• Kost
  • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Proteinbar Guide

Proteinbarer er blandt nogle af de mest populære kosttilskud når det kommer til træning og fitness. Med en proteinbar i tasken har du altid et hurtigt mellemmåltid ved hånden, som sikrer dit proteinindtag. Men hvilken proteinbar skal man så vælge? Der findes et hav af valgmuligheder på markedet, og i denne guide forsøger vi at hjælpe dig på vej, med nogle gode proteinbarer til forskellige behov.

I takt med et boost inden for fitnessindustrien, er der kommet et væld af forskellige kosttilskud og alternativer til egne måltider på markedet. Heriblandt topper proteinbarer på listen, og det er med god grund. For med en proteinbar i tasken, kan du nemt holde styr på dit proteinindtag, der er den vigtigste forudsætning for restitution og muskelopbygning.

I denne guide fortæller vi dig alt, du skal vide om proteinbarer. Vi giver dig samtidig gode anbefalinger til den bedste proteinbar på markedet, og vores anbefalinger er baseret på testvindere hos T3.com  samt brugernes egne anmeldelser hos de forskellige forhandlere. Her er et lille overblik over nogle af de bedste proteinbarer vi fandt gennem vores research:

Bestseller

Barebells Salty Peanut - 12 stk

Bedst i test

Barebells Crunchy Fudge - 12x55g

Bland Selv

Barebells Bland Selv - Proteinbar (12 stk.)

Høj Protein Indhold

Bodylab Minimum Deluxe Protein Bar (12 x 65 g)

Populær

Barebells Protein Bar Caremel & Cashew (12x55g)

Vegansk

Barebells Vegan Hazelnut & Nougat 12x55g

Brugerfavorit

Barebells Hazelnut & Nougat - 12x55g

Vegansk

Bodylab Vegan Protein Bar 20x40g

Flere Smagsvarianter

Bodylab Protein Bar (12 x 55 g)

Hvad er en proteinbar?

Lad os først få gjort det klart, hvad vi taler om, når vi taler om en proteinbar. I takt med et stigende antal af produkter på markedet inden for barer, er der stor forskel på den klassiske müslibar og en proteinbar, og denne forskel skal du selvfølgelig også informeres om.

Protein er særligt i fokus disse år, når vi taler om den stigende trend inden for styrketræning. Derfor er blandt andet den kendte proteinbar kommet på markedet og med stor succes. Denne bar har et høj proteinindhold, som er koncentreret i den lille proteinbar, der både er lækker og mættende. Det høje proteinindhold vil øge mæthedsfornemmelse, idet proteiner har evnen til dette.

Samtidig er proteinbaren et godt alternativ til et mellemmåltid, da den indeholder få kalorier i forhold til mængden af protein. Dette er muligt, netop fordi koncentrationen af protein er så høj, og at denne er isoleret fra både kulhydrat og fedt, som vi finder det i eksempelvis kød, som er den primære proteinkilde for mange.

Proteinbarer kommer i mange forskellige varianter, men fælles for dem alle er, at de er gjort yderst lækre for dig. Langt de fleste minder om en klassiske chokoladebar, og her er der kælet for både smag, udseende og konsistens. I dag er det næsten kun fantasien, der sætter grænser for de forskellige smagsvarianter.

En sand bestseller er denne proteinbar fra Barebells med brownie-smag, og som kommer med flydende chokolade i midten samt en crispy yderside. Her forenes den klassiske smag fra en kage, som vi elsker, med hele 13 gram protein i en enkelt bar.

Bestseller

Barebells Salty Peanut - 12 stk

Med disse proteinbarer får du et godt alternativ til de søde sager. Baren er overtrukket med chokolade og hakkede peanuts

Med proteinbaren får du 20 g protein pr. bar og den indeholder ca. 199 kcal. Kassen indeholder 12 proteinbarer.

