• Styrketræning
  • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Kettlebell Guide

Vi guider dig frem til den bedste kettlebell til dit behov.

Trænger du til at komme i form og blive strammet op, men ved du ikke, hvor du skal starte? Der findes uhyre mange forskellige træningsmaskiner, træningsredskaber og fitnesscentre. Det hele kan virke meget uoverskueligt, hvis man ikke tidligere har trænet meget, eller hvis man blot er på bar bund i forhold til, hvilke redskaber der virker bedst til hvad.

En populær gammel træningsform

Træning med kettlebells er en gammel træningsform, som er blevet populær igen. Modsat træning med traditionelle vægte giver kettlebelltræning dig en længerevarende styrke, som kan bruges af alle – både mænd og kvinder, veltrænede og begyndere. Kettlebelltræning giver dig desuden også mange flere øvelser at vælge imellem end træning med vægte og maskiner.

Overblik

Favorit blandt brugere

ODIN Vinyl Kettlebell - 12 kg

Kvalitetsvalg

Ziva Rubber Coated - 16 kg

Bedst til prisen

Odin Pakketilbud - 8 / 10 / 12 / 14 kg

Kvalitetsvalg

ODIN Competition Kettlebell - 14 kg

Bedst til prisen

Peak Fitness 12 kg Competition Kettlebell

Anbefalet af eksperter

TRX Kettlebell 16 kg

Billig kettlebell

Viking Kettlebells

Funktionelt design

Justerbar Kettlebell

Godt køb

Peak Fitness 8 kg

De mange øvelser opstår, fordi den både kan bruges alene og sammen med flere kettlebells. Det er også muligt, fordi den er forholdsvis lille og kan derfor bruges i mange forskellige stillinger og øvelser. Her spiller bevægeligheden også ind, fordi den ikke på samme måde er ”låst fast” til en maskine i et fitnesscenter. Der er derfor utroligt mange fordele ved at træne med en kettlebell. Træning med kettlebells er stadig relativt nyt i Danmark, men mange er begyndt at interessere sig mere og mere for træningsmetoden, der tidligere var meget populær blandt professionelle træningsudøvere.

Hvis du ønsker at træne alle dele af din krop, men ikke vil investere i en kæmpe træningsmaskine eller bruge al din tid i fitnesscenteret, kan en kettlebell derfor være en god ide. En kettlebell er en massiv kugle med et indstøbt håndtag, der gør det muligt for dig at træne på mange forskellige måder. Der er større forskel, end man lige tror, på de forskellige kettlebells. Derfor har vi samlet denne store kettlebell guide til dig, så du kan vælge den rette kettlebell til dit behov og blive strammet op med en sjov form for styrketræning.

Hvilke fordele er der ved at træne med kettlebells?

Kettlebells er først og fremmest helt ideelle, hvis du ikke gider fitnesscentre, men hellere vil træne derhjemme. Derfor er det også en god ide at investere i en eller flere kettlebells, så du kan styrketræne derhjemme og bruge dem sammen. Kettlebells fylder ingenting og er derfor et fint træningsredskab, hvis du indimellem gerne vil have en hård omgang træning uden at skulle i fitness. Den kan som sagt også bruges af alle typer træningsudøvere. Både til dig, som først lige er begyndt at træne, og dig, der er erfaren.

Til den nye træningsudøver er kettlebells ideelle, fordi du kan starte helt nede på to kg og derefter bevæge dig opad til meget højere kilo, efterhånden som du bliver stærkere. Det er altså en træningsform, som kan bruges gennem hele forløbet og ikke kun i begyndelsen. Det er også derfor, den er ideel til professionelle, fordi du kan blive ved med at få mere belastning eller blot øge antallet af øvelser eller intensiteten af træningen.

