• Kondition
  • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Spinningcykel Guide

Grundig spinningcykel guide til den optimale træning – find nogle af de bedste modeller til dit behov her.

Spinning er en fantastisk måde at komme i god form på. Med en spinningcykel kan du træne din kondition og få smidt en masse kalorier relativt hurtigt. En spinningcykel er en speciallavet kondicykel, som minder mere om en racercykel.

Svinghjulet sidder her foran på maskinen og er forbundet til pedalerne direkte. Belastningen styrer du manuelt, så du kan op- og nedjustere sværhedsgraden i din træning uden brug af computer. En af fordelene ved denne type cykel er, at du kan træne stående.

Der findes forskellige mærker og forhandlere af spinningcykler i Danmark. Her guider vi dig igennem træning med spinningcykler og nogle af de markante modeller på markedet.

Bedst i test

Sole SB700

Billig spinningcykel

ODIN S600

Magnetisk modstandssystem

Titan Life Indoor Bike S72

God Til Nybegyndere

BE EVO S2000

God funktionalitet

BH SB 2.6

Bestseller

Abilica Racer 2.1

Hvorfor købe en fitness bike spinningcykel?

Der er et væld af fysiske og mentale fordele ved at optimere sin hjemmetræning med en ny spinningcykel. Du slipper for at gå i fitness og kan i stedet for en overkommelig pris træne effektiv cardio, præcis når det passer dig. Med et presset hverdagsskema, kan det være guld værd at kunne tilpasse sin træning meget fleksibelt. Med en spinningcykel kan du tage en halv eller hel time før aftensmaden eller om morgenen, før du tager afsted på arbejde.

På en spinningcykel kan du i halvoprejst position få pulsen helt op, når du hamrer pedalerne rundt til forskellige træningsprogrammer med varierende belastning. Det styrker selvsagt dine ben- og lårmuskler samt dit hjerte-kar system. På sigt giver det en meget sundere krop, som effektivt transporterer ilt rundt og er tynget af mindre fedt.

Desuden giver en spinning session derhjemme et uforpligtende afbræk fra hverdagen. På spinningcyklen kan du give hovedet en velfortjent pause og udelukkende fokusere på at udfordre dig selv fysisk. I en tid hvor mange af os har travlt med at kommunikere til højre og venstre og være online 24/7, er det vigtigt at koble helt af. Det kan du med en ny spinningcykel.

Hvad er den bedste spinningcykel for mig?

Når du skal investere i en ny spinningcykel, skal du overveje dine behov. Hvor mange gange vil du træne om ugen? Har du krav til justerbarhed eller forskellige mål i forhold til genoptræning? Hvor meget belastning vil du have, og hvor mange programmer, skal cyklen have?

Når det kommer til spinningcykler, findes der et væld af muligheder på det danske og internationale marked. Efterspørgslen er steget de senere år, hvor flere og flere får øjnene op for hjemmetræning. Der er forskellige priskategorier. De billigste spinningcykler har måske et par programmer, som du kan vælge imellem og en træningsmodstand.

Billig spinningcykel

ODIN S600

Billig spinningcykel

ODIN S600 er en billig, men god spinningcykel, hvor du får meget for pengene. Den er til det basale behov, dvs. nem at betjene og lige til at gå til.

Den er udstyret med et 12 kg tungt svinghjul, som giver god stabilitet. Derudover kan du justere modstanden, så du opnår variabel belastning og kan tilpasse din træning.

I mellemkategorien finder du lidt mere robuste modeller, som er mere justérbare og larmer mindre, når du cykler på dem. Er du meget seriøs med din cykeltræning, så kan du få avancerede modeller i den dyrere prisklasse. De har en mere detaljeret computer med både brugerprofil, flere forskellige træningsprogrammer og niveauer af modstand. Typisk vil garantien også gælde længere, når du investerer penge i en dyr cykel.

