• Styrketræning
  • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Benpres Maskine Guide

Det er et stort ønske hos mange at komme i god form og øge deres sundhed. Men for mange er det også et stort ønske, at sundheden ikke alene skal forbedres. Resultaterne af anstrengelserne i fitnesscentret skal også gerne være synlige på kroppen i form af markerede muskler.

Der kan være mange fordele ved at tage en tur i fitnesscentret, men det er ikke altid, motivationen for at komme afsted om morgenen – i al slags vejr – er lige stor. For at holde træningen ved lige kan det være en rigtig god idé at have alle redskaber til træningen til rådighed i hjemmet i stedet. Så er der ikke langt fra tanke til handling, når lysten – eller motivationen – til træning melder sig. Og så er det også noget nær umuligt at komme på undskyldninger for, hvorfor man ikke bør træne.

En de populære træningsmaskiner er uden tvivl benpres maskinen. Dette skyldes ikke mindst, at den er let at gå til. Det kræver hverken stor erfaring eller en masse teknik at bruge en benpres maskine. I stedet kan du gå direkte fra nybegynder til benpres-haj på ganske kort tid. What’s not to like? Få et overblik over nogle gode benpresmaskiner vi har fundet til denne guide:

2-i-1 maskine

Benpres / hack squat MS-U106

Kvalitetsvalg

Inspire Dual Function Leg Press/Calf

Populært valg

Abilica LegPress

Lodret Benpres Maskine

Kvalitetsvalg

Gymleco 300-Series Leg Press 180kg

Din vej til en ny benpres maskine starter her

I denne guide har vi set nærmere på nogle af de benpres maskiner, der findes på markedet. Og der er mange at vælge imellem! Ergo, det kan være lidt af en jungle, især hvis man er nybegynder. Det vil vi gerne hjælpe dig med. Derfor har vi udarbejdet denne lille guide, så du kan finde den rigtige benpres maskine til dit behov.

Behov er forskellige. Derfor vil der også være stor forskel på, hvilken benpres maskine man skal købe, alt efter om man er nybegynder eller allerede har et indgående kendskab til det. Dette vil denne guide bære præg af. Vi vil nemlig gerne være din foretrukne guide til alt inden for sportsudstyr – uanset om du er nybegynder eller har mange års erfaring med at træne.

Af samme årsag vil vores guide bære præg af at skulle imødekomme flere behov. Både hos nybegynderen og hos den erfarne motionist. Men de mange benpres maskiner i denne test er dog ikke fundet frem ud af den blå luft. Vores guide tager nemlig udgangspunkt i de benpres maskiner, der er fundet bedst i test, eller som hitter blandt brugerne. Derudover skeler vi også til forhandlerne, hvor vi ser nærmere på deres erfaringer med de mest populære og bedstesælgende benpres maskiner.

Find en billig benpres maskine

Der er ingen tvivl om, at træning er dyrt. Og styrketræning er ingen undtagelse. Det kræver en masse udstyr, som ikke altid er helt billigt at komme i nærheden af.

I denne guide vil vi gerne imødekomme flere behov. Derfor har vi også valgt at medtage benpres maskiner, der både tilhører den billige og den dyrere ende af skalaen.

Vi håber, at det er med til at skabe et nuanceret billede af, hvilke muligheder for benpres maskiner der findes derude. Og forhåbentlig kan det være medvirkende til, at du kan foretage det mest kvalificerede valg ud fra et oplyst grundlag. I dette tilfælde er det bare os, der har gjort det kedelige forarbejde.

Hvem kan bruge en benpres maskine

benpres

Det kan stort set alle. Så længe du har fuld bevægelighed i dine ben, kan du benytte dig af en benpres maskine. Og som forklaret indledningsvist, så udmærker den sig ved, at den er ganske lettilgængelig, da det ikke kræver en masse teknisk kunnen for at blive dus med den.

Derudover er en benpres maskine et rigtig godt alternativ til dig, der af den ene eller anden årsag ikke er i stand til at udføre almindelige squats eller lunges. Benpres kræver nemlig mindre balance og smidighed i sammenligning med squat og lunges.