Der er flere ting, du kan træne med en kettlebell. Du kan blandt andet tabe fedt, opbygge muskler og få bedre udholdenhed. Der er desuden også en vis eksplosivitet ved kettlebells, som du ikke finder ved de almindelige vægte. Denne eksplosivitet opstår, fordi du blandt andet kan træne med dem med stor fart i de små kilo – hvilket ikke kan lade sig gøre med traditionelle vægte. Det gør også, at du kan forbrænde et helt usædvanligt højt antal kalorier. Man kan nemlig forbrænde op til 1.500 kalorier på en time.

Hvis vi sammenligner det med de 600 kalorier, man cirka forbrænder på et løbebånd, så er det tydeligt at se forskellen. Træning med kettlebells forbedrer din styrke på flere områder, herunder både forbrænding, koordination, fleksibilitet og sunde og raske led. Der er altså rigtig mange muligheder i en kettlebell, og den er helt ideel, når det gælder styrketræning.

Køb en kettlebell, som er skridsikker og har et fast greb

Det er vigtigt, at din kettlebell er lavet af det rette materiale, så den både er god at holde ved og samtidig er skridsikker. Et eksempel på en kettlebell, der har fokus på dette er ODIN Vinyl, som er den mest populære kettlebell hos Apuls.dk, og som vejer 12 kg.

Favorit blandt brugere

ODIN Vinyl Kettlebell - 12 kg

Kettlebell

Dette er en både kraftig og slidstærk kettlebell, som har en højkvalitetsoverflade af vinyl, der beskytter omgivelserne.

Således er den både skridsikker, og du undgår høje lyde og beskadigelse af gulv. Et rigtig populært valg blandt brugere.

Denne Vinyl Kettlebell fra ODIN er en kraftig og slidstærk kettlebell med en overflade af højkvalitetsvinyl. Det gør, at den er meget skridsikker. Det er også med til, at man undgår høje lyde, hvis kettlebellen rammer jorden eller andre ting. På den måde er du sikker på, at der ikke sker noget, hvis du taber den. ODIN Kettlebell er både ideel til fitnesscentre, men også til hjemmet. ODIN Vinyl findes med mange forskellige belastninger – nemlig to, fire, seks, otte, 10, 12, 14, 16 og 18 kg. Så der er rig mulighed for at træne alle typer træning med forskellige belastninger.

En anden kettlebell, der sætter fokus på at være skridsikker og på at beskytte dit gulv og udstyr og samtidig minimere lydniveauet, hvis du taber den, er Ziva Rubber Coated Kettlebell.

Kvalitetsvalg

Ziva Rubber Coated - 16 kg

Bedste kettlebell

Denne kettlebell er meget velegnet til både private og professionel brug. Derfor er du også sikret høj kvalitet for pengene med dette valg.

De fås i forskellige vægtklasser og ensartetheden gør overgangen nem.

Den fås med en vægt på 16 kg og har fået den højeste vurdering på apuls.dk, der sælger træningsudstyr af høj kvalitet. Selvom den er af 16 kg tungt jern, gør dens specielle gummibetræk, at den er holdbar, slidstærk og på samme tid meget spændstig. Der er desuden en meget lille difference mellem de forskellige kettlebells’ kilo, og derfor er det muligt at have en gradvis øgning, hvis du vælger at købe en kettlebell, der er tanden tungere end de 16 kg. Grebet på denne Ziva Rubber Coated Kettlebell er også god, fordi den har et meget stort håndtag, der gør det nemt at skifte fra en hånd til en anden. Håndtaget er samtidig beklædt med gummi, så den på samme måde som ODIN Vinylen har et meget fast og solidt greb.

Hvor meget skal min kettlebell veje?

Før du investerer i en kettlebell, er det vigtigt at finde ud af, hvor tung en kettlebell du skal træne med. Som ved al anden træning er teknikken rigtig vigtig. Derfor er det også vigtigt, at du har den helt rette vægt – som både passer til dit niveau og de øvelser og kropsdele, du gerne vil stramme op og styrketræne.

Inden du skal afprøve, om din kettlebell har en god belastning for dig, er det igen vigtigt at have styr på teknikken bag. Derfor skal din ryg være ret, og du skal bruge den rette løfteteknik – også når du er færdig med øvelsen. Når du løfter din kettlebell, skal du skyde brystet frem og spænde i maven. Hvis du mister kontrollen, så slip vægten med det samme. Hvis du husker på disse ting, kan du afprøve vægten på din kettlebell.

