• Udstyr
  • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Træningsbænk Guide

Vi har samlet al den information du skal bruge, til at vælge den helt rigtige træningsbænk til dit behov. Vi har inkluderet nogle af de bedste træningsbænke, og fundet markedets skarpeste priser.

Vægttræning er blevet en af danskernes foretrukne måder at holde kroppen i topform på, og det forstår vi godt. Med vægttræning får du både mulighed for at øge din muskelmasse, få tonede muskler og sætte skub i dit stofskifte, der øger forbrændingen. Desuden er det en fleksibel træningsform, og du kan træne præcis, når det passer dig.

Mange vælger at være medlem af det lokalefitnesscenter, men det kan også betyde mange mennesker på bestemte tidspunkter. I stedet kan du med få redskaber gøre det muligt at træne i fred og ro derhjemme. Derfor giver vi dig en træningsbænk guide, der er et uundværligt redskab til hjemmetræningen.

Træningsbænken er det perfekte redskab at kombinere med blandt andet håndvægte. Ved blot at have disse to redskaber kan du udføre et væld af forskellige øvelser. Du kan både bruge det til helkropsøvelser, der rammer alle store muskelgrupper og til mere isolerede øvelser for eksempelvis overkroppen.

Vores træningsbænk guide tager udgangspunkt i testresultater fra T3.com samt brugernes anmeldelser. På den måde kan vi anbefale dig nogle produkter, som leverer på kvalitet og funktionalitet. Vi guider dig ligeledes til en billig træningsbænk, og hvordan du nemmest kan købe din næste træningsbænk til hjemmet. Her er en oversigt over de træningsbænke, vi fandt gennem vores research:

Billig træningsbænk

Peak Fitness Skråbænk

Populært valg

Kettler Axos Universal

Bedst til prisen

Masterfit Weight Bench

Enkelt og billigt valg

Weider 150 TC

Justerbar

Finnlo Justerbar Skråbænk

Universalbænk

Hammer Bermuda XT

Hvad er en træningsbænk?

Lad os først gøre det klart, hvad formålet med en træningsbænk egentlig er. En træningsbænk er et redskab, der ligner en helt almindelig bænk, men som er designet til vægttræning. Bænken kan se ud på forskellige måder, hvor du enten får én lang bænk eller en model, hvor du kan justere ryglæn og siddeflade.

Det særlige ved træningsbænke er muligheden for at justere fladerne, så du blandt andet kan sidde i oprejst position eller ligge ned på bænken. Den vil ligeledes have vægtlodder indbygget i benene, der sørger for en stabil vægt, når du træner. Og så vil overfladen typisk være polstret med en læderoverflade samt et tykt lag skum. Det gør det bekvemt for dig at anvende din træningsbænk.

Hvorfor bruge en træningsbænk?

I denne træningsbænk guide vil vi selvfølgelig fortælle dig meget mere om, hvorfor du bør investere i en træningsbænk til hjemmetræningen. Det er der faktisk flere gode grunde til, og vi giver dig selvfølgelig dem alle sammen. Derfor er træningsbænken også en suveræn investering at lave, hvis du ønsker at have de bedste redskaber til hjemmetræningen.

Først og fremmest vil en træningsbænk gøre det muligt for dig at udføre en lang række øvelser i forskellige positioner. Vi vil senere i denne træningsbænk guide fortælle dig mere om forskellige modeller, men du vil blandt andet finde bænke, der er justerbare. Disse giver dig mulighed for at lave siddende, liggende og stående øvelser på den samme bænk. På den måde kan du også komme hele kroppen rundt med en træningsbænk.

Træningsbænken er samtidig med til at øge træningens intensitet. Du kan nemt gøre dine øvelser langt mere udfordrende ved at gøre brug af bænken. Brug den eksempelvis som en høj stepbænk eller lav lunges med det ene ben bagud, så du belaster dine muskler langt mere.

Du får også god støtte med en polstret træningsbænk, der skåner kroppen mere under selv træningen. Desuden vil træning med bænken som redskab også gøre det muligt at arbejde med dynamiske øvelser, der er skånsomme for din krop. Du kan arbejde med lavere vægte og i stedet fokusere på den rette holdning, rytme og bevægelse.

Sidst skal det selvfølgelig nævnes, at du får mange muligheder inden for et lavt budget. Du finder hurtigt en billig træningsbænk, blandt andet denne model fra Peak Fitness, så du slipper for at betale i dyre domme for udstyr til hjemmetræningen.

