• Udstyr
  • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Boksehandsker Guide

I denne guide finder du alt information der er værd at vide om boksehandsker. Vi har fundet nogle af de bedste og billigste, så du kan finde det optimale par boksehandsker til dit behov.

Overvejer du at starte til boksning, eller er du allerede startet? Så kan du læse med her, hvor vi guider dig igennem bokseverdens primære udstyr: boksehandskerne. For os handler det om, at du skal finde de boksehandsker, der passer til din træningsform og ikke mindst niveau.

Hvis du lige er startet, vil det være optimalt med et mere simpelt par handsker, mens vi vil anbefale, at du går efter en anden og bedre kvalitet – og dermed også en anden prisklasse, hvis du er øvet. Vi vil i guiden komme med nogle eksempler på gode boksehandsker i samtale med, hvor de vil passe bedst afhængigt af niveau. Her er et lille overblik over, hvad vi fandt:

Bedst til prisen

UFC Bag Gloves

Til sandsækken

Nordic Fighter Sandsækhandsker

Billige boksehandsker

Hammer Fitness X-SHOCK

Populært valg

Reebok Retail 12OZ

Egnet til børn

Everlast til børn

God Kvalitet

UFC Boxing Training Gloves

Køb boksehandsker af god kvalitet

Boksehandsker er et meget simpelt, men vigtigt udstyr, til boksning, og vi anbefaler selvfølgelig, at du investerer i et par, hvis du gerne vil gå til boksning. Det tør nemlig godt siges, at det ikke er fedt at låne et par boksehandsker fra klubben mere end et par gange. Hvis du derfor synes, at boksning er fedt, så vil vi vejlede dig til at købe et par, hvor du ikke skal dele håndsved med andre.

Når du er på jagt efter et par boksehandsker, er det vigtigt, at du går efter kvalitet. Det handler blandt andet om, at det er vigtigt, at der er en god polstring og støtte i handsken, idet du kan får mange skader, hvis der ikke er en ordentlig støtte. Det vil blandt andet kunne mærkes i håndleddene, som hurtigere vil blive slidt ned, hvis der ikke er en god støtte og mulighed for at have stærke, fikserede håndled.

Forskellige typer af boksehandsker

Boksehandsker er lavet specifikt til det, som de skal bruges til. Det vil sige, at du vil kunne se og mærke en forskel på boksehandsker alt efter, hvad de skal bruges til. Til thaiboksning og til almindelig boksning bliver der eksempelvis lavet forskellige former for handsker, da kravene til handskerne er forskellige. Derudover findes der også boksehandsker, som er bedst til en sandsæk eller boksepude, mens andre vil være bedst til en boksekamp. Den almindelige boksehandske vil have en stor runding og blive smallere på håndryggen og ved håndleddet.

boksehandsker

Fælles for alle boksehandsker er, at de alle sammen har til formål at beskytte dine hænder mod slag. Det kan nemlig gå hen og blive en hård fornøjelse for hænder og håndled, når du først kommer ind i en god rytme. En anden fælles ting ved boksehandsker er, at uanset grenen inden for boksning, så vil der altid være flere forskellige modeller. Det betyder blandt andet, at der altid vil være en boksehandske, der passer lige netop dig.

Boksehandske størrelser – hvordan regner man det ud?

Når man køber et par boksehandsker, er det vigtigt at understrege, at der ikke er nogle størrelser. Når der eksempelvis står 12-16 oz, betyder det blot tykkelsen og dermed stødabsorberingen på handsken. Dette skal man lige være opmærksom på, så du får fat i den rette model. Det betyder, at boksehandsker inddeles i voksen- og børnehandsker, men den inddeles ikke størrelser, som du eksempelvis kender fra almindelige handsker.

Der findes mellem 8-18 oz, hvor otte er beregnet til børn. Hvis du er nybegynder eller amatør, vil det være nok med 10-12 oz, hvis det er til en træning. En boksehandske skal være tykkere til træningen end til en kamp.

