• Styrketræning
  • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Håndvægte Guide

Din søgen er slut. Her er dit overblik over de bedste håndvægte.

Håndvægte bør høre hjemme i hvilket som helst motionsrum og fitnesscenter. Det skyldes, at de både kan bruges af kvinder og mænd i en bred aldersgruppe, og så tilbyder håndvægte en effektiv træning. Endelig er håndvægte velegnede til en lang række udfordrende og sjove træningsøvelser. Der er derfor ingen tvivl om, at håndvægte er et effektivt og uundgåeligt redskab, hvis du tager din træning seriøs.

Disse fordele opnår du med håndvægtesæt

Den primære fordel ved frie håndvægte er, at de er ekstremt effektive, hvis du ønsker at øge både muskelmasse og styrke. Det vil sige, du kan opnå glimrende resultater, hvis du vil blive mere muskuløs og stærkere, når du anvender håndvægte i din træning. Med et sæt håndvægte kan du mere eller mindre træne alle kroppens muskelgrupper, og du vil opleve, at dine muskler aktiveres mere, eftersom der stilles højere krav til både balance og stabilitet. Det har en positiv indvirkning på både mindre og større muskelgrupper i kroppen.

Derfor kan du forvente at opnå bedre resultater og et mere optimalt udbytte, når du anvender håndvægte regelmæssigt, mens du træner.

Overblik

God funktionalitet

MX55 justerbare håndvægte

Bedst til prisen

Omni Select 2,5 - 25 kg

Nem og billig

cPro9 Justerbar Håndvægt

Billig håndvægt

ODIN Neopren 5 kg

Både bodybuildere og fitnessudøvere anbefaler, at du træner med håndvægte. Det skyldes, at der er mange fordele ved træning med håndvægte. Disse er blandt andet:

  • Du opnår øget muskelmasse og styrke
  • Der er generelt lille risiko for at udvikle skader
  • De kræver ikke meget plads
  • Du øger udholdenheden i dine muskler
  • Du kan identificere muskelubalance
  • Du opnår øget balance og stabilitet.

Generel lille risiko for udvikling af skader med håndvægte

En anden fordel ved at træne med håndvægte er, at der generelt kun er en lille risiko for, at du udvikler skader. Dette forudsætter naturligvis, at du udfører træningsøvelserne på korrekt vis. Din krop vil opleve, at det er naturligt at anvende vægtene, eftersom disse frie bevægelser i høj grad relaterer sig til de bevægelser, du udfører til hverdag. Disse bevægelser er meget sunde for din krop, i og med du ikke behøver at anstrenge hverken led eller muskler på en måde, der føles unaturlig.

Håndvægte kræver minimal plads, hvorfor de er særligt velegnede til hjemmetræning i et mindre rum. Har du derfor begrænset med plads til rådighed derhjemme, er håndvægte et oplagt valg.

Køb håndvægte, og styrk musklernes udholdenhed

Udholdenhed er et afgørende parameter for dig, der ønsker at blive større og stærkere. Udfører du jævnligt træningsøvelser ved hjælp af håndvægte, vil du på naturlig vis styrke musklernes udholdenhed. Endvidere er håndvægte brugbare, hvis du vil identificere eventuel ubalance i dine muskler. Det er ikke hensigtsmæssigt, hvis du opdager, at den ene side af din krop er stærkere sammenlignet med den anden side, da det kan øge risikoen for, at du får skader. I stedet kan du med fordel arbejde på at opnå balance i musklerne ved hjælp af håndvægte.

Det er vigtigt, du udfører dine træningsøvelser med håndvægte korrekt. Disse øvelser udfordrer især din balance og stabilitet, og når du udvikler disse, kan du i høj grad reducere risikoen for at udvikle skader.

Sådan finder du en passende vægt til dine håndvægte

Der findes i dag mange forskellige sæt af håndvægte, hvorfor du kan vælge imellem et bredt udvalg. Disse varierer i forhold til en lang række parametre, herunder vægt, størrelse materiale og pris. Der er således forskellige faktorer, du er nødt til at overveje, når du skal vælge de rette håndvægte for dig. Det væsentligste spørgsmål for mange er først og fremmest, hvor meget håndvægtene skal veje, og du kan eksempelvis vælge håndvægte på 2 kg, håndvægte på 5 kg samt håndvægte på 10 kg.