Billig træningsbænk

Peak Fitness Skråbænk

Træningsbænk

Her får du en solid træningsbænk, perfekt til træning i hjemmet. Den er nem at flytte rundt på, og pakke sammen når den ikke bruges, da den hurtigt kan foldes sammen og gemmes væk.

Du kan justere ryglænet i hele syv forskellige positioner, og sædet kan justeres i tre. Således kan du bruge den til mange forskellige træningsøvelser.

Vægtlodder og funktioner

Træningsbænke kommer i forskellige prisklasser og med mange forskellige funktioner. Helt generelt er det vigtigt at investere i en træningsbænk, der har den rette vægt, så du kan føle dig tryg under din træning.

Opbygningen af en træningsbænk er meget simpel. Alt efter om den er justerbar eller ej, vil overfladen bestå af en eller to flader. Det hele vil være bygget op af en kraftigt understel, der har altid bør være udstyret med nogle tunge fødder. Vægten på din træningsbænk er vigtig, hvis du vil være sikker på, at den ikke vælter under brug. Derfor skal du ikke lade dig skræmme af en tung model, for det vil blot gøre den mere sikker at anvende.

Mange modeller kommer med et håndtag og fastmonterede hjul. Dette er en stor fordel for dig, så du nemt kan rykke rundt på din træningsbænk til trods for den høje vægt. Ligeledes kommer modellerne med en række funktioner, alt efter hvilken en du vælger. Materfit Weight Bench kommer eksempelvis med en indbygget holder til håndvægte, så du nemt kan holde styr på dem under din træning.

Bedst til prisen

Masterfit Weight Bench

Bedste træningsbænk

MasterFit Power Bench er en træningsbænk i høj kvalitet. Den er justerbar i flere forskellige vinkler, så den kan bruges til forskellige øvelser.

Det er et oplagt valg til dig der gerne vil have kvalitet for pengene. Den er ligeledes praktisk, med indbygget holder til håndvægte.

Justerbar træningsbænk

Der findes et væld af forskellige modeller inden for træningsbænke. Den mest populære type er den justerbare af slagsen, hvor du selv kan justere bænken i forskellige vinkler. I stedet for at være afhængig af kun at kunne anvende bænken i liggende position, kan du selv bestemme hældningen på ryggen og siddefladen.

Ryglænet kan typisk indstilles i forskellige vinkler, hvor du kan rette den op til 90 grader, hvis du vil sidde helt ret. Det gør det nemt at tilpasse bænken til hver enkelt øvelse, så du kan opnå de bedste resultater med din træning.

Alt efter dine præferencer og dit budget, har du mange muligheder for at vælge en bænk. Et eksempel kan være Finnlo skråbænken, der har seks mulige indstillinger for ryglænet og tre mulige for sædet. Den kan ligeledes anvendes som fladbænk, hvis du skal bruge den ved bænkpres eller andre liggende øvelser.

Justerbar

Finnlo Justerbar Skråbænk

billig træningsbænk

Finnlo skråbænk er ustyret med et justerbart sæde med 3 mulige indstillinger, ligesom ryglænet har 6 indstillinger. Således kan bænken tilpasses alt efter behov og øvelse.

Den er lavet i et flot, neutralt sort udseende, med en kraftig polstring. Den er således utrolig holdbar, og derfor perfekt til hjemmetræningen.

Mange træningsbænke har du også mulighed for at klappe sammen. Med en sammenklappelig træningsbænk kan du nemt rydde det ad vejen og på den måde få plads til mere derhjemme.

Universalbænk til det hele

Hvem vil ikke gerne have så meget for sine penge som muligt? Det kan du få ved at vælge en universalbænk, der er storebror til den klassiske træningsbænk. Mange af de store brands inden for træningsudstyr, blandt andet Kettler, har produceret universalbænke, der kan give dig det hele – og endda til en god pris.

Universalbænken er en træningsbænk med flere forskellige funktioner, der er blevet tilføjet til den klassiske bænk. Kettler Axos Universal Bænk er én af de mest populære modeller inden for denne type af træningsbænke. Kettler har forbedret Torso skråbænken og tilføjet nogle ekstra funktioner, der giver dig mulighed for at bruge den som både skråbænk, fladbænk og mavebænk.

Populært valg

Kettler Axos Universal

Bedste træningsbænk til prisen

Kettler er et anerkendt mærke indenfor fitnessudstyr, og denne træningsbænk er ingen undtagelse. Her er du sikret høj kvalitet, samt gode funktioner til din hjemmetræning.

Designet er flot og minimalistisk, og den indeholder smarte funktioner. Bænken kan nemlig både benyttes som skråbænk, fladbænk og mavebænk. Samtidig er den foldbar, så den kan gemmes væk når den ikke bruges.

