• Udstyr
  • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Foam Roller Guide

Find den bedste foam roller til prisen og dit behov i vores store guide her. Få tips og tricks til at få mest muligt ud af en foam roller, eller find den bedste til lige præcis dit behov.

Foam rolleren er en af de nyeste skud på stammen til forskellige fitnesscentre, træningshaller og private motionsrum. Men hvad er en foam roller, og hvad kan den bruges til? Og er den værd at investere i?

Foam roller: Et godt køb til dig, der vil passe på dine muskler og opbygge smidighed

En foam roller, også kaldet en skumrulle, kan i brug minde meget om en massagebold, blot aflang som en kagerulle. Før eller efter træning ruller du ganske enkelt ryg, ben eller arme over foam rolleren, og foam rolleren hjælper derved din krop ved at massere dine muskelhinder eller fascier. En muskelhinde er det bindevæv, der forbinder og stabiliserer muskler.

Muskelhinder er naturligt elastiske, men stressfaktorer som øget træning eller sidden for meget stille kan få dem til at stivne, og derved bliver kroppen mindre smidig. Jævnlig massage af muskelhinder hjælper til at bløde dem op, og der er en foam roller et billigt og nemt alternativ til professionel massør. Vi fokuserer på at henvise dig til foam rollere og andet træningsudstyr fra kvalitetsforhandlere, så du er sikret et udvalg af kompromisløs kvalitet, når du læser denne foam roller guide igennem.

Overblik

Populær blandt brugere

Foam Roller - 30/90 cm

Brugernes foretrukne

Foam Roller - Ø9/15 cm

Kvalitetsvalg

Reebok Long

Så længe du benytter din foam roller korrekt, kan den være et fantastisk værktøj til at vedligeholde elasticitet i muskelhinder samt opbygge smidighed. Hvad end du går efter en blød eller hård foam roller, er en foam roller det perfekte udstyr til at bløde stive muskler op og øge smidighed i muskelhinder. Det er også muligt at bruge en foam roller til at strække ud med. Til udstræk anbefales glatte eller flade foam rollere, da du så kan fokusere mere på udstrækningen end på at bløde anspændte muskler op.

Ønsker du at gøre genoptræning efter skade eller ulykke lige lidt nemmere? En foam roller hjælper med ømme muskler, ligegyldigt om de er ømme efter for meget træning eller for lidt træning. Benyt en foam roller med kraftige ”pigge” både lige efter træningen og mens dine muskler er ved at restituere, for at forbedre smerterne – meget lig en egentlig massage. Vær opmærksom på, at en foam roller med store pigge skal rykkes lidt rundt på, for at alle trykpunkterne kan ramme flere steder på de ømme muskler, og ikke blot kører over de samme ømme punkter igen og igen.

En foam roller med brede og kraftige pigge kan være for overvældende og kraftfuld for begyndere, så det anbefales typisk at starte med en blød foam roller uden pigge. Foam rollers fås typisk mellem 30 og 60 centimeter lange, men diameteren kan variere betydeligt. Det er dog også muligt at få foam rollere, som er helt op til 90 centimeter lange. 90 centimeter lange foam rollere er typisk glatte, altså uden pigge. Derfor er de perfekte til yoga og pilates, hvor de kan placeres langs ryggen og derved afhjælpe muskelspændinger i nakken, rygraden samt skuldre og hofter.

Hård foam roller

cPro9 Foam Roller

bedst i test foam roller

Du kan udføre mange forskellige øvelser med denne foam roller.

Længden på 90 cm kombineret med den glatte overflade gør, at den kan bruges til de fleste øvelser og muskelgrupper.

Populær blandt brugere

Foam Roller - 30/90 cm

Foam roller

Denne lækre foam roller er 15 cm i diameter og fås i både 30 cm og 90 cm i længden.

Den får 5 stjerner af brugerne, hvilket derfor vil sige at den er yderst populær blandt brugerne.

Alt efter bredden på din nye foam roller, kan den også bruges forskelligt. Typisk vil en glat foam roller have mindre diameter, hvilket vil gøre den nemmere at træne pilates og yoga med. Ønsker du at kombinere udstræk og massage? Så led efter en tyndere foam roller med riflet overflade. Bredere foam rollers har så til gengæld oftere riflet overflade, altså pigge, fordi disse typisk er lavet til at forbedre muskelømhed efter træning. Der kan være en god idé at investere i flere foam rollere, hvis du er typen, som træner på flere forskellige måder; så har du én til hvert behov.

Billig foam roller: Er det værd at spare på?

Du kan typisk købe en god foam roller for under 300 kroner, så ligegyldigt hvad er det klart et af de billigere indkøb til din samling af træningsudstyr. De billigste modeller, du kan anskaffe, er typisk glatte og af blødt skumgummi – meget lig såkaldte pool noodles. Pool noodles benyttes til svømning, så det gør ikke noget at deres skum er overvejende blødt. Når du lægger hele din kropsvægt på en foam roller, der ikke har mere strukturel integritet end en pool noodle, er det dog begrænset, hvor meget den kan hjælpe. For at den skal have virkning, skal der være en hård kerne.