Håndvægtene skal naturligvis have en passende vægt, hvis du vil have mest muligt ud af din træning. Vægten bør blandt andet afhænge af, hvor mange gentagelser du kører per sæt, og hvilke træningsøvelser du laver. I den forbindelse gælder tommelfingerreglen om, at såfremt du er i stand til at køre 6 til 14 gentagelser per sæt, har du den rette vægt. Kan du tage enten færre eller flere gentagelser, er det som regel tegn på, at du har for tunge eller lette håndvægte.

Skift let og hurtigt vægtklasse med justerbare håndvægte

Har du svært ved at beslutte dig for, hvilken vægt dine håndvægte skal have, kan du også med fordel vælge justerbare håndvægte. På den måde kan du hurtigt og let skifte fra en vægt til en anden, alt efter hvilke træningsøvelser du udfører. Det giver dig desuden den fordel, at du sparer meget plads, da du således ikke skal have flere forskellige håndvægte liggende derhjemme. MX55 justerbare håndvægte giver dig en vægt fra 4,5 kilo og helt op til 25 kilo med intervaller på 2,5 kilo.

God funktionalitet

MX55 justerbare håndvægte

Håndvægte

Med disse smart håndvægte har du mulighed for at spare god plads, og du kan nemt skifte mellem forskellige vægte afhængig af, hvilken øvelse du laver.

Der medfølger et kraftigt stativ til nem opbevaring af håndvægtene.

Dette ene sæt håndvægte vil svare til, at du har 10 sæt håndvægte, og der er derfor mange fordele ved at vælge justerbare håndvægte frem for almindelige håndvægte. Du justerer desuden nemt selv vægten ved hjælp af den smarte drejeknap. Herudover medfølger et stativ, så du kan opbevare dine håndvægte sikkert, når de ikke er i brug.

Find billige håndvægte uden at gå på kompromis med kvalitet

Der er naturligvis forskel på prisen, når du skal vælge håndvægte. Ønsker du en billig løsning, kan du med fordel vælge justerbare håndvægte, da du på den måde får flere sæt håndvægte i ét og samme sæt. På den måde kan du spare mange penge. Foretrækker du almindelige håndvægte med en fast vægt, er det stadig muligt at finde disse til en fordelagtig pris. Med ODIN Neopren håndvægt på 5 kilo får du en håndvægt i høj kvalitet med et solidt greb, som du med sikkerhed vil kunne få råd til.

Billig håndvægt

ODIN Neopren 5 kg

billige håndvægte

Dette er en helt simpel håndvægt på 5 kg. Takket være neopren-belægningen har de et solidt greb.

De er utrolig nemme at rengøre, og således perfekte til den mest basale træning i hjemmet.

ODIN Neopren-håndvægten er fremstillet af jern, og så er den belagt med en neoprenoverflade. Det betyder, at du under din træning altid er garanteret et godt og fast greb. Endvidere er overfladen nem at gøre ren efter endt træning, og du kan vælge denne håndvægt i størrelserne fra 1 til 5 kilo.

Vælg professionelle håndvægtesæt på tilbud

Er du meget seriøs omkring din træning, hvorfor du er villig til at betale lidt ekstra for dine nye håndvægte, er det også muligt at finde mere professionelle modeller. Dette vil naturligvis også afspejle sig i prisen, men til gengæld vil der som regel følge et smart stativ med disse, ligesom der oftest vil være tale om justerbare håndvægte. Med Omni Select kan du vælge mellem 2,5 og 25 kilo, og dette sæt af håndvægte er let at justere.

Bedst til prisen

Omni Select 2,5 - 25 kg

bedste håndvægte

I dette sæt får du faktisk hele 10 håndvægte i én.

Du kan nemt justere vægt på håndtaget. Her har du mulighed for at vælge din ønskede vægt fra 2,5 kg. til 25 kg. i 2,5 kg. spring.

