Whey proteinpulver – Bliv klogere på valle proteinpulver i denne guide

 • Af Sportssektionen.dk
 • Opdateret 06/07/2020
 • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.
whey proteinpulver

Ønsker du at opbygge dine muskler, indtage masser af protein og træne mere effektivt? Så skal du have fat i noget proteinpulver – og gerne whey proteinpulver.

Whey proteinpulver er en af de mest effektive og derfor også mest populære proteinpulvere, der findes i Danmark i dag. Dets effektivitet kommer blandt andet, fordi whey proteinpulveret er fremstillet af valle fra mælkeproduktion. Du skal derfor også være opmærksom på, at produkterne både kaldes valleprotein og whey proteinpulver.

Der er rigtig mange fordele ved at indtage whey proteinpulver i forbindelse med din træning. I denne korte guide vil vi komme nærmere ind på, hvad whey proteinpulver er, og hvad det kan gøre for dig, din krop og din træning. Vi har samtidig fundet forskellige whey proteinpulver, som opfylder forskellige behov. Her er en oversigt:

Populære produkter

Functional Nutrition - Bestseller Pack

Lavt laktose- og fedtindhold

Bodylab Whey 100 ISO Pure

Mange smagsvarianter

Functional Nutrition - Whey 100 proteinpulver

78 % protein

BioTechUSA 100 % Pure Whey

Godt til vægttab

Fruity Iso Whey

Hvad er whey proteinpulver?

Whey proteinpulver (på dansk kaldet valleprotein) er en af de mest almindelige former for proteinpulver, da det er meget effektivt. Whey protein har længe været betragtet som det bedste af proteiner for seriøse sportsudøvere, der arbejder hårdt for at udvikle og vedligeholde deres fysik.

Valleprotein (whey) er produktet, der er skummet fra under dannelsen af valle ved mælkeproduktion. Førhen var det et produkt, der blev smidt ud under produktionen, men i dag bliver det ofte brugt i sammenhæng med produktionen af proteinpulver.

Der findes et utal af forskellige mærker og producenter af whey proteinpulver. Du kan eksempelvis få Impact Whey Protein fra Myprotein, der har 21 g valleprotein pr. portion.

En af grundene til, at whey proteinpulver er så effektivt, er, fordi valleprotein er et yderst komplekst protein. Det betyder, at det indeholder alle de aminosyrer, som din krop har brug for, for at være sund og rask.

Det er derfor godt at indtage i forbindelse med din kost eller som et supplement til din kost, når du gerne vil forbedre din krop, muskler og din fysiske formåen. Det er også derfor, at det er blevet så populært som proteinpulver og i træningssammenhænge.

Køb whey proteinpulver, og styrk dine muskler

Hvis du investerer i whey proteinpulver, er du sikker på at få et effektivt produkt, der kan hjælpe dig med at opbygge dine muskler. Whey protein er som sagt et kosttilskud, der virker fremragende til at opbygge muskler, da det er vigtigt at få proteinsyntesen startet. Det høje indhold af forgrenede aminosyrer gør, at proteinet hurtigt optages i kroppen og går ud i musklerne.

Whey proteinpulveret indeholder også peptider, som er med til at øge blodgennemstrømningen til dine muskler. Derfor kan det være en god idé at indtage whey protein umiddelbart efter din træning. Så udnytter du proteinet fuldt ud.

Sådan starter du med at bruge whey proteinpulver

Det kan virke en smule uoverskueligt at finde hoved og hale i, hvilket whey proteinpulver du skal starte med og i hvilken sammenhæng. Først og fremmest gælder det om at finde en smagsvariant, som du kan lide.

Derefter skal du overveje, om du helst vil tage proteinpulveret før eller efter træning, eller om det skal være som et supplement til dine almindelige måltider. Du kan få specifikke whey proteinpulvere, der er specielt udviklet til både pre- og post-workout.

Hvis du ikke lige ved, hvor du skal starte, kan du passende begynde med en samlet pakke, der har det hele. Prøv eksempelvis Bestseller Pack fra Functional Nutrition, der har sammensat deres mest populære produkter.

Populære produkter

Functional Nutrition - Bestseller Pack

whey proteinpulver pakke

Dette er en samlet pakke med de mest populære produkter hos Functional Nutrition. Kom godt igang med træningen med vores Bestseller Pack.

