• Styrketræning
  • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Leg Curl Maskine Guide

Vælg den helt rette leg curl maskine, og få det maksimale ud af din træning. I denne guide har vi samlet den vigtigste viden, samt nogle af markedets bedste modeller til forskellige behov. Således kan du nemt og hurtigt finde den bedste leg curl maskine, der passer dig bedst.

I denne guide har vi set nærmere på, hvilke typer leg curls maskiner, der findes på markedet. Vores guide tager udgangspunkt i de leg curl maskiner, der har kvalificeret sig i en særlig grad.

Derfor har vi valgt at inkludere de leg curl maskiner, der er vurderet som de bedste i test, som hører til blandt de mest foretrukne hos forbrugerne eller som er forhandlernes mest anbefalelsesværdige eller populære modeller. Her er et overblik over de modeller vi fandt:

Bedst til prisen

Sterling SL7026

Høj kvalitet

Relax Leg Extension / Leg Curl

God funktionalitet

Spirit Seated Leg Curl

Brugervenlig

Spirit Prone Leg Curl

Kvalitetsvalg

DHZ Evost II Prone Leg Curl

Justerbar

Spirit PL Standing Leg Curl

I mange år har der være stor fokus på styrketræning af overkroppen. Af samme årsag findes der utallige maskiner og træningsrutiner, der har fokus på at styrke musklerne i overkroppen, og som gør, at man opbygger større muskler i arme og bryst. Men det store fokus på overkroppen gør, at man godt kan komme til et glemme underkroppen lidt, når jagten på de store biceps går ind.

I træningsverden bliver mottoet ”Don’t skip leg day” ofte anvendt med et glimt i øjet. For glemmer du dine ”leg days”, og i stedet kører på med træningen af overkroppen, kan du stå tilbage med et uharmonisk helhedsbillede. Og store overarme står altså bare ikke godt sammen med skinneben på størrelse med porrer.

En af de foretrukne maskiner, når underkroppen og benene skal trænes, er leg curl maskinen. Det er en muskulær udmattende øvelse, og så er den ikke mindst en isolationsøvelse, der er god at slutte dine træningspas af med. Leg curl maskinen er derfor i særlig grad god til at bruges i forbindelse med din øvrige træning af benene, som eksempelvis dødløft eller squat.

Vi er fuldt ud bevidste om, at træningsmaskiner ikke er den billigste investering i verden. Derfor har vi også forsøgt at gøre vores guide så bredt favnende som muligt, så der findes leg curl maskiner i flere forskellige prisgrupper, så du også kan få et godt tip til en billig leg curl maskine.

Ambitionsniveauer er også forskellige. Og du skal ikke snydes, uanset om du blot er på udkig efter et supplement til dine øvrige træning eller om du er seriøs med din træning, og arbejder indædt på at blive større. Derfor kan du i denne guide også møde eksempler på leg curl maskiner, der imødekommer begge gruppers krav.

Sådan fungerer leg curl maskinen

Som beskrevet indledningsvist er leg cul en isolationsøvelse, der involverer hele baglåret samt den knæreflekterende del af lægmusklen, kaldet gastrocnemius. Da øvelsen udføres i en maskine, er der faktisk tale om en temmelig simpel øvelse. Det stiller heller ikke store krav til hverken din balance eller stabilitet.

benmuskler

Det handler først og fremmest om power til benene. Og power får du brug for en masse af. Det er nemlig en udmattende øvelse. Som beskrevet tidligere kan du dermed med fordel lægge øvelserne med leg curl maskinen ind til sidst i dit træningsprogram af ben og underkrop, hvor underkroppen allerede er udmattet.

Selvom øvelserne med leg curl maskinen ikke sætter de store krav til din balance eller stabilitet, er det ikke ensbetydende med, at træningen kan foregå på autopilot eller ikke kræver nogen form for teknik. En af de hyppigste begynderfejl, når folk begynder med leg curls, er, at man løfter hoften mens man er i færd med at udføre bevægelsen.

Det er vigtigt at du holder din hofte nede mod bænken gennem hele løftet, så du fastgør din belastning til baglårene. Løfter du hoften risikerer du nemlig at flytte belastningen fra baglår til lænd. Og det kan give uhensigtsmæssige løft, der ikke træner dine baglår, men som til gengæld kan give dig uhensigtsmæssige smerter.

Hvilken type leg curl maskine skal du vælge?

Det findes fortrinsvis tre typer leg curl maskiner på markedet, som du kan vælge mellem. Maskiner er nemlig ofte designet således, at man enten foretager træningen liggende, sidende eller endog stående.

