• Udstyr
  • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Massagebold Guide

Leder du efter en god massagebold? Læs vores guide her og find nogle af de bedste massagebolde på markedet. Find den perfekte til dit behov.

Leder du efter en massagebold, der kan lindre smerter og afhjælpe ømme muskler? En massagebold kan bruges til at støtte op om træning, til at opvarme musklerne inden træning, og til at lindre muskler efter træning eller bare generelt. Der findes flere forskellige størrelser af massagebolde.

Du kan eksempelvis få en massagebold på størrelse med en fodbold til at strække ud i ryg og lænd, eller du kan anskaffe dig en helt lille massagebold på størrelse med en blomme til at genoprette blodcirkulation i fødder og hænder.

Hos Sportssektionen fokuserer vi på at henvise dig til kvalitetsforhandlere, ligegyldigt om der er tale om massagebolde, kropsruller eller træningsmaskiner såsom motionscykler og løbebånd. Når du læser denne massagebold guide eller andre guides igennem, kan du være sikker på, at vi kun udvælger produkter af solid kvalitet. Her er et overblik over de bedste produkter, vi har fundet gennem vores research til denne guide:

Populært valg

Massagebold, nubret

Høj kvalitet

Blackroll DuoBall

Massagebold med vibration

Beurer MG 10

God funktionalitet

Massagebold med vand

Gode anmeldelser

Lacrosse Peanut Bold

Massagebold til ryg – afhjælp smerter og stivhed

Til ryggen er en større massagebold anbefalet, men du kan også bruge en peanut-style massagebold. En peanut-style massagebold, også kaldet en dobbelt massagebold, er ganske enkelt to massagebolde sat sammen til én.

En dobbelt massagebold er fantastisk til at ramme musklerne omkring rygraden og derved lindre stive og ømme muskler. Benyt gerne massagebolden før og efter træning af ryggen, så du varmer ryggen op inden træning og afhjælper muskelømhed efter.

Gode anmeldelser

Lacrosse Peanut Bold

Dobbelt massagebold

Denne peanut massagebold er rigtig god til at massere i dybden. Perfekt til at løsne muskler og til mobilitetstræning.

Den har fået rigtigt gode anmeldelser fra brugere, som bl.a. nævner at den er specielt effektiv til nakke og skulder.

Høj kvalitet

Blackroll DuoBall

Blackroll DuoBall

Denne dobbelt massagebold er perfekt til massage langs rygraden. Afstanden mellem boldene giver det perfekte tryk på hver side.

Derudover kan du også massere andre dele af kroppen såsom lægmuskler og arme, med øvelser på gulvet eller op ad en væg.

https://youtu.be/9LnJRJmdZBA

Der er indtil flere måder at bruge en massagebold til at lindre rygsmerter på. Med en stor massagebold kan du lægge dig forsigtigt henover den store bold, ryg mod bold, selvfølgelig, og langsomt rulle frem og tilbage. På denne måde aktiverer du rygmusklerne og lægger samtidig din vægt i, så du helt af dig selv masserer de vigtigste punkter. Denne metode rammer selvfølgelig bredere, hvor dobbelte massagebolde kan ramme specifikke trykpunkter. Med en stor massagebold kan du også nemt træne, mens du masserer.

God funktionalitet

Massagebold med vand

Stor massagebold

Denne massagebold med vand er god til både træning og massage. Du får således mange funktioner med én bold.

Den fås i forskellige størrelser og derfor forskellig vægt, da bolden indeholder vand. Det giver en ekstra dimension, og flere muligheder.

Det kan også være rigtig godt at benytte en mindre massagebold til at ramme trykpunkter eller triggerpunkter, som plejer at skabe ubehag under træning. Husk ikke at blive for målrettet på det ømme punkter; ved at fokusere rundt om det ømme punkt, kan du nemlig få masseret og strukket bindevæv. Bindevæv og muskelhinder er typisk skyld i langvarig og mere stædig stivhed i kroppen, så det er vigtigt ikke at overse disse, selvom det føles mere givende at gå efter de ømme punkter.

