Concept 2 romaskine – Derfor er det et godt valg

Concept 2 romaskine

Romaskinen er endnu engang blevet et hit hos mange danskere. Den effektive motionsform er god for hele kroppen, og du får et stort udbytte af selv en kort træningssession. I denne artikel kan du læse meget mere om Concept 2 romaskiner, der er nogle af de hidtil stærkeste modeller på markedet. Du finder dem helt sikkert i det lokale fitnesscenter, og de er designet til selv de mest rutinerede sportsudøvere.

Denne artikel tager udgangspunkt i testresultater fra T3.com, der har testet én af topmodellerne fra Concept 2. Som en af de bedste modeller i 2020 kan du være helt sikker på, at Concept 2 romaskinen bliver en trofast følgesvend i det nye år for dig.

Mest populære

Concept 2 Model D

Hvem er Concept 2?

Lad os først tage et kig på, hvem der står bag den innovative teknologi og de gode romaskiner. Concept 2 er blandt de førende producenter inden for roudstyr og er beliggende i Vermont, USA. Brandet er mest kendt for sine romaskiner med luftmodstand, der er af høj kvalitet og utrolig holdbare. De er desuden velkendte inden for fitnessbranchen, hvor mange fitnesscentre verden over har Concept 2 romaskiner.

Den store passion for romaskiner har resulteret i en række forskellige modeller, der anvendes af professionelle roere. Med over 40 års erfaring inden for træningsmaskiner har Concept 2 formået at levere nogle af verdens bedste romaskiner, der kan anvendes af alle og enhver.

Romaskinens opbygning

Helt grundlæggende bygger romaskiner på en simpel teknologi. Concept 2 romaskiner er drevet af luft, der sidder placeret forrest på romaskinen. En lang, todelt arm udgør maskinens skelet, som du har mulighed for at folde sammen. Modsat den luftdrevne modstandsmotor er der fastmonteret et sæde, der kan køre frem og tilbage på en skinne. Ligeledes er der to fodstøtter.

Når du skal anvende en romaskine, skal du simulere robevægelser med det fastmonterede håndtag. Du vil ved hjælp fra skinnen kunne glide frem og tilbage på sædet og dermed få en god bevægelse. Romaskinen sørger på den måde for, at du træner både skuldre, arme, ryg, lår og baller.

Alle modeller fra Concept 2, inklusiv deres Concept 2 Model D, der er deres absolut mest populære romaskine, har fastmonteret en computer. På Model D får du en PM5 computer, der giver dig mulighed for at tilkoble en pulsmåler via Bluetooth. Du har ligeledes mulighed for at sammenkoble flere Concept 2 romaskiner.

Mest populære

Concept 2 Model D

romaskine tilbud

Concept 2 er romaskiner for alle, der gerne vil have det bedste udstyr. Derfor er dette et sikkert og populært valg.

Med denne Model D får du den gode kvalitet du kender fra fitnesscentret direkte hjem i stuen.

Det er nemt for dig at have en af slagsen stående derhjemme. Model D kan skilles ad på 10 sekunder, og det gør det nemt for dig at opbevare den derhjemme. PM5 computeren angiver blandt andet din distance, kadence, kalorier, hastighed og watt du arbejder med. Du kan desuden få det vist i søjlediagram, kurve eller på skrift. Vil du gerne have dine træningsdata overført til din computer, er PM5 udstyret med en USB-indgang, der gør det muligt at overføre dine data til din computer.

Derfor er romaskinen den bedste træningsform

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at romaskinen er en af de absolut bedste træningsformer for dig, der vil have stort muligt udbytte ud af arbejdstiden. Du forbrænder ikke blot en hel masse kalorier under arbejde, du træner samtidig alle de store muskelgrupper i kroppen. Ved at indstille modstanden i din romaskine kan du selv bestemme, hvor hurtigt og hvor hård modstand du ønsker. På den måde får du mulighed for at skræddersy din træning efter dine ønsker uden at skulle vælge enten cardio eller styrketræning.

Concept 2s romaskiner er selvfølgelig godt udstyrede, så du altid kan få hjælp til at komme i gang med træningen og blive udfordret uanset dit niveau. På den medfølgende computer eller på deres hjemmeside vil du finde en række forskellige træningsprogrammer, der hjælper dig med at finde den rette træningsform på romaskinen for dig.

