Ab Wheel Guide

Find det bedste ab wheel til din hjemmetræning – et lille og effektivt redskab. Vi har samlet al den vigtigste information, og fundet nogle af de bedste ab wheels til forskellige behov. Find det mest optimale til dit behov.

Inden for træningsverdenen findes der efterhånden en lang række brugbare motionsredskaber, der kan hjælpe med at få din krop helt i topform. Ofte kan udstyr være med til at bringe ekstra effektivitet ind i din træningssession, og du kan finde maskiner til enhver tænkelig øvelse for alt fra ryg til fødder.

Ønsker du at styrke dine mavemuskler, få en tydeligere sixpack eller bare styrke din overordnede kropsholdning, så er et ab wheel det perfekte redskab at inkorporere i din træning.

Men hvad er et ab roller wheel helt præcist, og hvorfor er de effektive træningsredskaber? Her på siden vil vi guide dig igennem disse spørgsmål, mens du samtidig vil få relevant information omkring de forskellige modeller, materialer og funktioner, ab wheels kommer i. Men først et lille overblik over nogle af de bedste ab wheels, som vi har fundet frem til gennem vores research til dette indlæg:

Hvad er et ab roller wheel?

I al sin enkelhed er et ab roller wheel, eller et ab wheel, et mavehjul, der lader dig træne dine mavemuskler og din ryg. Du anvender hjulet ved at holde fast i håndtaget og langsomt udføre gentagende sæt, hvor du kører hjulet frem og tilbage på gulvet foran dig, mens du ligger på knæ. Hvis du ønsker at intensivere din træning, kan du også udføre sættene med strakte ben, hvor dine fødder er sat i gulvet under øvelserne. Uanset hvilken startposition, du vælger, er det vigtigt, at du sørger for at holde ryggen strakt og rank under øvelserne, så du undgår at skade din krop.

Fordelene ved at træne med et ab wheel

Om end et ab wheel er et simpelt og enkelt redskab, bør du endelig ikke undervurdere dens størrelse eller effekt. Hjulet kan nemlig give en yderst effektiv træning, hvor du har rig mulighed for at arbejde målrettet med at styrke dine mavemuskler samt din coremuskulatur. Når vi taler om kroppens core, henviser vi til en masse små muskler, som spænder omkring maven, i taljen og fortsætter omkring ryggen. Din core kan altså forstås som alle de muskler, der befinder sig i din overkrop, nærmere bestemt mellem skulder- og hofteled.

Coremuskulaturen er særdeles vigtig at træne, da disse muskler sørger for at holde din krop oprejst og dermed især er ansvarlige for, at du kan bevæge din ryg. Ved at træne med et ab wheel kan du styrke dine coremuskler, så du sikrer dig ikke kun en stærkere overkrop, men ligeledes en bedre overordnet kropsholdning.

Den største fordel ved et ab wheel er altså redskabets alsidige træningsmuligheder, hvor du både kan træne dine mavemuskler og samtidig sørge for at hele din core holdes smidig. Ab roller wheels kommer her i en række modeller, blandt andet to-hjulede og hjul designet til at spænde fast på fødderne. Fælles for modellerne er dog, at de er nemme at komme i gang med, også for nybegyndere, og kan give selv den mest hardcore fitnessbruger en effektiv og alsidig træningssession.

Klassisk ab wheel – både i enkel og luksuriøs version

Selvom ab wheels er nogle af de billigste træningsredskaber, du kan anskaffe dig til dit hjem, kommer modellerne stadig i forskellige prislag. Titan Life Ab Wheel er her et eksempel på en solid model, der ligger i det lavere prislag.

Klassisk og solidt

Titan Life Ab Wheel

Ab wheel

Dette Titan Life Ab Wheel giver effektiv træning til dine dine mavemuskler, så du får den rigtige balance i kroppen.

Det er udstyret med et skridsikkert dobbelthjul på 18 cm i diameter, samt et behageligt skumgreb på 25 cm, så det er rart at holde ved under træning.

