Slyngetræner Guide

Er du i tvivl om, hvilken slyngetræner du skal vælge? I denne guide finder du al den information du skal bruge. Samtidig har vi fundet nogle af de bedste slyngetrænere, og fundet de billigste priser. Find det perfekte valg for dig.

Motion og træning er godt for alle. Det skaber velvære, godt humør og holder lægen for døren. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen og andre eksperter på området også, at vi bruger en halv time hver dag på motion. Det behøver ikke nødvendigvis at være en form for motion, hvor du får høj puls. Eller hvor du kommer til at svede tran.

Du skal dog sørge for at bevæge dig og gerne med hele kroppen. Det er vigtigt, at du holder gang i både arme og ben, ryg og mave. På den måde holder du kroppen stærk og i god form.

Her er slyngetræneren et rigtigt godt redskab, da du med denne træningsform aktiverer muskler over hele kroppen, samtidig med at du får pulsen op. Er du i tvivl om hvilken slyngetræner du skal vælge, er her et lille overblik over nogle af de bedste og billigste på markedet, som vi har fundet, gennem vores research til denne guide:

God til prisen

Abilica PowerSling

Billig slyngetræner

Slyngetræner

Billig slyngetræner

Kettler Basic Sling

Bedst til prisen

Titan Life PRO Suspension Trainer

Mentalt styrker træning og daglig motion dig også. Når du træner, udløser det nemlig stofferne endorfiner, dopamin og serotonin. Disse stoffer er med til at påvirke din hjerne og højne din lykkefølelse.

Det er individuelt, hvor lang tid der skal til, men forsøg dig frem. Du skulle kunne mærke, når du rammer en form for eufori, hvilket betyder, at du har motioneret dig til en sundere krop og forhåbentlig også en gladere sjæl.

Et billigt og alsidigt træningsredskab

I en travl hverdag kan det dog være svært at få motioneret den halve time, der anbefales. Mange mennesker har ikke tid til at drage i motionscenteret. Det er også forholdsvis dyrt. For andre kan det derfor være en stor udskrivning i deres måske i forvejen stramme budget. Så skal der tænkes i andre baner for at få den motion, der skal til for at holde sig i god form og være mentalt stærk. Her kommer en slyngetræner ind i billedet. En slyngetræner er et billigt, nemt og effektivt redskab til din træning. Du kan træne med den hjemme, og du kan tage den med dig overalt – også på ferie.

En slyngetræner bliver også kaldt en Suspension Trainer. Den er god til at få trænet alle dine muskelgrupper, især din krops støttemuskler. Det er sjældent, at vi får trænet dem. Den er et effektivt redskab til det, der også kaldes allround-træning eller suspension-træning. Her får du aktiveret hele kroppen. Ofte når vi træner, løber, cykler eller går, træner du kun en del af kroppen og nogle af dine muskler. Det er vigtigt for at holde hele kroppen frisk og rørig og i god form, at du får brugt og trænet alle muskler og led.

Hvad er en slyngetræner?

En slyngetræner er et alsidigt redskab til motion. Den består af to lange stropper. I den ene ende er der håndtag til hænderne og fodstropper, så du kan træne både arme og ben.

Den anden ende skal spændes fast i et loft, en dør, en ribbe eller lignende. I håndtagene placerer du dine hænder og kan herved træne arme, bryst, skuldre og ryg. Den kan også bruges som støtte til at lave squats. Med fodstropperne får du mulighed for at lave forskellige push-ups, coreøvelser og øvelser for dine hofter, ryggen mm.

Slyngetræner

Med en slyngetræner kan du altså lave mange forskellige øvelser og styrke hele din krop. Du kan lave øvelser, som øger din koordination, mobilitet, balance, kondition og smidighed. Du har nok også hørt om, hvor vigtigt det er at træne din coremuskulatur. Måske kender du allerede til planken og andre gode øvelser.

Med slyngetræneren kan du variere din træning, og med den får du især træning af coremuskulaturen i fokus. Hvis du har en stærk core, er du nået meget langt i at få dig en bedre krop. Din kropsholdning forbedres, og du minimerer risikoen for ondt i ryg, lænd og nakke.

