Træningsmåtte Guide

En træningsmåtte øger vores komfort under træningen. Et redskab, som er særligt brugbart i forbindelse med hjemmetræning eller til træning i fitnesscentret. Her på siden har vi udarbejdet en guide til træningsmåtter. På den måde bliver du klædt godt på til at shoppe den helt rigtige træningsmåtte til dit behov. Vi hjælper dig til mere komfortabel træning i det nye år.

Vi kender alle til problemet med at holde træningsprogrammet i gang over længere tid. At vi har lavet et nytårsforsæt om mere fysisk aktivitet, som pludselig bliver blokeret af hverdagens travlhed. En kontinuerlig træning handler meget om, at vi forbinder træningen med noget positivt i hverdagen. At vi har lyst til at vende tilbage til øvelserne flere gange om ugen.

En træningsmåtte giver en mere komfortabel træning i hjememt. Det bliver derfor mere tilgængeligt for dig, og du vil med større sandsynlighed komme i gang med træningen derhjemme. Valget afhænger selvfølgelig af dit behov, og derfor har vi her samlet et kort overblik over de bedste træningsmåtter til forskellige behov:

Populær model

Oliver Måtte 180*60*1,5 cm

Høj kvalitet

Airex Coronella

Brugerfavorit

PGM træningsmåtte

Billigt valg

Sportsact Træningsmåtte

Foldbar

ODIN Træningsmåtte Foldbar

Til pilates

Casall Pilates mat 15 mm

Stor træningsmåtte

Titan Life Fitness Mat XL

Tilpas størrelsen

FG Sport Beskyttelsesmåtte

Fordele ved brug af træningsmåtte

En træningsmåtte giver os mange fordele i forbindelse med træning. At træne coretræning som f.eks. mave- og armbøjninger samt lunges kan være ubehageligt på et stuegulv. Kontakten med et træ- eller flisegulv skader vores led over tid.

Mange af os har også fitnessredskaber i hjemmet som f.eks. håndvægte. Fitnessredskaber, som kræver, at vi har godt underlag, når vi løfter. Træningsmåtten er et ideelt støtteredskab til diverse øvelser. En produktkategori, som er med på top 13 over bedste fitnessredskaber i hjemmet ifølge independent.co.uk. At vores krop har et stabilt og blødt underlag, øger komfort og glæde under træning.

Et praktisk redskab

En træningsmåtte fylder ikke i hjemmet eller på cyklen ned til træningscentret. Et produkt, som vi simpelt og problemfrit kan transportere til diverse lokationer.

Træningsmåtten foldes sammen, når den ikke bruges. Omvendt kan den meget hurtigt rulles ud og tages i brug, når vi har behov for at anvende redskabet. En træningsmåtte er i de fleste tilfælde en mindre investering med hensyn til økonomi.

En investering, som meget hurtigt betaler sig i forbindelse med vores glæde af et blødt underlag. Med andre ord så er købet af en træningsmåtte ikke et stort dilemma i forhold til få budgettet til at passe. Ønsker vi at gøre træningen mere behagelig for os selv – så bør vi investere i dette redskab. Vi gør vores krop en tjeneste ved at spare vores led og muskler for unødige smerter.

Generelt om træningsmåtten

Der findes et stort udvalg af forskellige træningsmåtter. Et produkt, som både kan anvendes i forbindelse med styrketræning, udstræk og yoga – både i hjemmet og i træningscentret. En træningsmåtte leverer generelt et bedre fundament for vores daglige træning. Vi bestemmer selv, hvor meget komfort vi ønsker med vores træningsmåtte. På markedet kan vi nemlig vælge ud fra en række brands.

træningsmåtte til udstrækning

Mange aspekter ved køb af træningsmåtte

Vi bør i forbindelse med køb af træningsmåtter være opmærksomme på bl.a. tykkelse, længde, bredde, materiale samt ophængshuller. Faktorer, som knytter sig til, hvilken form for træning vi dyrker. Det er f.eks. en fordel med bredde, hvis vi dyrker yoga. Omvendt er det vigtigere, at måtten er tyk, hvis vi ønsker at lave coretræning.

Det handler med andre ord om vores krav til måtten med hensyn til at få komfort. Styrkeøvelser vil ofte kræve et mere robust underlag med tykkelse. Modsat så vil udstræk og yogaøvelser kræve mere plads, men knap så meget tykkelse. Valg af størrelsen på vores træningsmåtte handler samtidig om vores egen størrelse og højde. Vores træningsmåtte skal helst passe til vores krop for at levere den rette komfort i alle øvelser.

Træningsmåtter kan på samme måde købes i diverse typer materialer. Overfladen på vores træningsmåtte skal helst afspejle den type træning, vi ønsker at dyrke. På samme måde som med bredde og tykkelse på måtten.