Modellen er udstyret med et fem centimeter tykt dobbelthjul, der med en diameter på 18,5 centimeter giver dig en god stabilitet, når du træner. Samtidig er mavehjulet produceret i let, men stærkt, plastik, så du er sikret en god holdbarhed. De hårde plastikhåndtag kan dog risikere at give mindre komfort for nogle brugere. Trods dette er Titans ab wheel stadig en robust og enkel model, der sørger for, at du kan få en effektiv samt prisvenlig mavetræning i din dagligstue.

Hvis du er interesseret i at opnå en mere luksuriøs træningsoplevelse og ikke har noget imod at spendere lidt flere penge, findes der ligeledes dyrere modeller på markedet. Det finske FitWood Kjerag Ab Wheel er således en af de dyreste ab roller wheels, men tilbyder til gengæld både anmelderrost funktionalitet og lækkert design for prisen.

Anmelderrost

FitWood Kjerag Ab Wheel

Bedste ab wheel

FitWood Kjerag er et ab wheel af højeste kvalitet. FitWood Kjerag Ab wheel er desuden et træningshjul, der er designet til at supplere din indretning.

Det er fås i forskellige udgaver og farver. Derfor kan du med sikkerhed også finde en udgave der passer både til dig, din træning og din indretning.

Hjulet er her designet til at komplementere dit interiør, så den kan ligge fremme uden at skære i øjnene, når du er færdig med at træne. Derfor er hjulet produceret i stilrent birketræ, som kan fås enten i en hvidmalet eller ubehandlet version, mens håndtaget er produceret i enten rustfrit stål eller aluminium.

FitWood-hjulet er derudover indrammet af en kant konstrueret af finsk polyurethan, hvilket er frit for farlige kemiske forbindelser. Fordelen ved materialet er, at det modsat plastik er mere skånsomt mod dit gulv, hvilket ofte giver en mere velglidende træningsoplevelse, når du anvender denne type. Hvad end du ønsker at anskaffe en billigere eller dyrere model er dog et spørgsmål om, hvilken komfort og hvilket materiale og design, du fortrækker. I sidste ende giver begge modeller nemlig den samme effektive mavetræning.

Core rollers – den tohjulede videreudvikling af det klassiske ab roller wheel

Core rollers, også kendt som core wheels, er en forholdsvis ny version af det klassiske ab roller wheel. Forskellen er således, at hjulet er udstyret med to hjul – et i hver ende af håndtaget, mens de kommer i sæt af to. Når du træner med core rollers, har du således en roller i hver hånd. Der findes allerede nu en række af denne type ab roller wheel på markedet, men SKLZ Core Wheels har især opnået stor ros for deres funktionalitet og faste greb. Anmelderwebsitet t3.com har blandt andet sat hjulene på deres liste over de bedste ab wheels i 2020, hvor de fremhæver modellen som værende det mest alsidige mavehjul på markedet.

Bedst i test

SKLZ Core Wheels

Bedst i test ab wheel

Disse lækre COREwheels, giver din træning ny energi og inspiration. Det giver et dynamisk sæt, således du kan træne mange forskellige øvelser på en ny måde.

Hjulele på hver af håndtagene gør, at dine muskelgrupper bliver yderlgiere aktiveret, og giver dermed forbedret træningsudbytte.

SKLZ-modellen er letvægts og udstyret med easy grip-skumhåndtag, som gør, at de ligger komfortabelt og fast i dine hænder selv efter en intens træningssession. Generelt anses ab roller wheels med skum- og gummihåndtag som de bedste håndtag, da de faktisk kan forbedre dit greb – specielt modeller med ergonomisk greb som SKLZ.

Fordelen ved at træne med core rollers er, at de kan bringe en ekstra kant til den typiske mavetræning. Det skyldes, at du ikke længere er låst til kun at køre dine arme i én bestemt retning, som det er tilfældet ved det klassiske ab wheel. Du kan således gøre din træning mere avanceret ved at rulle i lige de retninger, du ønsker. Grundet deres store bevægelsesfrihed kan de dog være svære at kontrollere for begyndere. Derfor er det en god idé at gøre sig fortrolig med træning på et almindeligt ab wheel, inden du kaster dig over core rollers.

Til gengæld giver træning med core rollers dig rig mulighed for at målrette træningen efter specifikke muskelgrupper, hvilket ud over dine mavemuskler inkluderer skuldre, hofte og torso. Du kan således opgradere sædvanlige øvelser som planken og armbøjninger og dermed bringe endnu mere intensitet ind i din træning. Det er især essentielt, da du således er sikker på at få aktiveret alle dine coremuskler og herved holde din krop fleksibel.