Du kan træne hjemme med en slyngetræner

Har du haft en travl dag, eller orker du ikke turen hen til motionscentret? Så kan du med stor fordel overveje at træne hjemme. Det er nemt og bekvemt. Der findes mange forskellige redskaber, som du kan træne med derhjemme, både indenfor og udenfor. En nem og billig løsning er slyngetræneren. Det smarte ved den er, at det kan foregå næsten hvor som helst: i dit hjem, udenfor på terrassen eller i carporten, på kontoret, eller når du er på ferie.

Det er kun fantasien, der sætter grænser, og så skal der selvfølgelig lige være et sted at spænde den fast. Og det afhænger af modellen, hvad der medfølger. Flere kan fæstnes med en strop på nogle stolper, ribber, grene eller andet. Nogle modeller inkluderer et døranker til fæstning i dørkarmen eller en karabinhage. Du kan også købe ekstraudstyr såsom et ophæng specielt til slyngetrænere og andre træningsredskaber. Når du går på jagt efter den rette slyngetræner, er det vigtigt, at du tjekker, hvilket udstyr der følger med.

Slyngetrænere er ofte på tilbud

Der findes et stort udvalg af slyngetrænere med forskelligt slags udstyr, der følger med. Du skal have overvejet, hvad du vil bruge den til og hvor. Er det første gang, du skal træne med en slyngetræner, er det måske smart at gå efter en af de billigere modeller. Bliver du rigtig glad for den, kan du gå videre til at købe en af de mere avancerede modeller. På mange webshops kan du også være heldig at støde på tilbud og gøre et rigtig godt køb. Priserne varierer fra lidt under 300 kr. og op til lidt over 2.000 kr.

Det kommer helt an på, hvad du vil bruge den til, og hvor meget udstyr du gerne vil have med. I den billigste ende af skalaen finder du flere forskellige slyngetrænere. Disse kan være gode at starte op med for at se, om det er noget for dig. Hos getbig.dk har de fx denne billige slyngetræner, som lige nu er på tilbud.

Billig slyngetræner

Slyngetræner

Billig slyngetræner

Her får du en rigtig fin og solid slyngetræner med de essentielle funktioner. Den fås til en rigtigt god pris, og er derfor et oplagt valg, hvis du vil i gang med træningen.

Den vejer blot 600 gram og kan klare en belastning på 300 kg alt afhængig af dit ophæng.

Den består af to stropper og håndtag, der kan bruges både til hænder og fødder. Sådan får du trænet både over- og underkroppen. Den kan klare en belastning på 300 kg, og belastningen kan ændres nemt, så du hurtigt kan variere dine øvelser. Den vejer 600 g og er lavet af 70 % polyester og 30 % nylon.

Billige slyngetrænere

Kettler Basic Sling Trainer Slyngetræner og Titan Life PRO Suspension Trainer fås begge til billige priser, og er nogle gode bud på nogle solide slyngetrænere, til favorable priser.

Kettler Basic Sling Trainer består af stropper, der er justerbare, og håndtag, som er komfortable at holde ved. Der medfølger en dørkrog, så den kan sættes fast i en lukket dør. Ligesom det gælder for alle slyngetrænere, bruger du også med denne træner din egen vægt som modstand. Den maksimale brugervægt for denne Kettler er på 100 kg.

Billig slyngetræner

Kettler Basic Sling

Bedste slyngetræner til prisen

Denne Kettler slyngetræner giver dig en sjov og god allround træning af kroppen. Der findes et hav af forskellige øvelser, så du ikke løber tør for inspiration i din træning.

Stropperne er justerbare og håndtagene er bløde at holde ved. Denne slyngetræner kan monteres på en lukket dør med den medfølgende dør-krog.

PRO Suspension Traineren er lidt dyrere. Den er specielt fremstillet til Crossfitøvelser. Den kommer i en god og meget solid kvalitet. Den kan holde til lidt af hvert og kan justeres i længden. Det gør, at du kan justere den efter dine omgivelser, og hvor meget plads du har at træne på.