Du kan i dag finde fordelagtige tilbud på professionelle håndvægtesæt i høj kvalitet, hvor du får hele 10 håndvægte i det samme sæt. Du skal blot være opmærksom på, om vægten er nem at justere. Ved valg af Omni Select er der desuden ingen løse vægtskiver, som ligger på gulvet og flyder, men i stedet står de klar i sættet til brug, ligesom det ser professionelt ud. Endvidere har håndvægten den samme længde, uanset hvor meget vægt du har på. Disse er væsentligt billigere sammenlignet med faste håndvægte, og du kan derfor spare mange penge.

Find et bredt udvalg af små håndvægte – ideelt til genoptræning

Udover at tænke over vægt og pris skal du naturligvis overveje størrelsen på håndvægtene, da der kan være stor forskel på dette. Du har i dag mulighed for at finde meget store håndvægte, som kræver et stativ, ligesom du kan finde små håndvægte. Små håndvægte findes primært i gummi og neopren, og de kan som regel købes fra 1 til 10 kilo. Denne type håndvægt er især velegnet til dig, der gerne vil genoptræne enten din ryg, dine arme eller dine skuldre.

Du kan finde de små håndvægte som enkelte sæt eller som flere sammensatte sæt, alt efter hvad du er på udkig efter, og de anbefales både til professionelle fitnesscentre og til privat brug. Derfor vil du nemt kunne finde en løsning, som passer til dig.

Hvilke materialer kan man vælge imellem?

Det er endvidere en god idé at overveje, hvilke materialer du foretrækker til dine håndvægte. Valget af materialer betyder meget i forhold til, hvor længe vægtene kan holde, ligesom det har betydning for, hvilket greb du kan bruge under træningen. Såfremt du vælger håndvægte, du kan justere, vil disse være af metal. Har du tendens til at svede meget i hænderne under din træning, er metal ikke det ideelle valg for dig. Metal kan nemlig være meget svært at få et godt greb om, når man sveder.

På trods af dette er der mange fitnessudøvere, der vælger håndvægte i metal, da de er meget solide, hvorfor du kan forvente, at de holder i adskillige år. Hvis du ønsker håndvægte i metal, kan du med fordel investere i et par træningshandsker. Med disse vil du altid få et solidt og godt, fast greb, hvad end du sveder meget eller ej.

Jernhåndvægte er især velegnede til fitnesscentre

Nem og billig

cPro9 Justerbar Håndvægt

billig håndvægt

Denne håndvægt giver dig mulighed for at lave en håndvægt på op til 10 kg.

Den består af en stang samt medfølgende skiver, som du kan skrue af og på, som det passer dine øvelser.

God til prisen

Justerbar håndvægt - 10 kg

bedst til prisen håndvægt

Med denne håndvægt fås en pakke, som giver mulighed for en håndvægt på op til 10 kg.

Vægten kan justeres med de medfølgende skiver, som skrues af og på. Der kan tilmed tilkøbes ekstra skiver, hvis ekstra vægt ønskes.

Der er tilmed mange fitnessudøvere, der vælger håndvægte i jern. Denne type håndvægte består af vægtskiver og en stang, og de er især velegnede i professionelle fitnesscentre med et robust underlag. Det skyldes, at håndvægte i jern ikke er skånsomme mod gulvet, og derfor anbefales disse ikke til dit motionsrum derhjemme. Til gengæld skal det nævnes, at de er en god investering, da de er særdeles robuste og holdbare. Har du derfor et gulv derhjemme, der ikke vil tage skade af jern-håndvægte, er de et godt valg.

En anden fordel ved at vælge håndvægte i jern er, at du har mulighed for at vælge mellem et bredt udvalg af skiver, og de fås endvidere til en fordelagtig pris hos flere forhandlere.

Få et godt og fast greb med håndvægte i vinyl eller neopren

Peak Fitness 2x3 kg

neopren håndvægte

Disse neoprenbelagte håndvægte giver et rigtig godt greb, som føles fast og sikkert.

Samtidig sikrer belægningen at gulvet ikke bliver beskadiget.

Mange håndvægte til prisen

ODIN Neopren 10 stk.