Disse typer kan have hver deres fordele og ulemper. Ofte er liggende leg curls at foretrække, da man dermed ikke sidder ovenpå de muskelgrupper, som man ønsker at træne. Men med som man så meget andet inden for træning, så er det nok i høj grad en smagssag, hvad man foretrækker.

Siddende leg curl maskine

Vi indleder vores guide med en siddende leg curl maskine, der hører til blandt de billigste modeller. Faktisk kan du for under tusind kroner erhverve dig denne Inspire Leg Curl model, der har 6 polstrede skumpuder, som gør, at den er overordentlig behagelig at træne med.

Billig leg curl

Inspire Leg Curl

billig leg curl maskine

En smart og billig løsning, hvor du får en leg curl som kan påsættes din træningsbænk. Således kan du få endnu mere ud af din træningsbænk.

Den er let at påsætte på træningsbænken. Derudover kommer den med 6 polstrede skumpuder, og er derfor behagelig at træne med.

Du skal dog gøres opmærksom på, at Inspire Leg Curl kommer uden bænk. Den skal tilkøbes separat. Til gengæld har du flere muligheder, når du skal vælge bænk. Inspire Leg Curl passer nemlig til både Inspire FID træningsbænk, til FT1 og til Inspire SCS træningsbænk. Og det er ganske let at påsætte Leg Curl’en på en af disse træningsbænke. Derudover skal du være opmærksom på, at Leg Curl’en kun passer til 50mm skiver.

I den anden ende af prisskalaen findes Relax Leg Extension/ Leg Curl PC1605 leg curl maskine, der fortrinsvist anvendes af personer, der virkelig går op i deres træning. Og her får du samtidig alt i én og samme pakke. Og det afspejler sig også i prisen. Relax Leg Extension er ikke billig. Til gengæld fra du kram af højeste kaliber.

Høj kvalitet

Relax Leg Extension / Leg Curl

bedste leg curl maskine

Denne leg curl maskine er til dig vil have maksimal kvalitet og komfort for pengene. Med denne maskine får du høj kvalitet hele vejen igennem.

Den kommer med justerbart sæde og puder til læg og lår. Biomekanisk funktionelt som både giver høj træningsglæde og lang levetid.

Med Relax Leg Extension kan du træne både for- og baglår med det 86 kilo tunge vægtmagasin. Og der er fuld fokus på at give dig de bedste arbejdsbetingelser. Du kan nemlig justere sædet, der er udført i en anatomisk form, således det er behageligt at sidde på. Samtidig er der også integrerede puder til både læg og lår, der gør træningen langt mere behagelig.

Der er også kælet for designet og funktionaliteten, der spiller sammen i én helhed. Maskinen er udført i høj kvalitet med pressions-lejer og har derudover biomekaniske bevægelsesmønstre. Den anvender det unikke AAA-system, der står for Air-Assisted Adjustment, hvilket er med til at gøre træningen mere behagelig, ligesom den integrerede drivrem sørger for ekstra komfort og ekstra slidstyrke. Og alle disse funktioner er pakket ind i et strømlinet og eksklusivt design, der vil pryde ethvert hjemme-motionsrum.

I samme boldgade finder vi Spirit Seated Leg Curl maskinen, der giver en isoleret og effektiv træning af baglår og lægmuskler. Det, der gør denne model særlig effektiv, er, at det er muligt at tilpasse maskinen til hver enkelte persons præferencer inden for træning. Du har nemlig adskillige indstillingsmuligheder på Spirit Seated Leg Curl maskinen, så den bliver ideel til hver person. Eksempelvis kan du justere udgangspositionen eller rygstøtten.

God funktionalitet

Spirit Seated Leg Curl

leg curl maskine test

Spirit Seated Leg Curl kommer i et elegant design, og giver dig både komfort og brugervenlighed. Du har derudover mulighed for opbevaring i toppen af magasinet.

Med denne leg curl maskine har du mange indstillingsmuligheder, og derfor rigtig gode muligheder for at tilpasse træningen til den enkeltes behov.

Ligeledes kan du indstille puderne, der ’låser’ lårene sammen samt puden til lægmusklerne. Du har derfor mulighed for at skræddersy den helt optimale træningsoplevelse og samtidig opnå fuldkommen komfort imens.

Samtidig er der tænkt over detaljerne, der vil bekomme de fleste vel. Maskinen er nemlig udstyret med en opbevaringsmulighed på toppen af magasinet, hvor man lægge mobil, nøgler eller vand. Igen er der tænkt over de små detaljer, der gør livet lettere for de fleste og som lige gør den ekstra forskel.

