• Styrketræning
  • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Mavetræner Guide

Vi guider dig igennem den store jungle af mavetrænere, hvad du skal være opmærksom på samt hvilke mavetrænere, der er bedst til forskellige behov. Læs denne guide til mavetrænere, og bliv meget klogere på dit valg.

Drømmer du også om en flot mave med skarpt markerede mavemuskler, så kan en mavetræner være din vej til målet. Derfor har vi lavet denne guide, der giver dig overblik over alle fordelene ved at bruge en mavetræner samt mulighederne på markedet.

Rigtig mange går rundt med drømmen om en stærk sixpack. Men uden de rette værktøjer er det svært at sikre, at du får trænet på den mest effektive måde. Derfor har mange træningsentusiaster har fået blik for fordelene ved at bruge en mavetræner. Her kan du til en start få et overblik over de forskellige mavetrænere, vi har fundet til denne guide:

Populær

Tunturi Power Roller

cPro9 Ab Roller

God til prisen

E-Serie Ab Roller / Mavetræner

God fleksibilitet

Hjemmetræning sæt 6 dele

God til coretræning

Power Wheel

Hammer Ab Roller

Anmelderrost

FitWood Kjerag Ab Wheel

Abilica Premium situps bench

Grå Ø75 træningsbold

Mange mulige øvelser

FitWood Upplyft Wallbar Ribbe

Abilica WallBar ECO

Mange træningsmuligheder

Træningsbold

Grå Ø75 træningsbold

Elektrisk

Elektronisk Muskelstimulator

Elektrisk Muskelstimulator (Mave, Arm og Ben)

Kom hurtigere i mål med en mavetræner

Du kan i princippet godt opbygge dine mavemuskler via øvelser, der slet ikke involverer redskaber. Men mange har fået øjnene op for, at du med en mavetræner (uanset hvilken type) langt hurtigere når dine mål. Og med en mavetræner sikrer du dig samtidig også, at du får trænet alle de ønskede muskelgrupper på den rigtige måde.

Samtidig kan en mavetræner også hjælpe dig til at lave dine øvelser korrekt og undgå at overbelaste eksempelvis din nakke. Det er denne model fra GetBig.dk eksempelvis ideel til.

God til prisen

E-Serie Ab Roller / Mavetræner

Mavetræner

En oplagt ab roller, som opfylder de basale behov til optimal træning af dine mavemuskler.

Det smarte er at overkroppens og benenes forskellige positioner sørger for målrettet træning af alle dine muskler i maveregionen.

I videoen nedenfor, får du inspiration til forskellige øvelser, som du kan bruge til din træning.

https://youtu.be/K1xrQuX2fuI

Det er generelt en god idé at sikre dig, at du har det helt rigtige udstyr, når du skal træne derhjemme. Det øger nemlig træningsglæden, hvilket øger chancen for, at du vedligeholder din træningsrutine. Du kan for eksempel investere i et helt mavetræningssæt som dette sæt fra GetBig. Så er du sikker på, at du er godt dækket ind på udstyr.

God fleksibilitet

Hjemmetræning sæt 6 dele

Med dette sæt får du en oplagt mulighed for at komme i gang med hjemmetræningen. Du får et udvalg af de mest populære produkter til god træning af alle kroppens muskler.

På den måde kan du træne lige når du har lyst i dit eget hjem.

Husk, at flere gentagelser af dine øvelser ikke automatisk giver bedre resultater. 8-12 gentagelser er faktisk rigeligt til at opnå en sixpack – uanset hvilken mavetræner du vælger. Kan du holde til at gentage en øvelse mere end 15 gange i træk, så er det faktisk et tegn på, at den pågældende øvelse er for let. Så less is more. Så længe du laver de rigtige øvelser på den rigtige måde.

Den bedste mavetræner til dig

Men hvilken type mavetræner skal du så vælge? Skal det være en elektrisk mavetræner, et mavetræner-hjul, en billig mavetræner eller én i den lidt dyrere ende? Der findes rigtig mange muligheder på markedet, som du blandt andet kan danne dig et fint overblik over hos forhandleren Apuls, som har et stort udvalg.