Boksehandsker til sandsæk

Hvis du starter til boksning, vil du hurtigt komme til at give en sandsæk en masse slag – og det kan sagtens gå vildt for sig, hvis du har et par frustrationer, som du gerne vil ud med. Når du træner med en sandsæk, anbefaler vi, at du sørger for at finde boksehandsker, der har en god stødabsorbering.

Reebok Retail Boxing Gloves er blandt nogle af forhandlernes mest populære varer, hvorfor vi anbefaler denne model. Reebok har nemlig valgt at vægte stødabsorbering højt i denne boksehandskes design, og du får derfor en boksehandske, der har fem millimeter gel ude i rundingen. Det betyder, at både din hånd og dit håndled vil elske dig, hvis du køber denne model.

Populært valg

Reebok Retail 12OZ

bedste boksehandsker til prisen

Disse boksehandsker er lavet med høj fokus på stødabsorbering. De er derfor rigtig gode til effektiv træning med maks effekt i slagene.

Samtidig beskytter de dine hænder og håndled. De er polstret med en skumpolstring som sikrer en god pasform.

Ud over god støtte får du også en boksehandske til træning på sandsæk, der også har ventilation. Dette er meget fordelagtigt, da en boksehandske hurtigt kan komme til at lugte af sved efter nogle gode, hårde træninger. Det er en billig boksehandske, som en nybegynder vil få stor glæde af.

Er du en øvet bokser og har trænet længe, vil vi anbefale et par boksehandsker fra Nordic Fighter. Nordic Fighter er en boksehandske, der er beregnet til en god og hård træning med sandsækken. Den har et højere prisleje end modellen fra Reebok, men hvis du investerer i en boksehandske fra Nordic Fighter, vil den uden tvivl også leve op til dine forventninger. Den findes i forskellige størrelser, som modsat de andre, er beregnet efter håndstørrelse og ikke i oz. Du kan finde modellen i både hvid og sort.

Til sandsækken

Nordic Fighter Sandsækhandsker

billige boksehandsker

Disse boksehandsker er fremstillet i kunstlæder i en flot neutral sort farve. De passer således til ethvert træningsoutfit.

Selve boksehandsken er en kraftig handske, som er velegnet specifikt til træning på sandsække.

Boksehandsker til sparring, plethandske og sandsæk

De fleste boksehandsker, som du skal bruge til træning, skal have deres styrke i sparring, plethandske og træning på en sandsæk. En sandsæk er hård, hvorfor det også handler om, at du skal finde nogle boksehandsker, der har en god stødabsorbering.

Everlast er ét af de førende mærker inden for boksning, og T3.com taler også meget godt om Everlast. De har testet Everlast Pro 3, som endnu ikke kan fås i Danmark. Til gengæld kan I finde Everlast Pro Style hos, som er en tidligere model, der har nogle af de samme gode kvaliteter.

Du får en god og solid stødabsorbering i modellen Everlast Pro Style. Du kan få boksehandskerne i en masse forskellige farver, blandt andet rød og sort, og i to forskellige tykkelser alt efter, hvor øvet du er. Everlast boksehandsker vil være optimal til en god og hård træning med sandsæk, sparring eller en plethandske. Dine hænder og håndled vil være godt pakket ind, mens det store velcrobånd omkring håndleddet kan hjælpe dig med at give den støtte, som er vigtig for en god træning.

Bedst til prisen

UFC Bag Gloves

Dette er et rigtigt godt valg til prisen. Du får en par solide sandsækkehandsker til en rigtig god pris.

Handskerne er tynde og lette sammenlignet med traditionelle boksehandsker, hvilket gør dem meget behagelige at bruge under boksetræning.