God Til Nybegyndere

BE EVO S2000

BH EVO S2000 er en fornuftig spinningcykel til nybegyndere. Cyklen kommer med 22kg tunge svinghjul, Justerbar styr og saddel samt
transporthjul foran på cyklen så du vil have mulighed for nemt at transportere den fra rum til rum

Som hovedregel skal du kunne træne med den modstand, du ønsker, samt side behageligt på cyklen. Husk derfor at tjekke, om pedalerne er brede nok, og om du kan spænde dine fødder fast. Sædet må ikke føles trælst at sidde på. Computeren bør have basisfunktioner såsom hastighed, tid og antal forbrændte kalorier. På den måde kan du monitorere de vigtigste elementer af træningen.

Du kan også stille dig selv spørgsmålet, om du ønsker en meget realistisk cykeloplevelse. Det vil sige, om det føles som at sidde på en rigtig cykel, når du træner indendørs. Modsat en rigtig cykel slipper du for at skulle udenfor i regn og slud, hvilket kan være guld værd. Især i vinterhalvåret!

Hvad siger en spinningcykel test?

Før du investerer i en spinningcykel, kan det være en god idé at konsultere en test online ved nogle kvalificerede anmelder sider. På den måde kan du finde nogle af de mest populære modeller og læse om fordele og ulemper ved cyklerne. Ved T3.com fremhæver de et par modeller, som de rangerer som de bedste træningscykler til at træne cardio i hjemmet.

På deres førsteplads ligger Technogym Bike Forma spinningcyklen, der minder meget om de moderne træningscykler fra fitnesscentret. Modellen har et yderst justérbart sæde og et ergonomisk rigtigt designet styr. Det øger kvaliteten af cykeloplevelsen. Samtidig er Technogym Bike Forma udstyret med en computer, der kan indlæse data fra tidligere træningssessioner.

Cyklen har også et puls rate system, der følger din hjerterytme og justerer modstand efter det. Det gør, at du ikke overbelaster din krop under træning. Ønsker du underholdning i form af serier eller tv under træning, kan du tilkoble din iPad sikkert til cyklen. På den måde kan du træne og holde dig opdateret samtidigt.

En anden anbefaling fra T3.com anmelderne er Wattbike Atom, som de kalder for ”terminator” inden for spinningcyklens verdenen. Cyklen har en let stålkonstruktion og optager ikke meget plads i rummet. Sadlen er tynd og minder om en racercykel, mens cyklen også har to slags gummihåndtag, du kan holde ved under træning.

Wattbike Atom har eksklusive sensorer, der sørger for præcist data på fart, kadence, kraft og meget mere. Modstanden øges eller reduceres løbende, så du opnår dit mål. Du kan skifte gear, og skærm og modstand er hele tiden i sync, så du får en reel oplevelse af at cykle op ad bakke, når skærmen viser det. På den måde giver Wattbike Atom en meget realistisk cykeloplevelse.

Hvis du leder efter en billig spinningcykel

Har du ikke så høje krav til din spinningcykel, kan det godt betale sig at gå med en billigere model. Hvor både Wattbike Atom og Technogym Bike Forma ligger i den dyrere ende af spektret, kan du også få gode og robuste cykler til færre penge.

https://youtu.be/rBx_XvGO2mE

T3.com fremhæver her NordicTrack GX 8.0 Indoor Studio Bike. Denne model har et 22 kilo tungt svinghjul med en bremse, som gør, at brugeren nemt kan skifte fra meget høj modstand til en meget lav en. Der er dog ikke så mange sensorer på denne model, hvilket gør måling og data lidt mere sparsom. Det er en meget basic skærm med centrale funktioner.

Vil man dog primært have en cykel at tonse rundt på uden at forholde sig til alt for mange data, er dette et godt bud på en mere budgetvenlig spinningcykel. Hvorvidt man skal gå efter en billig eller en dyr udgave handler også lidt om, hvor meget man vil bruge cyklen.

Der er forskel på at træne på spinningcykel et par gange om ugen og hver dag. Træner man hver dag, vil man hurtigere få lyst til variation i træningsprogrammer. Samtidig stiller det større krav til spinningcyklens holdbarhed. Derfor kan det give god mening at betale lidt ekstra for en stærk cykel med forlænget garanti, så man ikke skal bekymre sig, hvis der er slid eller tekniske problemer.

