Træningshandsker Guide

Kender du det, når du efter et par ugers heftig brug af fitnesscentrets mange forskellige træningsmaskiner og håndvægte begynder at lægge mærke til, at dine hænder er blevet mere hårde og ru. Samt at der er en del, til tider smertefulde, vabler, der er dukket op? Tja, det er såmænd – og desværre – et tegn på, at du træner godt og hårdt. Og vi skriver desværre, fordi det for langt de fleste mennesker ikke føles rart, når ens håndflader føles som noget godt og grundigt udtørret asfalt. Derfor har du, ved at klikke ind på denne artikel, taget det rigtige skridt, for vi vil her komme ind på detaljerne omkring træningshandsker.

Sportssektionen har nemlig spejdet rundt efter det store udbud af de vidt forskellige træningshandsker, der findes ude hos det ganske lands mange gode forhandlere. For vi synes, at det er vigtigt, at man passer rigtig godt på sig selv, mens man udsætter sin krop, og deriblandt sine hænder, for alverdens hård træning.

Derfor kan du i denne guide blive klogere på, hvilke træningshandsker der vil passe dig allerbedst. Her er et overblik over nogle af de bedste vi fandt gennem vores research:

Bedst i test

Harbinger Bioform

Billige træningshandsker

Everlast All Competition

God håndledsstøtte

Toorx Pro Træningshandsker

Bedst til prisen

Adidas Performance

Gode til prisen

Better Bodies Basic Gym Gloves

Bedst til kvinder

Harbinger Womens FlexFit

Billige træningshandsker

Træningshandsker til kvinder

Og desuden, fordi vi har tilladt os selv at antage, at garvede fitnessudøvere og lignende allerede kender til fordelene ved brug af træningshandsker, vil vi i denne guide introducere eventuelle nybegyndere til de mange fordele, som man får, når man vælger at investere i et par gode handsker.

Under alle omstændigheder vil der dog være god og brugbar viden at hente, hvad enten du bare er på udkig efter nye træningshandsker eller gerne vil lære mere om dem, inden du tager din første tur til fitnesscentret. God læsning!

Hvilke overvejelser skal du gøre dig?

Vi vil ikke bruge så meget tid på det her, for vi er sikre på, at du allerede har gjort dig selv en del overvejelser, hvis du nu for eksempel skal til at begynde med at træne. Ikke desto mindre er det meget fordelagtigt for dig, at du finder ud af med dig selv, hvilken type træning du gerne vil begynde at træne.

Her tænker vi naturligvis på, om du vil lave bænkpres, bruge frivægte, en romaskine eller en helt fjerde øvelse, der kan belaste dine hænder og potentielt give dig store vabler.

håndvægte

For så vil det være lettere for dig at se, hvilke typer træningshandsker du bør spejde efter, for der findes mange derude. Det kan også være en god fordel at tale med en af trænerne fra fitnesscentret, hvis du er i tvivl om, hvilke øvelser et par træningshandsker for eksempel er bedst at bruge til, hvordan de generelt skal bruges, eller om du bør anskaffe dig flere slags handsker.

Vi vil i denne guide selvfølgelig vejlede dig så meget som muligt, men det kan ofte hjælpe en del at indlede en direkte dialog med eksempelvis den lokale træner, mens du træner, så du kan få en god fornemmelse af selve træningsudstyret.

Desuden vil langt de fleste forhandlere være i stand til at yde god vejledning og svare på dine eventuelle spørgsmål og dilemmaer.

Træningshandsker er som regel fingerløse

Årsagen til dette er ganske enkelt, at du stadigvæk gerne skulle være i stand til at tage godt fat i vægten. Når den øverste del af dine fingre ikke er dækket til, vil de have meget lettere ved at lukke fast omkring hele vægtstangen.

Dermed opnår du en bedre stabilitet, for når du lukker hånden omkring den, så vil du ikke komme til at presse direkte på dit håndled, for der sidder din træningshandske og giver dig mere komfort. Tag blot et kig på disse Everlast træningshandsker, og så vil du nemt se, hvilke store fordele du får med en fingerløs træningshandske.