En god tommelfingerregel til at finde ud af, hvilken størrelse du skal have, er, at du helst skal kunne presse din kettlebell over hovedet 4-6 gange. Hvis det ikke kan lade sig gøre, skal du have en, der er lettere. Det samme gælder selvfølgelig også modsat.

Hvis du kan løfte den uden besvær mange gange, skal du have en, der er noget tungere. Det gælder jo om at få trænet og udnyttet sine muskler til det yderste. Derfor er det også vigtigt, at din kettlebell er tung nok til, at du får ondt i armene efter en træning og kan mærke, at dine muskler er blevet brugt. En fordel er derfor også at investere i et kettlebellsæt, der gør det muligt for dig at træne med flere forskellige kilo og på den måde vurdere, hvad der fungerer bedst for dig. Så kan du også skifte kiloene, efterhånden som du kommer i bedre form. Nedenfor beskrives de forskellige kettlebellsæt, du kan vælge imellem.

Invester i et, og få mange forskellige belastningsmuligheder

Et kettlebellsæt, der også er et af de mest populære hos Apuls.dk, er ODIN Kettlebell Pakketilbud, som kommer samlet som et sæt med otte, 10, 12 og 14 kg.

Bedst til prisen

Odin Pakketilbud - 8 / 10 / 12 / 14 kg

Billig kettlebell

Her får du 4 forskellige kettlebells i ét pakketilbud. Således får du nogle forskellige vægte, så du har til forskellige træningsøvelser.

Der er 8, 10, 12 og 14 kg kettlebells, således at du kan udføre alle de populære øvelser, som kræver forskellige vægte.

Disse kettlebells er fremstillet i en utrolig slidstærk kvalitet. De giver dig mulighed for en varierende og effektiv træning, fordi du kan skifte imellem kiloene, alt efter hvad og hvordan du træner. Derudover har du med dette pakketilbud muligheden for at opbevare dine kettlebells sikkert og smart i form af et stabilt stativ. Dette ODIN-kettlebellsæt består af fire Competition Kettlebells.

Det betyder, at de er til dig, der er rutineret inden for træning, og som sætter pris på træningsudstyr i meget høj kvalitet, som kan bruges meget og ofte, fordi de er så robuste og slidstærke. Hvis du gerne vil have kettlebelltilbud, så er det også ODIN Competition Kettlebell, du skal kigge på. Du kan få et tilbud på ODIN competition kettlebell 14 kg, hvis du køber én enkelt.

Kvalitetsvalg

ODIN Competition Kettlebell - 14 kg

Kettlebell bedst til prisen

Her får du en yders solid kettlebell, hvor du får fantastisk kvalitet. Den er velegnet til den rutinerede træningsudøver, som sætter pris på høj kvalitet i træningsudstyret.

Dnne kettlebell fås også i flere andre størrelser fra 8 kg og helt op til 48 kg. Så der findes en størrelse til alle øvelser.

Der kan være mange fordele ved at købe kettlebells, som er på tilbud. På den måde får du en billig kettlebell, der stadig er af høj kvalitet. Og denne ODIN Competition Kettlebell er ligesom i det samlede sæt under de mest populære kettlebells på apuls.dk.

Kettlebells i høj kvalitet

Når man skal kigge efter, hvad der er bedst inden for kettlebellmodellerne, er det netop modellen Competition, man skal kigge efter. Competition Kettlebells er certificerede konkurrencekettlebells. Grunden til, at disse er gode, er, at de kommer med en god ergonomi og balance.

De er derfor ideelle til dig, der gerne vil have en kettlebell i høj kvalitet, som er holdbar, uanset hvor meget du bruger den i din træning. Den kan altså holde til lidt af hvert, hvilket er vigtigt, hvis du har højintensiv træning ofte. En anden competitionmodel er en af topsælgerne Competition Kettlebell fra Peak Fitness på 12 kg. Her ser vi igen en af fordelene ved Competition Kettlebells, som er, at alle kettlebells har samme størrelse uanset vægt. De kommer desuden også altid med en flad bund, der gør, at den står stabilt.