Proteins egenskaber

Inden vi bevæger os videre, er det vigtigt at kende til proteiners gode egenskaber, hvilket forklarer, hvorfor du i dag med stor glæde kan købe en proteinbar. Forskning i de senere år har vist, at protein som et næringsstof både er mættende og fremmer kroppens evne til at restituerer. Restitutionen sørger for den bedst mulige muskelopbygning, og dermed de bedste resultater efter din træning.

Protein er en nødvendigt og særdeles vigtig byggesten for kroppen, og den har en afgørende betydning for musklernes funktion. Ved styrketræning nedbrydes muskelfibrene, og disse skal genopbygges af kroppen på ny. Kroppen nedbryder og opbygger protein konstant, og balancen er afgørende for genopbygningen efter en styrketræning.

I dag er det blevet muligt at indtage et proteintilskud, blandt andet igennem en proteinbar. Proteintilskud sælges i mange forskellige former, hvor også proteinpulver er særdeles populært. Disse sælges som enten hele proteiner med valleprotein eller kaseinprotein, eller som enkeltstående aminostyrer, som proteinet er opbygget af.

Vil du gerne øge dit proteinindtag, bør du altid spise din proteinbar lige før eller efter træning. Hastigheden af opbygningen i musklernes øges under træning, og derfor vil du opleve en større effekt ved at indtage din proteinbar på det rigtige tidspunkt.

Hvorfor er proteinbaren et godt valg?

Det har været hyppigt debatteret, om det overhovedet er nødvendigt med et proteintilskud fra eksempelvis en proteinbar. Heldigvis viser det sig, at det ikke er forgæves at have proteinbaren med i tasken i og med, at det bliver nemmere for dig at opnå dit daglige proteinindtag, og så er det væsentligt nemmere for dig.

Proteinbaren er et godt valg af flere grunde. Først og fremmest er det et nemt måltid at have med på farten, så du slipper for store plastikbøtter eller flydende væsker til at holde dig i gang. Derudover er den mættende for langt de fleste, og den kan derfor nemt fungere som et mellemmåltid, hvis du gerne vil sørge for at bibeholde dit proteinindtag.

Vigtigst er dog, at en proteinbar indeholder en stor mængde af protein. Det er ganske få, der kan få al sit protein gennem kosten, og dette vil betyde en nøje tilrettelagt kostplan, der vil kræve tid og et stort fokus. Med en proteinbar kan du nemt opretholde det daglige indtag på en god og smagfuld måde.

Er proteinbarer sunde?

Når det kommer til proteinbar og sundhed, er der delte meninger på området. Forbrugerrådet Tænk pointerer, at det er vigtigt med opmærksom på mængden af sukker i en proteinbar, og at der er mere sukker i nogle varianter end andre. Men i takt med den stigende popularitet på markedet, er der kommet langt bedre alternativer til, hvor der er tilsat minimalt med sukker.

Et glimrende eksempel på en proteinbar, der har lavt indhold af sukker, er Tasty Bars Designer Bar, der kun indeholder 1,5 gram sukker i hver portion. Det betyder et kalorieindhold på 219 kalorier og hele 20 gram protein. Dens flydende midte består af sukkerfri karamel, og alle ingredienser er uden tilsat sukker.

Bland Selv

Barebells Bland Selv - Proteinbar (12 stk.)

I denne bland selv box får du 12 protein barer. Bland selv din egen box ud fra din smag

Dog er det naturligt at tilsætte en form for sødemiddel i en proteinbar for at gøre den lækker for dig at spise. Dermed slipper du for det tilsatte sukker og de overflødige kalorier, men du vil stadigvæk få smagen af den søde chokolade.

Den bedste proteinbar i test

Lad os straks vende blikket mod de mange muligheder på markedet, når du skal finde den proteinbar, du bedst kan lide. Ud fra testresultater hos T3.com, vil vi her komme med anbefalinger til den bedste proteinbar i denne test. Denne er blevet udvalg på baggrund af blandt andet smag, indholdsspecifikationer og konsistens. Her får du et overblik over overall-favoritten, som du kan få hjem til dig.

