Massagepistol Guide

Er du træt af smerter i musklerne efter hård træning eller en lang dag på arbejdet, så kan en massagepistol være en rigtig god løsning for dig. Denne type apparat, der også kaldes en massage gun, giver dig nemlig en effektiv behandling af ømme muskler, så stivheden og smerterne reduceres markant.

Her på siden har vi lavet en komplet guide til alt hvad der er værd at vide om massagepistoler. Der findes mange forskellige modeller på markedet, som opfylder forskellige behov. Her har eksempelvis denne fra Backcare.dk, fået gode anmeldelser fra brugerne, og klaret sig godt i diverse tests:

Gode bedømmelser

Backcare Premium Massagepistol 3.0

En yderst kraftfuld massagepistol, hvor du får hele 6 forskellige massagehoveder med.

Den er udviklet i samarbejde med førende fysioterapeuter, og får yderst gode anmeldelser med på vejen af brugerne der har brugt den.

Du kan naturligvis også bruge andre typer effektive massageapparater, der på anden vis afslapper muskulaturen og giver dig wellness i hverdagen. Se eksempelvis udvalget af massageapparater hos Proshop, hvor du eksempelvis finder Beurer MG55:

Populært valg

Beurer MG55

massageapperat

Et lækkert massageapparat med rigtig gode features for optimal massage af muskler. Med dette massageapparat får du tre regulerbare hastigheder, som du kan skifte mellem.

Dertil har den en indbygget varmefunktion, samt en ergonomisk korrekt udformning, som gør at apparatet er nemt og behageligt at bruge.

Nedenfor får du en nem og overskuelig guide til at vælge netop den massagepistol eller det massageapparat, der matcher dine behov. Her er først et overblik over forskellige massagepistoler:

Hvad skal du gøre dig af overvejelser?

Når du skal finde frem til den rigtige massagepistol eller det rette massageapparat, er det vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser forinden. Først og fremmest skal du have klargjort, hvad der egentlig er formålet med dit køb. Hvad er det konkrete behov?

Søger du primært en massagepistol for at sikre hurtig restitution og forebygge skader efter intens træning, så kan modellen fra Painhunter være et godt bud:

God pris

Painhunter Massagepistol

massagepistol

Med vores massagepistol kan du selv massere ømme muskler, uden at bruge særligt mange kræfter. Den er nem at håndtere, og er ledningsfri.

Den er oplagt til både den seriøse sportsudøver, samt til fritidsudøveren. Med denne massagepistol giver du dine muskler optimal restitution.

Søger du mere efter at opnå afslapning og wellness i hverdagen, så kan massageapparatet MG100 fra Beurer være interessant.

Beurer MG100

bedste massageapparat

Et lækkert massageapparat, som masserer og løsner op i musklerne. Her kan du nemt og hurtigt massere udsatte områder, så du får løsnet op i musklerne igen.

Apparatet virker i dybden, ved at du får en let bankende massage. Det kommer med infrarødt lys, som varmer er og er rigtig godt mod ømme muskler.

Massageapparat kontra massagepistol – hvad er egentlig forskellen?

Lad os indlede med at få afklaret noget, der forvirrer rigtig mange. For når det gælder massage, tales der både om massageapparater, massagepistoler og massage guns. Men hvad dækker disse betegnelser egentlig over, og hvad er forskellen mellem dem?

Hvad er et massageapparat?

Massage devices kommer i mange forskellige typer og størrelser. De klassiske typer kaldes massageapparater. Disse apparater masserer ganske enkelt musklerne ved at bearbejde dem med gentagne, dybe bevægelser. Se eksempelvis, hvordan modellen Beurer 4D Nakkemassage MG 153 er konstrueret, så den formår at lave dybdegående massage.

God til nakken

Beurer MG 153 4D

billig nakkemassage

Smart apparat til effektiv og afslappende nakkemassage. Tager fat i de stive muskler og laver æltende bevægelser, for at løsne op.