Gå efter en behagelig boksehandske til fitness

Når du ikke kan gå efter en størrelse til køb af et par boksehandsker, vil vi anbefale, at du går efter, hvad der er behageligt for dine hænder. Det vil sige, at det er en god idé at afprøve boksehandskerne først, inden du tager dem i brug, så du er sikker på, at du har fået fat i det helt rigtige par. Der er nogle features, som er mere vigtige end andre. Vi anbefaler, når det tales om ergonomi, at du går efter et par boksehandsker, som har en form for ventilation. Det er simpelhent bedst, så der kan komme noget luft ind til dine hænder. Derudover kan du mærke efter, om boksehandsken er let, hvilket også anbefales, da dine arme sagtens kan føles tunge efter en træning.

Et andet produkt, der er populært hos Apuls.dk, er Hammer Fitness X-SHOCK, som i høj grad bliver anbefalet på grund af deres gode ergonomiske design. Denne model har nemlig den komfort, som de fleste boksere gerne vil have. Hammer Fitness X-SHOCK har integreret lufthuller, hvilket øger komforten under træningen. Boksehandskerne fra Hammer er blandt andet anbefalet som fitness-boksehandsker på grund af deres lette design og komfort.

Billige boksehandsker

Hammer Fitness X-SHOCK

boksehandsker tilbud

Med Hammer Fitness X-SHOCK får du boksehandsker i slidstærkt PU læder, som derfor holder i mange år.

Boksehandskerne er trods den høje kvalitet og holdbarhed, yderst smidighede. Komforten er dog en smule forringet ift. almindelig ægte læder.

En god boksehandske til børn

Du skal finde en boksehandske, der er omkring 8 oz, hvis det er til et barn. Vi anbefaler dette, så dit barn er bedst sikret mod skader. Det handler derfor om at finde en boksehandske i en god kvalitet. Derudover anbefaler vi, at dit barn prøver handsken inden, så barnet kan føle efter, om der er noget, der klemmer eller på anden vis er irriterende. Derudover er det en fin detalje, hvis boksehandsken kan strammes omkring håndleddene, så der er bedst muligt støtte.

Everlast boksehandske til børn er et fornuftigt valg, hvis dit barn går til boksning. Boksehandskerne er nemlig både bergnet til sandsæk, plethandske og sparring. Den har elastik i åbningen, så der er en god støtte til håndleddet.

Egnet til børn

Everlast til børn

boksehandsker til børn

Everlast er et af de førende varemærker inden for bokseudstyr. Dette er de perfekte boksehandsker til børn.

Det er en one-size boksehandske, der passer perfekt til børn. Den har en kraftig polstring, som virker stødabsorberende, og er velegnet til sparring, boksesæk og plethandske.

En god boksehandske til kvinder

Ifølge Proshop.dk anbefales det, at kvinder går efter en boksehandske, der er 8-10 oz. Er du derfor en kvinde, der gerne vil starte til boksning, så kan 8 oz være nok. Hvis du derimod er en øvet bokser, kan det være, at du skal op på 10-12 oz. Det er en smagssag, hvad man er til, og det handler derfor om at få dem afprøvet. Der skal selvfølgelig være en god stødabsorbering, men i de fleste tilfælde vil 10 oz være nok for en kvinde.

Alt efter hvilket design du går efter, er det nemt at finde nogle boksehandsker til kvinder. Det handler blot om at vælge nogle med en mildere stødabsorbering. Du kan derfor nemt finde et par boksehandsker og gå i gang med at få en fed oplevelse igennem boksning. Typisk vil du kunne få en model i flere farver, hvor nogle er mere diskrete som eksempelvis et par sorte, mens du også vil kunne få et par boksehandsker i en lækker lyserød.

Everlast Pro som tidligere er blevet nævnt, findes netop i en fed lyserød farve.

God Kvalitet

UFC Boxing Training Gloves

Disse Boksehandsker er inspireret af Muay Thai (Thaiboksning).

Handskerne er gode til sparring samt boksesæk.

Handskerne er produceret i slidstærkt PU-materiale, der sammen med 4 forskellige skumtyper sørger for at du får en optimal beskyttelse og komfort under din boksetræning.