Ligesom til Kettler-modellen medfølger der også et anker til denne model, så du kan spænde den fast i en dør. Den er desuden nem at rengøre, og der medfølger også en opbevaringspose, så du nemt kan tage den med dig.

Bedst til prisen

Titan Life PRO Suspension Trainer

Slyngetræner tilbud

Denne lækre slyngetræner fra Titan Life kommer i et flot sort design. Du kan med denne træne både styrke, balance og fleksibilitet på en sjov måde.

Du kan nemt og hurtigt justere slyngetræneren, således at du hurtigt kan skifte mellem forskellige øvelser, og bevare det opbyggede momentum. Den kan monteres på stolper, døre eller bjælker, og der medfølger et døranker.

I den lave ende af prisklassen finder du også denne her Abilica PowerSling slyngetræning. Denne minder om de to ovenover. Den er justerbar og kan nemt tilpasses de forskellige øvelser.

God til prisen

Abilica PowerSling

Slyngetræner test

Denne slynge er et rigtig godt valg til prisen. Du får mange funktioner, som eksempelvis påsyede målelinjer hjælper dig med at justere slyngen ens på begge sider.

Begge håndtag er komfortable at holde ved, og er både til arme og ben, så du kan udføre ALLE forskellige øvelser. Der medfølger både karabinhage til krog og samt et dørfæste, så du kan montere slyngetræneren dér hvor det passer dig.

Den har desuden påsyede målelinjer, så du kan justere slyngen ligeligt på begge sider. Ligesom de to andre har denne håndtag til arme og ben, og disse kan også justeres. Til denne medfølger ligeledes en karabinhage, så den kan fæstnes til et ophæng i eksempelvis loftet, en gren, en ribbe eller fastgøres til en dør.

De lidt mere professionelle og dyrere slyngetrænere

TRX Home 2 Suspension Trainer Kit Slyngetræner ligger i den lidt dyrere ende, men stadig til en rimelig pris. Det er en professionel slyngetræner, som er lavet i meget høj kvalitet, og den er derfor yderst holdbar. Der er brugt ekstrastærkt materiale på udsatte steder.

Høj kvalitet

TRX Home 2.0

TRX Home 2

TRX Home 2 er et produkt af høj kvalitet. Her får du alt hvad du skal bruge i en slyngetræner af aller højeste kvalitet. Et oplagt valg til den seriøse bruger, som skal have det bedste udstyr.

Her får du både justerbare stropper og fodbøjler samt et forbedret greb, så du kan fokusere 100 % på træningen. Et af de bedste produkter på markedet.

Den er let at justere i højden, og den er stabil og bliver siddende der, hvor du har indstillet den. Den er nem at sætte op med den stærke karabinhage, som medfølger. Derudover får du også et anker til en dør, ophæng til udendørstræning, en transporttaske, et dørskilt og et TRX-armbånd.

TRX Pro 4 Suspension Trainer er også en meget professionel slyngetræner, som går for at være den stærkeste som TRX har fremstillet. Den er i kraftig kvalitet, meget holdbar og brugervenlig.

Bedste slyngetræner

TRX Pro 4.0

TRX pro 4.0

Dette er en slyngetræner til dig der vil have det bedste af det bedste. Det er en af de mest holdbare og brugervenlige slyngetrænere, du finder på markedet.

Den er lavet i utrolig slidstærkt materiale, og håndtagene er komfortable og nemme at rengøre. Du får mange ekstra dele inkluderet i sættet, som gør at du kan bruge den hvor som helst.

Det er ofte denne form for slyngetræner, du også finder i et motionscenter. Så ønsker du kun det bedste, er denne et rigtig godt bud. Der medfølger blandt andet en kraftig karabinhage med lås og nøgle til. Ydermere får du i denne pakke også et døranker, en opbevaringspose, et dørskilt, et armbånd og ikke mindst en guidebog med øvelser og digitale workoutprogrammer.

Ophæng til slyngetrænere

Hvis du ikke har en ribbe eller andet at hænge slyngetræneren op på, er det en god ide at købe et ophæng til slyngetrænere med. På den måde får du også et fast og sikkert sted til at træne med din slyngetræner.

