Økologisk proteinbar – Et naturligt alternativ til proteintilskud

  • Af Sportssektionen.dk
  • Opdateret 06/07/2020
  • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.
Økologisk proteinbar

En proteinbar er den perfekte måde at få de nødvendige proteiner og kulhydrater lige efter træning. Dette tilskud af protein vil nemlig gøre restitutionen nemmere for din krop. Ved at skifte fra en almindelig proteinbar til en økologisk proteinbar kan du både gør din træning mere miljøvenlig og gøre noget godt for din krop.

I almindelige proteinbarer findes der mange fyldestoffer, hvilket oftest blot er sukker. Her kan du læse mere om, hvorfor du bør skifte til økologiske proteinbarer, samt få nogle ideer til specifikke proteinbarer, som du kan prøve.

Først får du her et lille overblik over forskellige økologiske proteinbarer til forskellige behov, som vi fandt gennem vores research til dette indlæg:

God inden træning

Clif Bar Blåbær Crisp (12 stk.)

Baseret på nødder

Bodylab Organic Proteinbar (24 stk.)

Populær

Barebells Protein Bar Caremel & Cashew (12x55g)

Hvornår bør du spise en økologisk proteinbar?

Ligesom med helt almindelige proteinbarer bør du som udgangspunkt spise en økologisk proteinbar lige efter træning. På grund af økologiske proteinbarers naturlige indhold optages de dog langsommere.

Derfor er mange økologiske proteinbarer, såsom denne Clif Bar, også gode at spise inden træning eller tidligt på dagen. Så har du energi til alt, hvad du vil nå.

God inden træning

Clif Bar Blåbær Crisp (12 stk.)

Økologisk proteinbar

Disse proteinbarer er lavet på 70 % økologiske råvarer. Her får du hele 10 g protein pr. bar, og det er derfor en oplagt ekstra proteinkilde.

Derudover kommer den med hele 23 forskellige vitaminer og mineraler, som genopbygger din krop. Den fås i forskellige smage, så du kan finde en smag, der passer dig.

En anden fordel ved økologiske proteinbarer er, at de ofte er lavet på ingredienser, der har et naturligt højt indhold af protein såsom ris og nødder. Nødder er anset for at være en af de sundeste måder at tilføre plantebaseret eller vegetarisk protein til ens kost.

Derudover er de selvfølgelig også holdige i masser af god, naturlig fedt, som holder hjernen i gang. Vil du gerne gøre noget rigtig godt for din sundhed og træning, anbefaler Forbrugerrådet Tænk eksempelvis at skifte fra almindelige proteinbarer til økologiske proteinbarer eller proteinbarer med nødder.

Vil du gerne prøve en god, økologisk proteinbar, som er baseret på nødder, kan du prøve en økologisk proteinbar fra Bodylab.dk, hvor du også kan finde veganske alternativer.

Baseret på nødder

Bodylab Organic Proteinbar (24 stk.)

bedste øko proteinbar

Her får du en 100 % økologisk, velsmagende proteinbar, som er fuldstændig uden kunstige sødemidler og tilsætningsstoffer.

Den indeholder en god blanding af peanuts, mandler og mørk chokolade. Derudover er den sødet med økologisk rørsukker og dadler, for en rigtig god smag.

Der er et større og bedre udvalg af økologiske proteinbarer, end du tror!

En af de store hæmsko for at skifte til økologiske proteinbarer for de, der spiser proteinbarer som en del af deres dagligdag, er, at mange tror, at udvalget ganske enkelt er ret lille.

Dette er dog slet ikke tilfældet, og selvom du vil få svært ved at finde de helt spændende smagsvarianter, er det stadig fint muligt at finde lækre, økologiske proteinbarer til fornuftige priser.

En anden stor udfordring, som økologiske proteinbarer må arbejde imod, er, at mange forventer, at de ganske enkelt ikke smager lige så godt eller har lige så højt et proteinindhold som den almindelige slags.

Den gennemsnitlige, økologiske proteinbar har lige så meget protein som den gennemsnitlige, almindelige proteinbar, og med naturlige sødestoffer som honning og dadler smager de stadig fantastisk.

Linus Pro er et mærke, som har indtil flere varianter af økologiske proteinbarer. Faktisk er de økologiske proteinbarer fra Linus Pro så populære, at de i 2019 blev prisvindere. Derfor er det også muligt både at finde dem på deres egen hjemmeside samt andre forhandlere, hvor de har den lækre økologiske peanut proteinbar.

Populær

Barebells Protein Bar Caremel & Cashew (12x55g)

Velsmagende proteinbar oplagt til at have med på farten.

Den kan tages som et supplement til protein før/efter træning, eller bare nydes som en velsmagende snack som mellemmåltid.

Er økologiske proteinbarer et godt alternativ for dig?

Hvis du gerne vil være opmærksom på din kost, er en økologisk proteinbar et rimelig godt sted at starte. De økologiske ingredienser gør det nemlig umuligt at tilsætte store mængder sukker, som så oftest er synderen i en ellers sund og nærende proteinbar.

Er du ikke sikker på, om økologiske proteinbarer er noget for dig, kan du også læse mere om proteinbarer generelt eller proteinpulver her hos Sportssektionen.dk.

Hop til:

Relaterede artikler

whey proteinpulver
Proteinpulver Guide
Whey proteinpulver – Bliv klogere på valle proteinpulver i denne guide
vegansk proteinpulver
Proteinpulver Guide
Vegansk proteinpulver – Find det bedste veganske proteinpulver til dit behov
weight gainer test
Weight Gainer Guide
Weight gainer test – Find den bedste weight gainer her
laktosefri proteinpulver
Proteinpulver Guide
Laktosefri proteinpulver – Find det bedste laktosefri proteinpulver til prisen