Håndvægte sæt

Her fås et godt all-round sæt, hvor der er to af hver håndvægt fra 1 kg og op til 5 kg.

Således kan dette sæt bruges til mange forskellige træningsøvelser, og den trekantede form sikrer at de ikke ruller.

Lækkert design

Aerobic Vinyl 0,5-10 kg

Vinyl håndvægt

Disse lækre håndvægte er rigtig gode at holde ved, og skåner gulvet for ridser takket være vinylbelægningen.

De fås i størrelser fra 0,5 kg og helt op til 10 kg.

Mange håndvægtesæt er fremstillet af vinyl og neopren. Ved valg af disse materialetyper er du garanteret et godt og fast greb om dine håndvægte. Det skyldes det bløde betræk, som betyder, at de ikke kan glide ud af dine hænder. Endvidere er de oplagte til hjemmetræning, eftersom de skåner gulvet, og skulle du derfor komme til at tabe håndvægtene på gulvet, går det hverken i stykker eller bliver ridset. Endelig skal det nævnes, at denne type håndvægte primært anvendes til genoptræning eller aerobic.

Til gengæld er det begrænset, hvad du kan vælge i forhold til vægtklasse, når det kommer til håndvægte i vinyl eller neopren. Oftest vil du opleve, at du ikke kan vælge håndvægtesæt, der vejer mere end 10 kilo. Det er derfor op til dig, hvad du prioriterer, når det kommer til valg af håndvægte.

Gummihåndvægte er skånsomme mod gulvet

Populært valg

ODIN Hex - 10 kg

Bedst i test håndvægt

ODIN Hex er opbygget af jern og hårdt gummi. Gummiet sikrer at gulvet ikke beskadiges.

Derudover er de sekskantede så de ikke ruller, og fås i mange vægtklasser fra 2,5-35 kg.

Godt all-round valg

Abilica HexDumbbells

Håndvægte test

Disse gummibelagte håndvægte er gode til dig der mangler håndvægte i forskellige vægtklasser.

De fås i mange forskellige størrelser sætvis fra 1-30 kg.

Gummi-håndvægte er tilmed meget udbredte blandt fitnessudøvere, og disse kan både anvendes i motionscentret og derhjemme, eftersom de er skånsomme mod gulvet. Fordelen ved håndvægte i gummi er, at de lægger op til en lang række muligheder, da de fås fra 2 kilo og op til 40 kilo. En anden fordel ved valg af håndvægte i gummi er, at du er sikret et fast og godt greb. Til gengæld er de en smule dyrere sammenlignet med nogle af de andre modeller, og det er derfor op til dig, om du er villig til at betale ekstra for de fordele, gummi-håndvægte medfører.

Få et godt og solidt greb med håndvægte i krom

Gymleco Krom - 1-10 kg sæt

Håndvægte sæt

Disse krom-håndvægte er af professionel kvalitet, og holder i mange år frem.

I dette sæt fås 10 par i alt, så du kan bruge sættet til mange forskellige øvelser derhjemme.

Endelig er håndvægte i krom tilmed meget udbredte. Dette er primært i professionelle fitnesscentre, eftersom de ikke er særligt skånsomme over for gulvet, hvorfor de ikke kan anbefales til hjemmetræning. Til gengæld kan du finde krom-håndvægte i op til 20 kilo, ligesom du altid er garanteret et godt, solidt greb. Det er tilmed et sikkert valg for dig, der foretrækker håndvægte med en fast vægt frem for justerbare modeller.

Håndvægte i krom er oftest det, du finder i motionscentre landet over. Her finder du vægte fra 1 kilo og op til 20 kilo, og fordelen ved disse er især, at de ikke glider ud af dine hænder, mens du træner, og at der er tale om holdbare og solide håndvægte. Ønsker du højere kilovægt på dine håndvægte, anbefaler vi, at du vælger håndvægte i gummi.

Træn alle kroppens muskelgrupper ved hjælp af håndvægte

Der er nærmest ikke de muskelgrupper, du ikke er i stand til at træne ved hjælp af håndvægte. Derfor er det muligt for dig at træne hele din krop med håndvægte, men det kræver blot, at du ejer de rette håndvægte, ligesom du skal finde de rigtige træningsøvelser. Der er dog visse muskelgrupper, som de frie vægte er særligt velegnede til. For eksempel er skuldre, biceps og triceps oplagte at træne ved hjælp af håndvægte, og her er der rigtig mange forskellige træningsmuligheder.