Derfor er en benpres maskine ideel, hvis du endnu ikke er i stand til at kunne lave disse øvelser. Og det er også samme grund, der gør sig gældende for, at benpres er godt for nybegyndere. Med en benpres maskine kan du nemlig stifte bekendtskab med træning af benene uden at skulle bruge så meget vægt som ved henholdsvis squat eller lunges.

Hvordan træner jeg med en benpres maskine?

Selv om de forskellige benpres maskiner kan have forskellige udformninger, hældninger, funktioner og design, så arbejder de alle ud fra samme princip: Du presser med dine fødder mod modstand. Det er så op til dig, hvilke muskelgrupper du ønsker at aktivere.

Du kan nemlig skifte mellem de forskellige involverede muskelgrupper ved at ændre på dine fødders placering. Har du eksempelvis dine fødder placeret højt oppe, vil fokus være især på balder og baglår. Omvendt vil der, hvis du har fødderne placeret langt nede på pladen, især være fokus på dine forlår. Du kan dermed let styre i forhold til, hvilke muskelgrupper du vil sætte ind overfor.

Uanset hvor du placerer dine fødder, så bør knæene altid gå i samme retning, som dine tæer peger, så du ikke laver uhensigtsmæssige pres. Husk desuden at tilpasse vægten og antallet af gentagelser til dit niveau. Er du ny ud i benpres, er der ingen grund til at pøse på med vægte eller lave et utal af gentagelser. Det er den sikre vej til at risikere at få skader. Start i stedet langsomt op, og byg langsomt på med tungere vægte og flere gentagelser.

Der findes flere måder at træne med en benpres maskine, og du kan sagtens træne ét ben ad gangen. Herved vil du kunne træne ét ben ad gangen, med alt hvad det indebærer af fuldt fokus og koncentration på det ene ben.

Du kan også lave benpres med tempomanipulation. Her kan du eksempelvis presse laaangsomt op, mens du lader den falde tilbage i normalt tempo. Eller du kan gøre det langsomt begge veje og dermed virkelig øge din ’time under tension’ – også kaldet TUT – og stresse dine muskler. Uanset hvilken vej du vælger, når du træner med en benpres maskine, vil du opleve at få vakt dine muskler i benene til live og dermed opbygge dine muskler.

Hvilke typer benpres maskiner findes der?

Der findes mange forskellige typer af benpres maskiner på markedet, men ens for dem alle er, at de træner dine forlår, baglår, balder og lægge. Og så fungerer de stort set alle ud fra det samme princip, selvom de kan have forskellige hældninger. Er maskinen uden hældning, vil du sidde oprejst og presse fremad. Der findes endog varianter, hvor du ligger ned og presser lige opad, som eksempelvis denne Lodrette benpres maskine.

Lodret Benpres Maskine

Lodret Benpres Maskine

Med denne benpres maskine får du en solid opbygning af stålrør, og en skridsikker fodplade, så du kan fokusere 100 % på træningen. Det er en lodret maskine. Fordelen ved dette er at risikoen for skader minimeres.

Den har en maks belastning på 180 kg, og passer til vægtskiver med 25 mm. Højden kan justeres i 3 trin.

Med denne benpres maskine træner du både benene og muskulaturen i lænden – helt uden at skade ryggen. Og så kan den erhverves for et par tusinde kroner, hvilket er i den lavere ende, når det kommer til benpres maskiner.

Er du på udkig efter en større model, der stadig hører til blandt de billigere modeller inden for benpres maskiner, kan du kaste et blik på 2 i 1 benpres og hack squat MS-U106 maskinen.

2-i-1 maskine

Benpres / hack squat MS-U106

bedste benpres maskine

Her får du en lækker benpres maskine, som har en smart 2 i 1 funktion. Den kan nemlig både bruges som normal benpres og på få sekunder skifte over til hack squat.

Den har en maks belastning på hele 350 kg, så der skulle være plads til noget vægt. Kommer desuden med en skridsikker fodplade, der kan justeres i 4 vinkler.