Du kan vælge mellem to hastigheder og ét indkodet massageprogram, og du kan øge intensiteten, helt som det passer dig.

Disse bevægelser kan så kombineres med andre forskellige features, såsom varme eller forskellige materialer i massagehovedet, som på forskellig vis hjælper til at løsne spændinger og få musklerne til at slappe af.

Massageapparater med specifikke features

Herudover findes der også apparater med infrarødt lys for at sikre bedst mulig behandling af ømme muskler. Her er Beurers MG21 én af dem:

Infrarødt lys

Beurer MG21

bedst i test massageapparat

Infrarødt massageapparat med 3 udskiftelige overflader, som giver dig fleksibilitet i dit valg af massagetype.

Derudover får du 2 funktionsindstillinger, til at tilpasse massagen til lige præcis dit behov.

Apparaterne kan være speciallavede til at massere specifikke kropsdele, såsom et nakke-massageapparat eller et fodmassage-apparat, eller de kan anvendes på mange områder. De største typer massageapparater er naturligvis massagestolene, som masserer hele kroppen på én gang.

Hvad er en massagepistol?

Den nyeste opfindelse på markedet for massageapparater er det, der kaldes en massagepistol. Denne type apparat, der også kaldes en massage gun, har den særlige funktion, at den via et hoved af gummi eller skum kan lave mange gentagne, små stød mod muskulaturen. Nogle foretrækker dem med et hoved af gummi, såsom denne model fra Gucca, mens andre synes, det er mere behageligt med skumhoveder.

Hoved af gummi

InnovaGoods Massagepistol

bedste massagepistol

Super god og massagepistol til muskelafslapning og gendannelse. Den giver vibration til afslapning, genopbygning af muskler eller at forhindre stivhed.

Dette fører til en dejlig fornemmelse af lettelse og velvære. Den perfekte løsning til brug efter at dyrke en form for sport eller efter træning, men den kan også bruges til at forbedre den sædvanlige ubehag i kroppen.

Når massagehovedet på din massagepistol rammer musklerne, føles det som en rolig og dog dyb kraft, som virkelig får musklerne til at slappe af. Dette modvirker stivheden og ømheden og kan dermed være med til at forebygge skader.

Skal du bruge massagepistol eller en anden slags massageapparat?

Om den rette løsning til dig er en massagepistol (massage gun) eller en anden type massageapparat, kommer helt an på, hvad dit behov er.

Du ønsker måske at finde et specialiseret nakke-massageapparat, en særlig billig massagepistol, et massageapparat med varme, et bedst-i-test-massageapparat eller noget helt femte. Derfor gennemgår vi her nogle af de forskellige muligheder, så du kan blive klogere på, hvilket massageapparat der bedst matcher dine ønsker.

Massagepistol – perfekt til behandling af ømme muskler efter sport

Har du trænet hårdt og længe, kender du alt til den smertefulde ømhed og stivhed, der opstår i musklerne i dagene efter træningen. Det kan være til stor gene, og derfor søger mange sportsudøvere en effektiv behandling af ømme muskler. Af den grund er massage guns blevet et populært værktøj efter træning.

Hvordan virker en massagepistol?

Som nævnt adskiller en massagepistol sig fra et klassisk massageapparat ved de mange pulserende, små slag mod muskulaturen. Og det er netop disse gentagne, små tryk, der hjælper musklerne til at restituere hurtigere – så ømheden og den irriterende stivhed reduceres. Det er derfor intet under, at en massagepistol er ved at blive et populært after workout-værktøj for flere og flere sportsudøvere verden over.

Find et bedst-i-test massageapparat

Der findes mange forskellige produkter inden for massageapparater, som alle har forskellige fordele og features. Det kan derfor være rigtig svært at få overblik over udvalget og finde frem til den massagepistol, der er rigtig for netop dig. Derfor kan det være en god idé at læse en massageapparat-test og gerne flere online. På den måde kan du finde et bedst-i-test massageapparat på lige netop de parametre, du går efter.

