Er du på udkig efter det bedste power tower til dit behov, eller mangler du blot information? I denne guide klæder vi dig på, så du kan finde lige det power tower eller den information, du skal bruge.
Når du er i dit foretrukne fitnesscenter, kan du let blive fascineret af alle de forskellige træningsmaskiner, som centret udbyder, heriblandt det geniale power tower. Men eftersom du jo befinder dig i et træningscenter, kommer du naturligvis til at skulle dele maskinerne med andre mennesker.
Tit og ofte sker det dermed, at du høfligt tager det sæt, som du kan nå, inden de andre i køen begynder at vise tegn på, at det nu er deres tur. Og når det er dig, som venter i køen, hænder det desværre en gang imellem, at vedkommende der er i gang med at træne, ikke just er villig eller glad for at lade dig komme til. Så dermed er du måske i gang med at overveje, hvordan du kan få den samme standard, som du finder i et fitnesscenter, hjemme hos dig selv.
Derfor har vi lavet denne guide, der både kommer nærmere ind på forskellige typer af power towers, som man kan finde på markedet lige nu, men vi tager også et kig på, hvad man får ud af et power tower.
Dermed henvender guiden sig til både nybegynderen og til dig, der er en rutineret bruger, men blot er i tvivl om hvilket type power tower, du skal vælge. Her er et overblik over nogle gode bud på de bedste power towers til de forskellige behov:
Som nævnt er du måske nybegynder og har på fornemmelsen, at du vil føle dig mere sikker og afslappet, hvis du begynder at træne derhjemme. Dermed ikke sagt, at du bør tage et hvilket som helst power tower. Det siger selvfølgelig sig selv, at en smule research hjælper dig, ligesom du bør afstemme med dig selv, hvad du kan klare af øvelser.
Derudover skal du have det med i baghovedet, at, omend der er varierende priser på de forskellige power towers, skal der mere end en flaskebon til, før du kan anskaffe dig en. Ikke desto mindre vil vi i denne guide nævne power towers fra forskellige prisklasser.
Der er en del grunde til, at man foretrækker at træne derhjemme frem for i et træningscenter. Mest åbenlyst er det ovennævnte eksempel, hvor man ofte føler sig trængt, når man i fred og ro gerne vil anvende en træningsmaskine i selve fitnesscenteret. Men man kan jo – hos de fleste boligtyper – ikke installere alt det, som et godt fitnesscenter har, hjemme hos sig selv.
Selv hvis man bor i et større hus og har et kælderrum at gøre godt med, vil man typisk før eller senere proppe hjemmet op, hvorfor man gerne vil spare på den plads, som ens træningsudstyr fylder.
Derfor kan det være en god ide at investere i et power tower, da du med den får muligheden for at træne mange forskellige øvelser, som i sidste ende kan betyde, at du ikke føler et behov for at tage til dit lokale fitnesscenter. Desuden er det værd at huske, at et power tower ikke skal skrues fast til væggen eller døren, som for eksempel en pull-up bar skal.
Dette er en klar fordel for dig, hvis du bor i en lejlighed, hvor du blive fratrukket dit depositumindskud, hvis du eksempelvis borer et hul, mens du bor til leje. Og selv hvis din lejlighed ikke har så mange kvadratmeter at bryste sig med, kan du trods alt finde et godt hjørne til dit power tower, hvor du kan have dit dedikerede træningsområde.
Ud over den fordel at et power tower giver dig muligheden for at få et godt træningsværktøj til hjemmebrug, kan du med et power tower træne flere forskellige øvelser. Fælles for disse øvelser er, at du som regel løfter din egen vægt. Dette giver dig den store fordel, at du kan styrke din krop og udbygge muskler med blot et stykke træningsværktøj.
Derudover risikerer du heller ikke, at du kommer til at overbelaste din krop, ligesom du for eksempel gør, når du sætter alt for mange kilo på en bænkpres. Så hvis du er nybegynder inden for hjemmetræningsudstyr, kan dette også være en særdeles god årsag til at overveje et power tower.
Det gode ved et power tower er, at du kan kombinere mange former for træningsøvelser. Nogle af de mest typiske og velkendte er:
Her griber du fat på tårnets øverste håndtag, således at dine hænder er placeret med bred afstand, og at du kan se din håndryg. Derefter trækker du dig selv op, indtil du kan røre håndtaget med dit bryst. Denne øvelse er god for dine arme, ryg og bryst.
I denne øvelse tager du fat på træningsstationens to udstikkende håndtag, således at du kigger på selve træningsstationens ryglæn. Øvelsen går så ud på, at du sænker og løfter dig selv, alt imens dine ben er løftede. For virkelig at få noget ud af øvelsen, er det vigtigt, at du ikke bøjer albuerne mere end 90 grader. Dips træner dine triceps og dit bryst.