Vil du gerne opnå endnu flere muligheder med dine håndvægte, kan du med fordel investere i en træningsbænk.

Sådan træner du korrekt ved hjælp af håndvægte

Er du i tvivl om, hvordan du træner korrekt ved hjælp af håndvægte? Det er først og fremmest vigtigt at fremhæve, at det bestemt ikke er hensigtsmæssigt at bruge hele din overkrop til at løfte håndvægtene med. Dette er uden tvivl et tegn på, at du har for tunge håndvægte, og det kan ødelægge din overkrop og resultere i alvorlige skader. Er det første gang, du skal træne med håndvægte, bør du starte stille og roligt ud. Begynd med at vælge et sæt af håndvægte med få kilo, som du kan håndtere, så du undgår skader.

Træner du for eksempel biceps, er det vigtigt, at du har et ordentligt greb om håndvægten, og at du har den rette kropsholdning. Det vil sige, du skal holde din ryg helt ret, hvorefter du langsomt bøjer armen. Det er vigtigt, du ikke låser albuen, men at du sikrer, at dit håndled er låst fast. Dette er grundlæggende sådan, du træner korrekt ved hjælp af håndvægte.

3 simple og effektive træningsøvelser med håndvægte

Selvom håndvægte i princippet kan bruges til træning af hele kroppen, er der nogle træningsøvelser, der er mere oplagte end andre. Derfor vil du nu blive introduceret for tre effektive træningsøvelser med håndvægte, der er forholdsvis nemme at udføre. Den første øvelse er skulderpres, som fokuserer på triceps, skuldre og bryst. Du skal dog være opmærksom på, at øvelsen kræver en skråbænk med 90 graders vinkel. Øvelsen indledes ved, at du sætter dig på bænken, hvorefter du holder håndvægtene ved dine skuldre.

Herefter skal du presse håndvægtene op over hovedhøjde, og så samler du dem over hovedet. Endelig skal du sænke håndvægtene ned til dine skuldre. For at undgå skader i dine skuldre anbefaler vi, at du holder dine albuer en lille smule fremad.

Træn brystmuskulaturen ved hjælp af håndvægte

En anden simpel og effektiv træningsøvelse ved hjælp af håndvægte er bænkpres. Denne øvelse er god, når det kommer til at isolere brystmuskulaturen, ligesom du træner skuldrene og bagsiden af dine overarme. Til denne øvelse skal du bruge en fladbænk, som du starter med at lægge dig ned på, mens du holder en håndvægt i hver hånd. Øvelsen begyndes med, at du holder håndvægtene i strakte arme, hvorefter du langsomt sænker dine arme.

Du skal først stoppe med at gøre dette, når underarmen er parallel med dit bryst. Det er endvidere vigtigt, at du husker at holde dine skuldre nede under øvelsen. Endelig strækker du dine arme op igen mod dit udgangspunkt.

Sådan træner du dine biceps med håndvægte

Den sidste effektive træningsøvelse med håndvægte, du vil blive præsenteret for her, er curl. Dette er en god øvelse, eftersom den isolerer din biceps. Øvelsen foregår på den måde, at du starter med at stå med strakte arme, hvorefter du lader dine arme komme op, og her skal du sørge for at dreje håndvægtene, imens du presser dem mod kroppen. Du sænker efterfølgende armen og drejer håndvægtene på samme måde som tidligere tilbage til din startposition.

Selvom dette er en forholdsvis enkel træningsøvelse, begår især nybegyndere ofte fejl, der kan resultere i skader. For at undgå dette er det vigtigt, at du husker at starte øvelsen med strakte arme, og at du holder dine albuer tæt ind til din krop. Endelig er det afgørende, at du sørger for at sænke dine arme i et langsomt tempo.

