Vegansk proteinpulver – Find det bedste veganske proteinpulver til dit behov

  • Af Sportssektionen.dk
  • Opdateret 06/07/2020
  • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.
vegansk proteinpulver

Hvis du er veganer, kan du hurtigt komme til at mangle mange af de vigtige proteiner, der findes i mælk, æg og kød, og som er meget vigtige, for at din krop kan fungere optimalt. Det gælder især, hvis du også træner. Derfor kan der være rigtig mange fordele i at supplere dine måltider med vegansk proteinpulver. På den måde kan du få dine proteiner, imens du holder dig fra kød og æg.

Det kan dog være lidt af en opgave at finde ud af, hvilket vegansk proteinpulver du skal vælge, og hvad du specifikt har brug for som veganer. Derfor har vi her lavet en stor guide, der hjælper dig med at finde hoved og hale i de veganske proteinpulvere. Her er først et lille overblik over forskellige veganske proteinpulver, som vi har fundet frem til gennem vores research til denne guide:

Uden tilsat sukker

Bodylab Vegan Protein Blend

Udledt af hamp

Nordic Protein Hampproteinpulver (500 g)

Gode anmeldelser

Nordic Protein Ærteproteinpulver (500 g)

Efter træning

NORDIQ Post-workout Protein (200 g)

Hvad er vegansk proteinpulver?

Flere og flere danskere lever vegansk i dag – mange flere end tidligere. Der kan være flere grunde til at leve vegetarisk eller vegansk. Det kan blandt andet være for at passe bedre på miljøet og dyrevelfærden.

Uanset hvad din grund er, har du dog brug for de proteiner, du ellers ville have fået fra kød og æg. Heldigvis er det i dag også nemmere at få fat i vegansk proteinpulver, netop fordi der er flere, der er blevet veganere.

Her kommer proteinerne ikke fra mælk, som vi ofte ser det, men fra eksempelvis frø, kerner, ris og ærter.

”Almindeligt” proteinpulver er ofte lavet af æg og mælk. Den mest populære form for proteinpulver er valleprotein, der er skummet fra under dannelsen af valle ved mælkeproduktion.

Som veganer indtager du intet animalsk og lever 100% plantebaseret og drikker derfor heller ikke mælk eller lignende. Veganere kan derfor ikke bruge det sædvanlige proteinpulver, man finder de fleste steder, fordi det ofte er lavet af mælk.

Det skal nævnes, at det veganske proteinpulver ikke kun er for veganere. Det kan også bruges af dig, der ikke tåler mælkeprodukter, og som ønsker laktosefri produkter.

Flere og flere danskere er blevet laktoseintolerante, og her er det veganske proteinpulver helt ideelt. Det er altså ikke kun til veganere, der ønsker at få mere protein ind i hverdagen.

Vegansk proteinpulver fra ærter, ris og havre

Netop fordi du som veganer ikke kan spise/drikke det almindelige proteinpulver, er det en fordel at kigge efter vegansk proteinpulver som eksempelvis Bodylab Vegan Protein Blend, som er en vegansk proteinblanding med 62 % protein fra ærter, ris og havre.

Uden tilsat sukker

Bodylab Vegan Protein Blend

bedste laktosefri proteinpulver

Dette proteinpulver indtages efter træning således at musklernes genopbygningsevne er ekstra god og kræver hurtig tilførsel af energi og proteiner.

Du kan vælge mellem forskellige smagsvarianter, og ønskes øget muskelmasse kan du med fordel også tilsætte kreatin til shaken.

Dette proteinpulver går ikke ned på smag, da det er tilsat premium kakaopulver og rigtig vanilje fra Madagaskar for at give dig den bedste smagsoplevelse.

Her kan man altså ikke komme og sige, at vegansk proteinpulver ikke smager af noget. For det gør den her. Bodylab laver 100 % vegansk proteinpulver af høj kvalitet, og alle deres veganske proteinpulvere er specialudviklet af en blanding af havre-, ris-, hamp- og ærteprotein.

Vegansk proteinpulver er ligeså effektivt som mælkebaseret proteinpulver

Vegetabilske proteinkilder har generelt ikke det samme indhold af de vigtige aminosyrer, som de animalske proteinkilder har (som eksempelvis mælkeprodukter).