Grib fat nogenlunde midt på det øverste håndtag, således at dine hænder er placeret forholdsvis tæt på hinanden, og du dine håndflader vender mod dit ansigt. Derefter trækker du dig selv op, indtil din hage er over selve håndtaget. Denne træningsform styrker dit bryst, biceps og rygmuskler.
Eksemplerne overfor er blot nogle få af de mange forskellige variationer, som man kan træne på et power tower. Det er vigtigt, at du udfører øvelserne på den korrekte måde – både så du får mest udbytte, og så du undgår unødvendige nedslidninger på din krop.
Du kan finde masser af videoer på nettet, der ligefrem viser dig, hvordan en øvelse skal laves. Her er det dog vigtigt at huske, at alle og enhver kan lave disse videoer, hvorfor det ikke er garanteret, at selv de udfører øvelsen på en korrekt måde.
Derfor er det godt altid at have din kritiske sans aktiveret og undersøge flere videoer lavet af forskellige afsendere for at få et bredere og klarere indblik i en øvelse. Det bedste vil dog være, at du spørger din foretrukne forhandler til råds om, hvordan du kan lave de enkelte øvelser på det power tower, som du vælger.
Desuden er det ofte ligeså vigtigt, at du varierer med dine øvelser, hvis du virkelig gerne vil mærke en forskel. Du kender det sikkert godt. Hvis dine muskler vænner sig til en øvelse, fordi du alt for ofte kun nøjes med denne øvelse, så opbygger du ikke en ligeså stor muskelmasse, som når du varierer øvelserne. Det handler dermed om at udfordre din krop på forskellige måder.
Inden du begiver dig ud på det store power tower-marked, bør du tage en god diskussion med dig selv angående, hvad du gerne vil få ud af et power tower. Dette gælder også, hvis du er en rutineret bruger af fitnessudstyr, for det er måske ikke nødvendigt, at du investerer i den dyreste station, bare fordi du er vant til at bruge den i træningscentret.
Selvfølgelig kan du også inddrage andre, såsom venner, bekendte, eller familiemedlemmer, hvis de vel og mærke har forstand på et power tower. Hvis ikke, så kan langt de fleste forretninger, der sælger dette udstyr, som allerede nævnt give dig rigtig god vejledning i forbindelse med hvilken power tower-station, der passer dig bedst.
Under alle omstændigheder, så er det en god ide, at du afstemmer med dig selv, om du gerne vil have den fulde pakke rent trænings- og udbyttemæssigt, eller om du for eksempel vægter god plads mere.
Det kan være én stor jungle, når man leder efter det rette power tower. Som vi har været igennem, så er der forskellige faktorer, du skal tage stilling til, før du vælger en træningsstation.
Hvis du dog til at starte med helst vil nøjes med noget, der er let at komme i gang med at træne på, kan du overveje en Tunturi PT40 Power Tower. Denne station ligger i den lavere prisklasse, men den kommer alligevel udstyret så godt, at du får en masse for pengene. Dette power tower har en forholdsvis let vægt på 35 kilogram, men det er stadigvæk meget stabilt, eftersom det kan klare en personvægt på op til 120 kilogram.
Tunturi Power Tower PT40 er et simpelt, men bundsolidt power tower, som giver dig alle muligheder for træningsøvelser med din egen kropsvægt.
Med dette power tower kan du altså lave de forskellige kendte øvelser, som styrker både over- og underkrop samt din core.
På denne Tunturi kan du lave alle de øvelser, som vi kort kom ind på længere oppe i guiden. Dens yderste to håndtag giver dig et meget godt greb, når du skal lave pull-ups.
Desuden kan du styrke dine mavemuskler, da tårnet har to meget behagelige puder, hvor du placerer dine arme på, så du kan lave maveøvelser. Med andre ord får du her en rigtig god station, der ikke fylder meget i dit hjem, og som er perfekt til nybegynderen.
Hvis det dog virkelig kniber med pladsen hjemme hos dig, behøver du selvfølgelig ikke at miste håbet. Du kan faktisk finde et power tower, der fylder endnu mindre end det ovenfor, men som trods alt tilbyder god kvalitet og særdeles gode muligheder for at træne din krop.
Med det fem kilo lettere Power Tower Deluxe, får du et tårn, der umiddelbart ser meget ”tyndt” ud. Men man skal som bekendt ikke dømme en bog på dens omslag.
Her får du et billigt power tower, som hjælper dig i gang med træningen derhjemme. Her kan du lave alle de kendte øvelser, til at styrke kroppen.
Har du brug for yderligere hjælp, er det en god ide at anskaffe sig et par elastikker. Dette power tower er vejer 30 kg, og derfor nemt at flytte rundt på.