Hvorfor investere i en spinningcykel med computer

Mens en spinningcykel fungerer meget ligesom en normal racercykel, så har den en stor fordel. En spinningcykel med computer giver nemlig en helt unik mulighed for at følge med i din træning. Computeren viser op- og nedstigninger i dit program, så du kan se, om du cykler ligeud, ned ad eller op ad bakke. Du kan justere de forskellige programmer, så du udfordres med varierende modstand. Når man cykler i det fri, er det svært at følge med på samme måde. På en spinningcykel kan du se fremad og motivere dig selv til eksempelvis at ”nå op over en bakke” for så at kunne træde let i pedalerne med nedkøling til sidst.

Samtidig kan du måle din performance såsom hjerterytme/puls og hele tiden holde øje med din distance. Nogle computere til spinningcykel har et mere visuelt layout, som øger den realistiske oplevelse af at cykle. For de tv-glade eller nyhedsjunkierne er det en fryd, hvis man kan tilkoble telefon eller tablet og følge med live samtidig med, at man træner. For travle brugere er det en stor fordel, at man kan slå to fluer med ét smæk. Alt efter hvilken spinningcykel du køber, kan du få meget simple computere og nogle med meget avancerede måle- og visuelle funktioner.

Hvad koster en spinningcykel bodybike?

Svaret vil altid være: Det afhænger af, hvilke krav du stiller til din spinningcykel. Mens nogle koster mange tusinde kroner, kan du også slippe relativt billigt med en mere basic model. Det er vigtigt at være opmærksom på, at der ikke altid er en proportionel sammenhæng mellem pris og kvalitet. Der findes gode spinningcykler til relativt få penge, og samtidig findes der meget dyre modeller, som måske har en overflod af funktioner, som du ikke har brug for. På Apuls.dk kan du finde modeller i prislejet lige over 1.000 kr. til over 15.000 kr. Der er altså et markant spring mellem de to!

I kategorien over deres mest populære produkter findes ODIN S6 Spinningcykel. Den får ros for at være brugervenlig og samtidig give en fantastisk træneoplevelse.

Billig spinningcykel

ODIN S600

Billig spinningcykel

ODIN S600 er en billig, men god spinningcykel, hvor du får meget for pengene. Den er til det basale behov, dvs. nem at betjene og lige til at gå til.

Den er udstyret med et 12 kg tungt svinghjul, som giver god stabilitet. Derudover kan du justere modstanden, så du opnår variabel belastning og kan tilpasse din træning.

Cyklen har et svinghjul på 12 kilo, som er relativt tungt. Det giver jævn tråd og en god stabilitet til cyklen, som er robust at træne på. Sadlen kan justeres frit både horisontalt og vertikalt, og der er masser af grebsmuligheder, så du kan variere position under din cykelsession. Når det kommer til ODIN S6 spinningcykel, så har den alle de vigtigste funktioner til at måle og monitorere din træning. Det gælder tid, distance, hastighed og måling af antal forbrændte kalorier.

Leder du efter en god spinningcykel, kan du også tjekke modeller fra mærkerne Titan og Toorx. Priserne ligger mellem den øverste del af 5.000 kr. og ned til omkring 2.000 kr.

Magnetisk modstandssystem

Titan Life Indoor Bike S72

Denne spinningcykel fra Titan er produceret med et magnetisk modstandssystem, hvilket gør at den næsten er lydløs når du cykler på den. God til lange ture.

Cyklen har justerbare styr og sadel, så den kan tilpasses til lige præcis din krop. Alt i alt et rigtig godt valg med mange funktioner.

God funktionalitet

BH SB 2.6

Denne spinningcykel er perfekt til dig der ønsker høj funktionalitet, men samtidig en prisvenlig spinningcykel til hjemmet.

BH SB 2.6 har rigtig mange funktioner i den medfølgende computer med et nemt og overskueligt LCD-display, som viser de nødvendige data om din træning.

Populært valg

Titan Life S11

Spinningcykel tilbud

Denne spinningcykel opfylder det basale behov til en spinningcykel og er således ideel til motionisten, som gerne vil have en spinningcykel til en god pris.

Cyklen har de gode funktioner som justerbar sadel, styr og pedaler. Derudover er den udstyret med en solid computer, så du kan følge din træning hele vejen.