Den største tilføjelse på denne model er de to støtter, der er omkring dine knæ og dine fødder. Disse giver dig muligheden for at anvende bænken til effektiv mavetræning eller få ekstra støtte ved liggende øvelser. Du kan også bruge fodstøtterne til at arbejde med dybe squats eller andre øvelser. Der er desuden tilføjet en ekstra fod på bagsiden, som du med fordel kan bruge som håndtag under din træning.

Modellen fra Ketler er blot én ud af mange forskellige muligheder for dig. Universalbænken behøver ikke koste dig mere end en klassisk træningsbænk, og du vil få endnu flere muligheder med denne. Er du ny inden for styrketræning, kan du dog vælge at nøjes med den klassiske model, så du gør det nemt og enkelt for dig selv at komme i gang.

Træningsbænk med vægte

Ligesom T3.com også har en træningsbænk med vægte med i sin test, skal vi også fortælle dig mere om det i denne guide. Der findes nemlig også træningsbænke, der kommer som et komplet bænkpres-sæt. For at uddybe det nærmere vil det sige, at du får en træningsbænk med et fastmonteret stativ, der kan holde vægtstangen over dit hoved.

Men det er ikke kun bænkpres, som dette sæt egner sig til. Det er det ideelle valg for dig, der gerne vil fokusere på træning af overkroppen. Du kan nemt justere højden på din barebell og på den måde også anvende sættet til rows og andre stående øvelser. I stedet for at anvende håndvægte har du her mulighed for både at anvende den medfølgende barebell eller håndvægte.

Alt efter hvilken model du vælger, kan du få en træningsbænk med mulighed for at træne dine ben med vægte. Hammer Bermuda XT har tilføjet en ekstra funktion på træningsbænken, så du har mulighed for at lave leg curls eller leg raise. Det perfekte træningsredskab til hjemmetræningen, hvis du gerne vil udvide dine muligheder en smule, uden at det kræver flere forskellige redskaber.

Universalbænk

Hammer Bermuda XT

Universal træningsbænk

Hammer Bermuda XT er både en bænkpres og en træningsbænk, med en justerbar barbell rack. Det giver dig altså yderligere muligheder i din træning.

Barbell racket kan justeres fra 96cm til 120cm på Hammer Bermuda XT. Hammer Bermuda XT har et ryglæn, der kan justes til 4 positioner. Vægtstang og vægtskiver medfølger ikke.

En træningsbænk med vægte i denne kategori, vil selvfølgelig kræve lidt mere plads hjemme hos dig. Det handler til dels om pladsen, men også dine ønsker for din træning. Har du planer om at bruge din bænk til meget andet end at træne overkroppen, eller vil du kun gøre brug af håndvægte, er en træningsbænk med vægte ikke det rette valg for dig.

Vil du til gengæld gerne have de bedste forudsætninger for at få det største udbytte af din træning? Og er du rutineret inden for styrketræning? Så er denne løsning helt perfekt for dig. Du kan udvide dit udvalg af øvelser, og så vil du kunne lege med tungere vægte, hvilket er godt for den rutinerede styrketræner.

Populære producenter

Der findes mange forskellige producenter inden for udstyr til træning. Derfor kan det også være svært at finde rundt i, hvad du skal vælge. Helt grundlæggende finder du mange gode træningsbænke af høj kvalitet på tværs af forskellige producenter. Dog er der nogle, der er særligt populære inden for området.

Vi kommer ikke udenom Kettler. Det tyske brand producerer forskellige former for træningsudstyr, og leverer altid høj kvalitet og innovative løsninger, der gør din træning nemmere. Også Killberry leverer gode træningsbænke, der anvendes af brugere over hele verden.

Begge producenter leverer kvalitetsløsninger til gode priser. Det er ikke her, hvor du finder en helt billig træningsbænk, men til gengæld kan du nyde godt af produkterne i mange år.

De bedste træningsbænke

At finde frem til den bedste træningsbænk er svært på det store marked. Vi kan heldigvis forsikre dig om, at du finder mange glimrende bud på din kommende træningsbænk. Alt efter dit budget og præferencer er der nogle bestemte modeller, der altid vil være et sikkert valg.

Vil du gerne have mest muligt ud af din træning i form af muligheder, kan du med fordel vælge en træningsbænk med vægte eller andre ekstra funktioner. Her kan du blandt andet vælge denne model fra Finnlo, der kan bruges både med eller uden bænken. Også ovennævnte model fra Kettler er et særdeles godt valg med mange muligheder for dig.