Det britiske medie The Independent fremhæver eksempelvis denne eksklusive massagepistol Theragun Elite Massage Pistol som et særligt effektivt massageapparat –både til professionelle atleter og andre sportsudøvere. Denne model bliver anbefalet i andre tests og bliver fremhævet for dens højtryks-massage og lette vægt.

Bedst i test

Theragun Elite

bedst i test massagepistol

Denne massagepistol er bygget med smart slagterapi i en kraftig, behagelig og af professionel kvalitet. Det er et højkvalitetsapparat, hvor du er sikker på at få det bedste af det bedste.

Takket være dens enestående kraft er Theragun Elite din ultimative velværepartner, som giver god og støjsvag massage til dine ømme muskler.

Søger du en billig massage-pistol?

Er du på udkig efter en billig massage-pistol, hvor du får høj valuta for pengene? Hvis du ikke er professionel atlet, er det ikke sikkert, at du ønsker at investere de helt store summer i en massagepistol. Men bare rolig! Du kan heldigvis sagtens få en effektiv massage med en billig massagepistol.

Udvalget er kæmpestort – så det er muligt at finde en massagepistol i alle prislejer.

Lydsvage løsninger øger følelsen af afslapning

Mange massageapparater kan larme en smule (nogle en hel del), når du bruger dem. Heldigvis er det også muligt at finde modeller på markedet, som ikke larmer.

Hvis det er vigtigt for dig at finde en massagepistol, der er så stille som muligt, så kan modellen Hyperice Hypervolt Plus være en attraktiv løsning. Denne massagepistol er nemlig blevet anbefalet af mediet T3.com som en af de bedste og samtidig mest stille massagepistoler. Det kan være en super fordel, at din massagepistol er stille, når du er i gang med din behandling af ømme muskler, da dette kan hjælpe dig yderligere med at slappe af og øge følelsen af wellness.

Anbefalet af eksperter

Hyperice Hypervolt Plus

Hyperice Hypervolt Plus

Yderst effektiv massagepistol som både er anbefalet af eksperter, samt populær blandt brugerne.

Her kan du lindre træningssmerter og samtidig fremme blodcirkulationen, således du får optimal restitution efter din træning.

Praktisk on-the-go massage gun

Det kan være en super god idé at gå i gang med en behandling af ømme muskler hurtigt efter din træning. Derfor kan det være en attraktiv løsning at tage din massagepistol eller dit massageapparat med dig i træningscenteret, eller hvor du ellers dyrker sport. I den forbindelse er det praktisk at finde en lille massagepistol, som du nemt kan tage med dig på farten.

I den forbindelse kan en model som Theragun Mini Massage Pistol fra det anerkendte mærke Theragun være en ideel løsning. Denne massagepistol er fremhævet som en af de bedste massagepistoler og anbefalet i en test fra testsiden T3.com. Dette lille massageapparat kan du nemt tage med i træningscenteret, og dermed kan du give dine ømme muskler en behandling straks efter endt træning. Nemt og praktisk.

Tag med på farten

Theragun Mini

lille massagepistol

Denne lille massagepistol ligger perfekt i hånden og vejer mindre end 550 gr. Den er derfor nem at håndtere og perfekt til at tage med på farten.

Den har 3 forskellige hastighedsniveauer, hvor du nemt kan tilpasse behandlingerne, alt efter dine muskler.

Mange søger et effektivt nakke-massageapparat

Rigtig mange danskere har store problemer med smerter i nakken. Faktisk har én ud af fire danskere oplevet at have nakkesmerter inden for de seneste to uger. Det kan både være efter sport, men ofte skyldes smerterne dårlige arbejdsstillinger eller ensartede gentagne bevægelser på arbejdet.

Du kender sikkert også følelsen af at være fuldstændig stiv og øm i nakken, når du kommer hjem fra træning eller arbejde – og ømheden gør kun spændingerne i nakken yderligere værre. Derfor søger flere og flere efter et massageapparat, der er specialiseret til behandling af ømme muskler i nakken.