Billige træningshandsker

Everlast All Competition

fingerløs træningshandske

Disse træningshandsker i læder er af super god kvalitet, og derfor med rigtig god holdbarhed. De kommer med en velcrolukning, så de slutter tæt rundt om håndleddet.

Handskerne er fingerløse, hvilket vil sige at dine fingre stikker ud. Du får derfor god beskyttelse af håndfladerne, ud at miste fleksibiliteten, som hvis du trænede uden.

Træningshandsker til styrketræning mindsker risikoen for uheld og skader

Som vi allerede har været inde på, så vil du med høj sandsynlighed opleve, at du får en væsentlig hårdere hud på hænderne efter bare noget tids træning med vægte.

Desuden vil du med sikkerhed få vabler, der, udover at de kan gøre ondt, også kommer til at begrænse dig i løbet af din hverdag. Dette er selvfølgelig ikke holdbart i længden. Så det er meget vigtigt, at du passer på dig selv, mens du træner.

Dette gælder selvfølgelig også resten af din krop, ikke bare dine hænder. Hvis du overanstrenger dig selv ved eksempelvis at sætte alt for mange vægte på vægtstangen, risikerer du jo at skade din ryg.

Du øger faktisk denne risiko for skader, når du ikke anvender træningshandsker. Årsagen er selvfølgelig den, at du under en træningssession utvivlsomt kommer til at svede.

Især dine hænder udleder meget sved, blandt andet mens du løfter tunge vægte. Så hvis du overbelaster dig selv ved at sætte for mange kilo på vægten, kan sveden på dine hænder gøre, at vægtstangen eller frivægten glider under dit løft, hvorefter du kan skade ryggen eller endda tabe vægten på dig selv eller en, der befinder sig tæt på dig.

Fordelene ved at bruge træningshandsker

Så du kan dermed mindske risikoen for at skade dig selv, og andre, ved at du anvender et par træningshandsker, mens du styrketræner. For en træningshandske lader ikke dine hænders sved trænge igennem til vægtstangen.

Dermed får du selvsagt et langt mere stabilt greb omkring stangen, der giver dig et mere sikkert løft. Og derfor gør du dig selv en stor tjeneste ved at anskaffe dig nogle rigtig gode træningshandsker, der er med til at give et bedre greb.

Et godt eksempel på sådan et par træningshandsker er de yderst kvalitetsrige Harbinger Bioform Wrist Wraps Gloves. Deres håndflade er nemlig lavet af læder, hvorfor de sikrer dig en stor kontrol, når du løfter og sænker vægtstangen.

Bedst i test

Harbinger Bioform

bedste træningshandsker til prisen

Disse træningshandsker er et rigtig godt valg, hvor du får yderst høj kvalitet, samt rigtig god komfort. Patentanmeldt BioForm™-puder giver optimal støtte til trykpunkter under træning.

Med denne træningshandske får du udvidet længde i fingre for bedre beskyttelse. Således bekæmpes hård hud på hænderne.

Derudover sørger BioForm-puderne for, at handskerne tager form både efter din hånd og vægtstangen. For eftersom du træner og opbygger mere kropsvarme, er denne varme med til at blødgøre de ovennævnte puder.

Dette er dermed også med til at mindske risikoen for, at du udvikler vabler eller hård hud. Og eftersom BioForm-puderne bliver blødgjort og tager form efter en vægtstang, er de med til at absorbere det tryk, du mærker, når du løfter en vægtstang.

Dermed kan du på en meget mere stabil måde, og i længere tid, foretage de tunge løft. Dette, og så det, at handskerne er særdeles godt egnet til nybegyndere, er blandt andet årsagen til, at Harbinger Bioform-træningshandskerne får førstepladsen hos ekspertanmelderne fra T3, i deres guide over de bedste træningshandsker.

Træningshandsker til kvinder

Der findes heldigvis også en masse godt træningsudstyr, deriblandt træningshandsker, til kvinder. Dermed kan du som kvinde, ved at anvende et par træningshandsker, både træne alle de hårde og krævende øvelser, som du kan holde til, samtidig med at du passer på dine hænder.