Der er samtidig mange ting at tage højde for, når du skal vælge den helt rigtige mavetræner til dit behov. Lad os først se på, hvilke overordnede typer af mavetrænere der findes. Grundlæggende kan du træne dine mavemuskler via følgende redskaber:

  • Et mavetræner-hjul
  • En mavetræner-maskine (også kaldet en ab roller)
  • En vægribbe
  • En sit up-bænk
  • En træningsbold
  • En elektrisk mavetræner.

Der er her tale om vidt forskellige træningsredskaber, der hver har sine fordele. Den bedste mavetræner til dig, handler meget om, hvilket træningsniveau du har, om du har tendens til overbelastning af nakkemuskler, hvor meget fysisk plads du har til dit træningsudstyr, og ikke mindst hvor mange penge du ønsker at bruge på din mavetræner. Har du for eksempel ikke lyst til at investere store summer, kan du for eksempel se på denne AB Roller som vi tidligere har omtalt:

God til prisen

E-Serie Ab Roller / Mavetræner

Mavetræner

En oplagt ab roller, som opfylder de basale behov til optimal træning af dine mavemuskler.

Det smarte er at overkroppens og benenes forskellige positioner sørger for målrettet træning af alle dine muskler i maveregionen.

Lad os nu se nærmere på hver af de overordnede former for mavetrænere.

Mavetræner-hjul – både til begynderen og den øvede

Et mavetrænerhjul – eller et ab wheel, som de også kaldes – er et super værktøj til at opbygge en stærk mave. De kan endvidere bruges til mange forskellige maveøvelser af vidt forskellig sværhedsgrad. Her kan du se eksempler på øvelser, som du kan lave med et mavetræner-hjul. Denne type øvelser gør et mavetræner-hjul til en ideel mavetræner for såvel den øvede som nybegynderen.

God til coretræning

Power Wheel

Power wheel

Et klassisk ab wheel, men som giver dig et hav af ekstra muligheder takket være designet.

Det kan både bruges som et almindeligt ab wheel, men du kan også sætte fødderne i stropperne, som giver dig endnu flere muligheder i din træning.

Denne type mavetræner kan herudover købes i mange forskellige udgaver og prislejer. Er du på udkig efter en billig mavetræner, er et mavetræner-hjul perfekt til dig. Du behøver ikke at investere store summer i denne type redskab. Titan ab wheel er et godt eksempel på en billig mavetræner, som samtidig sikrer dig kvalitetstræning.

Klassisk og solidt

Titan Life Ab Wheel

Ab wheel

Dette Titan Life Ab Wheel giver effektiv træning til dine dine mavemuskler, så du får den rigtige balance i kroppen.

Det er udstyret med et skridsikkert dobbelthjul på 18 cm i diameter, samt et behageligt skumgreb på 25 cm, så det er rart at holde ved under træning.

Er du derimod én, der også går op i design og holder af at træne med visuelt flot udstyr, findes der også masser af lækre design inden for mavetræner-hjul. Mange har eksempelvis forelsket sig i FitWood Kjerag Ab Wheel, der har et lækkert nordisk udtryk.

Anmelderrost

FitWood Kjerag Ab Wheel

Bedste ab wheel

FitWood Kjerag er et ab wheel af højeste kvalitet. FitWood Kjerag Ab wheel er desuden et træningshjul, der er designet til at supplere din indretning.

Det er fås i forskellige udgaver og farver. Derfor kan du med sikkerhed også finde en udgave der passer både til dig, din træning og din indretning.

Mavetræner-maskine – ideel til begynderen

Er du først lige gået i gang med din rejse mod den stærke mave? Så kan en mavetræner-maskine, også kaldet en ab roller, være den helt rigtige løsning for dig. Mange er glade for modellen Tunturi Power Roller Mavetræner fra Abilica Online, der ligger i den lavere ende af prisskalaen.

Populær

Tunturi Power Roller

bedste mavetræner

Hård og effektiv træning af dine abs. Med denne mavetræner, får du således den helt rigtige udførelse af øvelsen, så du ikke overbelaster andre muskler, fordi øvelsen udføres forkert.

Konstruktionen af mavetræneren er solid, og holder derfor i mange år, og giver dig en god stabil fornemmelse under træning.