Massagebold til at lindre ømme fødder

Dårligt fodtøj, en aktiv hverdag, lange løbeture eller lange byture kan give ømme fødder. Fødder kan også blive ømme og begynde at væske på grund af for passiv en hverdag, hvor blodet løber til fødderne, men aldrig rigtig væk igen. En massagebold kan hjælpe med at lindre ømme fødder og samtidig give en rolig massage, hvor du selv bestemmer tryk og fokuspunkter.

Har du ofte kolde fødder? Kør en lille massagebold henover gulvet med fødderne, og bevægelsen og trykket vil sende blod helt ud til spidsen af tæerne, så du kan få varmen på den sunde måde. Små massagebolde til fødderne er fantastiske til at genoprette blodcirkulation, som kan tage skade af lange dage på kontoret og ufornuftigt fodtøj. Især kvinder kan døje med kolde fødder, så at have en lille massagebold i håndtasken kan gøre en stor forskel i en kvindes hverdag.

Du kan enten vælge en solid massagebold, som har mere vægt til sig og derfor ikke smutter så nemt under fødderne, eller en bold fyldt med luft, som er blødere. En luftfyldt massagebold er lidt blidere ved ømme fødder og kan derfor være god at bruge på farten i løbet af hverdagen. Derimod er en solid massagebold, gerne med pigge, god at have derhjemme og at medbringe til træning i fitnesscenteret.

God på farten

TriggerPoint MBX

massagebold til fødder

Dette er en solid og ekstra hård lille massagebold, som giver mulighed for en dybere massage over hele kroppen.

Den er lavet i høj kvalitet. Størrelsen gør den nem at have med på farten, men har stadig de funktioner en god massagebold skal have.

Populært valg

Massagebold, nubret

Massagebold med pigge

En klassisk nubret massagebold, som fås i forskellige farver og to forskellige størrelser - 6 og 9 cm diameter.

Anmeldelserne fra brugerne taler for sig selv, hvor boldene bliver brugt til massage af mange forskellige kropsdele. Et godt og billigt valg.

Blå, grøn, rød eller orange massagebold

Der findes flere farver, når det kommer til massagebolde, men medmindre det specifikke brand har angivet andet, betyder farverne ikke noget. Du kan endda ofte købe den samme type massagebold i flere forskellige farver, så det er virkelig op til din egen smag. Ønskes det, kan du have et helt sæt af massagebolde i forskellige størrelser i samme farve. Det vil især være en god idé at have en stor massagebold, hvis du døjer med rygproblemer eller ønsker at bruge den til øvelser i løbet af din træning.

Den ikoniske Select massagebold er hvad man tænker på, når man tænker på en orange massagebold. Disse kan enten købes to i samme pakke eller enkeltvis alt efter størrelse. Select er et anerkendt mærke inden for sport, og originalt lavede de fodbolde, håndbolde og andre bolde til holdsport. De har siden udvidet til alt muligt sportsudstyr – herunder selvfølgelig massagebolde. Select sælger nogle af de største massagebolde, som du kan købe. Nemlig deres ball-stik bolde. Disse er især gode at anvende til træning. De er over 20 cm i diameter, altså på størrelse med en fodbold.

Kvalitetsvalg

Select Ball-Stik

Ball-stik massagebold

Med det kendte mærke Select går man sjældent galt i byen. Denne massagebold er yderst kendt, og derfor også et godt valg.

Selve bolden er orange, og har en overflade med dupper. Den er på størrelse med en fodbold, så utrolig nem at arbejde med. God at have i hjemmet.

Den store Select massagebold egner sig godt til at træne ryggen samt til at strække ryggen ud. Derimod er den mindre ball-punktur-bold god til mindre overflader på kroppen, såsom fødder, hænder, nakke og endda mærkelige rundinger som skuldre og albuer. Døjer du eksempelvis med musearm, kan du med fordel køre en lille Select massagebold over det sted, hvor smerten er værst. På denne måde kan den spændte muskel og de spændte muskelhinder slappe af igen.

Gode til prisen

Select Ball-Punktur

Select massagebolde

Disse Select Ball-Punktur massagebolde kommer i 2 stk. ad gangen. De giver dig en kombination af akupunktur, massage og zoneterapi.

Overfladen er nubret med små pigge som lindrer smerter i muskler og led. Størrelsen på 9 cm i diameter giver god mulighed for at have dem med på farten.

