 mm. Vægtstængers standardstørrelser er som regel 30 mm, hvilket gør vægtskiver fra Getbig.dk ideelle.

Billige vægtskiver

30MM Jern Vægtskiver

Jern vægtskiver

Her får du nogle robuste vægtskiver lavet i jern. De de passer til vægtstænger på 30 mm.

Disse vægtskiver fås med en vægt fra 0,5 kg og helt op til 30 kg. Således kan du finde noget til lige præcis den vægtklasse du søger, og dermed til forskellige træningsprogrammer.

Når du køber vægtskiver online, skal du være opmærksom på, hvorvidt du køber én vægtskive eller flere. Du vil nemlig ofte komme ud for, at du betaler prisen pr. vægtskive, hvilket selvfølgelig er helt fair. Det er dog noget, du skal være opmærksom på, sådan du ikke overser det og bliver overrasket, når du modtager en pakke med blot en enkelt vægtskive.

Vægtskiver 25 mm – populært til hjemmetræning

Har du en tynd vægtstang, vil du generelt skulle bruge vægtskiver med en huldiameter på 25 mm. Disse er yderst populære at bruge til træning derhjemme, idet vægtskiverne og vægtstængerne er lette at opbevare i hjemmet. Udover dette er vægtskiver på 25 mm også billigere i prisen, hvilket er et kæmpe plus. Grunden til den billige pris skyldes i de fleste tilfælde, at vægtskiverne er produceret af kunststof.

Hvis du er nybegynder, er tynde vægtstange med vægtskiver på 25 mm det oplagte valg. Du finder dem i mange forskellige størrelser, og langt de fleste producenter laver vægtskiver på 25 mm med vægtbelastninger på 0,75 kg og op til 10 kg.

Et populært valg er Eurosport Bar Pump Rep Set. Her får du seks forskellige vægtskiver med en huldiameter på 25 mm. Vægtskivernes vægtbelastning er 1,25 kg, 2,5 kg og 5 kg. Påsætter du alle vægtskiverne på vægtstangen, vil den samlede vægt være 17,5 kg.

Populært valg

Eurosport Bar Pump Rep Set

vægt sæt

Dette er et fuldt vægtsæt, hvor du får både vægtstang, vægtskiver og clips. Således får du altså alt, hvad du skal bruge for at komme i gang med træningen.

Den samlede vægt på vægtskiverne er 17,5 kg, fordelt på forskellige vægtskiver. De kommer med en neopren belægning, som gør dem både holdbare, skånsomme mod gulv og lette at vedligeholde. Huldiameteren på vægtstangen er 25 mm.

Kend vægtstangens dimensioner og køb vægtskiver online

Det er forståeligt, hvis du ønsker at købe vægtskiver online. Det er hurtigt og nemt at klikke et par vægtskiver hjem, samtidig med du ofte finder vægtskiverne til gode priser online. Dog er det vigtigt, at du på forhånd kender din vægtstangs dimensioner, før du begynder at shoppe online.

Kender du ikke dimensionerne på din vægtstang, kan du komme til at foretage et fejlkøb. Vægtskivernes huldiameter skal nemlig passe til vægtstangens tykkelse, før vægtskiverne kan anvendes. Sørg derfor for at tjek dimensionerne på din vægtstang, inden du udvider dit sortiment af vægtskiver.

Du kan med fordel købe vægtskiver hos Fitnessgruppen.dk. Her finder du både vægtskiver lavet af billigt støbejern eller mere gulvskånsomme vægtskiver lavet af gummi. Uanset om du er på udkig efter vægtskiver på 0,5 kg eller 20 kg, vil du kunne finde det på Fitnessgruppen.dk. Du kan også købe et vægtstativ, således du ikke behøver at opbevare alle dine vægtskiver på gulvet.

Støbejern vægtskive

Vægtskive støbejern - 10 kg

Vægtskiver

Dette er en klassisk støbejerns skive. Den fås i mange størrelser, så du både kan finde vægtskiver der passer til din håndvægt eller større vægtstang.

Det smarrte ved denne vægtskive er, at de har et håndtag, så de er nemme at flytte rundt på trods de kan veje godt til. Passer til alle 30 mm vægtstænger.

Populært valg

Vægtskive gummi - 10 kg

Gummi vægtskive

En super lækker vægtskive som er betrukket med gummi, som beskytter overflader. Den er desuden lavet med håndtag, så de er nemme at flytte og kan bruges til øvelser uden stang.

Skiverne leveres i forskellige farver, som symbol på den vægten, som også står skrevet tydeligt på selve skiven. Huldiameteren er 30 mm.

