• Kost
  • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Weight Gainer Guide

Bliv klogere på dit valg af weight gainer i denne guide. Vi har samlet noget af det vigtigste information, samt fundet eksempler på gode produkter ud fra tests, anmeldelser og indhold.

Selvom du regelmæssigt træner hårdt i motionscentret, er din udvikling muligvis gået i stå. De manglende resultater er ofte et tegn på, at du ikke tilpasser din kost ud fra din træning og dine mål.

Er dit mål at blive stærkere, større og mere muskuløs? Hvis du stræber efter disse tre egenskaber, er weight gainer muligvis lige noget for dig! For at du kan blive klogere på weight gainer, har vi her lavet en omfattende weight gainer guide. Vi har tilmed udvalgt eksempler på produkter, som du helt sikkert kan bruge som supplement til din specifikke diæt.

Hvad er weight gainer?

I forhold til styrketræning har netop dette kosttilskud vundet stort indpas. Weight gainer består af en kombination af både protein, kulhydrater og i nogle tilfælde fedt. Kombinationen af disse kilder resulterer i produkter, der har et højt kalorieindhold.

Ved langt de fleste produkter er det kulhydraterne og proteinet, der er de primære kilder i en weight gainer. Kulhydraterne giver din krop energi til at restituere, mens proteinet hjælper kroppen med at genopbygge musklerne.

Hvis du er ude efter større muskler eller blot en højere vægt, kræver det, at du både får nok kulhydrater, protein samt er i kalorieoverskud. Her fungerer weight gainer som et fantastisk supplement til din eksisterende kost, hvis du ikke har mulighed for at spise adskillige måltider i løbet af dagen.

I stedet for flere daglige måltider med kylling, ris og grøntsager kan du erstatte et måltid med weight gainer for lettere at nå din diæts daglige kalorieindtag.

Blandt danske produkter finder du Bodylab Weight Gainer, der kommer fra det anerkendte firma Bodylab. På 100 g er der tale om en fordeling af 59 g kulhydrater, 32 g protein og blot 3 g fedt, der netop viser, at kulhydraterne og proteinet er dominerende i pulveret. Derudover er proteinkilden 100 % rent valleprotein, der gør Bodylab Weight Gainer til et kvalitetsprodukt herhjemme.

Flere smagsvarianter

BodyLab Weight Gainer

weight gainer

Denne weight gainer fra Bodylab består af både langsomme og hurtigt nedbrydelige kulhydrater samt 100 % rent og naturligt valleprotein.

Denne weight gainer indtages ved at opløse det enten i vand, mælk eller juice. Det er blot hvad du foretrækker. Fås både med vanilje, jordbær og chokoladesmag.

Tager du kvaliteten i betragtning, er der her tale om billig weight gainer. Hvis du gerne vil tilføje kosttilskuddet til din diæt, er produktet derfor et sikkert valg. Du kan tilmed få Bodylab Weight Gainer i smagene Vanilla Milkshake, Strawberry Milkshake og Ultimate Chocolate. Du får derved et supplement, der både har en god smag og gør underværker i forhold til din restitution, muskelopbygning og vægt.

Hvad er forskellen på weight gainer og proteinpulver?

Det kan være svært at finde rundt i de mange kosttilskud, der nu har fundet vej ned til fitnesscentrene. Især weight gainer og proteinpulver er to typer af supplementer, der tit forveksles med hinanden. Begge kosttilskud findes i pulver, begge kosttilskud kan rystes i en shake, og begge kosttilskud kan forbedre dine resultater i forhold til styrketræning. Der er dog stor forskel på effekten af de to produkter, hvilket denne weight gainer guide gør op med her.

Navnene afslører, hvad den væsentligste forskel er. Proteinpulver har et langt højere proteinindhold og færre kalorier end weight gainer. Kan du sagtens nå dit daglige kalorieindtag, men kan du ikke nå i mål med proteinindtaget? Så er proteinpulver vejen frem. Du får et højt proteinindtag, uden du skal fokusere yderligere på kalorierne.