Her får du en lækker maskine til træning af ben, hvor du tillige har den mulighed både at kunne træne benpres og hack squat. Og designet er udført således, at det er let at skifte fra normalt benpres til hack squat. Det tager blot et par sekunder at ændre på maskinens indstillinger.

Ved 2 i 1-benpres og hack squat MS-U106-maskinen findes der 4 stænger, hvor du kan placere dine vægtskiver. Det betyder med andre ord, at du har meget mere plads til nogle at de lidt større skiver. Benpres maskinen er skabt med henblik på at anvende 25 mm-diameter-vægtskiver, men du kan uden problemer hænge skiver på, der måler 30 mm.

Hvis vi går endnu et nøk op i prisen, finder vi modellen Legpress, der er en populær benpres maskine.

Populært valg

Abilica LegPress

bedst i test benpres maskine

Dette er en meget kraftig benpres maskine fra Abilica. Her har de haft stort fokus på god komfort og sikkerhed, hvilket skinner igennem hele designet.

Her får du uden tvivl en maskine i ypperste kvalitet, således at du kan få det maksimale ud af din bentræning.

Denne model er udført som en kraftig konstruktion og egentlig udviklet med henblik på at blive anvendt på erhvervsmarkedet. Den har derfor stort fokus på både sikkerhed og komfort. Dertil har den et pladsbevarende design. En kvalitet, der ikke skal undervurderes, hvis benpres maskinen skal indgå som en fast del i dit hjem.

Det er som sagt en kraftig maskine, som uden tvivl vil kunne hjælpe dig med at træne din muskulatur i benene. Men samtidig behøver du ikke frygte for, at du kommer til at kede dig i træningen. For benpres maskinen fra Abilica giver dig nemlig mulighed for at arbejde med 4 forskellige øvelser. Disse øvelser er benpres, knæbøj med vægt på skuldrene, knæbøj med fremoverbøjet ryg og vægt på ryggen (også kaldet donkey squats) samt tåhævninger. Du har derfor et ganske alsidigt redskab til rådighed, hvis du vælger Legpress-modellen fra Abilica.

Indimellem kan det være en fordel at vælge en maskine, der har flere funktioner indbygget i én. Det kan både være en besparelse i forhold til økonomien og i forhold til pladsen i hustanden. Benpres maskinen Inspire Dual Function Leg Press/Calf er en sådan.

Kvalitetsvalg

Inspire Dual Function Leg Press/Calf

benpres tilbud

Inspire Dual serien er produceret i et kompakt, kraftigt og stilrent design. Den er perfekt til det lille hjemmetræningsrum.

Denne benpresmaskine er et oplagt valg, til der der søger det bedste af det bedste. Her får du høj kvalitet, som giver den bedste komfort under træning.

Her har du nemlig mulighed for at isolere flere forskellige muskelgrupper i underkroppen, ligesom den hører til blandt de pladsbesparende benpres maskiner.

Med leg press-funktionen isolerer du primært lår og balder og kan få en aktiv og dybdegående træning af disse. Omvendt er Calf Blok-funktionen skabt med henblik på at isolere muskulaturen i læggen. Et ganske overset punkt, når underkroppen skal trænes. ‘Calf Blokken’ er halvcylinderen, som du finder nederst på pressepladen.

Du kan desuden variere graden af din træning ved hjælp af pressepladen. Hvis du placerer dine fødder højt oppe på pladen, vil du hovedsageligt sætte fokus på dine balder og baglår, hvorimod du ved at placere fødderne nederst på pladen vil opnå fokus på dine forlår. Denne mulighed for indstilling gør desuden, at det er let at tilpasse benpres maskinen og dens funktioner til flere forskellige brugere, uanset hvilket niveau de befinder sig på.

En af de populære modeller hos forhandlerne er Gymleco 300-Series Leg Press 180kg benpress maskinen. Men denne maskine kræver også, at du har den helt store tegnebog fremme. Til gengæld får du også en benpres maskine, der kunne passe ind i selv de mest eksklusive fitnesscentre.