For på en Deluxe kan du uden problemer lave pull-ups, chin-ups, dips og maveøvelser. Omend dens tyndere ramme giver den en maksimumbelastning på 115 kilogram, fem mindre end ovennævnte tårn, vil den ikke fylde så meget i dit rum, hvilket er virkelig bekvemt, hvis man bor i en mindre bolig. Og så hjælper det ligeledes, at man kan have råd til Deluxe, hvis man er på et strammere budget.
Som du kan se, så behøver man ikke nødvendigvis at punge alt for meget ud, hvis man gerne vil have et godt power tower derhjemme. Desuden kan du se, at der findes rigtig gode power towers til dig, der først skal til at begynde styrketræningen.
Hvis du dog er på udkig efter noget mere, kan et almindeligt power tower måske ikke føles som helt nok. Måske er du erfaren inden for styrketræningen, men vil gerne have en station, der kan tilbyde dig flere former for træning, uden at du behøver forlade hjemmet?
Her kan du overveje dette BH Power Tower G545, som du kan lave alle de klassiske, føromtalte, træningsøvelser på. Men hvad der er vigtigere, så er dette power tower faktisk et solidt multi-stativ, hvorpå du også kan foretage forskellige former for bokseøvelser.
Dette smarte power tower giver dig mange forskellige muligheder for træningsøvelser. Du får maksimal komfort med ergonomiske bløde puder, så dine arme ikke glider under øvelserne.
Der er udover de traditionelle øvelser, også mulighed for boksetræning takket være den medfølgende boksepude og de to speed balls. Stativet er 178 x 177 x 213 cm, og vejer 86,5 kg.
Med den får du en stor og solid boksepude samt to speed balls. Du kan med fordel overveje denne, hvad end du har prøvet at bokse eller ej. Husk på, at du jo kommer til at have tårnet i dit hjem, hvorfor du sagtens kan starte forskellige øvelser i dit eget tempo. Det er fantasien, der sætter grænserne.
Du behøver selvfølgelig ikke at ty til boksning, da der findes power towers med andre ekstrafunktioner. Hvis I derudover er flere i din husstand, som kommer til at bruge det nyindkøbte power tower, kan du med fordel kigge efter et power tower, hvorpå man træner mere end med ens egen kropsvægt. Tunturi PT60 Power Tower er et fantastisk power tower, hvis I gerne vil være to til at træne samtidigt.
Tunturi PT60 Power Tower er et godt multifunktionelt redskab, hvor du kan træne forskellige øvelser - både med egen kropsvægt og frivægte.
Den har integrede håndtag til de populære øvelser som chin ups, pull ups osv. Derudover er der indbygget bænk som kan vippes ned. På den måde kan man træne 2 personer på samme tid.
Dens ryglæn, som du læner dig opad, mens du laver benløft, kan nemlig vippes ned, så du kan lægge dig ned for at lave mavebøjninger eller løfte vægte. Alt imens du ligger ned og træner, kan en anden person bruge tårnet til eksempelvis at træne dips.
Dermed får du faktisk to træningsstationer til éns pris, og dette er et ganske glimrende køb, hvad end du er på et budget, eller du bare gerne vil have så meget træningsudstyr i dit hjem, som muligt.
Hvis du dog ikke bekymrer dig om dit budget og bare gerne vil have et godt og solidt power tower, som du kender det fra træningscentret, som du kan lave de klassiske øvelser på, kan du spejde efter enkle, men meget kvalitetsrige tårne, som for eksempel dette Master BioMotion Power Tower.
Med dette power tower er du sikker på at få høj kvalitet. Det er et oplagt valg til dig der ikke vil gå på kompromis med kvalieten, og vil være sikker på at få et godt power tower af kvalitetsmaterialer.
Det er en kraftig, solid træningsmaskine, som vejer 90 kg., og derfor utrolig stabilt. Alt i alt et bundsolidt power tower, der vil holde i mange år.
Her ved du lige præcis, hvad du får: et stærkt og stabilt power tower, der er enkelt i sit design, men som sørger for, at du kan lave alle de typiske øvelser på en behagelig og sikker måde. Den tætte gummi på håndtagene gør, at du får et solidt greb, mens du laver de hårde øvelser.
Det gælder som sådan med alle power towers, at det er bedst at stille dem et sted, hvor du ikke behøver at flytte rundt på dem så ofte, men det gælder især dette, for dets solide konstruktion gør, at det kommer op på en vægt på 90 kilogram. Til gengæld er stabiliteten meget god.
Som du kan se, så har du masser af muligheder for at finde lige netop det power tower, der passer dig bedst, hvad end det drejer sig om øvelsesmulighederne, bekvemmelighed, plads, eller prisklasse.
Der findes et derude for enhver. Det vigtigste er bare, at du tager dig god tid til at nærstudere mulighederne. Vi håber, at du finder et power tower, som du bliver rigtig glad for!