Bedst til prisen

Peak Fitness 12 kg Competition Kettlebell

kettlebell test

Denne Peak Fitness Competition Kettlebell er lavet af stål. Den her de internationale farvekoder, og det er derfor super nemt at kende de forskellige kg fra hinanden.

Den har et rigtig godt håndtag, så du har et godt fast greb hvilket er vigtigt, når du skal udføre øvelserne.

En anden kettlebell, som er i meget høj kvalitet, er TRX Kettlebell 16 kg, som er blevet kåret som den bedste kettlebell i tech-magasinet T3. TRX er kendt for deres kvalitet, og det samme gør sig gældende ved denne kettlebell. Den giver dig en virkelig god crossfitkettlebell til en god pris.

Håndtaget er desuden udført i en behagelig kurve, som giver dig de optimale forhold til de store svingøvelser i træningen.

Anbefalet af eksperter

TRX Kettlebell 16 kg

Kettlebell stål

Denne TRX Kettlebell er på 16 kg. Den er lavet i højeste kvalitet, som man kender det fra mærket TRX.

Håndtaget er formet med en god kurve, således at den giver dig de mest optimale forudsætninger for at udføre øvelserne bedst muligt.

Billige kettlebells i mange størrelser

Hvis du mangler en kettlebell, men ikke gider betale det helt store beløb, kan du med fordel investere i Viking Kettlebells. Det er en af bestsellerne fra en af de førende udbydere af fitnessudstyr og kosttilskud, getbig.dk.

Billig kettlebell

Viking Kettlebells

bedst i test kettlebell

Disse kettlebells fra Viking er gode fordi de er farvekodede. Således er det nemt at kende forskel, hvis man har flere.

De fås fra 2-20 kg, og er utrolig skånsomme overfor gulv. Prisen er favorabel, så man kan få flere kettlebells uden at skulle af med en formue.

Grunden til, at denne kettlebell ligger som bestseller, er især prisen. Den mindste vægt kommer helt ned på sølle 32 kr., og Viking Kettlebells er derfor en af de billigste kettlebells, du kan få. Selvom prisen er lille, er Viking Kettlebells skånsomme mod dit gulv, og de efterlader ingen form for mærker eller ridser.

Derudover har de et flot design. Viking Kettlebells kan fås i størrelser fra to kg helt op til 20 kg, så der er noget, enhver kan træne med. En af de største fordele her er altså, at den er så billig, at man sagtens kan købe flere størrelser og på den måde træne mere varieret meget billigt.

Hvis du gerne vil have flere forskellige belastninger at vælge imellem, så du kan træne flere forskellige muskler med øvelser, der varierer, kan du også vælge en justerbar kettlebell. Der er dog ikke særligt mange udbydere af justerbare kettlebells, så hvis du skal have en justerbar kettlebell, skal du anskaffe dig en fra den førnævnte udbyder af fitnessudstyr.

Funktionelt design

Justerbar Kettlebell

justerbar kettlebell

Her har du mulighed for at få en justerbar kettlebell, som kan justeres fra 8-16 kg eller 16-24 kg.

Således behøver du ikke have flere kettlebells, men kan nøjes med en enkelt, som kan fungere som mange forskellige fordi den kan bruges med forskellig vægt.

Den adskiller sig altså særligt fra de andre kettlebells, fordi den kan udskifte kiloene, alt efter hvad du skal bruge. Denne justerbare kettlebell er ideel, hvis du har mange forskellige kettlebells stående med hver deres vægt, fordi du eventuelt er blevet stærkere i visse øvelser, mens andre stadig kræver færre kilo.

