Kettler romaskine – Hvilken modstand er den bedste?

  • Af Sportssektionen.dk
  • Opdateret 24/07/2020
  • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Roning er en effektiv træningsmetode, der er yderst skånsom over for dine led, så du undgår de værste gener i kroppen. Hvad end du er ung, gammel, nybegynder eller træningsentusiast, er der store fordele ved at inddrage roning som en del af din træningsrutine.

Romaskiner er nemlig især velegnede til at styrke dit hjertes og kredsløbs ydeevne, mens din iltoptagelse også forbedres. Der findes dog mange forskellige funktioner og modeller.

Her på siden vil vi derfor hjælpe med at guide dig til at finde en romaskine lige i din smag. I det følgende vil du kunne læse om Kettler og nogle af deres maskiner, blandt andet deres Kettler coach romaskine. Her er et lille overblik over nogle af de bedste modeller til forskellige behov fra Kettler:

God funktionalitet

Kettler Favorit Romaskine

Roning i tysk kvalitet

Kettler er et tysk mærke, der i over 60 år har produceret innovative fitnessmaskiner i høj kvalitet.

Mærket har således opbygget et stærkt ry, som en af de mest pålidelige producenter af træningsudstyr på markedet. Hvis du køber en romaskine fra Kettler, får du altså tysk kvalitet med styr på design og holdbarhed, hvor priserne ofte er i den lavere ende.

Ud over størrelse, pris og design er en af de væsentligste parametre, som du bør have i baghovedet, inden du køber, selve modstanden. Når man taler om romaskiner, differentierer man mellem fire typer af modstand; hydraulisk, magnetisk, luft- og vandmodstand, men nogle gange kombineres disse i maskinen.

Hver modstandstype har indflydelse på, hvordan din roningsbevægelser føles, når du trækker i håndtaget, og herunder hvor flydende din træningsoplevelse forløber. I det følgende vil vi præsentere bud på Kettler-romaskiner inden for hydraulisk og magnetisk modstand.

Kettler Favorit-romaskine med hydraulisk modstand

Hydraulisk modstand fungerer ved at en eller to cylindere fyldt med væske giver modstand, når du anvender rohåndtaget. Maskinens modstand bliver hermed konstant.

Kettler Favorit-romaskine er her et eksempel på en sådan hydraulik-model, hvor du manuelt kan indstille modstanden i trinløse niveauer. Romaskinen er udstyret med et hav af funktioner fra digitalt display til en pulsmåler, der lader dig måle dine fremskridt fra session til session.

God funktionalitet

Kettler Favorit Romaskine

kettler romaskine

En super smart romaskine med to trækarme, som frit kan bevæges til siderne. Dette gør træningen med denne romaskine super fleksibel og dermed en bredere træning af musklerne.

Modstanden kan reguleres, således at den kan tilpasses dit niveau og behov. Man kan opbevare romaskinen på højkant så den nemt gemmes af vejen, når den ikke bruges.

Ligesom navnet antyder, er Favorit-romaskinen en af Kettlers topprodukter grundet sit robuste design med et lavt tyngdepunkt, så du sidder solidt i rosædet.

Der er dog delte meninger omkring hydraulik, da det ifølge visse brugere ikke skaber den mest naturtro oplevelse i forhold til at simulere følelsen af rigtig vandmodstand. Til gengæld er hydraulik-romaskinerne nogle af de billigste på markedet og et godt startsted for den nysgerrige.

Kettler Coach S med magnetisk modstand

Magnetisk modstand minder på visse punkter om hydraulisk modstand, da begge systemer resulterer i en konstant modstand, når du træner. Derfor kombinerer nogle romaskiner ofte magnetisk med luftmodstand for at opnå en mere naturtro oplevelse.

Hos en magnetisk romaskine anvendes elektromagnetisme således til at bremse svinghjulet mekanisk. Siden der ikke er nogen fysisk kontakt ved bremsningen og dermed ikke foregår nogen friktion, er romaskiner med magnetisk modstand de mest lydsvage modeller, du kan finde.

Om end vandmodstand ofte fremstilles som de bedste romaskiner på markedet, kan du sagtens få en optimal træningsoplevelse med magnetisk modstand.

Kettler Coach S-romaskine giver for eksempel god mulighed for at variere din træning med applikationer til din smartphone, hvilken du kan koble op med romaskinen via Bluetooth.

Gennem Kettlers gratis app, KETT MAPS, kan du også anvende streetview på romaskinens touch-display til at få oplevelsen af, at du sejler på et rigtigt flodløb. Kombineret med et 6-kilo tungt svinghjul og pålidelig Poly-line snoretræk, er du sikret en udfordrende men sjov træningssession med Kettler Coach S-romaskine.

Når det kommer til at vælge romaskine, er det i sidste ende en subjektiv vurdering, hvorvidt du søger en mere virkelighedstro roningsoplevelse, når du træner, eller ej.

En af de store fordele i forhold til at vælge hydraulisk eller magnetisk modstand er dog, at du trods den konstante modstand bedre kan justere i selve modstandens volumen gennem niveauer. Samtidig kræver romaskiner med vandmodstand større vedligeholdelse, da de skal renses med klor for ikke at rådne.

Generelt er det altid en god idé, at du testkører romaskinen, inden du køber, så du er helt sikker på, at modstanden passer helt perfekt til dine træningsbehov.

Hop til:

Relaterede artikler

guide til løbesko
Løbebånd Guide
En guide til at finde de perfekte løbesko
Kilberry motionscykel
Motionscykel Guide
Kilberry motionscykel – Populære motionscykler til hjemmet
Tomahawk spinningcykel
Spinningcykel Guide
Tomahawk spinningcykel – Spinningscyklen til folk med ambitioner
Maxfit motionscykel
Motionscykel Guide
Maxfit motionscykel – Find din favorit blandt de bedste
kilberry løbebånd
Løbebånd Guide
Kilberry løbebånd – Find det bedste løbebånd, du kan investere i
Titan motionscykel tilbud
Motionscykel Guide
Titan motionscykel Guide – Her er de oplagte valg til alle behov
titan spinningcykel guide
Spinningcykel Guide
Titan Spinningcykel – En god kombination af kvalitet og økonomi
Technogym løbebånd
Løbebånd Guide
Technogym Løbebånd – Få de bedste funktioner
bedste titan løbebånd
Løbebånd Guide
Titan løbebånd – Et godt supplement til udendørs løb
bedste titan crosstrainer
Crosstrainer Guide
Titan Crosstrainer – Find det rette valg for dig
Alaska fitness løbebånd
Løbebånd Guide
Alaska Fitness Løbebånd – Løbebånd og andet træningsudstyr til hjemmet
Proteus motionscykel
Motionscykel Guide
Proteus motionscykel – Et oplagt valg til dig, der går op i din træning