Disse handsker er også gode til ventilation, så dine håndflader ikke kommer til at svede under træning.

Boksehandsker fra Adidas til kampsituationer

De tidligere nævnte produkter vil være bedst til træningssituationer, men ifølge en test fra T3.com vil Adidas Hybrid 200 være rigtige gode til en tur i bokseringen. Leder du derfor efter nogle boksehandsker, som du kan bruge i en kampsituation, vil vi anbefale, at du går på udkig efter et par Adidas boksehandsker.

Boksehandsker på tilbud

Der er mange forskellige mærker og brands inden for boksehandsker og bokseudstyr, hvorfor de hele tiden vil komme med nye, optimerede modeller. Er du derfor en nybegynder til boksning og er ligeglad med, at det er sidste års model, vil det sagtens kunne lade sig gøre at finde et par kvalitetshandsker på tilbud.

Hav altid håndbind eller boksebandage inden under boksehandsken

Uanset hvor gammel du er, hvilket køn du har, eller hvor meget erfaring du har, er håndbind den vigtigste detalje ud over boksehandsker. Håndbind er noget, som du har inden under boksehandsken, og du vil tydeligt kunne mærke forskel, hvis du slår til en sandsæk med eller uden. Som det er blevet anbefalet i løbet af guiden, er det vigtigt at gå efter det par boksehandsker, der støtter dine hænder og håndled mest. Dette vil et håndbind kunne hjælpe boksehandsken med, hvorfor det er for din egen skyld, at vi anbefaler et håndbind – ellers kan boksekarrieren hurtigt være ovre.

Et håndbind vil nemlig hjælpe dig med at samle knoglerne i hænderne, så de sidder bedre i spænd. Vi har utallige af små knogler i hænderne, hvorfor det er vigtigt, at disse er godt beskyttet, hvilket et håndbind kan hjælpe med. Derudover beskytter et håndbind dine knoer, så de ikke er udsatte, når du slår til sandsækken – dette hjælper en god, stødabsorberede boksehandske selvfølgelig også med.

Det vigtigste formål et håndbind har, er det samme formål som en boksehandsken – nemlig at sørge for at beskytte dig og dine hænder. Med et håndbind kommer der også lidt mere fylde i handsken, hvilket kan føles mere behageligt, hvis det er en rummelig boksehandske. Ydermere støtter et håndbind i højere grad, end en boksehandske gør.

Sportssektionen.dk anbefaler…

Vi hos Sportssektionen.dk er vilde med sport, lækkert udstyr og selvfølgelig en god kvalitet. Det er også derfor, at vi har anbefalet nogle kvalitetsprodukter i denne guide, så du har nemmere ved at gennemskue dine mange muligheder, hvis du gerne vil i gang med at bokse. Der er blandt andet fundet alternativer fra de testede produkter hos T3.com, og derudover har vi også taget udgangspunkt i forhandlernes mest populære varer, fordi det er en god indikation om, hvad forbrugerne gerne vil have.

Uanset om du er øvet eller nybegynder, er det vigtigt at undersøge boksehandskens kvalitet, så du er sikker på, at du får den støtte, der er nødvendig, når du træner med eksempelvis sandsæk. Derudover kan det føles mest behageligt med en boksehandske, som har ventilation.

Kilder:

Relaterede artikler

kilberry træningsbænk
Træningsbænk Guide
Kilberry Træningsbænk – Find din favorit her
grid foam roller
Foam Roller Guide
Grid foam roller – Hvad er det, og hvad er den god til?
Ball-stik massagebold
Massagebold Guide
Select massagebold – Vi guider dig til det bedste valg
foam roller 90 cm
Foam Roller Guide
Foam roller på 90 cm – Perfekt til udstræk, yoga og pilates
Træningsbænk
Træningsbænk Guide
Kettler træningsbænk – Gode træningsbænke til ethvert behov
yoga
Foam Roller Guide
Nike foam roller – Køb din næste foam roller fra det verdenskendte mærke