Laktosefri proteinpulver – Find det bedste laktosefri proteinpulver til prisen

  • Af Sportssektionen.dk
  • Opdateret 25/06/2020
  • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.
laktosefri proteinpulver

Er du laktoseintolerant, men ønsker du stadig at indtage proteinpulver for at opbygge dine muskler og få mere protein ind i hverdagen? Så skal du læse med her. For selvom der ikke findes særligt mange proteinpulvere, der er direkte laktosefri, er der mange proteinpulvere, du i stedet kan kigge efter. Du kan for eksempel kigge nærmere på de veganske proteinpulvere, da de ikke indeholder laktose.

Her kommer derfor en kort guide til, hvad laktose er, og hvordan du kan finde laktosefri proteinpulver til din træning eller for blot at øge dit daglige indtag af protein.

Uden tilsat sukker

Bodylab Vegan Protein Blend

Udledt af hamp

Nordic Protein Hampproteinpulver (500 g)

Lavet af sojabønner

Natur-Drogeriet Body-kraft

Lavt laktose- og fedtindhold

Bodylab Whey 100 ISO Pure

Protein er nemlig en vigtig del af opbygningen af vores kroppe, og det kan absolut ikke undværes. Så selvom du er laktoseintolerant, skal du ikke gå glip af at indtage proteinpulver i forbindelse med din træning.

Hvad er laktoseintolerance?

Laktoseintolerance opstår, hvis du mangler enzymet laktase i tarmen. Det gør, at du ikke kan nedbryde eller optage laktose i din krop. Det kan være grunden til, at du får en del symptomer fra fordøjelsessystemet, herunder diarre og luftdannelse.

Derfor undgår laktoseintolerante personer ofte mælk og andre mejeriprodukter, der kan indeholde laktose. Mange tror måske, at laktoseintolerance er noget, man enten har eller ikke har. Men sådan hænger det ikke nødvendigvis sammen. Du kan for eksempel måske godt tåle et enkelt glas mælk, men hvis du drikker to glas, så opstår symptomerne.

Der er altså forskel på, hvor høj eller lav din laktoseintolerance er. Og det har også indflydelse på, hvilket slags proteinpulver du kan tåle og derfor også kan bruge.

De fleste laktoseintolerante kan godt tåle proteinpulver

Selvom de fleste proteinpulvere er lavet af valle, fra når mælk produceres, er der faktisk ikke særlig meget laktose i proteinpulveret. Det ændrer sig selvfølgeligt fra producent til producent, så det skal du være meget opmærksom på.

Nogle har mere, og andre har mindre mængder af laktose i sig. Tjek det eventuelt ud under produktets information. Hvis du for eksempel tager en portion Bodylab Whey 100, får du cirka fire gram laktose.

Vaniliesmag

BodyLab Whey 100 Vanilje Milkshake

proteinpulver vanilje

Dette er danskproduceret proteinpulver, som er udvundet af moderne og skånsomme filtreringsprocesser.

BodyLab Whey 100 består af valleprotein-koncentrat og valleprotein-isolat i højeste kvalitet.

Hvis du sammenligner det med en liter mælk, kan du se, at der er stor forskel, for her er der ca. 43 gram laktose. Så hvis du kan tåle et lille glas mælk, kan du derfor også anvende Bodylab Whey 100.

Hvis du har et højt niveau af laktoseintolerance, kan du i stedet bruge Bodylab Whey 100 ISO Pure, som er næsten helt renset for laktose. Du skal dog ikke vælge et proteinpulver, der har et højt koncentrat af valleprotein, eftersom det sædvanligvis indeholder laktose. Derfor skal du være ekstra opmærksom på, hvor meget laktose der er i produktet, da mængden varierer meget alt efter produkt.

Lavt laktose- og fedtindhold

Bodylab Whey 100 ISO Pure

Proteinpulver med lavt laktoseindhold

Bodylab Whey 100 ISO Pure er et oplagt valg til den professionelle eller meget seriøse udøver. Med dette proteinpulver får dine muskler det bedste af det bedste.

Dette proteinpulver har et meget lavt indhold af laktose og fedt,og hvis du er laktoseintolerant vil du med stor sandsynlighed ikke have problemer med at indtage dette produkt.

Gå efter vegansk proteinpulver

Ofte kan det være svært at finde proteinpulver, der sælges og er udelukkende laktosefri. Her kan en god tommelfingerregel være at gå efter de veganske proteinpulvere.

Vegansk proteinpulver er nemlig ikke lavet af animalske produkter, som vi ofte ser det med det typiske proteinpulver. Det mest populære animalske proteinpulver er lavet af valle fra mælken, og det er netop i mælken, vi ofte finder laktosen. Hvis du i stedet fokuserer på at finde vegansk proteinpulver, kan du være sikker på, at det ikke er lavet af animalske produkter, hvor laktosen kan befinde sig.