Du kan både arbejde i korte og lange intervaller og basere træningen ud fra tid eller distance. Intervaltræningen er yderst effektiv, hvis du ønsker mest mulig konditionstræning inden for en kort tidsramme.

Sådan indstiller du din Concept 2 romaskine

Den store fordel ved romaksinerne fra Concept 2 er, at de er så simple som muligt. I stedet handler det om den gode kvalitet og en professionel maskine, der kan benyttes af alle. Når du skal bruge en romaskine fra dette brand, kan du nemt og hurtigt indstille den efter dine behov. Her kan du læse mere om de vigtigste indstillinger.

Først og fremmest kan du justere modstanden. Denne modstand er afgørende for kadencen, og hvis du vil have det maksimale ud af din træning, skal du sørge for at indstille modstanden. Concept 2 indstilles manuelt forrest på maskinen, og du kan vælge mellem niveau 1-10, hvor 1 er det lettelse. Jo tungere du arbejder, desto mere vil du arbejde med din styrke – og sommetider mindre med din kondition.

Concept 2 Model E

bedst til prisen romaskine

Model E har den høje indstigning, og du sidder 15 cm højere når du ror end på model D.

Derfor er denne model lige opgraderet en smule i forhold til model D, hvilket kan mærkes på hele rooplevelsen.

Dernæst er der kadencen, der handler om antallet af rotag i minuttet. Du kan se antallet på din computer, der er monteret foran dig. Du skal ikke blot ro så hurtigt som muligt, men samtidig trække så meget, du kan. På den måde kan du tage de bedste og længste rotag. Kadencen bør varieres under din træning, så du får variation og finder din foretrukne kadence.

Din roteknik er også afgørende for din træning, og heldigvis er der ikke meget, du kan gøre galt på en Concept 2 romaskine. De vigtigste ting ved din roteknik er din bevægelse. Du skal sørge for at bøje benene så meget som muligt og herefter skubbe fra på fodstøtterne.

Den første del af dit rotag skal styres af dine ben, hvorefter du slutter af med at læne dig let tilbage og trække med dine arme. Du skal have næsten strakte ben, før du begynder at bruge armene aktivt. Ryggen skal være lige og i opspænding, så du trækker håndtaget mod det øverste af din mave.

Sådan kan du finde en Concept 2 romaskine på tilbud

Concept 2 er et eftertragtet brand inden for sportsudøvere, og derfor kan du nemt finde frem til den rette model for dig. Vil du gerne gøre et godt køb, kan du altid gå på jagt efter en Concept 2 romaskine på tilbud, hvis du ikke altid behøver de nyeste modeller på markedet.

Selvom brandet hele tiden forbedrer teknologien og detaljerne, kan du være tryg ved at købe en model, der har været på markedet i nogle år. Concept 2 har øje for tidløse løsninger, der holder i mange år, og som altid fungerer optimalt. Så er du klar til at komme godt i gang med at gå på udkig efter den perfekte model fra Concept 2.

Kilder:

Hop til:

Relaterede artikler

guide til løbesko
Løbebånd Guide
En guide til at finde de perfekte løbesko
Kilberry motionscykel
Motionscykel Guide
Kilberry motionscykel – Populære motionscykler til hjemmet
Tomahawk spinningcykel
Spinningcykel Guide
Tomahawk spinningcykel – Spinningscyklen til folk med ambitioner
Maxfit motionscykel
Motionscykel Guide
Maxfit motionscykel – Find din favorit blandt de bedste
kilberry løbebånd
Løbebånd Guide
Kilberry løbebånd – Find det bedste løbebånd, du kan investere i
Titan motionscykel tilbud
Motionscykel Guide
Titan motionscykel Guide – Her er de oplagte valg til alle behov
titan spinningcykel guide
Spinningcykel Guide
Titan Spinningcykel – En god kombination af kvalitet og økonomi
Technogym løbebånd
Løbebånd Guide
Technogym Løbebånd – Få de bedste funktioner
bedste titan løbebånd
Løbebånd Guide
Titan løbebånd – Et godt supplement til udendørs løb
bedste titan crosstrainer
Crosstrainer Guide
Titan Crosstrainer – Find det rette valg for dig
Alaska fitness løbebånd
Løbebånd Guide
Alaska Fitness Løbebånd – Løbebånd og andet træningsudstyr til hjemmet
Proteus motionscykel
Motionscykel Guide
Proteus motionscykel – Et oplagt valg til dig, der går op i din træning