Ligesom Relax Leg Extension hører Spirit Seated Leg Curl maskinen til blandt de dyrere modeller, men du får til gengæld også masser af kvalitet og funktionalitet med i prisen, som uden tvivl vil højne din træningsoplevelse.

Liggende leg Curl maskine

Spirit Seated Leg Curl maskinen er ikke den eneste leg curl maskine fra virksomheden Spirit, der har fundet vej ind på vores liste. Men denne gang er det den liggende Prone Leg Curl maskine, der er målet for vores opmærksomhed. Den er udført i et lækkert tidsløst design, der emmer af eksklusivitet, ligesom de resterende produkter i denne serie.

Brugervenlig

Spirit Prone Leg Curl

bedst i test leg curl

Her får du en liggende leg curl maskine, som er utrolig brugervenlig. Samtidig er der fokus på kvalitet, og du får derfor også en maskine, som giver mange gode træningstimer.

Det er som nævnt en liggende maskine, og fordelen er her, at man ikke bliver stoppet i sin bevægelse. Alt i alt et super godt valg.

Og så er brugervenligheden i fokus. Det betyder ikke mindst, at man har mulighed for at indstille maskinen til sine behov. Eksempelvis kan puderne, som anvendes til at støtte lægmusklerne, justeres, så de tilpasses den enkelte bruger. Og ved hjælp af håndtagene forrest på maskinen kan man indarbejde endnu mere kraft i træningen, end man normalt vil kunne.

Prone Leg Curl maskinen er som sagt en liggende model. Modsat en siddende leg curl maskine er fordelen ved en liggende, at brugeren ikke sidder på den muskelgruppe, der er fokus på i træningen. Det betyder, at man med Prone Leg Curl maskinen ikke bliver stoppet i sin bevægelse. I stedet kan man sparke bagud til at man rammer bagdelen. Man får derfor et langt mere vidtrækkende bevægelsesmønster.

Endnu en fordel, der oftest fremhæves ved denne model, er, at man også kan træne ét ben ad gangen. Desuden kan brugeren ændre sin placering af fødderne. Denne mulighed gør, at man i langt højere grad kan indarbejde variationer i sin træning. Samtidig har man også muligheden for at ændre presset på de forskellige muskler, hvilket gør det lettere at tilpasse træningen til dagsformen eller til brugerens træningsniveau.

Spirit Prone Leg Curl har ligesom de resterede i serien indbygget opbevaringsmulighed på toppen af magasinet, hvor man kan lægge sine ting eller stille en flaske med vand eller BCAA.

Med Leg curl maskinen DHZ Prone Leg Curl får du en maskine, der er lig dem, du kender fra træningscenteret. Her er med andre ord tale om en type leg curl maskine, hvis kvalitet er testet gennem de seneste mange år i fitnesscentre rundt omkring i hele verden.

Kvalitetsvalg

DHZ Evost II Prone Leg Curl

leg curl til hjemmet

Denne leg curl maskine fra DHZ er er yderst høj kvalitet, og kan bruges både i hjemmet og til mere professionelt brug. Kvaliteten er gennemtestet og holdbarheden i top.

Her får du utrolig mange muligheder for at varierer din træning, og derfor muligheden for en mere komplet træning.

Også ved denne maskine kan du arbejde intensivt med enkelte muskelgrupper. For når leg curl-træning foregår liggende, kan du isolere hvert ben og derved optimere effektivitet i dit træningspas. Du kan dermed drage nytte af at kunne lave én hel og lang bevægelse, der kan gå helt op til din bagdel, inden den bliver stoppet.

Foruden den variation, som det giver at kunne arbejde med ét ben ad gangen i din træning, så har denne model yderligere fordele. For når du laver forskellige varianter af din træning, kan du samtidig variere stressfaktoren på musklen ved at ændre dine fødders stilling. Du kan således ændre presset ved at flytte fødderne, såsom ved at vende tæerne mod hinanden, vende tæerne fremad eller ved at strække dine fødder. Alle disse variationsmuligheder giver dig en meget professionel og komplet træning, hvor der er garanti for udbytte.

Stående leg curl maskine

I mellemprislejet i denne test finder du leg curl maskinen Sterling SL7026 Standing Leg Curl, der er en stående model. Leg curl maskinen fra Sterling er en professionel træningsmaskine, der kan hjælpe dig godt på vej, når du ønsker at træne dine benmuskler.

Bedst til prisen

Sterling SL7026

Sterling SL7026 leg curl

Sterling SL7026 er en stående leg curl maskine, som giver dig maksimal træning til benmusklerne.

Med denne leg curl maskine kan du justere belastningen med vægtskiver, således at den tilpasses dit behov. Diameteren der passer er den professionelle standard på 50 mm.