God opbevaring

Vægtstativ pyramide

Vægtstativ til vægtskiver

Dette er den perfekte opbevaringsmulighed til dine vægtskiver. Så er det slut med at dine vægtskiver flyder rundt på gulvet. Det er tilmed nemmere at finde de helt rigtige vægtskiver til lige præcis den øvelse du ønsker.

Det passer til 30 mm vægtskiver, og er yders kraftig og stabilt, så det kan holde dine vægtskiver på plads.

Vægtskiver 10 kg – en fordel med håndtag

En god vægtskive i midten af vægtbelastningen er vægtskiver på 10 kg. Med sådanne vægtskiver er du mere end nybegynder – men du kaster dig heller ikke ud i de helt kæmpestore størrelser. En vægtskive på 10 kg er en god mellemvej, hvor vægtstangen altså hverken er for tung eller for let.

10 kg er dog noget af en vægt at håndtere, når du skal fastsætte vægtskiverne til vægtstangen. Derfor er det en fordel at vælge vægtskiver på 10 kg med håndtag. Herved kan du nemt løfte vægtskiven op for at sætte den på vægtstangen. Det er dog ikke et must, og du kan derfor også godt købe vægtskiver på 10 kg uden håndtag.

Et populært valg af vægtskiver på 10 kg er OL Vægtskive med gummi. Denne vægtskive har en huldiameter på 50 mm og er nem at glide på din vægtstang. Vægtskiverne er nemlig udstyret med et håndtag, som gør dem lækre at arbejde med.

Bedst til prisen

Sort OL vægtskive - 10 kg

bedste vægtskive

Dette er en 10 kg. OL vægtskive med gummi. Den er lavet med en 50 mm stålring i midten, som gør at den nemt glider på stangen.

Den er opbygget af kvalitetsmaterialer, så holdbarheden er lang. Den har håndtag, så den er nem at arbejde med og flytte rundt på. Fås også i mange andre størrelser.

5 kg vægtskiver – gode til lunges, løft og bænkpres

Ønsker du at træne med vægtskiver i den lettere ende, er 5 kg vægtskiver det perfekte valg. Lad dig dog ikke snyde – 5 kg er ofte langt tungere, end du umiddelbart tror. Derfor er 5 kg heller ikke den mindste vægtbelastning, du kan vælge.

Som nybegynder er det typisk de klassiske træningsøvelser, der er passende at udføre. Dette tæller bl.a. øvelser såsom lunges, løft og bænkpres. Her vil vægtskiver på 5 kg sagtens kunne gøre arbejdet, hvor du skaber dig solide og gode erfaringer med træningsøvelserne.

Apuls.dk har et stort udvalg af vægtskiver på 5 kg. Her kan du bl.a. købe vægtskiver fra store brands såsom Reebok, Titan og Toorx. Den mest gængse huldiameter til vægtskiver på 5 kg er 50 mm.

Kvalitetsvalg

Reebok Studio Rep DELTA (2x5 kg)

vægtskiver test

Disse vægtskiver fra Reebok er lavet af jern, men polstret med polyurethan, som beskytter omgivelserne. Den fås i forskellige størrelser.

Formen er en 8-kantsform, hvilket er smart så din vægtstang ikke ruller under brug. Derudover er vægtskiven udstyret med håndtag, som gør dem nemme at håndtere.

Solidt materiale

Titan BOX Elite 5 kg

vægtskive

Dette er en rigtig solid vægtskive, som holder til det meste. Den er nemlig testet ved hele 12.000 drops fra 2 meters højde.

Huldiameteren er på 50 mm og passer derfor til alt professionelt træningsudstyr. Den er lavet så opspringet reduceres, og falder i stedet hårdt mod gulvet. Den fås også i andre størrelser.

Toorx OL vægtskive - 5 kg

gummi vægtskiver

Denne vægtskive fra Toorx er af høj kvalitet. Det er således et oplagt valg både derhjemme eller til mere professionelt brug i et fitnesscenter e.l.

Den er udstyret med tre håndtag, som giver mulighed for at lave øvelser, hvor vægtskiven holdes i hænderne. Det giver god fleksibilitet til din træning. Huldiameter er her på 50 mm.

20 kg vægtskiver

Blandt de mest populære vægtskiver finder du vægtskiver på 20 kg. Her får du virkelig mulighed for at styrke dine muskler og dermed få en effektiv styrketræning.

Et godt køb er f.eks. en klassisk støbejernsskive fra Fitnessgruppen.dk. Denne vægtskive er perfekt at anvende som håndvægt eller som skive til din vægtstang. Vægtskiven er nemlig udstyret med et håndtag, som netop gør det nemt at træne med vægtskiven som håndvægt. Derudover er håndtaget med til at lette påsætningen af vægtskiven på vægtstangen.