Overflader på træningsmåtter designes både med nubrede og glatte overflader. Dyrker vi yoga og udstræk i hverdagen, så vil det nubrede materiale være at foretrække. Modsat så behøver vi ikke det skridsikre underlag i forbindelse med styrketræning.

Her skal vi ofte ikke bekymre os om at holde balancen i stående tilstand. Vi kan samtidig overveje, om vores træningsmåtte skal være med ophængshuller; en vigtig faktor, hvis vi har et stativ til at hænge redskabet op på. Omvendt så kan træningsmåtten rulles sammen og gemmes væk på ingen tid, når vi ikke bruger den.

Hvilken træningsmåtte bør jeg vælge?

At vælge træningsmåtte handler om vores egne individuelle præferencer. Vi bør tænke over formålet med måtten; hvorvidt den skal bruges til statiske eller dynamiske øvelser. Ligeledes skal vi tænke over vores eget budget. Prisen på træningsmåtter varierer enormt meget; fra de helt billige måtter til få hundrede kroner til mærkevareprodukterne med en pris på over de tusinde kroner.

At købe en træningsmåtte er på mange måder en fornuftig investering. Vi skal med andre ord huske at tænke langsigtet og på kvalitet i produktet frem for absolut at købe det billigste. På den måde anskaffer vi os det rigtige produkt, som giver den nødvendige komfort alle dage. Vi præsenterer udvalgte produkter, som er særligt populære på markedet, i følgende afsnit.

Ekstratyk træningsmåtte – den gode træningsmåtte til styrketræning

Vi har behov for et tykt underlag i forbindelse med styrketræning. Dynamiske øvelser gør, at vores krop kommer i kontakt med underlaget. Her skabes friktion mellem vores led og gulvet.

At have et blødt underlag er på mange måder alfa og omega for at vedligeholde sin krop. Heldigvis kan vi anskaffe os træningsmåtter i ekstratykke modeller. Et stort antal forhandlere leverer måtter i ekstratykke størrelser, herunder f.eks. Apuls.dk, Abilicaonline.dk og Denintelligentekrop.dk. Produkter, som sikrer os mod ubehag fra det hårde stuegulv i hjemmet, når vi skal lave mave- eller armbøjninger.

Denne træningsmåtte fra ODIN er en af de tykkeste modeller, som findes på markedet. Her får vi en tykkelse på hele fem centimeter.

Foldbar

ODIN Træningsmåtte Foldbar

træningsmåtte

Denne træningsmåtte er meget praktisk, men samtidig super komfortabel. En smart funktion ved denne er nemlig at den kan foldes sammen, så den er nem at transportere eller opbevare.

Tykkelsen på hele 5 cm gør at måtten er super komfortabel, og kan dermed bruges til mange forskellige træningsøvelser.

En markant bund i sammenligning med markedets øvrige produkter, som normalt ligger på en tykkelse mellem 0,5 til 1,5 cm. Træningsmåtten fra ODIN er et perfekt produkt til hjemmet. Måtten kan foldes sammen, så den ikke fylder for meget i boligen. Produktet er lavet af ekstrablødt skum, som giver stor komfort til brugeren. Måtten har en bredde på 60 cm samt en længde på hele 182 cm. Dimensioner, som kan benyttes af et stort antal kunder.

Den ekstratykke træningsmåtte fra ODIN er særligt anvendelig i forbindelse med genoptræning. Vi kan med andre ord virkelig skåne vores led og muskler med træning på dette produkt. Produktet fra ODIN kan fås til budgetpriser.

Ønsker vi ekstra tykkelse på vores træningsmåtte, så kan produktet fra brandet Oliver også fremhæves. Med en Oliver træningsmåtte får vi en tykkelse på 1,5 cm. En tykkelse, som er blandt de højeste på markedet for træningsmåtter. Træningsmåtten fra Oliver er designet med en nubret overflade, som gør den ekstra skridsikker.

Populær model

Oliver Måtte 180*60*1,5 cm

bedste træningsmåtte til prisen

Med denne træningsmåtte får du en utrolig stærk, fleksibel og skridsikker måtte, som kan bruges til mange forskellige formål.

Her du derfor behov for en måtte til at udføre træningsøvelser, yogaøvelser, udstræk eller andet er dette det perfekte match.

Produktet kan med andre ord anvendes til en lang række aktiviteter, både i form af styrketræning og udstræk. Dimensionerne på 180×60 cm gør måtten anvendelig for mange brugere i alle størrelser. Måtten er blandt de mere populære hos flere forhandlere.

Træningsmåtten kan rulles sammen, så den ikke fylder i hjemmet. Ligeledes har måtten ophængshuller til at blive hængt på stativ.