Vægten på denne model sker ved hjælp af vægtskiver, der monteres på hver side af den. De vægtskiver, der kan anvendes på Sterling SL7026 Standing Leg Curl, skal have en huldiameter på 50 mm, hvilket er den professionelle standard på dette område.

Også Spirit har begået en stående leg curl maskine, nemlig Spirit PL Standing Leg Curl maskine, der dog er noget dyrere end Sterlings SL7026 Standing Leg Curl maskine.

Justerbar

Spirit PL Standing Leg Curl

Spirit PL Standing Leg Curl

En lækker og utrolig funktionel leg curl maskine, som er produceret med de bedste materialer, således at du får en yder solid og robust maskine.

Den er nem at indstille hurtigt og nemt til den enkelte bruger. Derfor får du en tilpasset træning, der passer dit niveau hvor både baglår og lægmuskler aktiveres.

Den er udført i 4 mm tykt stål, der giver den en enestående kraftig konstruktion. Og også ved denne model er der fokus på at give brugeren en isoleret og effektiv træning af båglårene. Men samtidig bliver lægmusklerne også aktiveret, hvorfor du kan opnå et godt og gennemgribende træningsudbytte af benene.

Spirit PL Standing Leg Curl maskinen er produceret med et justerbart sæde, der let kan tilpasses den enkelte bruger. Dermed kan du let støtte dine albuer, knæ eller lår under træningen på den behagelige pude. Derudover giver de forskellige greb dig mulighed for at optimere din træning, således at du kan opnå mest mulig power i benene.

Ligesom Sterlings SL7026 Standing Leg Curl maskine skal du anvende vægtskiver med 50mm huldiameter til Spirit PL Standing Leg Curl maskinen. Disse vægtskiver kan let opbevares forrest på stationen, hvor der er god plads til dem.

Leg curl maskine guide – Hvilken leg curl maskine skal du vælge?

I denne guide har vi efter bedste evne forsøgt at give dig et indblik i de forskellige typer leg curl maskiner, der findes på markedet. Vi har forsøgt at gøre guiden så bred som mulig ved at inkludere leg curl maskiner i flere prisklasse. Men der er ingen tvivl om, at træningsudstyr koster. Derfor er det vigtigt, at du gør op med dig selv om, hvad dit behov er.

Derudover er der heller ingen tvivl om, at disse typer maskiner fylder godt. Dette bør du også overveje, når du investere i en maskine. Hvor meget plads har du til rådighed i dit hjem? Har du indrettet et motionsrum, er der intet i vejen for, at du vælger en af de store modeller.

Påtænker du derimod at pakke din leg curl maskine sammen efter endt brug hver gang, kan du med fordel gå efter en mindre model eller en stående model, der ikke fylder så meget. Guidens billigste model havde den fordel, at den kunne bruges til flere træningsbænke. Du kan dermed customize dit behov lidt og eventuelt kombinere dine træningsbænk med flere træningsmaskiner, På den måde sparer du noget plads. Men samtidig skal du være indstillet på, at kvaliteten af denne model selvfølgelig ikke når op på samme højde, som nogle af guidens dyreste modeller.

Relaterede artikler

kettlebell 16 kg
Kettlebell Guide
Kettlebell 16 kg – Her finder du nogle gode valg
Olympisk vægtstang
Vægtstang Guide
Olympisk Vægtstang – Hvad er det, og hvor findes de bedste?
Eleiko vægtstang
Vægtstang Guide
Eleiko vægtstang – Her finder du kvalitetsvægtstænger fra Eleiko
kettlebell 12 kg
Kettlebell Guide
Kettlebell 12 kg – God til at udføre mange øvelser
Vægtskiver 50 mm
Vægtskiver Guide
Vægtskiver 50 mm – Træn med 50 mm vægtskiver
kettlebell 10 kg
Kettlebell Guide
Kettlebell 10 kg – Her finder du de bedste og billigste
Håndvægte Guide
Håndvægte 2 kg – Styrketræning på den simple måde
Eleiko vægtskiver
Vægtskiver Guide
Eleiko vægtskiver – Et godt valg til hjemmetræningen
Vægtskiver 30 mm
Vægtskiver Guide
Vægtskiver 30 mm – kom godt i gang med styrketræning
20 kg vægtstang
Vægtstang Guide
Vægtstang 20 kilo – Et godt valg til din næste vægtstang
Iron Gym Pull Up Bar
Pull Up Bar Guide
Iron Gym Pull Up Bar – Én af de bedste pull up bars på markedet
Håndvægte 5 kg
Håndvægte Guide
Håndvægte 5 kg – Gode håndvægte til de fleste øvelser