Kvalitetsvalg

Gymleco 300-Series Leg Press 180kg

Benpres maskine test

Dette er en højkvalitets banpres maskine fra det anerkendte svenske mærke Gymleco. Her er du sikker på en holdbarhed i mange år.

Maskinen leveres inkl. en vægtstak på 180 kg, så du kan komme i gang med hjemmetræningen med det samme.

Det er den svenske virksomhed Gymleco, der producerer professionelle træningsmaskiner, der står bag benpressen. Og de har i adskillige år forsynet såvel private som virksomheder og fitnesscentre med benpres maskiner og andet træningsudstyr. Og de tror på deres træningsmaskiner. Så meget, at der gives livsgaranti på alle stålprofiler og svejsninger. Og der er da også tale om materialer i allerhøjeste kvalitet.

Du kommer ikke til at gå ned på vægtskiver lige med det samme, hvis du vælger benpres maskinen fra Gymleco. Den leveres nemlig med en vægtstak på hele 180 kilo som belastning. Så der skulle være plads til, at du kan udvikle dit pres undervejs. Det betyder samtidig også, at det er let for dig at variere træningen og din belastning. Du fjerner eller tilføjer blot vægte, så du helt selv kan bestemme den præcise vægt.

Gymleco er også en virksomhed, der tager design seriøst. Og du kan som oftest være med til at sætte dit eget personlige præg på dit træningsudstyr. For som hovedregel kan du selv vælge farverne på stellet og på puderne på deres træningsmaskiner. Stellet fås i farverne sort, hvid og mørkegrå, mens puderne fås i rød eller sort. Det giver det et ekstra touch af eksklusivitet, at man selv har en indflydelse på designet. Og dermed har du fået en benpres maskine, der står godt sammen med det resterende af dit træningsudstyr.

Benpres guide – Hvilken benpres maskine skal du vælge?

Målet med denne guide har været at klæde dig godt på, så du kan foretage et velovervejet og oplyst valg, når du skal ud at investere i en ny benpres maskine. Der findes som sagt mange modeller på markedet, så det er gerne et spørgsmål om, hvilken model der passer bedst til dig. Både økonomisk og i forhold til design.

Du kan som sagt vælge mellem flere modeller. Og det er nok en smagssag, om man foretrækker en benpres, der er lodret, har hældning eller er vandret. Fælles for dem alle er, at de styrker din muskulatur i underkroppen. Særligt dine forlår, baglår, balder og lægge. Og så behøver du ikke have en masse erfaring for at kunne gøre brug af en benpres maskine. Du kan derfor sagtens erhverve dig en maskine, selvom du er nybegynder. God jagt.

Relaterede artikler

kettlebell 16 kg
Kettlebell Guide
Kettlebell 16 kg – Her finder du nogle gode valg
Olympisk vægtstang
Vægtstang Guide
Olympisk Vægtstang – Hvad er det, og hvor findes de bedste?
Eleiko vægtstang
Vægtstang Guide
Eleiko vægtstang – Her finder du kvalitetsvægtstænger fra Eleiko
kettlebell 12 kg
Kettlebell Guide
Kettlebell 12 kg – God til at udføre mange øvelser
Vægtskiver 50 mm
Vægtskiver Guide
Vægtskiver 50 mm – Træn med 50 mm vægtskiver
kettlebell 10 kg
Kettlebell Guide
Kettlebell 10 kg – Her finder du de bedste og billigste
Håndvægte Guide
Håndvægte 2 kg – Styrketræning på den simple måde
Eleiko vægtskiver
Vægtskiver Guide
Eleiko vægtskiver – Et godt valg til hjemmetræningen
Vægtskiver 30 mm
Vægtskiver Guide
Vægtskiver 30 mm – kom godt i gang med styrketræning
20 kg vægtstang
Vægtstang Guide
Vægtstang 20 kilo – Et godt valg til din næste vægtstang
Iron Gym Pull Up Bar
Pull Up Bar Guide
Iron Gym Pull Up Bar – Én af de bedste pull up bars på markedet
Håndvægte 5 kg
Håndvægte Guide
Håndvægte 5 kg – Gode håndvægte til de fleste øvelser