Ønsker vi særligt udsøgt design og komfort, så er Airex Coronella også et populært produkt på markedet. Her er det specielt materiale, stil og overflade, som vi betaler for.

Høj kvalitet

Airex Coronella

bedste træningsmåtte

Denne træningsmåtte er til den kvalitetsbevidste, som vil have det bedste og designmæssigt flottest udstyr.

Her får du enestående funktionalitet og komfort, med en træningsmåtte som er lavet af kvalitetsmaterialer. Fås i forskellige flotte farver til at passe til dit hjem.

Produktet er en anelse dyrere end de andre i kategorien. En sand investering for os, som ønsker at benytte vores træningsmåtte hele tiden. Vi får en tykkelse på 1,5 cm. En tykkelse, som udgør den nødvendige beskyttelse af led og muskler mod hårdt stuegulv. Produktet fås i flere farver alt efter smag og behag. Måttens dimensioner er på 200×60 cm, hvilket giver os mere plads for pengene. Overfladen er nubret og dermed skridsikker. Perfekt til en lang række øvelser.

Stor træningsmåtte – dimensioner til yoga og udstræk

En stor træningsmåtte i bredde og højde er særligt anvendelig for os, som ønsker at dyrke yoga og stående øvelser. Disse typer træningsmåtter har større dimensioner i bredden og højden. På den måde kan vi lave diverse øvelser på den skridsikre overflade uden at ryge uden for underlaget.

Titan Life Fitness Mat XL er et yderst populært produkt til udstræk og yoga. Træningsmåtten fra Titan Life har dimensionerne 150 x 120 cm, som sikrer os et stort råderum på begge led. Træningsmåtten har samtidig en tykkelse på 1,5 cm.

Stor træningsmåtte

Titan Life Fitness Mat XL

træningsmåtte til yog

En kvalitets træningsmåtte fremstillet med en ekstra tyk overflade. Det gør den super velegnet til pilates, yoga og andre træningsøvelser.

Dimensionerne er 150 x 120 x 1,5 cm, så der er masser af plads til udførelse af øvelser, uden at træde ved siden af.

En faktor, som også gør måtten brugbar i forbindelse med styrketræning. Træningsmåtten fra Titan Life er en af de billigere måtter på markedet. Ideel til os på budget. Måtten kan rulles sammen, men ikke hænges op på stativ. Et aspekt, som vi skal være opmærksomme på.

Ønsker vi en bred træningsmåtte, så kan vi med fordel også købe beskyttelsesmåtter fra FG sport. Et produkt, som købes i et antal af seks brikker med en dimension på 62×62 cm hver. På den måde kan vi selv designe den ønskede størrelse på vores træningsmåtte. Brikkerne har en har en tykkelse på én cm, som gør underlaget komfortabelt for en række styrkeøvelser.

Tilpas størrelsen

FG Sport Beskyttelsesmåtte

Træningsgulv

Med disse smarte træningsbrikker kan du selv sammensætte den optimale størrelse til at beskytte dit gulv.

De måler 62x62 individuelt og har en tykkelse på 1 cm, som giver an rigtig fin komfort og samtidig beskytter.

Underlaget fra FG Sport beskytter samtidig gulvet mod andre fitnessredskaber i form af håndvægte eller lignende. Produktet er nemt at rengøre på grund af sin praktiske overflade. Produktet kan anvendes af størstedelen af os, som ønsker en træningsmåtte til diverse aktiviteter. Prisen ligger ligeledes i bunden af kategorien til os på budget.

Har vi behov for større luksus i et lækkert design, så er træningsmåtten fra PGM også en af brugernes favoritter. Med en score på fem stjerner fra en håndfuld anmeldelser, så vidner det om et yderst komfortabelt produkt. En træningsmåtte, som bruges i diverse sammenhænge; både i hjemmet, udendørs og i fitnesscentret. Måtten fra PGM er nem at rulle sammen og tage på ryggen på trods af dimensionerne på 200×100 cm.

Brugerfavorit

PGM træningsmåtte

træningsmåtte test

En lækker latexfri træningsmåtte, som er yderst komfortabel og kan bruges til diverse træningsøvelser, du måtte have brug for.

Den er fremstillet i et fleksibelt materiale, så du nemt kan rulle den sammen og pakke den væk, når den ikke bruges.

En ekstrabred og lang måtte til alverdens yoga- og udstrækningsøvelser. Tykkelsen er samtidig på 2,5 cm. En tykkelse, som er væsentligt højere end normalt. Vi kan med andre ord også dyrke styrketræning på den. En sand investering for hele husstanden, som med fordel kan deles om produktet. Prisen er noget højere end de andre måtter inden for kategorien.