Weight gainer har derimod den overordnede effekt, at den hjælper dig med at tage på i vægt. Selvom kosttilskuddet også indeholder en god mængde protein, bidrager produktet primært med mange kalorier. Derfor er kosttilskuddet perfekt, hvis du har svært ved at tage på eller nå et højt kalorieoverskud.

Hvis vægten ikke stiger, og dine muskler føles trætte, ømme og svage, mangler din krop muligvis flere kalorier og ikke blot proteinpulver. En hurtig måde at få kalorier på er med en weight gainer shake af Optimum Nutrition Serious Mass.

Højt kalorieindhold

Optimum Nutrition Serious Mass

billig weight gainer

Serious Mass fra Optimum Nutrition er et gainer produkt, som giver dig en god balance af næringsstoffer. Dette er med til at forstærke din kost for at øge muskelmassen maksimalt.

Hver portion indeholder mere end 1250 kalorier samt 50 gram muskelopbyggende højkvalitativt protein.

Denne testvinder hos livsstilsmagasinet T3 er en klar favorit, da produktet indeholder hele 1.250 kalorier pr. servering. Blandt de mange kalorier er der tilsat kreatin, som har en del evidens for at være præstationsfremmende i forhold til styrketræning.

Kulhydraterne er i fokus i Optimum Nutrition Serious Mass, hvilket virkelig viser, hvordan en weight gainer adskiller sig fra proteinpulver. Derudover indeholder produktet intet sukker, men omtrent 24 vitaminer og mineraler – ved hver enkelt servering!

Hvordan tager man weight gainer shakes?

Kosttilskuddet er mest populært i pulverform, da det store kalorieindhold kan være svært at koge ned til piller. Til de fleste produkter medfølger en måleske, der indeholder et ”scoop”. Det er dog fuldstændig op til dig, hvor meget du har behov for at putte i din shaker. Hvor stor en mængde af kosttilskuddet skal du indtage i forhold til din diæt? Hvornår på dagen vil du drikke din shake? Og hvordan kan du bedst lide at fordele dine kalorier i løbet af dagen?

Når pulveret er kommet over i din shaker, fylder du shakeren op med vand, mælk eller juice. Dette afhænger af smagen, da en weight gainer som for eksempel Bodylab Weight Gainer bliver produceret i flere smagsvarianter. Det samme gør sig gældende ved denne weight gainer på tilbud ved navn LinusPro Weight Gainer.

Populær

LinusPro Weight Gainer

weight gainer bedst til prisen

Denne weight gainer er udviklet til at give et højt kalorieindtag. Derfor er det oplagt hvis du er meget aktiv hver dag, og har svært ved at opnå et optimalt kalorieindtag.

Med denne weight gainer fra LinusPro får du en god mængde kulhydrater samt letoptagelige proteiner. Et supplement til almindelig mad, gerne flere gange om dagen, alt efter behov.

Denne weight gainer på tilbud kommer med smagen chokolade, der sammen med jordbær og vanilje er de tre mest populære smagsvarianter inden for både weight gainer og proteinpulver. Smagen er trods alt yderst vigtig, hvis du flere gange dagligt skal drikke en weight gainer shake.

Pr. 100 g indeholder produktet 56 g kulhydrat, 31 g protein og 1,9 g fedt. Derved er LinusPro Weight Gainer et godt eksempel på et produkt, der både hjælper med kalorie- og proteinindtaget. Derudover kan du bruge pulveret i en grød som havregrød, der vil give grøden en smag af chokolade. Ved at kombinere et måltid med kosttilskuddet får du hurtigt, lækkert og nemt indtaget en stor mængde kalorier.

Hvor meget weight gainer skal man tage?

Det er væsentligt at vide, hvor meget weight gainer du indtager pr. shake. På grund af det høje kalorieindhold vil du hurtigt erfare, at din vægt stiger. Hvis du ikke har kontrol over indtaget, vil det højst sandsynligt give mere skade end gavn.