Derfor var det også tidligere opfattelsen, at vegansk proteinpulver ikke fungerede ligeså godt som det almindelige pulver. Men dette er ikke længere tilfældet. For i dag kan man opnå de helt rette aminosyrer ved at kombinere flere vegetabilske proteinkilder korrekt.

Derudover er plantebaseret proteinpulver fuld af vitaminer, mineraler, fibre, omega-3-fedtsyrer, mælkesyrebakterier og meget andet. I dag er de veganske proteinpulvere altså mindst lige så gode og i ligeså høj kvalitet som det almindelige proteinpulver. Og de smager akkurat ligeså godt som proteinpulver lavet af eksempelvis mælk og valle. Det gælder bare om at finde din favoritsmag.

Hvad er det bedste veganske proteinpulver?

Der findes utallige test af vegansk proteinpulver, hvor du kan finde det bedste proteinpulver set ud fra gode anmeldelser. Disse er ofte baseret på både smag, kvalitet og effektivitet.

Protein kan udvindes fra mange forskellige vegetabilske kilder, men nogle er dog bedre end andre. Her er blandt andet hampeprotein virkelig effektivt. Du kan læse mere om hampeprotein nedenfor, hvor vi uddyber netop dette. En anden vinder inden for vegetabilske kilder er ærteprotein.

Et produkt, der især har fået gode anmeldelser, er LinusPro’s Nordic Protein Ærteproteinpulver. Ærterne er med til at give en del protein og samtidig en rigtig god smag.

Gode anmeldelser

Nordic Protein Ærteproteinpulver (500 g)

vegansk proteinpulver

Dette proteinpulver fra Nordic Protein er levet på ærter. Det giver en rigtig god proteinkilde, som samtidig opfylder alle krav, hvis du er vegetar eller veganer.

Derudover er proteinpulveret stort set uden fedt, og helt uden gluten, laktose og kolesterol. Det er altså et sundt kosttilskud oplagt til at forøge proteinindtaget.

LinusPro er generelt en god producent af vegansk proteinpulver, da det er et produkt med mange forskellige varianter i både smag og proteinkilder. Hvis du leder efter et stort udvalg af varianter, skal du overveje at købe LinusPro.

Helt generelt kan du få utallige varianter af vegansk proteinpulver med smag. Det gælder bare om at finde den smag, der passer bedst til dig.

Vegansk hampeprotein

Hvis du gerne vil have et proteinpulver, der er yderst effektivt, skal du have fat i vegansk hampeprotein. Hampeprotein tilbyder nemlig en masse fordele og ses som værende et proteinpulver, der er på niveau med det førnævnte valleprotein.

Hampeproteinet har samme positive indvirkning på din krop i forhold til opbygning og vedligeholdelse af muskelmasse, som valleproteinet har. Det er derfor en god erstatning til valleproteinet.

Den positive indvirkning på kroppen og den gode effekt har den blandt andet, fordi den har et højt indhold af kalium, magnesium, jern og antioxidanter.

Hvis du gerne vil have fat i hampeproteinpulver, kan du eksempelvis købe Nordic Protein Hampproteinpulver.

Udledt af hamp

Nordic Protein Hampproteinpulver (500 g)

laktosefri proteinpulver

Hampeprotein anses som et komplet protein, fordi det indeholder 20 aminosyrer, hvoraf 10 af dem er essentielle aminosyrer, som din krop har særlig brug for.

Med dette proteinpulver får du et højt indhold af kalium, magnesium, jern og antioxidanter. Det er oplagt til veganere, vegetarer eller hvis du er laktose- eller glutenintolerant.

Hampeprotein indeholder 20 aminosyrer, hvoraf 10 af dem er essentielle aminosyrer, som din krop har særligt brug for. Hampeproteinpulver er desuden smagsneutralt, så du kan anvende det i din bagning, smoothies eller drikke det som en shake.

Økologisk vegansk proteinpulver

Når du nu er i gang med at passe på miljøet og dyrene ved at være veganer, kan du ligeså godt også få økologisk vegansk proteinpulver. På FitnessGuru.dk kan du eksempelvis få Organic One Vegan, som er et økologisk vegansk protein, som er skabt af 100 % naturlige ingredienser.