Vegansk proteinpulver er i stedet plantebaseret og er ofte lavet af proteiner fra ærter, bønner, hamp og andre planter. Så med vegansk proteinpulver kan du være sikker på, at du udelukkende finder laktosefri produkter.

Der findes flere og flere mærker og producenter, der laver vegansk proteinpulver. Tag for eksempel Nordic Protein Hampproteinpulver, der er produceret af LinusPro Nutrition.

Udledt af hamp

Nordic Protein Hampproteinpulver (500 g)

laktosefri proteinpulver

Hampeprotein anses som et komplet protein, fordi det indeholder 20 aminosyrer, hvoraf 10 af dem er essentielle aminosyrer, som din krop har særlig brug for.

Med dette proteinpulver får du et højt indhold af kalium, magnesium, jern og antioxidanter. Det er oplagt til veganere, vegetarer eller hvis du er laktose- eller glutenintolerant.

Selvom dette proteinpulver er vegansk, finder du både et højt indhold af kalium, magnesium, jern og antioxidanter. Du går altså ikke glip af nogen af de vigtige elementer, hvis du vælger et vegansk proteinpulver. Samtidig er det et ideelt produkt, hvis du er laktoseintolerant.

Du kan også prøve Bodylab Vegan Protein Blend. Bodylab har udviklet en ny vegansk proteinblanding med 62 % protein fra ærter, ris og havre. Her får du altså igen alle de gode proteiner, men uden animalske produkter og dermed uden laktose. Det er altså helt klart det nemmeste at gå efter de veganske proteinpulvere, hvis du gerne vil have noget, der er laktosefri.

Uden tilsat sukker

Bodylab Vegan Protein Blend

bedste laktosefri proteinpulver

Dette proteinpulver indtages efter træning således at musklernes genopbygningsevne er ekstra god og kræver hurtig tilførsel af energi og proteiner.

Du kan vælge mellem forskellige smagsvarianter, og ønskes øget muskelmasse kan du med fordel også tilsætte kreatin til shaken.

Soja-proteinpulver er godt for laktoseintolerante

Hvis du ønsker gluten og laktosefri proteinpulver, er sojaprotein et godt alternativ. Her er vi igen ovre i det veganske. Her kan du for eksempel få Natur-Drogeriet Body-kraft Sojaprotein, som er proteinpulver lavet af pulveriseret soja, som har alle de aminosyrer, der skal til.

Lavet af sojabønner

Natur-Drogeriet Body-kraft

Soja proteinpulver

Natur Drogeriet Body-Kraft Sojaprotein er proteinpulver lavet af sojabønner med et højt indhold af protein. Det er velegnet til at blande i f.eks. smoothies.

Protein medvirker blandt andet til at vedligeholde knogler og muskelmasse, hvorfor dette proteinpulver er oplagt.

Aminosyrerne er netop byggestenene for protein. Igen indeholder dette proteinpulver af soja ingen laktose, så den er sikker at indtage for dig med laktoseintolerance. Desuden er det en hurtig optagelig proteinkilde, som kan minde meget om valleproteinet, som findes i mange af de ”normale” proteinprodukter.

Den har altså samme funktion som det typiske proteinpulver, hvilket gør sojaprotein ideelt som kosttilskud til efter træning.

Find det bedste laktosefri proteinpulver

Det kan være svært at sige præcis, hvilket laktosefri proteinpulver der er det bedste. Som det også kan ses i denne guide, afhænger det også meget af, hvor laktoseintolerant du er.

Hvis du kun er en smule laktoseintolerant, kan du ligeså godt anvende de almindelige proteinpulvere, da de ofte er nemmere at finde. Det kunne være den førnævnte Whey 100 protein fra Bodylab. Det er en af de mest populære proteinpulvere, og du er derfor sikker på at få det resultat, du gerne vil have.

Men hvis du vil være sikker på, at der overhovedet ikke er laktose i produktet, skal du gå efter de veganske proteinpulvere. Her skal du især kigge efter soja, hamp og ærter, da disse varianter er blevet testet til at have den bedste effekt på din krop, muskler og din træning. Det handler i det hele taget om at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig og din laktoseintolerance.

Der er i hvert fald nok muligheder at tage af, når du først ved, hvad du skal kigge efter. Så er det bare med at finde det rette laktosefri proteinpulver for dig og komme i gang med at træne og opbygge dine muskler.

Hop til:

Relaterede artikler

Laktosefri proteinbar
Proteinbar Guide
Laktosefri proteinbar – Et godt supplement til dit proteinindtag
Økologisk proteinbar
Proteinbar Guide
Økologisk proteinbar – Et naturligt alternativ til proteintilskud
weight gainer test
Weight Gainer Guide
Weight gainer test – Find den bedste weight gainer her
Proteinbarer
Proteinbar Guide
Maxim proteinbar – Find de bedste proteinbarer fra Maxim