Lille massagebold til at ramme de præcise punkter

Mindre massagebolde er gode til at ramme mere præcise steder såsom hænder og fødder. En lille massagebold er også et godt redskab til en enkelt overanstrengt muskel eller muskelgruppe, da du virkelig kan fokusere på det ømme, stive eller overanstrengte punkt. Små massagebolde kan ofte købes i sæt af to bolde, som du kan bruge til eksempelvis at ramme begge sider af rygraden på samme tid.

Hvor stor er en ”lille” massagebold helt præcis? De mindste massagebolde kan komme ned omkring 4 til 5 centimeter i diameter. En pigget massagebold i denne størrelse er rigtig god til at varme hænder og fødder op, for eksempel i forbindelse med træning, eller blot til at holde ekstremiteterne varme i løbet af en lang arbejdsdag på et koldt kontor. Grundet deres lille størrelse kan de nemt pakkes i tasken, så du kan bruge din lille massagebold, ligegyldigt hvor du er.

Små massagebolde kan du nemt kan tage med dig, hvis du eksempelvis går i fitness- eller træningscenter. Benyt for eksempel massagebold med pigge til at forbedre blodcirkulation inden træning og massere ømme muskler efter træningen er overstået.

De rundede pigge hjælper dig til at fokusere på trykpunkter eller triggerpunkter, så du kan minimere muskelømhed i de efterfølgende dage. Husk også at fokusere trykket rundt om det ømme punkt, så du også får lindret stive muskelhinder og stivt bindevæv.

Kunne du godt tænke dig en massagebold, som bare er lige en tand bedre? Her er f.eks. en nubret massagebold med vibrationsmassage i to intensiteter fra Beurer.

Massagebold med vibration

Beurer MG 10

massagebold med vibrator

Denne smarte massagebold har en indbygget vibrator. Dette er med til at løsne yderligere op i de spændte muskler, uden at skulle lægge flere kræfter i.

Du har mulighed for to forskellige vibrationsniveauer og er 7,5 cm i diameter. Den kan bruges overalt på kroppen, både stående, liggende og siddende.

Dette er en massagebold, som er ideel til at lindre ømhed efter træning samt at få spændte muskler til at slappe af. Denne massagebold fra Beurer er 7,5 centimeter i diameter – ergo en ret gennemsnitlig størrelse. Derfor er den god til mange forskellige punkter på kroppen. Du kan bruge den mod en væg for at ramme ryg og arme eller gulvet for at ramme ben. Brug din egen kropsvægt for virkelig at optimere massagen.

Hård massagebold giver dybdegående massage

Historisk set har mennesker brugt sten og andre hårde objekter til at lindre smerter; vi er åbenbart en art, der holder af at gøre ondt. En hårdere massagebold vil give en mere intens massage, næsten som en deep tissue massage. Hvorvidt du har brug for en hård eller blød massagebold, kan du nok bedst selv svare på, men der er nogle overordnede huskeregler til at finde ud af, hvad man bør vælge.

En blød massagebold er god til begyndere. Dette giver lidt sig selv, når man tænker over det, for en begynder vil ikke være vant til følelsen af en hårdere massagebold og derfor smerten, som en hård massagebold kan give. Når du bliver mere fleksibel, og er begyndt at restituere hurtigere, er det en god idé at opgradere til en hårdere massagebold. Hvis du køber ny massagebold online, bør du altid sikre dig, at massageboldens hårdhed er nævnt.

Massagebold med pigge eller nubret overflade

Det er muligt at få massagebolde, som er helt glatte i overfladen, men disse bør investeres i med forsigtighed. Hold øje med at deres overflade er skridsikker, for en helt rund bold kan nemt glide eller smutte ud fra under fødder, ryg eller ben. Massagebolde med pigge eller en nubret overflade er de mest populære typer massagebolde. En nubret overflade er næsten glat, men de små rundinger på overfladen gør, at den ikke lige så nemt smutter, og samtidig giver en lidt hårdere og mere dybdegående massage.