Her får du hele 20 g protein pr. portion. Dette proteinpulver er skabt på en innovativ plantebaseret protein-formular, der gør, at du kan øge dit proteinindtag på en bæredygtig og holdbar måde. Det er nemlig både 100 % økologisk og 100 % vegansk. Bedre bliver det ikke.

Det økologiske kommer her blandt andet, fordi der kun er brugt ubehandlede ingredienser fra økologiske farme, der følger EU’s strenge regler inden for økologi. Her kommer proteinet fra fem forskellige proteinkilder:

  • Ærter
  • Brune ris
  • Hampefrø
  • Græskar- og solsikkekerner.

De fem plantebaserede proteinkilder skaber tilsammen en høj biologisk værdi. Her bliver fordelene fra alle planterne brugt på allerbedste måde, så de bliver udnyttet fuldt ud.

Vegansk proteinpulver og træning

Proteinpulver har længe været et hit hos folk, der træner og gerne vil opbygge deres muskler. Flere atleter er nu også begyndt at interessere sig for plantebaserede proteiner.

Når man træner, stiger behovet for protein til musklerne, og det er nødvendigt at få opfyldt sit behov for de vigtige aminosyrer, som kroppen ikke selv danner. Derfor kan det være en god idé at få disse aminosyrer gennem proteiner i kosten. Og her er de plantebaserede proteiner ekstra gode.

Hvis du skal bruge det veganske proteinpulver til træning, er det en god idé at købe vegansk proteinpulver 1 kg. Så er du sikker på, at du har nok, da du ofte ville skulle indtage proteinpulveret hver dag – enten før eller efter din træning.

Du skal tænke proteindrikken som et måltid mad. Det er ikke særlig godt at spise meget mad 1-2 gange om dagen, tværtimod. Det bedste for en aktiv krop er at spise 5-6, og nogle gange flere, om dagen. Derfor kan det være en fordel at skifte et eller to af de små måltider ud med en proteinshake.

Det mest almindelige tidspunkt at indtage proteinpulveret er lige efter din træning. Det er her, de fleste indtager det, fordi ens krop er ekstra god til at optage proteinet her.

Flere mener dog, at tidspunktet ikke betyder så meget. Det vigtige er, at man indtager nok proteiner i løbet af dagen. Det giver dog stadig god mening at indtage proteinpulver i form af eksempelvis en shake lige efter træningen, da kroppen her har behov for protein, når man har brugt energi, og det ofte er lang tid siden, man har fået et måltid.

Der findes flere veganske proteinpulvere, der netop er lavet til post-workout – altså efter din træning. Tag for eksempel NORDIQ Post-workout Protein, som er en vegansk blanding af planteproteiner og adaptogener. Proteinet er ideelt at indtage lige efter træningen, da det styrker restitutionen efter hård fysisk aktivitet.

Efter træning

NORDIQ Post-workout Protein (200 g)

bedste proteinpulver

100 % økologisk og plantebaseret proteinpulver, som er udviklet til at indtage efter en træning.

Desuden indeholder proteinpulveret hverken tilsætningsstoffer eller fyldemiddel.

Kom i gang med vegansk proteinpulver i dag

Nu da du har fået læst guiden om vegansk proteinpulver, er det bare med at komme i gang. Du er forhåbentligt blevet klogere på, hvad vegansk proteinpulver er, og hvor vigtigt det er at indtage protein i kosten, især når du er veganer.

Du er forhåbentligt også blevet klogere på, hvilket proteinpulver du skal vælge. Det vigtigste er dog, at du finder proteinpulver, der ikke er lavet af animalske produkter, men i stedet er lavet af eksempelvis ærter, hamp, bønner eller lignende.

Heldigvis findes der i dag rigtig mange producenter af lige netop vegansk proteinpulver, så det burde være nemt og ligetil at finde din næste favorit. Så er du sikker på at få nok protein indenbords, selvom du er veganer.

Hop til:

Relaterede artikler

Laktosefri proteinbar
Proteinbar Guide
Laktosefri proteinbar – Et godt supplement til dit proteinindtag
Økologisk proteinbar
Proteinbar Guide
Økologisk proteinbar – Et naturligt alternativ til proteintilskud
weight gainer test
Weight Gainer Guide
Weight gainer test – Find den bedste weight gainer her
Proteinbarer
Proteinbar Guide
Maxim proteinbar – Find de bedste proteinbarer fra Maxim