Fordelen ved en mavetræner-maskine er især, at du på nem og effektiv vis får trænet dine mavemuskler på en måde, der er korrekt. Mange har nemlig tendens til at komme til at bruge nakkemusklerne, når de løfter sig, hvilket overbelaster nakken og giver mindre effekt for mavemusklerne.

Men med en ab roller sikrer du dig, at du undgår dette. Denne type mavetræner er nemlig designet sådan, at nakken fastholdes i hvileposition – så du udelukkende bruger mavemusklerne til at løfte dig. Her kan se et eksempel på en mavetræner-maskine af særlig solid kvalitet.

Kvalitetsvalg

Finnlo AB Dominox

billig ab roller

En mavetræner af høj kvalitet. Den kommer med indbygget nakkestøtte, som sikrer at du KUN træner dine mavemuskler.

Opbyg dit helt eget hjemmetræningsudstyr med en smart mavetræner.

Vægribben – til den let øvede og øvede

Har du været i gang med din mavetræning i lidt tid og søger nye udfordringer, så kan en vægribbe være en super mavetræner for dig. Eksempelvis kan denne model fra Apuls anbefales.

Mange mulige øvelser

FitWood Upplyft Wallbar Ribbe

Ribbe

En god ribbe, som giver dig et væld af muligheder for at give din træning flere dimensioner og øvelser.

Maksimal brugervægt er på 150 kg, og dermed passer den til de fleste behov.

Vægribben giver dig mulighed for at træne dine mavemuskler via forskellige benløft, hvilket intensiverer din træning. Øvelserne kan samtidig varieres løbende og udbygges i sværhedsgrad i takt med, at dine mavemuskler styrkes. Derfor er dette træningsværktøj ideel til både den let øvede og den øvede.

En ulempe ved dette redskab er dog, at det skal opsættes på en væg, og derfor kræver det en hel del plads. Men går du op i din træning, og har du plads til rådighed, er det en super måde at træne på.

Mange træningsentusiaster anbefaler Abilica Premium WallBar, da den er lavet af solidt kvalitetsbøgetræ, og fordi den er designet således, at du også kan lave hængende benløft på den (da de øverste ribber har ekstra stort mellemrum). Det øger sværhedsgraden, så du får endnu mere ud af din træning og dermed hurtigere resultater.

Abilica WallBar ECO

bedste ribbe

Med en Abilica ribbe, kan du lave mange forskellige øvelser fra chinups og pull ups til træning med elastikker.

Denne fås til en yderst god pris, så du kan opgradere din hjemmetræning.

Sit up bænk – fra begynderen til den øvede

Er du nybegynder eller godt i gang med din mavetræning, men ønsker udfordringer, så kan en sit up bænk være den bedste mavetræner for dig.

En sit up bænk øger belastningen på dine mavemuskler, når du laver mavebøjninger, så du kommer et skridt videre i muskelopbygningen. Du laver egentligt blot helt enkle sit ups, når du bruger denne bænk. Men en mavetræningsbænk har en lille hældning, der gør, at du får meget mere modstand, end hvis du blot laver mavebøjninger på gulv.

Du har samtidig også mulighed for at øge belastningen yderligere ved at tilføje en vægtskive eller ved at benytte håndvægte, så du får en mere allround workout. Det kan generelt anbefales, at du ikke bare punkttræner, men sørger for, at du får trænet hele kroppen. Det skaber en langt sundere og mere harmonisk krop – også visuelt.

Ønsker du at købe en sit up bænk, så anbefaler mange eksperter Abilica Premium Sit Up bænk. Dette redskab er bygget i holdbare materialer af høj kvalitet samt har en høj bæreevne og monterede hjul, der gør, at du nemt kan flytte den væk, når du ikke træner.

Abilica Premium situps bench

situp bænk

Her får du en stabil og robust træningsbænk, som både er god til hjemmebrug eller mere professionelt brug.

Du får yderst god komfort takket være pude og polstring i bænken.

Træningsbolden – ryg- og mavetræner, der øger balancen

Ønsker du en mere allround træning, som både træner mave og ryg på en skånsom måde, og som samtidig øger din balance? Så er en træningsbold den bedste mavetræner til dig. Du kan for eksempel tjekke denne træningsbold fra BodyLab ud.