Inkl. 110 kg vægtsæt

Finnlo Skråbænk / Bænkpres / Squatstativ

kombi træningsbænk

Dette er et kombisæt der kombinerer en kraftig træningsbænk med justerbart ryglæn og justerbart sæde, med bænkpres / squatstativ. På mange måder et komplet sæt til hjemmetræning.

Der medfølger et vægtsæt på 110 kg, så du er klædt på til at begynde træningen med det samme. Et oplagt valg, hvis man ønsker sit eget lille træningslokale.

Skal du have en træningsbænk, du nemt kan gemme ad vejen, når du ikke bruger den, har Abilica lavet en række forskellige til nogle gode priser. Weider 150 TC er en billig træningsbænk, der tilmed også har støtte til fødder og knæ. Generelt skal du sikre dig, at du får en bænk, der er sammenklappelig, og på den måde kan parkeres i skabet eller ind mod væggen.

Enkelt og billigt valg

Weider 150 TC

køb træningsbænk

Denne kombinationsbænk er et solidt og enkelt valg, hvor du får alle nødvendige indstillinger, du skal bruge i en god træningsbænk, da den er justerbar.

Således kan bænken både fungere som fladbænk, og forskelligegrader af skråbænk takket være de forskellige indstillingsmuligheder. Bænken kan klare en totalvægt på 165 kg.

Det skal du kigge efter, når du vælger din nye træningsbænk

Du skal selvfølgelig ikke snydes for den gode opskrift på det rette køb i denne træningsbænk guide. Der er nemlig nogle elementer, du med fordel kan holde øje med, når du skal finde den helt rigtige til dig.

Først og fremmest er bænkens funktioner vigtige for dine muligheder med træningen. Du skal have styr på, om den kan justeres i forskellige vinkler og også antallet af vinkler kan være afgørende for dit valg. Jo flere vinkler, desto flere positioner har du mulighed for at variere imellem.

Samtidig er polstringen og bredden på din bænk også vigtig. Jo bredere bænken er, desto mere bekvemt vil det være for dig at bruge den. Til gengæld vil en for bred bænk kunne være en udfordring i nogle af øvelserne, hvor du ligger ned. Den kan nemlig komme i karambolage med dine armes bevægelser og på den måde gøre det mere vanskeligt for dig at udføre øvelserne korrekt.

Vil du gerne have en træningsbænk med vægte, kan du både få modeller, hvor stativet er fastmonteret og nogle med to adskilte dele. Ved at vælge en model med et separat stativ kan du også anvende stativet til eksempelvis squats. På den måde får du et komplet træningssæt derhjemme.

Vi kommer heller ikke udenom vægten på din træningsbænk. Som nævnt er det vigtigt med en god vægt, så bænken altid står fast. Ligeledes bør den altid have skridsikre fødder, så den bliver stående under øvelserne. En tung model bør altid have fastmonterede hjul, der gør det nemt for dig at flytte rundt på den efter træningen.

Find en billig træningsbænk

Træningsudstyr er ikke altid en billig fornøjelse, og det kan være en stor post i budgettet, hvis du blot skal bruge det et par gange om ugen. Heldigvis kan du sagtens finde en billig træningsbænk, hvis du kigger de rigtige steder.

Generelt er det altid bedst at handle online, når det kommer til træningsudstyr. I butikker, hvor du kan købe redskaber og udstyr til træningen, vil det være de store og dyre mærker, der oftest bliver forhandlet. Vælger du i stedet at kigge på nettet, får du langt flere at vælge imellem, og det gælder også for prisklassen.

Det kan også være muligt for dig at finde en ældre træningsbænk, der er brugt og dermed også billigere for dig. Går du og drømmer om en bænk fra et af de store, populære brands, kan du kigge efter en brugt model, så du kan finde den billigere end hos forhandlerne. Der findes sider, der har specialiseret sig inden for salg af brugt træningsudstyr, hvor du kan gå på jagt.

Det skal du have til din træningsbænk

Én ting er den gode træningsbænk, men noget andet er tilbehøret, der er med til at gøre din træning endnu bedre. Du kan meget med en bænk, og det kan for nogle være nok. Vil du gerne udfordre dig selv lidt mere, bør du altid gå på jagt efter et sæt håndvægte. Disse er ideelle at bruge i kombination med bænken, hvor du kan arbejde med store muskelgrupper. Brug dine håndvægte til både helkropsøvelser og isolerede øvelser, så du får de bedste resultater.

bænkpres

Du kan også vælge at arbejde med træningselastikker. Elastikker giver dig en skånsom belastning, som er særligt gode for dig, der har udfordringer med knæ, skulder eller ryg. Her får du en mindre belastning, der stadigvæk er yderst effektivt under træningen.