Nu kan du få én kettlebell, som kan indstilles i kiloene, så den passer til enhver øvelse og belastning. Du kan variere vægten fra gang til gang ved at tage vægtene af eller på, alt efter hvor mange kilo du vil bruge. Det gør den også meget velegnet til begyndere, som måske er lidt usikre på, hvor meget vægt de skal starte med. En anden fordel ved den justerbare kettlebell er, at du både sparer plads og penge ved at købe et stort udvalg af kettlebells i ét produkt. Så fylder det ikke så meget i hjemmet, og du får en stor besparelse i forhold til køb af mange enkelte kettlebells.

Hvilket materiale skal min kettlebell være i?

Hvis vi vender tilbage til, hvilket materiale din kettlebell skal være lavet af, så vi tidligere, at en vigtig ting er skridsikkerhed og greb. Her har materialet meget at sige. Men materialet har også meget at sige generelt, når du skal vælge, hvilken kettlebell der passer til dit behov og din prisklasse. Der findes mange forskellige materialer, herunder plastik, kunststof, vinyl, jern og støbejern. Kunststof er blandt andet en god belægning til at skåne gulvet. Det kan være et godt alternativ til kettlebells af plastik eller støbejern.

Vinylkettlebells ligger i den billigere prisklasse, og selvom de ikke er så holdbare som jernmodellerne, er det en god billig vægt til den funktionelle træning derhjemme. Støbejern giver dig derimod volumen og holdbarhed set i forhold til kettlebells lavet af plastik eller kunststofmateriale. Der er derfor fordele og ulemper ved alle former for materialer, og det er vigtigt, at du overvejer, hvor og hvordan du skal træne med dem. Skal du træne derhjemme eller i fitness? Vil du investere mange penge i det, eller vil du bare have en billig model, der er funktionel? Alt dette skal overvejes, inden du vælger, hvilket materiale din kettlebell skal være lavet af.

Hvis vi tager fat i en kettlebell, der er lavet af støbejern, men som er i den lavere prisklasse, er det helt klart Peak Fitness Kettlebell 8 kg, der skal nævnes. Denne kettlebell er en af de mest populære hos fitnessgruppen.dk. Og det er der en grund til, for dens materiale er virkelig god for din træning.

Godt køb

Peak Fitness 8 kg

Kettlebell

Her får du en super lækker kettlebell, som er fremstillet i støbejern.

Denne kettlebell er på 8 kg, men den fås i mange forskellige størrelser, som er farvekodet, og du kan derfor nemt kende forskel på de forskellige størrelser.

Peak Fitness er lavet af støbejern, hvilket, som tidligere nævnt, giver volumen og holdbarhed, især hvis man sammenligner med de kettlebells, der er lavet af plastik eller kunststofmateriale. Støbejernet er delvist overtrukket med kraftigt neopren, der igen gør, at den er skridsikker og ikke ødelægger dit gulv eller andet udstyr, hvis du taber den under din træning eller støder på noget. Så hvis du ønsker en god, holdbar kugle, der ikke ødelægger dit budget, er disse Peak Fitness-kettlebells absolut et godt valg.

Sådan bruger du din kettlebell til at blive sundere

Nu har vi gennemgået mange af de ting, som dine nye kettlebells skal indeholde – i forhold til materiale, antal, greb, vægt osv. Derfor kan vi passende nu komme ind på, hvordan du skal bruge dine kettlebells til at træne effektivt. Træning med en kettlebell er både en sjov og funktionel måde at træne på. Fordi det både er styrketræning og cardiotræning, er der flere ting, du træner – herunder fleksibilitet, dit grebs styrke og bevægelse af hele kroppen.

Træningen med kettlebells kan altså være med til at træne og tone hele din krop. Der findes utallige øvelser, som du kan lave med kettlebells. Øvelserne kan hjælpe dig med at reducere smerte i din nakke, skuldre og det nederste af ryggen. Det kan samtidig også være med til at give dig en bedre holdning. Der findes tusindvis af videoer på YouTube med kettlebelløvelser, så du altid kan få inspiration til, hvilke øvelser du skal lave.