For som allerede nævnt, så er et af hovedformålene med disse handsker at passe på brugerens hænder. Omverdenen har lagt mærke til, at en del kvinder også er glade for at styrketræne. Derfor kan man finde træningshandsker, hvis design er specielt udviklet med tanke på de kvindelige udøvere.

Et godt eksempel på sådanne handsker er faktisk endnu en gang fra ovennævnte Harbinger, nemlig deres kvalitetsrige Women’s FlexFit Gloves.

Bedst til kvinder

Harbinger Womens FlexFit

træningshandsker til kvinder

Denne træningshandske er designet til at passe kvinder. Antimikrobiel behandlet for at kontrollere lugt og farvning forårsaget af bakterier.

De tåler både maskinvask og tørretumbler, og derfor nemme at rengøre. TechGel ™ puder tilpasser sig håndfladen og tommelfinger, og beskytter de vigtigste stress punkter fra træningen.

Disse handsker letter dine hænders bøjning på grund af deres yderst fleksible håndflade. Desuden tilpasser handskerne sig den enkelte bruger, hvilket gør det meget lettere for dig at foretage tunge løft.

Dermed forlænger du din egen holdbarhed, hvorfor du kan klare at tage flere løft, eftersom handskernes puder beskytter dine hænder, der hvor de oplever det største tryk under et løft. Derudover får du med et par FlexFlit-handsker læderpuder på handskens håndflade, hvilket naturligvis gør handskerne mere langtidsholdbare.

En stor bonus er selvfølgelig handskernes yderst flotte og praktiske design, der desuden gør dem i stand til at tåle både en tur i vaskemaskinen og tørretumbleren.

Hvis du derimod har et mindre budget at gøre godt med, kan du stadigvæk finde dig nogle gode træningshandsker fra den billigere prisklasse og alligevel få meget for pengene. Disse meget flotte og farverige træningshandsker hjælper dig under din styrketræning med deres håndledsbeskytter, der, som navnet siger, assisterer dine håndled under dine løft. Samtidig sørger de selvfølgelig for, at du ikke får hård hud.

Billige træningshandsker

Træningshandsker til kvinder

billige træningshandsker

Disse træningshandsker er designet til en feminin pasform, og derfor oplagt til kvinder. De kommer med håndledsbeskytter for ekstra stabilitet og beskyttelse.

Materialet er ægte læder og giver både støtte og beskyttelse fra vabler og hård hud.

Dermed kan man sagtens blive godt udstyret, selv hvis man ikke just har råd til de mest velpriste handsker. Det handler blot om at spejde efter de gode tilbud, som mange forhandlere ofte tilbyder.

Træningshandsker til mænd

Vi skriver 2020 i kalenderen, og dermed er det endnu et tegn på, at det nu i en del år har været meget normalt og acceptabelt, at mænd også tænker på deres udseende. Dermed er det også ganske almindeligt, at mænd også gerne vil pleje og passe på deres hænder.

Selvom de fleste mænd vælger at anskaffe sig træningshandsker for at kunne løfte bedre, er der ingen, der siger, at en mand ikke kan være stor og muskuløs og stadigvæk have hænder uden vabler og hård hud. Der er træningshandsker, der ligefrem kan siges at have vablerne som et af deres fokuspunkter.

For eksempel kommer dette par Adidas handsker med indsyet skumpolstring i håndfladen.

Bedst til prisen

Adidas Performance

træningshandsker tilbud

Et godt bud på et par træningshandsker, hvor du får meget kvalitet for pengene. De kommer nemlig med et dobbelt lag af skumpolstring i håndfladen.

Således får du maksimal komfort, og giver dig samtidig også et rigtig godt greb. Derudover sikrer remmen om håndleddet ekstra støtte.

Udover at dette er med til at gøre det behageligt at have dem på, og dermed træne med dem, er polstringen med til at forebygge vabler. Håndleddet kommer desuden udstyret med en rem, hvorfor du får yderligere støtte med disse handsker, der samtidig giver dig et godt greb under dine løft.

Og så skader det jo ikke, at disse træningshandsker, som du har på, mens du træner i fitnesscentret, er produceret af et af de mest genkendelige brands i hele verden. Lidt forfængelig har man(d) da lov til at være.