CPro9 Evil Wheel – spænd dine fødder fast for udvidet træning

Hvis du ønsker at udvide din ab wheel-træning eller bare søger et mere alsidigt fitnessredskab til dit hjem, er det værd at overveje at anskaffe et såkaldt power wheel. Det unikke ved power wheels er, at du både kan anvende modellen som et almindeligt ab wheel samt spænde den fast på fødderne. En af de topmodeller, som sikrer en behagelig træningssession, hvad end den er på dine fødder eller i dine hænder, er cPro9 Evil Wheel.

Fordelen ved cPro9’s onde hjul er, at fodpedalerne samt selve hjulet ikke har en fast placering. Du er dermed garanteret større bevægelsesfrihed under træningen. Fodpedalerne er udstyret med elastikker og stropper, hvilket vil tage få sekunder at montere, når du først har prøvet at spænde dem et par gange. Hjulets håndtag er produceret i gummi, hvilket, sammen med den nubrede overlade, giver dig et fast greb under hele træningen. Den 56,5 centimeter lange, robuste metalstang, der holder hjul og pedaler på plads, sørger også for, at brugere med enhver vægt kan benytte hjulet uden problemer.

For at du kan anvende cPro9-modellen uden at slæbe knæene mod gulvet, har hjulet en diameter på næsten 35 centimeter. Hjulet er hermed næsten dobbelt så stort som et klassisk ab wheel. Det har dog heldigvis ikke indflydelse, når du udfører almindelige ab wheel-øvelser med hjulet i hænderne. Siden du kan spænde power wheels på fødderne, er det også lettere at målrette dine øvelser, så de stimulerer lige de muskelgrupper, du ønsker. Du kan således placere din krop, lige som du vil.

Siden power wheels-modeller giver dig øget mulighed for at udvide dine øvelser gennem forskellige træningspositioner, er det ikke underligt, at hjulene er steget i popularitet blandt forbrugere.

Gode råd til en effektiv træning med ab wheels

Om end ab wheels er et enkelt træningsredskab, findes den i mange afskygninger og med forskellige funktioner. Uanset hvilken model du foretrækker, har vi nogle råd til, hvordan du opnår en effektiv og ikke mindst sikker træning, når du anvender dit nye ab roller wheel.

Først og fremmest er et af de vigtigste aspekter, når du træner, at du hele tiden er opmærksom på din kropsposition. Hvis du ikke er observant på, om du spænder de forkerte steder i kroppen eller lignende, risikerer du at pådrage dig selv træningsskader i det lange løb. Der er især risiko for, at det forekommer, hvis du ikke retter ryggen eller ikke strammer dine mavemuskler, mens du ruller med hjulet.

Når du træner med et ab wheel, har du, som nævnt tidligere, to startpositioner. Det er henholdsvis liggende på dine knæ eller med strakte ben, hvor du hviler på tæerne. Sidstnævnte er den hårdeste position, hvorfor den kun anbefales til øvede brugere. Hvis du er begynder, kan det også betale sig at anskaffe sig en god træningsmåtte, så er du nemlig sikker på også at skåne dine knæ under træningen.

Derudover eksisterer der ab wheels med ekstra hjælpefunktioner. Det gælder for eksempel Iron Gym Speed Wheel ABS, som har et indbygget spind i hjulet, der både giver modstand, når du kører ud og hjælper med at trække korrekt tilbage. Det kan være en brugbar funktion, hvis du ønsker at være helt sikker på, at du udfører din træning korrekt.

Bedst til prisen

Iron Gym Speed Wheel ABS

bedste ab wheel til prisen

Med dette ab wheel får du den ultimative ab træning. Det specielle ved dette ab wheel er at det er lavet med et hjul der giver modstand når du kører ud og samtidig hjælper når du trækker tilbage.

Så får du det maksimale ud af din træning, og du har følelsen af at blive udfordret, men samtidig også hjulpet. Det hjælper på motivationen!