Vi kommer ikke udenom Barebells, der efterhånden har lanceret en lang række af forskellige proteinbarer med alverdens smage. Heriblandt finder du Barebells Crunchy Fudge proteinbar, som bliver rangeret helt i top. Denne proteinbar består af 20 gram protein og kun 1,4 gram sukker, og både konsistens og smag fungerer perfekt.

Bedst i test

Barebells Crunchy Fudge - 12x55g

proteinbarer kasse

Disse proteinbarer kommer i en kasse med 12 stk. De indeholder 20 g protein pr. bar og 208 kcal.

De er ude tilsat sukker, og er således et godt supplement, som mellemmåltid i stedet for de søde sager.

Barebells stopper ikke her, for du finder også andre smagsvarianter, der scorer højt blandt de danske tilhængere af produktet. En bestseller herhjemme er Barebells Hazelnut & Nougat, der har en blød midte af nougat og chokolade. Baren indeholder 20 gram protein og 205 kalorier pr. proteinbar. Denne har været en bestseller siden den kom på markedet, og brugernes fortæller, at det særligt er smagen, der gør den til en klar favorit.

Brugerfavorit

Barebells Hazelnut & Nougat - 12x55g

Hazelnut & Nougat er blandt en af de foretrukne hos brugerne, som har anmeldt denne proteinbar.

Den består af mælkechokolade, hasselnødder og nougat. Indholdet består af hele 20 g protein, 1,9 g sukker og kun 205 kalorier pr. bar.

Den bedste proteinbar uden sukker

Sukker i proteinbarer er den store synder, og her gælder det om at holde godt øje, når du vælger din foretrukne proteinbar blandt de mange på markedet. Heldigvis har nogle producenter sat stort fokus på at producere proteinbarer, der er helt fri for sukker. På den måde kan du  mindske indtaget af sukker ved at vælge en proteinbar uden sukker.

Bodylab er endnu en kendt producent af proteintilskud, og de har for nyligt lanceret en proteinbar uden tilsat sukker. Bodylab Protein Bar indeholder 22 gram protein og ingen tilsat sukker, men i stedet ægte belgisk chokolade. Til gengæld er fedtniveauet en smule højere, men dette kan være fordelagtigt i forhold til din træning.

Vegansk

Bodylab Vegan Protein Bar 20x40g

En lækker protein bar i flere smagsvarianter i en kasse med 20 stk. Barene indeholder 192-202 kcal og 8,8-9,2 g protein pr bar alt efter hvilken variant du vælger.

Vælg mellem Kokosnød & Mandler, Peanuts & Karamel eller Pistacie & Peanuts.

Helt generelt handler det for dig om at opveje kalorieindhold, fedt og sukkerindhold. For selvom det gælder om at undgå unødvendige mængder af sukker, kan det være i en så lille grad, at det ikke gør nogen forskel for dig. Finder du en proteinbar uden tilsat sukker, bør du altid tjekke kalorieindholdet og fedtindholdet. Handler det for dig om at være i kalorieunderskud, er mængden af kalorier mere afgørende end mængden af sukker.

Proteinbar med karamel eller chokolade

Der er særligt to smagsvarianter, der kommer i forskellige forklædninger, og som danskerne holder særdeles meget af. Det er selvfølgelig karamel og chokolade vi taler om, og det er med god grund. I dag kan du nemlig få nogle fantastiske smage i produkter, der enten har karamel eller chokolade som sit omdrejningspunkt, og det gælder også for produkter uden tilsat sukker.

Helt generelt for en proteinbar er, at den ofte vil være overtrukket med chokolade. Det kan være både lys eller mørk, og der er ligeledes kommet langt flere barer på markedet med en crispy overflade.

Endnu bedre er selve kombinationen af de to smagsvarianter, og det finder du i Bodylab Supreme Taste, der smager af mørk chokolade og karamel på én og samme tid.