Vægtskive støbejern - 20 kg

vægtskive jern

Dette er en klassisk vægtskive, som har de egenskaber, som er nødvendige for at opnå en god træning. Den er lavet af støbejern, og derfor yderst solid.

Den har derudover også to håndtag, som gør at den kan bruges til andre øvelser end med stang. Det gør den også nemmere at håndtere.

Du kan også købe 20 kg vægtskiver på Apuls.dk. Her er et godt valg f.eks. Toorx Olympisk Vægtskiver i støbejern på 20 kg. Denne vægtskive er af høj kvalitet og egner sig derfor både til træning derhjemme og i fitnesscenteret. Huldiameteren på denne vægtskive er 50 mm.

Toorx OL vægtskive - 20 kg

Toorx OL vægtskive

Dette er en olympisk vægtskive fra det kendte mærke Toorx fremstilet i støbejern. De kan bruges både i hjemmet, eller andre steder hvor din træning foregår.

Denne model er på 20 kg, men den fås også i andre forskellige størrelser. Huldiameteren er på 50 mm.

Vægtskiver med håndtag

For at få den mest behagelige og nemme påsætning af vægtskiverne gælder det om at vælge vægtskiver med håndtag. Derudover vil et håndtag på vægtskiverne også betyde, at du kan træne på andre måder end med en vægtstang. Træn f.eks. skulder og mave ved at bruge vægtskiverne med håndtag. På denne måde bliver en simpel vægtskive til en simpel håndvægt.

Dertil vil et greb på din vægtskive være med til at beskytte dit gulv. Du mindsker nemlig risikoen for at tabe vægtskiven, da du har et bedre greb om den. Det er dog ikke et must at købe vægtskiver med håndtag. Vægtskiver uden håndtag kan sagtens anvendes, og det er derfor en smagssag.

GetBig.dk har et stort udvalg af vægtskiver med håndtag. Her finder du både vægtskiver i vægtklasserne 1,25 kg, 2,5 kg, 5 kg, 10 kg og 15 kg. Vægtskivernes diameter varierer alt fra 19 cm og op til 35,5 cm.

Bedst til prisen

30 mm kunststof vægtskiver

kunststof vægtskiver

Disse vægtskiver er yderst skånsomme overfor dit gulv. Derfor er de et rigtig godt valg til hjemmetræningen. De er lavet med greb så de er nemme at håndtere og hurtige at tage af og på dine vægtstænger.

Disse er med en huldiameter på 30 mm og fås fra 1,25 kg og op til 15 kg vægt pr. vægtskive. Et godt valg til prisen.

Valg af materiale

Udover at tage stilling til vægtskivernes huldiameter og vægtbelastning skal du også tage stilling til materialevalg. Der findes mange forskellige typer materialer, der alle har sine fordele og ulemper. Vælg mellem:

  • Gummi
  • Støbejern
  • Kunststof
  • PU-belægning.

Vælger du vægtskiver, som er lavet af gummi, vil disse som regel være lidt dyrere at købe. Dog har gummivægtskiverne en masse fordele, som for mange er værd at betale for. For det første vil gummiarmereret vægtskiver ikke lave skrammer på gulvet. Derudover vil de ikke klirre eller skramle på gulvet. Slutteligt er gummivægtskiverne ikke kolde at røre ved, hvilket kan gøre din træning mere komfortabel.

Vægtskiver af støbejern er derimod særdeles flotte at se på. Overfladen er elegant, hvilket for mange er et vigtigt parameter. Dertil fylder støbejernsvægtskiver ikke specielt meget på vægtstangen, og du kan derfor have flere vægtskiver samlet ét sted. Støbejern lugter heller ikke, samtidig med materialet ikke går nemt i stykker sammenlignet med vægtskiver af kunststof.

Kunststof er det materiale, som generelt er billigst. Disse vægtskiver vil i de fleste tilfælde have minimal risiko for at lave ridser i dit gulv. Dette er en stor fordel for dig, der har et ønske om at styrketræne derhjemme.

For at få den ultimative vægtskive skal du vælge vægtskiver, som er udstyret med en PU-belægning. PU er en forkortelse for Poly Urethane – og denne belægning er virkelig stærk. Det er en plastbelægning, der sikrer, at vægtskiverne bliver mere holdbare, og at snavs ikke sætter sig fast. Dog skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt PU-belægningen lugter mærkeligt. Faktisk er det helt lugtfrit, hvilket er en stor fordel.

Vi anbefaler uden tvivl, at du skåner dit gulv ved at lægge et underlag under vægtskiverne – uanset om du vælger vægtskiver af gummi, støbejern eller kunststof.