Nogle eksempler på øvelser kan blandt andet være:

  • Enhåndssving
  • Rack lunges
  • Plank row.

I det følgende beskrives øvelserne kort, så du kan afprøve dine kettlebells på den bedst mulige måde. Ved øvelsen ”enhåndssving” svinger man sin kettlebell tilbage mellem benene. Ryggen skal være strakt, og bevægelsen foregår i hoften. Musklerne skal aktiveres i baglår, balder og ryg, og hoften skal presses frem til oprejst stilling, så kettlebellen svinges frem til vandret. Det er vigtigt, at ryggen er strakt og aktiveret, så skuldrene holdes på plads i svinget.

En anden øvelse er rack lunges, hvor man tager et langt skridt fremad med det ene ben. Vægten skal være centreret over hofterne, og det bagerste knæ skal sænkes lodret mod gulvet. Pres nu op gennem benene, indtil bagerste ben er udstrakt, og træd igen frem til udgangsstillingen.

Den sidste øvelse er plank row, hvor man stiller to kettlebells en skulderbredde fra hinanden og lægger sig, som om man skal til at lave push-ups med hænderne på håndtagene. Kroppen skal stabiliseres. Derefter skal du holde albuerne ind til siden, og så skal du trække din kettlebell op, indtil hånden rører maven. Spænd i kroppen, så du er fuldstændig stabil. Sænk derefter din kettlebell til gulvet igen.

Kom i gang med at træne med dine kettlebells

Nu har vi guidet dig igennem kettlebelljunglen, og vi håber, at du er blevet klogere på, hvilken/hvilke typer kettlebells, du skal investere i, hvad de kan bruges til, og hvordan de kan bruges. Vi kan opsummere, at det er vigtigt at finde ud af, hvilket behov du har, og hvor og hvad du gerne vil træne – når det gælder udvælgelsen af din nye kettlebell. For det første er det vigtigt at finde ud af, om du skal anskaffe dig et sæt kettlebells eller en justerbar kettlebell, hvis du gerne vil træne med flere forskellige belastninger eller gerne vil afprøve, hvad der fungerer bedst for dig. Eller om du skal nøjes med én, der passer til lige dine øvelser og dit niveau.

Det er desuden vigtigt at tænke på, hvilket materiale du skal anskaffe en kettlebell i, og hvilke kilo du skal have. Kiloene afhænger af, hvilke øvelser du skal lave, og hvad dit niveau er. Men vi anbefaler dig at vælge nogle, der enten er otte, 10, 12 eller 16 kg. Så er der nok vægt til at få en eksplosiv træning, og du kan stadig variere vægtenes belastning. Så kom ud og invester i dine nye kettlebells, og bliv strammet op – både i fitnesscentret og derhjemme.

Kilder:

Relaterede artikler

Olympisk vægtstang
Vægtstang Guide
Olympisk Vægtstang – Hvad er det, og hvor findes de bedste?
Eleiko vægtstang
Vægtstang Guide
Eleiko vægtstang – Her finder du kvalitetsvægtstænger fra Eleiko
Vægtskiver 50 mm
Vægtskiver Guide
Vægtskiver 50 mm – Træn med 50 mm vægtskiver
Håndvægte Guide
Håndvægte 2 kg – Styrketræning på den simple måde
Eleiko vægtskiver
Vægtskiver Guide
Eleiko vægtskiver – Et godt valg til hjemmetræningen
Vægtskiver 30 mm
Vægtskiver Guide
Vægtskiver 30 mm – kom godt i gang med styrketræning
20 kg vægtstang
Vægtstang Guide
Vægtstang 20 kilo – Et godt valg til din næste vægtstang
Iron Gym Pull Up Bar
Pull Up Bar Guide
Iron Gym Pull Up Bar – Én af de bedste pull up bars på markedet
Håndvægte 5 kg
Håndvægte Guide
Håndvægte 5 kg – Gode håndvægte til de fleste øvelser
10 kg håndvægte
Håndvægte Guide
Håndvægte 10 kg – Gode til hjemmetræningen