Her kan en massagepistol også være til stor hjælp. Blandt andet fremhæver mediet T3.com modellen Zikko Dr. Rock Bian Stone Massagepistol. Denne massagepistol er inspireret af traditionel kinesisk medicin og tilføjer varme til massagepistolens ultrasoniske pulserende slag på musklerne.

Effektiv

Zikko Dr. Rock Bian Stone

Zikko Dr. Rock Bian Stone

Et innovativt massageapparat som giver effektiv massage til dine ømme muskler og led - lige når du har behov for det i dit eget hjem.

Den er ledningsfri og forbedrer blodcirkulationen, så dine muskelspændinger forsvinder.

Varmen bidrager yderligere til at afslappe musklerne i nakken og tilføjer også et eksklusivt wellness-aspekt til din behandling af ømme muskler i nakken.

Efter en lang arbejdsdag eller en hård træning af overkroppen er der ikke noget bedre end en varm massage af nakkemusklerne. Derfor er det intet under, at denne type apparat er eftertragtet, når folk er på udkig efter et nakke-massageapparat.

Andre massageapparater kan også give effektiv massage

Vi har nu gået i dybden med den hypede massagepistol, som er helt ideel til at speede din restitution op og få musklerne til at slappe af. Men andre typer massageapparater kan også give en yderst effektiv massage og dermed ligeledes bidrage til din restitution på andre måder.

Herudover skal vi jo ikke glemme, at din massage også gerne skal være en behagelig wellness-oplevelse, der får dig til at afstresse og slappe af i hverdagen. Et lille attraktivt pusterum, der giver dig mere overskud. Og her er der mange andre slags massageapparater, der er ekstremt stærke på forskellig vis.

Massageapparat i absolut mini-format

Leder du efter et massageapparat i absolut ministørrelse? Dette kan også være en kæmpe fordel. Skal du for eksempel på arbejde, men ønsker at kunne foretage en effektiv massage af eksempelvis nakke og skuldre i din pause? Så er det helt ideelt med en minimodel, der kan være i alle slags tasker, selv den tyndeste computertaske eller den mindste håndtaske.

Du kan også nemt og bekvemt tage et mini-massageapparat med på din rejse. Ja, du kan endda bruge den i flyet. Vi kender alle til, hvor anspændt man kan blive i kroppen på en lang flyrejse. Så det er en ideel mulighed at have et lille massageapparat eller en mini-massagepistol med i håndbagagen.

Når det gælder mini-modellerne inden for massageapparater, er der et rigtig stort udvalg og mange forskellige gode løsninger.

Behandling af ømme muskler i nakken

Har du for eksempel problemer med ømme nakkemuskler, er det ikke partout en massagepistol, der er den rette løsning. Det kan derimod være et specialiseret nakke-massageapparat, du skal gå efter. Når det kommer til nakken, er der nemlig to vigtige aspekter, det er særligt vigtige at lægge vægt på, når du skal udvælge produkt: udformningen og vægten.

Noget af det allervigtigste, når du vælger et nakke-massageapparater, er, at det skal være nemt at bruge på netop dette sted på kroppen. Du skal med andre ord nemt kunne komme til de pågældende muskler.

Dit nakke-massageapparat skal ikke være for tungt

I den forbindelse er det yderst vigtigt, at dit nakke-massageapparat ikke er for tungt eller udformet på en måde, der gør det besværligt at bruge på denne del af kroppen.

Er dit nakke-massageapparat alt for tungt, kan du komme til at spænde i musklerne, når du benytter det. Og det er jo stik imod det, der er formålet med apparatet.

Nakkemassageapparatet skal være udformet rigtigt

Det er endvidere vigtigt, at modellen har et godt design, der gør det nemt og ubesværet at komme til at massere nakkemusklerne. Det er ligeledes vigtigt, at du ubesværet kan sørge for, at alle muskler i nakken opnår samme tryk fra apparatet – uden at du skal spænde i dine armmuskler for at sikre dette.