Flere Smagsvarianter

Bodylab Protein Bar (12 x 55 g)

Disse proteinbarer kommer i en kasse der indeholder 12 stk. De har et optimeret næringsindhold og er oplagte som mellemmåltid.

Anvendelse spænder vidt fra både før og efter træning, samt som en sund snack, når man har lyst til noget lækkert.

Denne proteinbar er mere fast i konsistensen end eksempelvis produkterne fra Barebells, men til gengæld får du en bar med et optimeret næringsindhold og en fantastisk smag. Denne bar indeholder cirka 22 gram protein pr. bar, og dens størrelse er en smule størrelse end end gennemsnitlig proteinbar.

Vegansk proteinbar

For bare fem år siden var proteinbarer ikke for alle. Her blev der ikke taget de store hensyn til allergener og bestemte kostmønstre, men i dag ser det helt anderledes ud. I takt med et stigende antal af veganere i Danmark, har fitnessindustrien tilpasset sig og skabt et udvalg af veganske proteinbarer.

Mission har været klar fra start, hvor der ikke skulle gås på kompromis med smagen til trods for et indsnævret udvalg af forskellige ingredienser. Helt særligt for de veganske proteinbarer er, at det klassiske valleprotein er erstattet med planteprotein. Valle er udvundet fra komælk, hvorimod planteproteinet udvindes fra blandt andet ærter, ris og havre.

Når det kommer til veganske produkter inden for proteintilskud, skal der en større mængde af protein tilsættes produktet for at kunne hamle op med valleproteinet. Derfor indeholder en vegansk proteinbar typisk en lavere mængde af protein, end hvad der er tilfældet ved den regulære bar.

En god mulighed på markedet er Bodylab Vegan Protein Bar, der rummer 9,2 gram protein pr. bar. Dermed er det en halvering fra de øvrige barer i denne guide, men til gengæld får du et produkt, der er 100 % vegansk, og denne bar minder langt mere om en klassisk müslibar end om en chokoladebar.

Høj Protein Indhold

Bodylab Minimum Deluxe Protein Bar (12 x 65 g)

Minimum Deluxe fås i 3 forskellige smagsvarianter: Cookie Dough, Chunky Chocolate og Peanut Butter

Minimum Deluxe Protein Bar har højt protein indhold. Du får nemlig 20-22g Protein pr. bar og en bar indeholder kun 211-226 kcal.

Vil du gerne have teksturen og smagen, som vi kender den fra chokoladebaren, er Barebells Vegan Protein Bar med nougat og hasselnød det ideelle valg. Her får du 15 gram protein i baren, og så er den desuden også uden tilsat sukker. Her får du det kendte chokoladeovertræk og den crispy yderside, men helt uden animalske produkter.

Vegansk

Barebells Vegan Hazelnut & Nougat 12x55g

Disse veganske proteinbarer fra Barebells indeholder 15 g protein, og er ikke tilsat noget sukker.

Barerne er overtrukket med mælkechokolade og giver den lækreste smag. Prøv dem, og smag selv efter om det er noget for dig.

Laktosefri  eller økologisk proteinbar

At være laktoseintolerant skal heller ikke være til hindring for en god proteinbar i dag. Der er også mulighed for at finde en proteinbar efter din smag, som ikke indeholder laktose. Vores bud på den bedste bar, er ikke kun uden laktose. Den er også 100 % vegansk og fri for tilsat sukker. Denne PureFit proteinbar med smag af Peanutbutter Chocolate Chip indeholder kun naturlige ingredienser og er certificeret, så den kan indgå i ethvert kosher-måltid.

Naturlige ingredienser

PureFit Proteinbar

PureFit Proteinbar

En yderst velsmagende proteinbar der indeholder en smule tilsat sukker. Det er dog stadig en sund proteinbar, som er uden kunstige tilsætningsstoffer, gluten eller laktose.

Den indeholder 100 % naturlige ingredienser, således at det giver dig en sund snack som mellemmåltid lige når du skal bruge det.