Igen er det her værd at nævne, at hvis du kun har et mindre budget at gøre godt med, kan du med fordel være på vagt over for de mange gode tilbud, som ofte kan findes på de forskellige shops.

Hvis du er heldig, kan det jo være, at du får fat i et par gode træningshandsker fra den lavere prisklasse. Et rigtig godt eksempel er disse Better Bodies Basic Gym, hvis polstrede håndflade giver dine hænder godt med luft. Samtidig sikrer de dermed, at dine armbevægelser foregår mere frit og naturligt, og alligevel kan handskerne sidde helt tæt på hænderne.

Gode til prisen

Better Bodies Basic Gym Gloves

træningshandsker bedste pris

Disse handsker fra Better Bodies er vaskbare, og har en polstret med elastisk materiale som sikrer en god pasform.

Den har derudover også et justerbart spænde, så handsken forbliver på, og ikke føles som om den glider af hånden under træning.

Træningshandsker med håndledsstøtte

Som du kan se, så findes der mange forskellige typer træningshandsker, der hver især kan noget særligt. Der findes også handsker, der for eksempel har fokus på at beskytte dine håndled, som det farverige par nævnt foroven.

Så hvis du gerne vil have yderligere sikkerhed og beskyttelse mod eventuelle skader, kan du med fordel overveje en træningshandske med håndledsstøtte.

Hvis du derudover gerne vil have en handske, der giver dig mere fleksibilitet, samtidig med at den beskytter dine håndled, kan du overveje træningshandsker såsom disse Toorx Pro.

God håndledsstøtte

Toorx Pro Træningshandsker

træningshandske med håndledsstøtte

Denne træningshandske fra Toorx er fremstillet af både ruskind og polyuretan

De forskellige materialer bidrager alle til en bedre træningsoplevelse. Fordi der er polyuretan i træningshandsken, så vil handsken føles mere fleksibel, mens ruskinds materialet er modstandsdygtig overfor fx sved.

Denne handske føles nemlig meget mere fleksibel på grund af dens indhold af polyuretan. Men samtidig så sikrer den en meget stærkere og tætsiddende lukning omkring håndleddene, hvormed du opnår mere sikre vægtløft og træning i det hele taget.

Når du skal vælge dine nye træningshandsker

Ligesom med langt de fleste forbrugsvarer, er det altid en god ide at foretage grundig research, inden du betaler for et produkt. Dette gælder også træningshandsker. For som vi allerede har været inde på, findes der mange forskellige typer handsker, som man kan komme til at bruge masser af tid på at undersøge. Og det er jo faktisk kun godt, eftersom det giver dig som forbruger flere valg at vælge imellem.

Derfor er det blandt andet vigtigt, at du også overvejer, hvad du gerne vil have ud af et par træningshandsker, og hvor ofte du påtænker at bruge dem.

Vi har her i vores guide kigget lidt nærmere på de nærmest utallige typer træningshandsker, og hvordan de enkelte handsker kan være relevante for forskellige udøvere.

Der findes både noget for nybegynderen og for dig, der blot er på udkig efter nye træningshandsker. Og du har forhåbentlig fået mere inspiration til at undersøge de forskellige handsker på nærmere hånd.

Kilder:

Relaterede artikler

kilberry træningsbænk
Træningsbænk Guide
Kilberry Træningsbænk – Find din favorit her
grid foam roller
Foam Roller Guide
Grid foam roller – Hvad er det, og hvad er den god til?
Adidas boksehandsker
Boksehandsker Guide
Adidas boksehandsker – Boksehandsker til træning og kamp
Ball-stik massagebold
Massagebold Guide
Select massagebold – Vi guider dig til det bedste valg
foam roller 90 cm
Foam Roller Guide
Foam roller på 90 cm – Perfekt til udstræk, yoga og pilates
Træningsbænk
Træningsbænk Guide
Kettler træningsbænk – Gode træningsbænke til ethvert behov
Everlast boksehandsker
Boksehandsker Guide
Everlast boksehandsker – Høj kvalitet til en god pris
yoga
Foam Roller Guide
Nike foam roller – Køb din næste foam roller fra det verdenskendte mærke