Billig træningsmåtte – træningsmåtter på tilbud til kunden på budget

Vi er mange, som ønsker os en træningsmåtte til diverse øvelser. Men budgettet rækker ikke altid til at investere i de dyreste og bedste. Heldigvis findes der mange billige modeller på markedet eller produkter på tilbud.

Træningsmåtten fra Sportsact er et billigt produkt til styrketræning. Her får vi en tykkelse på 1,2 cm. En tykkelse, som giver os den nødvendige beskyttelse mod hårdt underlag.

Billigt valg

Sportsact Træningsmåtte

billig træningsmåtte

Her får du det basale du skal bruge en en træningsmåtte. Den fås til en billig pris, men samtidig får du det mest nødvendige.

Den er derfor oplagt til en prisbevidste, som blot skal bruge en træningsmåtte til det mest basale behov.

Træningsmåtten fra Sportsact har en skridsikker overflade samt huller til ophæng. Dimensionerne er samtidig normale: 180×60 cm. Alt i alt et stabilt produkt til træning i hjemmet for os på budget.

Brandet Casall er samtidig et brand, som designer træningsmåtter i kvalitet til prisen. Dyrker vi f.eks. yoga eller udstræk i hjemmet, så kan vi med fordel købe yogamåtter fra Casall for at spare på budgettet.

God til yoga

Casall Yoga Mat Position

bedste måtte til yoga

Casalls Yoga mat position 4 mm er, som navnet antyder, ideel til yoga. Dog kan den også sagtens bruges til andre træningsøvelser.

Den kan nemt rulles sammen og tages med på farten. Den giver god støddæmpning og er designet til at give et godt greb.

Her får vi en måtte til diverse øvelser på stuegulvet til en meget lav pris. Yogamåtten fra Casall er fast med en nubret overflade, som gør, at vi kan stå i de mest krævende øvelser. Vi får samtidig gode dimensioner til at brede os på.

Ligeledes kan vi finde gode tilbud i form af Casall pilatesmåtte.  Her får vi en træningsmåtte med 1,5 cm tykkelse. På den måde kan vi anvende produktet til en lang række øvelser – også inden for styrketræning. Vi får gode dimensioner på 185×61 cm.

Til pilates

Casall Pilates mat 15 mm

Træningsmåtte til pilates

En træningsmåtte som først og fremmest er designet til pilates øvelser. Den er fremstillet i høj kvalitet som giver god holdbarhed.

Den har 15 mm tykkelse, som giver bedst mulig støddæmpning og komfort. Den kommer i en neutral sort farve, og måler 185x61x1,5 cm.

En måtte, hvor vi kan udføre diverse pilatesøvelser. Det hele kan vi få til en meget lav pris i sammenligning med markedets øvrige produkter inden for kategorien. Vi har med andre ord gode muligheder for at købe billige træningsmåtter samt måtter på tilbud. Det handler om, at vi er opmærksomme på udvalgte forhandlere.

Valg af træningsmåtte?

At vælge træningsmåtte er i høj grad et valg, som skal tages ud fra vores individuelle behov. Vi håber, at ovenstående guide har hjulpet med at klæde dig bedre på til at tage et valg.

I guiden har vi præsenteret dig for en række produkter, som er særligt populære inden for hver deres respektive kategorier. På den måde kan du forhåbentlig bedre finde frem til markedets bedste tilbud på træningsmåtter. Der er mange forhandlere, som sælger træningsmåtter.

Der er med andre ord en oplagt chance for at sammenligne priser og derigennem skaffe os selv fordelagtige handler. Det handler om, at vi er aktive med at holde øje med tilbud hos diverse forhandlere. Det handler samtidig om, at vi ved, hvilket produkt som vil passe særligt godt til vores træning.

Kilder:

Relaterede artikler

kilberry træningsbænk
Træningsbænk Guide
Kilberry Træningsbænk – Find din favorit her
grid foam roller
Foam Roller Guide
Grid foam roller – Hvad er det, og hvad er den god til?
Adidas boksehandsker
Boksehandsker Guide
Adidas boksehandsker – Boksehandsker til træning og kamp
Ball-stik massagebold
Massagebold Guide
Select massagebold – Vi guider dig til det bedste valg
foam roller 90 cm
Foam Roller Guide
Foam roller på 90 cm – Perfekt til udstræk, yoga og pilates
Træningsbænk
Træningsbænk Guide
Kettler træningsbænk – Gode træningsbænke til ethvert behov
Everlast boksehandsker
Boksehandsker Guide
Everlast boksehandsker – Høj kvalitet til en god pris
yoga
Foam Roller Guide
Nike foam roller – Køb din næste foam roller fra det verdenskendte mærke