Derudover er der også kommet et øget fokus på økologiske produkter inden for kosttilskud. Derfor finder du blandt andet denne økologisk proteinbar fra LinusPro, der er 100 % økologisk og ligeså velsmagende som meget andet på markedet. Her får du 11 gram protein i en enkelt portion, og som en ekstra bonus for denne er, at den er danskproduceret.

Populær

Barebells Protein Bar Caremel & Cashew (12x55g)

Velsmagende proteinbar oplagt til at have med på farten.

Den kan tages som et supplement til protein før/efter træning, eller bare nydes som en velsmagende snack som mellemmåltid.

Billig proteinbar behøver ikke betyde lav kvalitet

Proteinbarer handler om meget andet end pris, selvom denne afspejler varen, som du køber. Når det gælder den klassiske proteinbar, vil prisen afgøres af det pågældende brand samt særlige forhold ved produktionen. Disse forhold inkluderer blandt andet økologiske og veganske ingredienser, som du ofte skal betale en smule mere for, ligesom det er tilfældet med så meget andet.

Når det kommer til kvaliteten, kommer det selvfølgelig an på de ingredienser, der er blevet anvendt. Her skal du igen være opmærksom på sukkerindholdet samt mængden af fedt i din proteinbar. Men vigtigst er her dine egne præferencer.

Idet markedet er stort inden for proteinbarer, findes der nogle varianter, der typisk vil være billigere end andre. Dette er ikke på baggrund af prisen, men i stedet på baggrund af eksempelvis sammensætning og smag. For dig betyder det, at du sagtens kan få glæde af en billig proteinbar og få samme effekt som ved en dyrere end af slagsen.

Når du skal vælge, hvilken proteinbar du foretrækker, gælder det altså om at prøve sig frem. Selvom der er prisforskel, kan det vise sig, at du foretrækker den billigere version grundet dens konsistens og smag.

Find proteinbarer på tilbud

Der er særligt én stor fordel for dig, når du køber proteinbarer. Produktet er i sig selv en halvdyr fornøjelse i forhold til en klassisk müslibar eller chokoladebar, men omsætter du barens proteinindhold til fødevarer, kan det vise sig at være et billigere alternativ til kød eller andre proteinholdige fødevarer.

Netop ved køb af proteinbarer, kan du ofte finde dem på tilbud på flere forskellige måder. Der findes mange forhandlere, og derfor vil de ofte køre tilbud på bestemte varianter. Dette gælder særligt for udgåede produkter eller produkter, der har en snarlig udløbsdato. Derfor kan det være en god idé at holde øje på ugentlig basis i forhold til de ugentlige tilbud.

Derudover tilbyder mange forhandlere, at du kan købe proteinbarer i en pakning af 12 eller 16 styks ad gangen. Dette vil give dig en mængderabat, så du betaler mindre for hver enkelt bar.

En udvidelse til denne pakkeløsning er din mulighed for at blande forskellige proteinbarer i dit køb. Dette gælder ofte for produkter fra den samme producent. Du kan vælge 12 forskellige barer inden for den samme kategori, og på den måde få en variation i smagsvarianterne.

Har jeg brug for at indtage ekstra protein?

Vi har nu fortalt dig lidt mere om de forskellige muligheder på markedet inden for proteintilskud i form af en proteinbar, og lad os starte med at sige, at proteinbaren ikke er skadelig for nogen. Det store spørgsmål hos mange er dog, om de har brug for et ekstra proteintilskud, og dette afhænger af din daglige kost samt træningsmængden.

For at gøre det klart for dig, hvor meget protein du skal indtage, vil vi her komme med et eksempel. Din træningsmængde og vægt skal nemlig balanceres i din kost, og derfor skal vi først kigge på, hvor stort et indtag af protein, du reelt set har behov for.

Træner du 2-3 ugentligt i form af styrketræning, og har du en vægt på 70 kilo, skal du indtage omkring 85-90 gram protein dagligt. Øger du derimod din træningsmængde til 4-5 gange ugentlig, skal du indtage mellem 100-120 gran protein.