Når det kommer til effektiv træning, handler det om at finde den rette balance mellem at presse sig selv og undgå at overbelaste kroppen. Under din træning bør du altid lytte til din krop. Hvis du presser din krop for meget, risikerer du nemlig at udføre øvelserne forkert, for eksempel ved at falde sammen, eller du begynder at bøje forkert i ryggen. Hvis du træner på knæene, kan du udføre 12-15 sæt, hvor du kører hjulet frem og tilbage i flydende bevægelser. Træner du derimod i den avancerede stilling, bør du holde dig til 7-10 gentagelser.

En af de store fordele ved ab roller wheels er, at du selv kontrollerer, hvor intensive øvelserne skal være. Udover selve startpositionen hænger det ligeledes sammen med selve rullelængden. Jo længere du ruller ud med hjulet, desto hårdere bliver selve øvelsen. Ab wheels kan her anvendes til at udføre gentagende sæt i flydende bevægelser, men kan ligeledes være et supplement til planken. Nogle brugere foretrækker her at træne med et mavehjul i et hurtigt tempo for at forbrænde så mange kalorier som muligt. Hvis du ønsker at træne i et hurtigt tempo, behøver du ikke at rulle lige så langt ud med hjulet som normalt.

Ønsker du derimod at markere dine mavemuskler, er det en god idé at træne i et langsommere tempo. Det skyldes, at dine mavemuskler således vil være under pres i længere tid ved hver gentagelse, da du instinktivt fokuserer på at spænde dine mavemuskler i løbet af hele øvelsen. Hvis du ønsker at intensivere presset på dine mavemuskler yderligere, kan du gøre dette ved at udføre planken med hjulet.

Når du udfører en flydende bevægelse langsomt, er dine mavemuskler under pres, men hvis du holder din startposition med en statisk bevægelse (planken), kan du presse mavemusklerne endnu mere. Hvis du ønsker at krydre den velkendte plankeøvelse, kan det således være en effektiv og sjov måde at gøre dette på.

Ab wheel – et must-have til enhver hjemmetræning

Ab wheels er et effektivt redskab, der kan være med til at bringe ekstra kant til din mavetræning. Derudover er redskabet trods sit enkle design yderst effektivt, da du har mulighed for at træne hele din core, altså muskelgrupperne i overkroppen. Alt efter modellen har du samtidig mulighed for at målrette din indsats efter de forskellige muskelgrupper. En af de store fordele ved ab floor wheels er, at modellerne kommer både i de lave og højere prislag, hvoraf selv de billige versioner garanterer en intensiv træningsoplevelse. Du behøver altså ikke gå på kompromis, når du handler.

Søger du dog en sublim træningsoplevelse med den højeste komfort, tilbyder de dyreste modeller eksklusive materialer, som selvfølgelig ikke er i samme boldgade som hård plastik. Det er dog i sidste ende en smagssag, hvor højt du vægter visse typer håndtag og funktioner over andre. Under alle omstændigheder er ab wheels, uanset mærke, type og materiale, et solidt træningsredskab i dit hjem – både for nybegynderen og den hardcore bruger.

Ab wheels forhandles efterhånden hos en lang række fysiske forretninger samt webshops. Du kan blandt andet finde et bredt sortiment af ab wheels i forskellige modeller, prisklasser og med varierende funktioner hos webshoppen Apuls.dk.

Kilder:

Relaterede artikler

kilberry træningsbænk
Træningsbænk Guide
Kilberry Træningsbænk – Find din favorit her
grid foam roller
Foam Roller Guide
Grid foam roller – Hvad er det, og hvad er den god til?
Adidas boksehandsker
Boksehandsker Guide
Adidas boksehandsker – Boksehandsker til træning og kamp
Ball-stik massagebold
Massagebold Guide
Select massagebold – Vi guider dig til det bedste valg
foam roller 90 cm
Foam Roller Guide
Foam roller på 90 cm – Perfekt til udstræk, yoga og pilates
Træningsbænk
Træningsbænk Guide
Kettler træningsbænk – Gode træningsbænke til ethvert behov
Everlast boksehandsker
Boksehandsker Guide
Everlast boksehandsker – Høj kvalitet til en god pris
yoga
Foam Roller Guide
Nike foam roller – Køb din næste foam roller fra det verdenskendte mærke