Mange træningsmuligheder

Træningsbold

træningsbold

Denne træningsbold er et super redskab til god træning af dine abs.

Derudover kan du også lave mange andre forskellige øvelser, som styrker kroppens muskler.

En træningsbold er en alsidig ryg- og mavetræner, hvor du udover at arbejde på dine mavemuskler også kan komme omkring hele ryggen. Samtidig træner du også din balanceevne. Og for mange er der også et element af mindfulness ved denne type redskab, da du skal koncentrere dig fuldstændigt, når du bruger den. Ønsker du at supplere din mavetræning med smidighedstræning, er en træningsbold den ideelle løsning, da du også kan bruge din træningsbold til Pilates.

Et minus ved denne type redskab er dog, at den kræver plads. Men har du et skrivebord, kan den passende ligge herunder – og du kan således også bruge den til at lave siddende træning, mens du arbejder ved bordet. At træne, imens du arbejder, er en super måde at få lidt ekstra træning ind i dagligdagen – og dermed øge din styrke, balance og overordnede kondition.

Denne træningsbold med pumpe fra LiviShape kan du tømme for luft og pakke sammen, når du ikke bruger den, hvis du ikke har lyst til at have den liggende fremme. Det er en yderst praktisk løsning, hvis du ikke har så meget plads eller ikke ønsker, at træningsredskaber skal fylde, når du ikke bruger dem.

Grå Ø75 træningsbold

grå træningsbold

En bold er et godt og fleksibelt redskab til din træning, og specielt oplagt til træning af mavemuskler.

Denne træningsbold kommer inkl. pumpe. Dermed får du et fuldstændigt setup, så du er klar til træning.

En sidste fordel ved denne slags mavetræner er, at den ligger i den absolut billigste ende af prisskalaen. Så du skal ikke ofre store summer på at komme i gang med træningen hen mod drømmemaven.

Elektrisk mavetræner – til dig, der vil give et ekstra kick til din træningsrutine

Synes du, at din mavetræning ikke giver resultater hurtigt nok, kan du speede processen yderligere op ved at supplere din ugentlige træning med en elektrisk mavetræner.

Elektrisk

Elektronisk Muskelstimulator

elektrisk mavetræner

Denne elektriske mavetræner presser dine mavemuskler til det yderste, og styrker og toner musklerne.

Den kommer med USB fjernbetjening, som er genopladelig og hele 6 indbyggede funktioner for skræddersyet brug.

En elektrisk mavetræner bidrager til at tone dine muskler ved hjælp af elektronisk muskelstimulering. Det elektroniske apparat stimulerer musklerne, så de trækker sig sammen. Den elektroniske påvirkning gør, at dine muskler kan nå at lave dobbelt så mange sammentrækninger, som hvis du selv skulle gøre arbejdet.

Helt konkret placerer du et bælte på dine mavemuskler og tænder for den elektriske mavetræner. Det er det eneste, du skal gøre. På den måde tones dine muskler, mens du selv sidder og slapper af. Du kan altså i princippet få en effektiv træning, mens du ligger og ser tv eller læser en bog.

Denne mavetræner udgør derfor et super supplement til din træning, da du også kan tone og styrke musklerne, når du ikke er aktiv. Den kombination kan altså gøre, at du når dine mål og kan se resultater langt hurtigere. Hos den danske webshop Perfect-Body kan du se et konkret eksempel på en elektrisk mavetræner og se, hvordan den fungerer.

Elektrisk Muskelstimulator (Mave, Arm og Ben)

elektrisk muskeltræner

Elektrisk muskelsimulator som giver et godt supplement til din mavetræning.

Træn dine mavemuskler med den nye EMS teknologi hjemme i din egen stue.

Hvad skal du overveje, når du skal vælge den perfekte mavetræner?

Som det fremgår af denne guide, er der mange ting, du skal tage højde for, når du skal vælge den bedste mavetræner til dig. Først og fremmeste skal du afgøre, hvor meget du vil investere i dit nye redskab.