Mængden af protein skal du forsøge at fordele ud på dine måltider, hvor hovedmåltidet ofte skal rumme cirka halvdelen af dit proteinindtag. Dette kan ske gennem kød, skyr og æg, som er nogle af de primære kilder til protein.

Ganske kort kan vi sige, at du har brug for et ekstra proteintilskud, hvis du ikke kan ramme den mængde af protein, som er anbefalet i forhold til din træning. Dette kan især være en udfordring, hvis du er vegetar og dermed ikke indtager kød, som er den fødevarer, der indeholder mest protein.

Tegn på proteinmangel

Er du i tvivl, om du mangler protein i kroppen, så musklerne kan opbygge sig på bedste vis, er der en række indikatorer, der kan hjælpe dig med at komme problemet til livs.

Først og fremmest udjævner protein dit blodsukker, og dermed mindsker din trang til søde sager. Oplever du såkaldte cravings, kan det være en indikator for, at du mangler protein. Det samme gælder for manglende koncentrationsevne og tør hud.

Én af de mere alvorlige indikatorer er muskel- og ledsmerter. Denne er ikke alvorlig for dit helbred, men i stedet irriterende og forstyrrende for dig. Dette vil typisk vise sig som svaghed og ledsmerter, også når du ikke har dyrket motion. Årsagen til dette er, at vævet i din krop ikke har tilstrækkeligt med protein, og dermed ikke kan fungere optimalt.

Også langsom heling af skader er et tegn på proteinmangel. Protein er med til at styrke dit immunforsvar og bidrager til ny cellevækst. Har du mangel på protein, vil du opleve en længere helingsproces og et svækket immunforsvar. Sidst vil mangel på protein binde væske i kroppen, og dette kan medføre hævede ankler og en tendens til at være mere blød over hele kroppen.

Er du i tvivl, om du mangler protein, kan du vælge at skrue op for mængden af protein i en periode. Her skal du typisk prøve det over en måneds tid, hvor du gerne skulle mærke en forbedring, hvis du har lidt af proteinmangel. Dette er den bedste måde at undersøge dit proteinindtag på, og det kan du passende justere op med en proteinbar som mellemåltid.

Opsummering

Vi har i denne guide fortalt dig en masse om den populære proteinbar, der fungerer som et kosttilskud til dig, der gerne vil supplere din daglige kost med et ekstra skud protein. Protein er en yderst essentiel byggesten for kroppen, og den er særligt med til at styrke vores immunforsvar og optimere vores muskelopbygning samt restitution.

I dag finder du en lang række af forskellige producenter og produkter på hylderne, og det er helt op til dig at vurdere, hvilke produkter du foretrækker. Du finder alt fra den klassiske bestseller med knas og en flydende midte til veganske, laktosefrie og økologiske produkter. Dermed er proteinbaren blevet et allemandseje, idet der er et godt alternativ til alles præferencer.

Når du skal finde den bedste proteinbar for dig, handler det ofte om at smage sig frem. Her kan det være en fordel at afprøve nogle forskellige varianter fra forskellige producenter for at finde frem til, hvad du foretrækker. Samtidig bør du altid holde øje med næringsindholdet, hvis du gerne vil spare på sukkeret, som i mange tilfælde helt er undgået i de forskellige proteinbarer.

Kilder

Relaterede artikler

whey proteinpulver
Proteinpulver Guide
Whey proteinpulver – Bliv klogere på valle proteinpulver i denne guide
vegansk proteinpulver
Proteinpulver Guide
Vegansk proteinpulver – Find det bedste veganske proteinpulver til dit behov
weight gainer test
Weight Gainer Guide
Weight gainer test – Find den bedste weight gainer her
laktosefri proteinpulver
Proteinpulver Guide
Laktosefri proteinpulver – Find det bedste laktosefri proteinpulver til prisen