Abilica MultiMount – ophæng passer både på væg og i loftet. Den tåler en maks belastning på 200 kg, og den måler 12,4 cm i diameter. Den er i kraftigt stål, og der medfølger en karabinhage, som kan bruges til at sætte i de to bøjler, som bruges til ophænget. Der medfølger ikke skruer. Dem kan du eventuelt købe i dit lokale byggemarked.

Ophæng

Abilica MultiMount

Ophæng til slyngetræner

Dette ophæng passer til både loft og væg. Det kan bruges til at fæstne slyngetrænere, men også andet udstyr såsom elastikker, battlerope, boksesække mm.

Maks belastningen er 200 kg og det måler 12,4 cm i diameter. Der medfølger en karabinhage ved, som kan nå omkring de to bøjer. Leveres uden skruer.

Fælles for ophængene er, at de kan bruges til at hænge andre ting op i. Det kunne fx være andre træningsredskaber som elastikker, battlerope og boksesække.

Slyngetræneren er for alle

Slyngetræneren kan bruges af alle. Den er for dig, der gerne vil i gang med at træne eller variere den træning, som du allerede dyrker. Hvad enten du er begynder eller øvet, i god eller mindre god form, er en slyngetræner et godt bud. Som gammel såvel som ung er den effektiv.

Du kan bruge den til let træning, hvis du lige skal i form eller ikke må belaste dele af kroppen. Du kan også lave mere intense øvelser, hvis du er i god form og har brug for mere belastning. Det er nemt at justere sværhedsgraden på øvelserne.

Fordelen ved en slyngetræner er blandt andet, at det er din egen krop, du justerer belastningen med. Jo mere du læner dig tilbage, desto mere modstand og sved på panden. Alle slyngetrænere kan justeres til at passe til dig, dit træningsområde og til forskellige øvelser.

Den kan bruges hjemme i privaten. Da den ikke behøver megen plads, er den brugbar selv i en lille lejlighed eller i et lille hus. Den er nem at sætte op og tage ned og fylder ikke meget i sin opbevaringspose.

Billig form for effektiv træning

Ingen af slyngetrænerne koster en formue. Og du vil altid kunne finde en meget billig model, som fungerer rigtig fint, og som du kan få megen gavn af, især i starten.

Selv de allerbedste modeller kan du finde til rimelige priser. De kan desuden næsten altid findes på tilbud, og sammenlignet med et abonnement eller klippekort til et fitnesscenter er en slyngetræner et godt og billigt alternativ. Et træningsredskab, der kan tages frem, lige præcis når du har tid og lyst til at træne.

Der findes et hav af forskellige øvelser, som du kan udføre med en slyngetræner. Til nogle modeller medfølger der programmer med øvelser. Du kan også finde mange øvelser på internettet og på YouTube.

Kombinerer du din træning med andre motionsformer, som løb eller svømning, bliver din træning endnu mere effektiv. Du kan desuden overveje andre redskaber, som egner sig i dit hjem, såsom en romaskine, en spinningcykel eller et løbebånd, og kombinere dem med slyngetræneren. På den måde får du trænet hele kroppen og rigtig mange forskellige muskler.

Relaterede artikler

kilberry træningsbænk
Træningsbænk Guide
Kilberry Træningsbænk – Find din favorit her
grid foam roller
Foam Roller Guide
Grid foam roller – Hvad er det, og hvad er den god til?
Adidas boksehandsker
Boksehandsker Guide
Adidas boksehandsker – Boksehandsker til træning og kamp
Ball-stik massagebold
Massagebold Guide
Select massagebold – Vi guider dig til det bedste valg
foam roller 90 cm
Foam Roller Guide
Foam roller på 90 cm – Perfekt til udstræk, yoga og pilates
Træningsbænk
Træningsbænk Guide
Kettler træningsbænk – Gode træningsbænke til ethvert behov
Everlast boksehandsker
Boksehandsker Guide
Everlast boksehandsker – Høj kvalitet til en god pris
yoga
Foam Roller Guide
Nike foam roller – Køb din næste foam roller fra det verdenskendte mærke