Dog kan en glat eller let nubret massagebold være rigtig god til at give en mere jævn massage af det ømme væv uden samtidig at risikere, at du ikke kommer til at prikke til knogler eller brusk, som kan føles ubehageligt. Bruger du den rigtige størrelse massagebold, bør de individuelle pigge dog ikke forvolde store problemer. Visse modeller har endda flade pigge, så de ikke prikker ubehageligt på nogen måde. En større massagebold bør ikke have for lange pigge eller have pigge med stor afstand imellem hinanden. Ovennævnte Select-massagebolde med flade og kegleformede pigge vil være et godt valg.

Alt efter længden på piggene vil oplevelsen være anderledes. Fladere pigge er generelt nemmere at bruge og vil heller ikke gøre lige så ondt. Længere pigge giver en mere intens massage, men skal også bruges med mere forsigtighed, så du ikke prikker uheldigt til knogle eller led.

Lacrosse massagebold – flere anvendelser fra ét produkt

Lacrosse-spillere fandt ud af, at deres bolde var virkelig gode til at hjælpe ømme muskler efter træning og spil. Lacrosse spilles ved at kaste og gribe en bold med en særlig pind med et net for enden. Derfor fik spillerne nemt ømme arme efter at kaste og gribe den her bold. En lacrosse-massagebold er enten helt glat eller nubret i overfladen, så når man ruller den henover arme og ben føles det meget som en massage med godt tryk i.

Lacrosse-massagebolde egner sig bedst til mindre områder på kroppen såsom hænder, underarme og fødder. En lacrosse-massagebold er typisk fem til seks centimeter i diameter, altså nogenlunde på størrelse med en appelsin eller et æble. En lacrosse-massagebold er typisk meget hård, da inspirationen kommer fra sport, og den er også relativt tung i forhold til sin størrelse. På grund af dens tyngde og nubrede overflade, skrider den ikke så nemt, så du skal endelig ikke være bange for at trykke til, når du bruger en lacrosse massagebold.

Lacrosse massagebolde kommer også i såkaldte ”peanut”-former. En peanut-style lacrosse-massagebold er, som også nævnt tidligere, to massagebolde forbundet med et tyndere stykke imellem dem. Dette giver en peanut-lignende form. En peanut-style lacrosse-bold kaldes også en dobbelt lacrosse-bold. Har du besvær med stivhed i ryg og lænd, er dette den perfekte massagebold til at bløde rygsøjlen lidt op, så du genvinder smidighed og fuld førlighed.

Massagebold, ikke mirakelbold

En massagebold, meget lig en foam roller eller kropsrulle, kan ikke skabe mirakler. Benytter du en massagebold til at lindre tilbagevendende smerter et bestemt sted, som du ikke kan forklare hvorfor opstår, er det en god idé at gå til lægen. En massagebolds arbejde er at lindre smerter, få kroppen til at slappe af, samt at forbedre træningssessioner, men så heller ikke mere end det. Du bruger bedst din massagebold samtidig med regelmæssig træning, mestendels sund kost og god søvn.

Har du allerede en massagebold, men synes ikke helt at den passer til dine behov? Husk, at der findes mange forskellige slags, så giv endelig ikke op. Du kan eksempelvis kigge efter en massagebold i en anden størrelse, hvis du for eksempel har en lille massagebold og ønsker lindring af rygsmerter. Hvis du slet ikke tænker, at en massagebold vil virke til at lindre dine smerter, kan du også overveje en foam roller, som du kan læse mere om i vores foam roller guide. En foam roller er især god til ømme ben efter løbetræning eller til at forbedre din yoga- eller pilates-træning.

Relaterede artikler

kilberry træningsbænk
Træningsbænk Guide
Kilberry Træningsbænk – Find din favorit her
grid foam roller
Foam Roller Guide
Grid foam roller – Hvad er det, og hvad er den god til?
Adidas boksehandsker
Boksehandsker Guide
Adidas boksehandsker – Boksehandsker til træning og kamp
foam roller 90 cm
Foam Roller Guide
Foam roller på 90 cm – Perfekt til udstræk, yoga og pilates
Træningsbænk
Træningsbænk Guide
Kettler træningsbænk – Gode træningsbænke til ethvert behov
Everlast boksehandsker
Boksehandsker Guide
Everlast boksehandsker – Høj kvalitet til en god pris
yoga
Foam Roller Guide
Nike foam roller – Køb din næste foam roller fra det verdenskendte mærke