Vil du gerne holde din træningsbænk ren efter hver træning, kan du købe specielle rengøringsmidler til træningsudstyr. De indeholder en skånsom sæbe, der er desinficerende, og som blot skal tørres af med en klud eller papir efterfølgende. Vælg et produkt, der kommer i en smart sprayflaske, så du hurtigt kan fordele væsken og gøre din bænk klar til næste træning.

Sådan kommer du godt i gang

Hvis du ikke allerede har en fast træningsrutine, er det nemt at komme i gang derhjemme. Det kræver blot et fornuftigt træningsprogram og lidt tid i hverdagen. For at komme godt i gang bør du følge et træningsprogram, der angiver, hvilke øvelser du skal lave. Det er ligeledes vigtigt, at du har fokus på at lave øvelserne helt korrekt. Her kan du finde forskellige guides på nettet, der kan illustrere hver enkelt øvelse og vise dig den rigtige teknik.

Dit træningsprogram bør bestå af 3-4 øvelser med tre sæt af hver, hvis du er nybegynder. Det er essentielt at udføre dem i et roligt tempo for at få den rette teknik på plads. Sørg for grundig opvarmning, inden du går i gang med øvelserne, så led og muskler er blevet varmet godt op.

Det er altid en god idé at starte stille og roligt ud. Når din krop ikke er vant til øvelserne, vil det kræve en smule tilvænning, og ved at komme godt fra start mindsker du din risiko for at få skader. Få skabt en god træningsrutine 2-3 gange om ugen, som vil give dig en god progression i din træning.

Gode øvelser til hele kroppen

At træne overkroppen med håndvægte på din træningsbænk giver dig mange forskellige øvelser at vælge mellem. Derimod kan det være sværere at finde frem til de rette øvelser, når det kommer til hele kroppen. Derfor slutter vi denne træningsbænk guide af med at give dig et par gode øvelser, der giver pote.

Bulgarian split squat er en hård og effektiv øvelse, der udfordrer både styrke og balance. Start med at placere dig en halv meter foran bænken. Herefter lægger du den ene fod op på træningsbænken, så du kun står på det ene ben. Buk dig langsomt ned til cirka 90 grader, hvor knæet ikke må komme udover dine tæer. Til sidst rejser du dig op igen med ret overkrop. Gentag øvelsen 8-10 gange på skift herefter ben.

Du kan også bruge dine håndvægte til helkropsøvelser ved at holde i den ene vægtskive. Her er squats et ideelt valg. Placér dig foran din stepbænk med vægten i hænderne, hvorefter du langsomt og kontrolleret sætter dig ned på bænken. Hold spændingen hele vejen og bevæg dig opad igen, når du rammer bænken.

Den sidste helkropsøvelse er lunges på træningsbænken. Her udfordrer du virkelig balancen, og du bør altid starte med at støtte dig op ad væggen imens. Stil dig foran bænken, hvorefter du træder op med det ene ben. Løft kroppen op kun ved hjælp fra benet, mens du holder overkroppen ret. Gentag øvelsen 5-10 gange og skift til det andet ben.

Opsummering – Sådan vælger du den rigtige træningsbænk

Nu ved du forhåbentlig meget mere om de populære træningsbænke, der er en glimrende træningsmakker til hjemmet. Træningsbænken giver dig et væld af muligheder for at træne det, du gerne vil. Du kan bruge dem til at træne overkrop, mave og underkrop, hvor du effektivt kan få ramt de store muskelgrupper.

Træningsbænke findes i mange forskellige størrelser og modeller. Det er altid fordelagtigt med en bænk, der kan klappes sammen og på den måde fylde mindst muligt. De justerbare bænke er også et fornuftigt valg, hvis du gerne vil variere din træning og udfordre kroppen i forskellige stillinger. Og så er der rig mulighed for at finde den perfekte bænk for dig til den helt rigtige pris.

Kilder:

Relaterede artikler

grid foam roller
Foam Roller Guide
Grid foam roller – Hvad er det, og hvad er den god til?
Adidas boksehandsker
Boksehandsker Guide
Adidas boksehandsker – Boksehandsker til træning og kamp
Ball-stik massagebold
Massagebold Guide
Select massagebold – Vi guider dig til det bedste valg
foam roller 90 cm
Foam Roller Guide
Foam roller på 90 cm – Perfekt til udstræk, yoga og pilates
Everlast boksehandsker
Boksehandsker Guide
Everlast boksehandsker – Høj kvalitet til en god pris
yoga
Foam Roller Guide
Nike foam roller – Køb din næste foam roller fra det verdenskendte mærke