Grid foam roller – Hvad er det, og hvad er den god til?

  • Af Sportssektionen.dk
  • Opdateret 02/06/2020
  • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.
grid foam roller

En foam roller er et aflangt rør, som bruges til at afhjælpe stive muskler og generelt forbedre smidighed og restitution. Alt efter form og størrelse kan den bruges til at træne pilates eller yoga, strække ud, eller den kan give en hurtig og nem dybdegående massage.

Vi fokuserer på foam rollere fra kvalitetsforhandlere, så du er sikret et godt udvalg og en gennemgående forståelse, inden du køber. Er du nysgerrig på foam rollere, kan du med fordel læse vores Foam Roller Guide.

En grid foam roller er navngivet efter det gitter-mønster (”grid” betyder gitter på engelsk), som gør det muligt for foam rolleren, at ramme knuder og andre trykpunkter på ømme muskler. En grid foam roller kan også kaldes for en trigger roller.

Dog refererer grid foam roller typisk til en trigger roller, som har et firkantet mønster, så overfladen ligner et gitter. Jo fladere gitteret er, jo mere blid og skånsom en massage vil foam rolleren kunne give. Her er et lille overblik over nogle gode grid foam rollere vi har fundet gennem vores research:

Hvad du får ud af at bruge en grid foam roller

En grid foam roller er bedst brugt til at opvarme muskler inden træning eller til at massere muskler lige efter træning. Grid foam rollere kan især anbefales, hvis du træner ofte og intensivt.

Opvarmning inden træning kan føre til langt bedre resultater af træningen samt mindre risiko for skader. Ligeledes kan massage efter træning give en god og afslappende følelse i kroppen, når din grid foam roller rammer alle de gode trykpunkter i kroppen.

Det er også muligt at træne med en grid foam roller. Således kan du kombinere træning med massage og benytte din grid foam roller under hele træningen. En grid foam roller eller trigger roller er perfekt til at træne core-øvelser.

Træner du typisk styrketræning, vægtløft og lignende kan denne grid foam roller hjælpe ved at massere muskelhinderne:

God til prisen

Titan Life Trigger Roller

foam roller bedst til prisen

Her får du en foam roller med et ujævnt mønster, som giver god massage under brug.

Den er effektiv til at få løsnet op i muskler, og kan således bruges både før og efter træning.

Disse kan nemlig blive anspændte og stive efter træning, hvis de ikke strækkes ud. I værste fald kan manglende udstræk og opvarmning føre til skader, så her kan en foam roller hjælpe med at vedligeholde smidigheden.

Recovery roller: En grid foam roller, bare tyndere

En recovery roller har en mindre diameter, så selve røret er tyndere. En hovedregel inden for foam rollere lyder, at jo tyndere din foam roller er, jo mere begyndervenlig er den.

Dette er overvejende sandt, da tyndere foam rollere ikke kræver lige så meget styrke for at kunne benytte dem korrekt. En recovery roller minder mest af alt om en kagerulle i formen blot med gitteroverflade.

Der er håndtag i hver ende, så du kan køre den henover ømme eller stive muskler med håndkraft. Denne recovery roller vil helt klar hjælpe med smertelindring og blodcirkulation.

Billig og god

Titan BOX Recovery Roller

billig 90 cm foam roller

Denne recovery roller er specielt god til at give smertelindrende effekt. Dermed kan du hurtigere restituere efter træning og muskelsmerter.

Samtidig giver den også en god dyb massage, hvilket bidrager til en bedre blodcirkulation. Den kan både benyttes liggende og stående og vejer blot 300 g.

Glat foam roller: Til træning og udstræk

Søger du en foam roller, som du kan bruge til andet end dybdegående massage? En glat foam roller fås typisk i en tyndere diameter. Du kan med fordel investere i en 90 centimeter glat foam roller, hvis du ønsker at forbedre din træning inden for yoga og pilates.

Med denne foam roller er det muligt at aktivere muskelgrupper i bevægelse, samt at varme op og køle ned før og efter træningen.

Bedst til prisen

Titan Life 90x15cm Foam Roller

bedste 90 cm foam roller

Denne foam roller fra Titan Life er 90 cm lang og 15 cm i diameter. Det gør den perfekt til at udføre øverlser i pilates, yoga eller lindr muskelsmerter.

Den er lavet med en skridsikker overflade, så den ikke glider under øvelserne. Alt i alt har den en del funktioner, og kan bruges i mange forskellige sammenhænge.

Hop til:

Relaterede artikler

kilberry træningsbænk
Træningsbænk Guide
Kilberry Træningsbænk – Find din favorit her
Adidas boksehandsker
Boksehandsker Guide
Adidas boksehandsker – Boksehandsker til træning og kamp
Ball-stik massagebold
Massagebold Guide
Select massagebold – Vi guider dig til det bedste valg
Træningsbænk
Træningsbænk Guide
Kettler træningsbænk – Gode træningsbænke til ethvert behov
Everlast boksehandsker
Boksehandsker Guide
Everlast boksehandsker – Høj kvalitet til en god pris