Du får både Whey 100 proteinpulver, BCAA, Pre-Workout og en shaker. Så er du helt klar til at begynde din træning.

Her er det Whey 100 proteinpulveret, der er i centrum, og så får du desuden BCAA Caribbean lime, Pre-Workout – Ice Tea Peach og en shaker, hvor du kan shake det hele sammen, inden du drikker det. Så er du godt dækket ind før, under og efter træning, og du behøver ikke tænke så meget over, hvor du skal starte.

Brug whey 100 proteinpulver på nye måder

Der findes mange forskellige måder, du kan bruge proteinpulver på. Du kan selvfølgelig bruge den klassiske metode ved at blande pulveret med en form for væske. Det kan eksempelvis være vand, mælk, juice eller smoothie. Men du kan også nytænke metoderne, så du kan få proteinpulveret ind i din kost på nye måder. Tag for eksempel Functional Nutritions Whey 100.

Mange smagsvarianter

Functional Nutrition - Whey 100 proteinpulver

bedste whey proteinpulver

Functional Whey 100 er et rigtig godt bud på godt proteinpulver. Her får du 72 % protein, og den fås i forskellige smagsvarianter.

Produkterne bliver testet af eksterne fødevarekonsulenter, så du kan være sikker på kvaliteten af indholdet.

Den kan du bruge til at lave kammerjunkere, som kan passe perfekt til Functional Nutritions proteinshake med smag af koldskål. De har lagt opskriften på deres hjemmeside, og den lyder sådan her:

 • 100 g mandler 
 • 50 g havregryn 
 • 50 g Whey 100 vanilje proteinpulver
 • 2 spsk. lys sirup 
 • 2 spsk. smeltet kokosolie
 • 1 tsk. bagepulver 
 • 1/2 tsk. kardemomme 
 • Salt 
 • 1 æg.

Så skal du blot blande det hele sammen, og så har du nogle lækre kammerjunkere med Whey 100 proteinpulver i. Du kan også bruge din Whey 100 i andre opskrifter. Det gælder bare om at være lidt kreativ og udnytte de mange forskellige smagsvarianter, der findes af proteinpulver.

Proteinpulver, der er lavet af valle (whey), er ofte god til alle andre opskrifter, hvor du alligevel ville bruge mælk, da det har mange af mælkens værdier med sig. Derfor er den især også god til smoothies. Her skal du blot blende en masse frosne frugter sammen med en af varianterne med valle proteinpulver.

Pure whey proteinpulver sikrer den rene protein

Hvis du vil være sikker på at få nok protein, er det en god idé at vælge whey proteinpulver, der udelukkende er lavet af valle. Det kan du eksempelvis få med BioTechUSA 100 % Pure Whey Proteinpulver.

78 % protein

BioTechUSA 100 % Pure Whey

whey proteinpulver

Her får du et højkvalitetsproteinpulver, som er opbygget udelukkende med valleprotein. Den indeholder hele 78 protein er er uden tilsat sukker.

Den fås i 9 forskellige smage, således t du også kan fine noget, der passer dine smagsløg.

100 % Pure Whey er højkvalitets proteinpulver med en høj biologisk værdi. Den indeholder hele 78 % protein, hvilket er meget for proteinpulver. Den fås i virkelig mange forskellige smagsvarianter, herunder for eksempel banan, hasselnød, karamel cappuccino og chokolade.

Når du har læst denne guide igennem, skulle du gerne være blevet lidt klogere på, hvad whey proteinpulver er, og hvilket proteinpulver du skal vælge til din træning. Det vigtigste er dog som sagt, at du afklarer med dig selv om, hvad du vil have ud af proteinet.

Skal det være for at opbygge muskler, eller skal det blot være som et supplement og et tilskud af protein i dagligdagen? Uanset hvorfor du vil indtage protein, er det en god idé at vælge whey proteinpulver, da det er en af de mest effektive proteinpulvere, der findes.

Hop til:

Relaterede artikler

Laktosefri proteinbar
Proteinbar Guide
Laktosefri proteinbar – Et godt supplement til dit proteinindtag
Økologisk proteinbar
Proteinbar Guide
Økologisk proteinbar – Et naturligt alternativ til proteintilskud
weight gainer test
Weight Gainer Guide
Weight gainer test – Find den bedste weight gainer her
Proteinbarer
Proteinbar Guide
Maxim proteinbar – Find de bedste proteinbarer fra Maxim