Det varierer fra person til person, hvor meget weight gainer man bør indtage. Hvis du har en lav BMI og har problemer med at stige i vægt, vil du muligvis have godt af flere, daglige weight gainer shakes. Hvis du derimod blot bruger pulveret som erstatning for et enkelt måltid, skal du så vidt muligt få kosttilskuddet til at ramme det samme kalorieindhold som det erstattede måltid.

Derudover varierer det fra produkt til produkt, hvor mange kalorier et scoop indeholder. Hvis du skifter fra et produkt over til et andet, bør du derfor være opmærksom på, om du kan bruge samme mængde pulver i dine shakes.

I nogle tilfælde vil du opleve, at et andet produkt fylder mere i maven og giver en bedre mæthedsfornemmelse. Dette gør sig for eksempel gældende i BioTechUSA Hyper Mass, der indeholder en del fibre. Pr. 100 g er der hele 8,3 g fibre, hvilket sørger for, at du ikke føler dig sulten efter en weight gainer shake.

BioTechUSA Hyper Mass

weight gainer bedst i test

Hyper Mass indeholder 3 former for kulhydrater, med forskellig påvirkning af det glykæmiske indeks (påvirkning af blodsukker niveauet).

Hyper Mass er til dig, som ønsker at opbygge muskelmasse, og samtidig har svært ved dette igennem almindelig kost.

På grund af sin ekspertise inden for området har BioTechUSA selvfølgelig også taget højde for, at fordelingen af fedt, kulhydrat og protein lever op til dine forventninger til en billig weight gainer i høj kvalitet. Produktet indeholder tilmed tre former for kulhydrater samt tre forskellige former for proteinkilder. Dette gør BioTechUSA Hyper Mass ideel til, at du kan stige i vægt.

Hvornår skal man tage weight gainer?

Som tommelfingerregel tæller man kalorier ud fra en enkelt dag eller en uge. Man kan passende kalde det for dit samlede kalorieforbrug, som du kan udregne her. Hvis du gerne vil forøge din muskelmasse, bør du ligge en smule over det kalorieforbrug, som udregningen viser. Så længe du har styr på disse forhold, er det mindre væsentligt, hvornår du indtager weight gainer.

Det kan dog have en effekt, hvornår på dagen du indtager kosttilskuddet. Ofte indtager man weight gainer enten før eller efter træning. De hurtige kulhydrater før træning giver kroppen et skub, da musklerne netop har fået energi til at arbejde. Kombinationen af kulhydrater og protein efter træningen er også effektiv. Derved kan din krop få næring, sådan den så småt kan begynde med at restituere.

Weight gainer fungerer også helt fint som et mellemmåltid. I stedet for at snacke med en pose chips, en håndfuld nødder eller lidt for mange chokoladeboller kan du tage en weight gainer shake. Derved har du styr på diæten, hvilket både din krop og din træning vil få gavn af.

Skal man bruge weight gainer?

Som ved de fleste andre kosttilskud er dette heller ikke et mirakelmiddel. Kulhydrater finder du for eksempel i både pasta, ris og brød, og protein holder primært til i kød. En varieret og tilrettelagt kost giver kroppen det samme, som weight gainer kan.

Før du begynder på et kosttilskud af denne type, kan du stille dig selv disse spørgsmål: Har du problemer med at tage på? Oplever du ikke fremgang i din træning? Er du ofte øm og træt?

Hvis du kan nikke ja til blot et ud af de tre spørgsmål, bør du overveje at investere i weight gainer. Kalorieunderskud er en skurk, der står i vejen for, at du kan opbygge store og stærke muskler. Du kommer ingen vegne, hvis din krop ikke har brændstof til dine træningsrutiner og restitutionen bagefter.