Hvis modellen ikke er hensigtsmæssigt udformet, kan du nemt komme til at spænde i dine muskler, når du udfører massagen. Og det er jo ikke ligefrem det, der er meningen.

Effektiv massage i nakken kræver dybe bevægelser

Når du skal finde et massageapparat, der kan give effektiv massage i nakken, er det vigtigt, at du finder et, der kan lave ekstra dybdegående bevægelser, og som får ekstra godt fat i de spændte muskler.

Nakken og skuldrene er nemlig områder, hvor musklerne nemt kan blive yderst anspændte. Det kan være fra såvel træning af overkroppen som forkert kropsholdning i hverdagen. Så der skal dybe bevægelser til for at få bugt med spændingen og løsne op i de stive muskler.

Det mest populære nakke-massageapparat

En af de mest populære og mest solgte modeller på området er Beurer 4D MG 153. Dens massagehoved har hele fire ruller, som sammen med to kugler griber fat og ”ælter” dine muskler i nakken godt igennem. For at sikre en effektiv massage af din nakke kan det ydermere være en stor fordel at finde en model med indbygget varme, hvilket denne model samt flere andre på markedet også kan tilbyde.

God til nakken

Beurer MG 153 4D

billig nakkemassage

Smart apparat til effektiv og afslappende nakkemassage. Tager fat i de stive muskler og laver æltende bevægelser, for at løsne op.

Du kan vælge mellem to hastigheder og ét indkodet massageprogram, og du kan øge intensiteten, helt som det passer dig.

Massage til både ryg og nakke

Leder du efter et massageapparat, der både kan bruges til behandling af ømme muskler i nakken og på ryggen, så er det igen vigtigt at kigge på udformningen. Det skal gerne være en model, der kan vikles rundt om såvel nakke som ryg.

Massagestole til den hjemlige afslapning

For nogle er det ikke nok med en massagepistol eller et massageapparat. Hvis du for eksempel ønsker en full body treatment, hvor du samtidig kan slappe helt af, kan en massagestol måske være den rigtige løsning for dig. Med en massagestol kan du kombinere din massage med en god film eller en god bog, mens du læner dig tilbage og får en effektiv behandling af ømme muskler i hele kroppen.

Men modsat en massagepistol eller et specialiseret massageapparat er denne løsning ikke ideel til restituering for sportsudøvere efter træning. Stolene er primært til den hjemlige afslapning og wellness.

Hvorfor er det godt at massere dine muskler?

Hvorfor er det en god idé at investere i en effektiv massagepistol såsom modellen Zikko Dr. Rock Lite Massagepistol eller en anden slags dybdegående massageapparat? Hvis du er hyppig sportsudøver, vil dine muskler ofte blive belastede. Derfor er det vigtigt på jævnlig basis at sørge for udstrækning og afslapning af musklerne, så der ikke opstår inflammation.

Det er vigtigt, at du lader din krop restituere mellem dine træningsgange. Og her kan det være en kæmpe fordel at benytte en massagepistol til at speede denne proces op – så du hurtigere kan komme i gang igen.

Massageapparat – ideelt, hvis du har stillesiddende arbejde

Hvis din ømhed i musklerne ikke skyldes hård og jævnlig træning, men måske mere stillesiddende kontorarbejde, kan det også være en kæmpe fordel at benytte en massagepistol eller en anden type massageapparat på hyppig basis.

Mange kender følelsen i ryg, nakke og skuldre efter mange timers skrivebordsarbejde. Man kan lynhurtigt blive yderst anspændt og stiv i musklerne ved denne type arbejde. Og bliver man ved med at være spændt i de samme muskler over længere tid, kan det gå hen og skabe en mere permanent tilstand, hvor musklerne altid føles stive og ømme.