Selv de billigste foam rollere har dog en hård kerne, så hvis du foretrækker en glat og blød foam roller uden trykpunkter, er der stadig masser af fordele. En glat foam roller er typisk nemmere at bruge, da du ikke skal tvinge dine ømme muskler henover trykpunkterne, og derfor kan det også være en mere nænsom massage. En glat foam roller kan derfor med fordel benyttes af folk, der er nye til intensiv og jævnlig træning. På denne måde kan den benyttes som en blid introduktion til deep tissue massage, som gavner både før og efter træning.

Kvalitetsvalg

Reebok Long

Foam roller test

Med denne foam roller fra det store anerkendte mærke Reebook, kan du løsne op på stramme, anspændte muskler.

Den er fremstillet i hårdt skum, hvilket bevirker at den er yderst robust, og dermed holder i mange år.

Smarte funktioner

SKLZ Trainer Roller

bedste foam roller

Denne smarte skumrulle er designet af professionelle trænere, som dermed har givet dem de gode funktioner.

Der er billeder af forskellige øvelser, så du hele tiden kan søge inspiration.

Helt separat fra træning er en foam roller også en god investering. Benyt foam rolleren til den nedre ryg, hvis du arbejder siddende, eller til ømme arme, hvis du lige har skulle løfte noget tungt. En foam roller kan være en fantastisk måde at bibeholde elasticitet i muskelhinderne, ligegyldigt hvor meget eller hvor lidt du træner. Det er også muligt at træne med foam rolleren. Eksempelvis kan du træne pilates med en foam roller, som vil gøre visse øvelser det mere udfordrende, men samtidig også muliggøre andre øvelser især de, der involverer udstræk i benene.

Brugernes foretrukne

Foam Roller - Ø9/15 cm

billig foam roller

Denne foam roller er uden tvivl den mest solgte og mest anmelderroste af slagsen.

Her får du en rigtig god foam roller, som er perfekt til både træning, muskelømhed, pilates osv.

Foam roller: Køb på tilbud eller til fuldpris?

Når nu en foam roller er så billig en investering selv til fuldpris, er den blot endnu bedre at finde på tilbud! Du skal ikke være nervøs for at købe din næste foam roller på tilbud, da de som oftest kommer på tilbud til januarudsalg og lignende, og sjældent fordi forhandleren ikke kan komme af med dem. Da der er mange forskellige måder at benytte en foam roller på, er der masser af forskellige købere og træningsentusiaster til produktet. Køb eksempelvis din næste foam roller til udstræk, pilates eller yoga, deep tissue massage eller for at afhjælpe muskelspændinger.

Er du begynder og ønsker at spare lidt penge på en foam roller, fordi du endnu ikke er sikker på, om det vil være investeringen værd? Så anbefales det, at du leder efter en blød og glat foamroller fremfor hård eller riflet. Glatte foam rollere kan typisk købes billigt, selv når der ikke er tilbud, men på tilbud kan det især føles som et godt køb. Når du har haft din glatte foam roller længe nok til at finde ud af dine mere specifikke behov, kan du altid opgradere til enten en længere foam roller eller en trigger roller, altså en foam roller, der fokuserer på knudepunkter (på engelsk kaldet trigger points).

Foam roller i standardstørrelse, altså 30 til 60 centimeter lange foam rollere, er typisk dejligt små, og vil derfor ikke fylde meget, hvis du ender med kun at bruge din nye foam roller en gang i mellem. Tænkte du, at du ville intensivt i gang med træningen efter nytår eller en speciel mærkedag, men blev det ikke til mere end en ugentlig eller halvugentlig tur i fitnesscenteret, kan en billig foam roller stadig være en god investering. De fleste af os får ømme muskler på den ene eller den anden måde i løbet af vores hverdag, så den kan altid være handy at have i skabet.

Foam roller: Find i butik eller online

Fordelen ved at købe en foam roller fra en fysisk butik er selvfølgelig, at du kan få lov at mærke hvordan den føles, inden du køber den. Til gengæld kan du finde et større og bredere udvalg af foam rollere online. Da en foam roller kan have mange forskellige former, vil det dog være bedst at købe den fra en fysisk butik, hvis det er første gang, du køber en foam roller. Det vil derfor også være en god idé at købe en billigere foam roller, i stedet for med det samme at investere en stor sum penge. Typisk er glatte foam rollers billigere, og disse kan bruges både til folk, der træner meget, og til folk der ønsker at genoprette smidighed og afhjælpe stive led og muskler.

Leder du til gengæld efter en mere effektiv foam roller, fordi den, du har, simpelthen bare ikke går nok i dybden, kan du med rimelig god sikkerhed få købt en online, som vil virke godt. Det anbefales, at du leder efter en såkaldt trigger roller, hvis du ønsker en mere dybdegående foam roller. En trigger roller er en foam roller med ”triggere”, altså trykpunkter. Trykpunkterne er der for at stimulere stive muskler. Derfor får du en mere dybdegående men også mere smertefuld oplevelse med en trigger roller end med en glat foam roller.