Du forbrænder kalorier, når du træner. Jo flere kalorier du forbrænder, desto flere kalorier bliver du nødt til at indtage. Derfor vælger mange at supplere deres kost med weight gainer, da det er en hurtig måde at få kalorier, der har en god fordeling af proteiner, kulhydrater og fedt.

Hvis du har ramt et plateau med din træning, kan weight gainer gøre udfaldet. På grund af den store efterspørgsel på dette kosttilskud er der ofte tilbud på weight gainer. Hvis du gerne vil afprøve kosttilskuddet i en kort periode, kan du eventuelt lægge ud med en billig weight gainer som Kfd X-Gainer 1000g.

Kfd X-Gainer

weight gainer tilbud

Her får du 1 kg weight gainer, som består af både langsomt og hurtigt optageligt protein, der kommer fra en 100 valle proteinkilder.

Opløs i enten vand eller mælk. Det henvender sig primært til sportsfolk der ønsker at opbygge muskelmasse og som har svært ved at opnå det nødvendige kalorieoverskud via almindelig kost.

Denne weight gainer består af både hurtigt og langsomt optagelige kulhydrater og protein, hvor proteinet er 100 % rent whey. Det smarte ved dette produkt er, at du kan købe et enkelt kilo ad gangen. Der er ikke noget værre end at købe store mængder af et kosttilskud, der viser sig at være overflødig i forhold til din træningssituation.

Det samme gør sig gældende, hvis du får fingrene i et produkt, som du ikke kan tåle. Det er for eksempel vanskeligt at finde en vegansk weight gainer på markedet. Derfor gør du klogt i at undersøge, om det enkelte produkt rent faktisk er en vegansk weight gainer. Hvis du ikke finder et godt produkt, kan du passende kigge på vegansk proteinpulver og kombinere pulveret med en anden god kilde til kulhydrater.

Sportssektionen gør dig klogere på kosttilskud til din diæt

Weight gainer er et yderst populært kosttilskud, men det kan være svært at blive klog på, hvordan du bruger det bedst i forhold til din træning og kost. Derfor er vi gået i dybden med dette kosttilskud i vores weight gainer guide.

De nævnte produkter i vores weight gainer guide er sikre valg, hvis du vil have større muskelmasse og højere tal på badevægten. Det kræver dog, at der også er brug for de ekstra kalorier. Hvis du får nok kalorier gennem almindelig kost, kan du få større gavn af andre kosttilskud.

Her kan det præstationsfremmende kosttilskud kreatin være en bedre løsning, da dette kosttilskud ikke påvirker dit kalorieindtag. Derimod er kreatin blandt de bedste kosttilskud, hvis du vil presse kroppen til det yderste og få mere muskelmasse. Hvis du blot er på udkig efter mere protein i din diæt, er proteinpulver den billigste og bedste måde at opnå dette. Nogle dage kan du muligvis nøjes med at indtage en proteinbar, hvis træningen er ekstra hård.

Som du kan se, er der mange ting, som du bør tage højde for angående kosttilskud. Forhåbentlig sidder du nu med følelsen af, at vores weight gainer guide har gjort dig klogere på, hvordan weight gainer kan passe ind i din kost. God træning!

Relaterede artikler

Laktosefri proteinbar
Proteinbar Guide
Laktosefri proteinbar – Et godt supplement til dit proteinindtag
whey proteinpulver
Proteinpulver Guide
Whey proteinpulver – Bliv klogere på valle proteinpulver i denne guide
Økologisk proteinbar
Proteinbar Guide
Økologisk proteinbar – Et naturligt alternativ til proteintilskud
vegansk proteinpulver
Proteinpulver Guide
Vegansk proteinpulver – Find det bedste veganske proteinpulver til dit behov
Proteinbarer
Proteinbar Guide
Maxim proteinbar – Find de bedste proteinbarer fra Maxim
laktosefri proteinpulver
Proteinpulver Guide
Laktosefri proteinpulver – Find det bedste laktosefri proteinpulver til prisen