Almindelige vægtskiver vs. Bumper Plates

Der findes to udgaver af vægtskiverne – de almindelige og de såkaldte Bumper Plates. Det er din træningsform, som afgør, hvilken type af vægtskive er den mest passende til dig. De almindelige vægtskiver er mest hensigtsmæssige, hvis du træner bænkpres og lignende former for styrketræning.

Laver du mange crossfit-øvelser, er Bumper Plates mere passende. Bumper Plates har nemlig i model samme størrelse – uanset hvilken vægt du vælger. Kendetegnet for Bumper Plates er, at de har en bred gummikant. Netop denne gummikant betyder, at Bumper Plates kan klare kast fra højder, uden at gulvet tager skade.

Apuls.dk får du et stort udvalg af almindelige vægtskiver, mens du på Fitnessgruppen.dk kan købe Bumber Plates.

Derudover kan du med fordel købe vægtskiver med stålringe i midten. Denne stålring gør det nemlig let for dig at sætte vægtskiven på og af vægtskiven. Dertil er stålringen også med til at sikre, at din vægtskive ikke starter med at smuldre.

vægtskiver

Styrketræning med vægtskiver er for alle

Umiddelbart kan du måske tænke, at styrketræning med vægtskiver kun er egnet til store muskelmænd. Dette er dog ikke tilfældet, og faktisk kan alle med fordel træne med vægtskiver. Styrketræning er nemlig en motionsform, som er for alle – uanset hvad deres niveau er.

I træningen med vægtløftning har du nemlig mulighed for at regulere, hvor meget vægt du løfter – både i form af vægtstangens og vægtskivernes vægt. Derudover vælger du selv, hvor mange gentagelser af øvelsen du skal foretage.

Du kan træne hele din krop med vægtskiver. De mest basale øvelser går ind og sørger for, at du både træner din udholdenhed og styrke. Herefter vil dine udvalgte øvelser sætte fokus på specifikke forskellige muskelgrupper.

Træn med den rette løfteteknik

For at du træner på den mest hensigtsmæssige måde, skal du sørge for at træne med den rette løfteteknik. Dertil skal du være opmærksom på ikke at gå for hurtigt frem i din træning. Du må ikke starte med at løfte for tungt, da du herved kan påtage dig skader.

I stedet skal du sørge for at træne med den rette sværhedsgrad. Du skal træne med den rette vægtbelastning – og så kan du med tiden arbejde dig op til at anvende tungere vægtskiver. Du vil nemlig hurtigt få bygget dine muskler op i træningen med vægtskiver.

Udover at opbygge dine musklers kraft vil styrketræning med vægtskiver ligeledes være med til at igangsætte dit stofskifte. Det betyder, at du forbrænder flere kalorier, end hvis du ikke sørger for at styrketræne med vægte. Dette er altså også en fordel for dig, der også har et ønske om at tabe dig i vægt.

Uanset om du er på jagt efter at tone din krop, opbygge størrelsen på dine muskler eller tabe dig i vægt, vil styrketrækning med vægtskiver altså være det rette udstyr hertil. Ved at købe vægtskiver til hjemmebrug kan du træne i dit hjem, når det passer dig bedst. Dette vil uden tvivl højne din træningsmotivation, hvilket betyder, at du har større chance for at nå dine mål hurtigere.

Relaterede artikler

kettlebell 16 kg
Kettlebell Guide
Kettlebell 16 kg – Her finder du nogle gode valg
Olympisk vægtstang
Vægtstang Guide
Olympisk Vægtstang – Hvad er det, og hvor findes de bedste?
Eleiko vægtstang
Vægtstang Guide
Eleiko vægtstang – Her finder du kvalitetsvægtstænger fra Eleiko
kettlebell 12 kg
Kettlebell Guide
Kettlebell 12 kg – God til at udføre mange øvelser
kettlebell 10 kg
Kettlebell Guide
Kettlebell 10 kg – Her finder du de bedste og billigste
Håndvægte Guide
Håndvægte 2 kg – Styrketræning på den simple måde
20 kg vægtstang
Vægtstang Guide
Vægtstang 20 kilo – Et godt valg til din næste vægtstang
Iron Gym Pull Up Bar
Pull Up Bar Guide
Iron Gym Pull Up Bar – Én af de bedste pull up bars på markedet
Håndvægte 5 kg
Håndvægte Guide
Håndvægte 5 kg – Gode håndvægte til de fleste øvelser
kettlebell 8 kg
Kettlebell Guide
Kettlebell 8 kg – Den perfekte styrketræning til dig
10 kg håndvægte
Håndvægte Guide
Håndvægte 10 kg – Gode til hjemmetræningen