Kvalitetsvalg

Reebok Long

Foam roller test

Med denne foam roller fra det store anerkendte mærke Reebook, kan du løsne op på stramme, anspændte muskler.

Den er fremstillet i hårdt skum, hvilket bevirker at den er yderst robust, og dermed holder i mange år.

Trigger rollere kan også være mere effektive til rolling af underkroppen, altså balder, lår og lægge. Til brugere, som træner mere intensivt, er en trigger roller især en god investering. Brugere, som træner ofte og med højere intensitet end gennemsnittet, vil være vant til ømmere muskler og mere intens træning, og derfor kan en trigger roller give en god deep tissue massage.

God til prisen

Titan Life Trigger Roller

foam roller bedst til prisen

Her får du en foam roller med et ujævnt mønster, som giver god massage under brug.

Den er effektiv til at få løsnet op i muskler, og kan således bruges både før og efter træning.

Skal din foam roller være hård eller blød?

En hård foam roller vil give den mest intense deep tissue massage, men vil derfor også gøre mere ondt. Har du for eksempel tænkt dig at bruge din foam roller til at bløde ømme muskler i baglår op, vil du højst sandsynligt få en bedre oplevelse med en blød foam roller, da denne vil massere stille og roligt. En hård foam roller vil gå mere i dybden, men med næsten hele ens kropsvægt til at hjælpe massagen kan det potentielt blive for voldsom en massage. En vigtig faktor er også ens egen smertetærskel. Har du en lav smertetærskel, kan en hård foam roller være demotiverende.

En hård foam roller uden rifler kan være fantastisk til at strække ud og opbygge smidighed. Benyt eventuelt en længere foam roller, mens du dyrker pilates eller yoga, for derved at kunne komme hele kroppen rundt. Jo hårdere din foam roller er, jo mere intenst vil den føles, når du bruger den. Derfor er det også vigtigt at være bevidst om, at en foam roller ikke er en mirakelkur til forskellige men og skader, som du kan have fået af enten for meget eller for lidt træning.

Hård foam roller

cPro9 Foam Roller

bedst i test foam roller

Du kan udføre mange forskellige øvelser med denne foam roller.

Længden på 90 cm kombineret med den glatte overflade gør, at den kan bruges til de fleste øvelser og muskelgrupper.

Den bedste måde at få din foam roller testet

Hvis du ønsker en solid foam roller test, vil dit bedste bud være at afprøve en selv. En foam roller kan benyttes på tusinde forskellige måder, alt efter hvilken type træning du dyrker og hvilken livsstil du lever. Eksempelvis vil en blød foam roller med riflet overflade være god til at forbedre stivhed i nakke og ryg, mens en glat og hård foam roller vil være god til at træne smidighed og strække ud.

Foam rolleren kommer faktisk fra yoga-udøvere, som fandt ud af at udstrækning af muskler og muskelhinder giver en bedre træning. Ligeledes bruges de også af fodboldspillere inden kampe og træningssessioner. Det er også vigtigt at være bevidst om, at en foam roller ikke er en mirakelkur mod længerevarende problemer. At bruge den inden træning vil helt klart bløde musklerne op og få ro i kroppen, så du får en bedre træning. Ligeledes kan det afhjælpe muskelømhed efter træning at rulle en trigger roller over de nyligt trænede muskler.

Dog kan en foam roller ikke forbedre ømhed, som eksempelvis kommer af at sidde ned for længe i løbet af dagen. En foam roller vil fungere meget lig almen symptombehandling, lidt ligesom at tage smertestillende på grund af tilbagevendende hovedpine. Oplever du decideret smerte i forbindelse med træning, vil en foam roller ikke være behjælpelig. I sådanne tilfælde bør du spørge en læge eller træner til råds. En foam roller er kun beregnet til at afhjælpe stivhed og ømhed i muskler og muskelhinder.

Kilberry foam roller: Få din foam roller fra et anerkendt fitnessudstyr mærke

Kilberry er et mærke, der laver masser af forskelligt udstyr til træning, såsom motionscykler, løbebånd, håndvægte og massagebolde. De har også foam rollere og trigger rollere til de fleste formål. At købe fra et anerkendt mærke sikrer dig kvalitet og solidt design, så du, ved korrekt brug, ikke risikerer skader. Vil du eksempelvis gerne afhjælpe ømme muskler efter at have trænet med dine egne Kilberry håndvægte, vil en Kilberry foam roller helt klart være ideelt.

Relaterede artikler

kilberry træningsbænk
Træningsbænk Guide
Kilberry Træningsbænk – Find din favorit her
Adidas boksehandsker
Boksehandsker Guide
Adidas boksehandsker – Boksehandsker til træning og kamp
Ball-stik massagebold
Massagebold Guide
Select massagebold – Vi guider dig til det bedste valg
Træningsbænk
Træningsbænk Guide
Kettler træningsbænk – Gode træningsbænke til ethvert behov
Everlast boksehandsker
Boksehandsker Guide
Everlast boksehandsker – Høj kvalitet til en god pris