Ønsker du en billig mavetræner, en særligt eksklusiv mavetræner eller et redskab, der ligger et sted derimellem? I den forbindelse skal du naturligvis også tænke på, hvor stor vægt du lægger på design og visuelt udtryk, når du skal investere i din mavetræner. For flot design afspejles naturligvis også i prisen.

God til prisen

E-Serie Ab Roller / Mavetræner

Mavetræner

En oplagt ab roller, som opfylder de basale behov til optimal træning af dine mavemuskler.

Det smarte er at overkroppens og benenes forskellige positioner sørger for målrettet træning af alle dine muskler i maveregionen.

For mange øger det motivationen for at træne, hvis de enkelte redskaber har et flot design. Så overvej, om du har det sådan. I så fald kan det være en god idé at investere lidt flere penge i dit udstyr, så du øger chancen for at fastholde din træningsrutine.

Dernæst skal du se på, hvad dit nuværende træningsbehov er, og hvad dit mål er for dit fremtidige niveau. Er du lige startet på din træning, kan du med fordel prøve en mavetræning-maskine til nybegyndere. Det er et ideelt sted at starte, da den er skånsom og beskytter mod overbelastning af nakken.

Mavetræner m. måtte

billig mavetræner

Super lækker ab roller, hvor du kan udføre alverdens forskellige øvelser til god træning af dine mavemuskler.

Den kommer med en indbygget træningsmåtte, som giver god komfort til din træning.

Er du nybegynder, men vil du gerne have mulighed for at komme op på et rigtig højt niveau inden for en overskuelig fremtid? Så er den bedste mavetræner for dig et redskab, hvor du både kan lave lettere øvelser på begynderniveau og senere tilføje sværere og sværere øvelser. Det kan eksempelvis være et mavetræner-hjul.

Bedst til prisen

Iron Gym Speed Wheel ABS

bedste ab wheel til prisen

Med dette ab wheel får du den ultimative ab træning. Det specielle ved dette ab wheel er at det er lavet med et hjul der giver modstand når du kører ud og samtidig hjælper når du trækker tilbage.

Så får du det maksimale ud af din træning, og du har følelsen af at blive udfordret, men samtidig også hjulpet. Det hjælper på motivationen!

Husk, at kosten også er vigtig, når du skal opnå drømmekroppen

Det skal naturligvis lige tilføjes, at en mavetræner ikke giver dig drømmekroppen alene – uanset hvor hårdt du træner. En flad og skarpt markeret mave går hånd i hånd med en sund og varieret kost, som ikke indeholder for mange kalorier. Har du konsekvent et stort kalorieoverskud, vil din fedtmasse øges – uanset hvor meget du træner. Så sørg for at holde styr på, hvor mange kalorier du indtager.

Vælg den rette forhandler, når du køber træningsudstyr

Uanset hvilken type mavetræner du er på udkig efter, er det altid vigtigt, at du vælger en god og troværdig forhandler. For at finde det helt rette udstyr er det nemlig en god idé at spørge en forhandler til råds, inden du lægger dig fast på et produkt. Og her er det vigtigt, at du handler hos nogle, der har ekspertise på området og ved, hvad de taler om.

Blandt troværdige forhandlere med et stort og varieret udvalg af mavetræningsudstyr kan blandt andre nævnes Apuls, Getbig.dk, LiviShape og Abilica Online. Du kan med fordel gå på opdagelse i deres brede udvalg af alle typer mavetrænere – lige fra ab rollers til sit up bænke og træningsbolde. Som nævnt er det en god idé at spørge din forhandler til råds for at lokalisere den helt rigtige mavetræner til netop dig. Så når du hurtigere frem til en ideel løsning.

Forhandlerne sidder inde med dyrebar ekspertviden

Forhandlere med særlig ekspertise på området for mavetrænere kender ofte til helt specifikke detaljer om produkterne, som man som almindelig forbruger ikke altid har øje for. Det kan blandt andre være de nævnte, men også mange andre såsom Fitnessgruppen.dk og flere andre har et godt udvalg.

Forhandlerne har typisk undersøgt markedet grundigt, før de vælger at udbyde et givent produkt, og de har ofte fået en masse tilbagemeldinger på de forskellige redskaber fra de kunder, der har købt udstyr hos dem. Dermed sidder de altså inde med en masse dyrebar ekspertviden, som er rigtig god at trække på.