Valg af håndvægte kræver, at du kender til dit træningsbehov

Inden du går ud og køber et sæt håndvægte, er det vigtigt, du ved, hvad dit behov er. I den forbindelse er det en god idé at tage udgangspunkt i, hvordan din nuværende form er, ligesom du skal tænke over, hvad formålet med din træning er. Det kan være, at du kun vil bruge dine håndvægte til at træne din overkrop. Det kan også være, at du også gerne vil træne både ben og balder. Valg af håndvægte afhænger derfor i høj grad af, hvilke træningsøvelser du vil lave.

Det er uden tvivl en fordel at investere i håndvægte med flere vægtklasser, såfremt du ønsker at træne både under- og overkrop. Oftest vil din ben- og baldemuskulatur nemlig være stærkere sammenlignet med dine skuldre, arme, ryg og bryst.

Hvor meget plads har du til rådighed derhjemme?

Endvidere skal du overveje, hvor meget plads du har til rådighed hjemme til dine håndvægte, og om du ønsker, at de skal kunne gemmes væk. Såfremt du har masser af plads til rådighed, kan du med fordel investere i et stativ med håndvægte. På den måde kan du lettere skifte mellem de forskellige vægtklasser. Vil du omvendt gerne kunne gemme dine håndvægte af vejen, bør du investere i justerbare håndvægte.

Find fordelagtige håndvægte tilbud fra førende forhandlere

Du kan altså finde håndvægte i mange forskellige typer, størrelser, materialer, vægtklasser og prisklasser. Uanset hvilke håndvægte du er på udkig efter, kan du i dag med garanti finde den type, du foretrækker, til en fordelagtig pris. Det skyldes, at forhandlere konstant lover fordelagtige tilbud, og derfor kan du med garanti finde professionelle håndvægte i høj kvalitet, uden du behøver at gå på kompromis med kvaliteten.

Find billige håndvægtesæt hos flere kvalitetsforhandlere

Der er ingen tvivl om, at håndvægte er et uundværligt redskab for dig, der tager din træning seriøs. Der er som tidligere nævnt mange fordele ved at have et par håndvægte liggende derhjemme, såsom at de ikke behøver at fylde ret meget, og herudover tilbyder de en effektiv træning af stort set alle muskelgrupper. Endvidere opnår du både øget styrke og muskelmasse, ligesom du øger dine musklers udholdenhed og opnår øget stabilitet og balance. Endelig er der en meget lille risiko for at udvikle skader med håndvægte.

Du kan finde et bredt udvalg af håndvægte hos flere af vores kvalitetsforhandlere, hvor du tilmed er garanteret en fordelagtig pris samt god service. Den store fordel ved online forhandlere er, at du ofte kan finde en skarpere pris, da de ikke har udgifter til dyre butikslokaler, men kan levere direkte fra deres lager.

Relaterede artikler

kettlebell 16 kg
Kettlebell Guide
Kettlebell 16 kg – Her finder du nogle gode valg
Olympisk vægtstang
Vægtstang Guide
Olympisk Vægtstang – Hvad er det, og hvor findes de bedste?
Eleiko vægtstang
Vægtstang Guide
Eleiko vægtstang – Her finder du kvalitetsvægtstænger fra Eleiko
kettlebell 12 kg
Kettlebell Guide
Kettlebell 12 kg – God til at udføre mange øvelser
Vægtskiver 50 mm
Vægtskiver Guide
Vægtskiver 50 mm – Træn med 50 mm vægtskiver
kettlebell 10 kg
Kettlebell Guide
Kettlebell 10 kg – Her finder du de bedste og billigste
Eleiko vægtskiver
Vægtskiver Guide
Eleiko vægtskiver – Et godt valg til hjemmetræningen
Vægtskiver 30 mm
Vægtskiver Guide
Vægtskiver 30 mm – kom godt i gang med styrketræning
20 kg vægtstang
Vægtstang Guide
Vægtstang 20 kilo – Et godt valg til din næste vægtstang
Iron Gym Pull Up Bar
Pull Up Bar Guide
Iron Gym Pull Up Bar – Én af de bedste pull up bars på markedet
kettlebell 8 kg
Kettlebell Guide
Kettlebell 8 kg – Den perfekte styrketræning til dig