Også i denne forbindelse er det derfor en super god idé at bruge en massagepistol eller et massageapparat til at give ryg, skuldre og nakke en effektiv massage. Du kan med fordel bruge den praktiske model 3D Shiatsu massageapparat.

Dermed kommer man spændingerne til livs og forebygger permanente smerter og skader. Dine muskler skal ligesom alt andet i kroppen plejes og vedligeholdes på jævnlig basis for at holde dem sunde og funktionsdygtige.

Vigtigt med den rette forhandler

Når du skal indkredse, hvilken massagepistol eller anden type massageapparat der vil være rigtig til dit behov, er det vigtigt at finde den rette forhandler.

Find først og fremmest en forhandler, der er troværdig og kun udbyder produkter af høj kvalitet. Som tidligere nævnt kan det også være en stor fordel at bede din forhandler om rådgivning til at vælge det bedste produkt til dig. De kender udvalget på markedet, og hvilke features og fordele hvert apparat har, og de kan på den måde hurtigt finde frem til en løsning, der indfrier dine kriterier.

Stort udvalg på det danske marked

På det danske marked er der flere og flere, der er på udkig efter effektive massageapparater – både i forbindelse med udøvelse af sport og til generel afslapning og afspænding.

Brug research og rådgivning

Har du fået anbefalet et specifikt produkt, kan det også være en god idé at tjekke anmeldelser af produktet online. Det kan både være relevante anmeldelser fra eksperter på området og fra almindelige forbrugere, der har benyttet den pågældende massagepistol eller det specifikke massageapparat.

Sørg som nævnt også for at få noget rådgivning til dit valg af produkt – det kan være, at forhandlerne sidder inde med en masse ekspertviden, der kan gøre din beslutningsproces meget nemmere. Mange får i dag en god service via chatfunktioner, hvor de nemt og bekvemt kan få svar på spørgsmål.

Mange websites har i dag også gode filtreringsmuligheder, som også kan være med til at give dig et helt præcist overblik over, hvilke af forhandlerens produkter der lever op til dine ønsker og kriterier. Brug dem, og kom hurtigere i mål.

Den rigtige massagepistol passer præcist til dit behov

Nu har vi gennemgået de mange forskellige modeller og muligheder, der findes på markedet for massageapparater og massagepistoler. Du har dermed fået et overblik over, hvad de forskellige typer apparater kan, og hvad du med fordel kan lægge vægt på af features – afhængigt af dit formål med apparatet.

Ønsker du eksempelvis en model, der kan massere mange forskellige muskelgrupper, skal dette indgå i din søgning efter produktet. Ønsker du derimod et apparat, der er specialiseret i et bestemt område, hvor du ofte er anspændt og øm, skal du vælge et massageapparat med dette for øje.

Det er naturligvis en subjektiv sag, hvilket massageapparat der er bedst. Det er kort sagt det produkt, der bedst matcher lige netop dine behov. Vi håber, at denne guide har gjort det nemmere for dig at finde frem til dette produkt.

Kilder:

Relaterede artikler

kilberry træningsbænk
Træningsbænk Guide
Kilberry Træningsbænk – Find din favorit her
grid foam roller
Foam Roller Guide
Grid foam roller – Hvad er det, og hvad er den god til?
Adidas boksehandsker
Boksehandsker Guide
Adidas boksehandsker – Boksehandsker til træning og kamp
Ball-stik massagebold
Massagebold Guide
Select massagebold – Vi guider dig til det bedste valg
foam roller 90 cm
Foam Roller Guide
Foam roller på 90 cm – Perfekt til udstræk, yoga og pilates
Træningsbænk
Træningsbænk Guide
Kettler træningsbænk – Gode træningsbænke til ethvert behov
Everlast boksehandsker
Boksehandsker Guide
Everlast boksehandsker – Høj kvalitet til en god pris
yoga
Foam Roller Guide
Nike foam roller – Køb din næste foam roller fra det verdenskendte mærke