Så bed din forhandler om rådgivning undervejs – det er ofte en rigtig god idé. De fleste online shops har i dag en effektiv kundeservice via deres chatfunktion, så benyt dig endelig af denne mulighed. Undersøg også mulighederne hos flere forskellige forhandlere, og søg eventuelt på det enkelte produkt online for at se, hvilke anmeldelser det har fået fra andre kunder.

Vælg din mavetræner – og kom et skridt nærmere din drømmemave

Efter at have gennemlæst denne guide skulle du gerne have dannet dig et godt overblik over, hvilke muligheder der er på markedet for mavetrænere, og hvordan du finder frem til den bedste løsning for dig og din krop.

Vi er kommet ind på de overordnede typer af mavetrænere, og hvad der er deres individuelle fordele og ulemper, samt hvilke typer mavetrænere der matcher forskellige træningsniveauer. Eksempelvis har vi set på gode modeller til nybegyndere. Og foruden de allerede nævnte modeller kan vi her tilføje modellen cPro9 Ab Roller Mavebøjle og ab rolleren Hammer Ab Roller Mavebøjle som ideelle løsninger til nybegynderen.

cPro9 Ab Roller

cPro9 Ab Roller

Simpel og smart mavebøjle som er helt sort og derfor ganske pæn i designet.

Den kommer med en indbygget nakkepude, for øget komfort under træning, så du kan udføre mavebøjningerne 100 % korrekt.

Hammer Ab Roller

ab roller

En smart og simepl mavebøjle, som hjælper dig med dine træningsøvelser til mavemusklerne.

Kommer med indbygget nakkepude, og et rødt grip, som giver designet et pift. Solidt køb til en god pris.

Du er også blevet indført i, hvad du skal overveje og være opmærksom på, før du udvælger et produkt, og hvordan du drager fordel af din forhandlers ekspertise. Så nu skulle du gerne være klædt på til at kunne finde frem til den bedste mavetræner til netop dit behov.

Når du har udvalgt det produkt, der bedst matcher dig og den måde, du ønsker at træne på, vil vi anbefale at du online søger efter træningsvideoer, hvor netop denne type mavetræning indgår. På den måde kan du nemlig få en masse uvurderlige tips og tricks samt do’s and dont’s, som gør, at du får det absolut optimale ud af dit nye træningsredskab og din workout.

Og så er der vist kun tilbage at ønske dig rigtig god fornøjelse med din kommende mavetræning. Med den rette mavetræner kommer du helt sikkert hurtigt i mål og opnår de ønskede resultater.

Relaterede artikler

kettlebell 16 kg
Kettlebell Guide
Kettlebell 16 kg – Her finder du nogle gode valg
Olympisk vægtstang
Vægtstang Guide
Olympisk Vægtstang – Hvad er det, og hvor findes de bedste?
Eleiko vægtstang
Vægtstang Guide
Eleiko vægtstang – Her finder du kvalitetsvægtstænger fra Eleiko
kettlebell 12 kg
Kettlebell Guide
Kettlebell 12 kg – God til at udføre mange øvelser
Vægtskiver 50 mm
Vægtskiver Guide
Vægtskiver 50 mm – Træn med 50 mm vægtskiver
kettlebell 10 kg
Kettlebell Guide
Kettlebell 10 kg – Her finder du de bedste og billigste
Håndvægte Guide
Håndvægte 2 kg – Styrketræning på den simple måde
Eleiko vægtskiver
Vægtskiver Guide
Eleiko vægtskiver – Et godt valg til hjemmetræningen
Vægtskiver 30 mm
Vægtskiver Guide
Vægtskiver 30 mm – kom godt i gang med styrketræning
20 kg vægtstang
Vægtstang Guide
Vægtstang 20 kilo – Et godt valg til din næste vægtstang
Iron Gym Pull Up Bar
Pull Up Bar Guide
Iron Gym Pull Up Bar – Én af de bedste pull up bars på markedet
Håndvægte 5 kg
Håndvægte Guide
Håndvægte 5 kg – Gode håndvægte til de fleste øvelser