God Til Nybegyndere

BE EVO S2000

BH EVO S2000 er en fornuftig spinningcykel til nybegyndere. Cyklen kommer med 22kg tunge svinghjul, Justerbar styr og saddel samt
transporthjul foran på cyklen så du vil have mulighed for nemt at transportere den fra rum til rum

Bestseller

Abilica Racer 2.1

Abilica Racer 2.1 er en rigtig god spinningcykel, som er udstyret med 22kg tunge svinghjul så der er mulighed for god modstand under træning.

Derudover kommer den med en stillegående rem som minimere støj og giver en behaglig træning.

Cyklen kommer iøvrigt også med Justerbare styr & saddel, 3-delt ktank, kombipedaler samt flitbremse. Alt i alt en god solid cyklen som sikre en god træning

Hvordan fungerer en spinningcykel med wattmåler?

En wattmåler måler, hvor meget kraft du som rytter lægger i pedalerne, når du cykler på din spinningcykel. På den måde kan du analysere din træning. Det kunne være et udtryk for, hvor meget energi du bruger på en time. Eller hvor mange kræfter det koster dig at cykle op ad bakke med en bestemt belastning. Eksempelvis kan man godt ligge på et højt watttal, selvom man kører langsomt i modvind. En langsom hastighed er derfor ikke nødvendigvis udtryk for en dårligere træning eller en mindre fysisk indsats fra rytterens side.

Modsat watt viser en pulsmåling, hvor meget kroppen er belastet af det, den netop har været udsat for. En pulsmåling er derfor ikke ligeså up to date som en wattmåling. Det kan derfor være en fordel at orientere dig efter begge, når du kører på spinningcykel.

På din computer kan du holde øje med ting som: Hvor mange watt træder du? Hvor mange kalorier har du forbrændt? Hvad er det maksimale antal watt, som du har trådt under turen? Hvad er det samlede antal kilometer, som du har kørt under din træning? Watt er en rigtig god indikator for, hvor meget din krop presses under træning, og hvor meget du giver dig. Jo flere watt desto højere belastning er du oppe på. Det er en god ting – især hvis målet er en meget effektiv træning. Man kan både måle watt og watt per km. på sin indendørs motions- eller spinningcykel eller udendørs på sin normale cykel.

Forskellige mærker – fra Abilica spinningcykel til Maxfit spinningcykel

Når det kommer til at investere i en ny spinningcykel, vil du hurtigt opdage, at der er mange forskellige mærker at vælge imellem. Nogle af sværvægterne inden for feltet hedder Abilica og Maxfit. På eksempelvis Abilicas hjemmeside kan du finde rigtig mange modeller – både de mere billige og de helt dyre. Du kan læse om de forskellige cyklers egenskaber og se, hvilken type rytter eller forbruger de anbefales til. Det kunne være, du var på udkig efter en ekstra kraftig spinningcykel, som har meget høj belastning? Eller måske en, der er meget moderigtig og ser godt ud i designerhjemmet?

Som deres mest populære model peger Abilica selv på deres Sole SB700 2020 spinningcykel. De fremhæver den som testvinder for bedste professionelle valg i en nordisk test af spinningcykler.

Bedst i test

Sole SB700

Sole SB700 er et rigtig godt valg af spinningcykel til den professionelle eller kvalitetsbevidste motionist. Den er kåret som det bedste profesionelle valg, så du får derfor alt det bedste i denne spinningcykel.

Cyklen i sig selv er elegant designet, men det betyder ikke at de går ned på hverken funktionalitet eller komfort. Dette er en spinningcykel i særklasse.

Modellen har en stærk stålkonstruktion med et Kevlar-bremsesystem. Sædet kan justeres trinvist og flyttes op og ned samt frem og tilbage, så det giver ergonomisk komfort. Det gør, at træningen bliver mere behagelig. Man får en drikkeflaske og flaskeholder med, når man køber cyklen. Den trådløse computere viser alle nøgletallene under træning, så man holder sig ajour. Samtidig er der på styret monteret en tabletholder, som gør, at du kan tilslutte underholdning, imens du træner.

Udstyr til din nye spinningcykel

Når du vælger at begynde at træne seriøst på en spinningcykel, er der noget udstyr, som du kan drage nytte af. Centralt er en underlagsmåtte i passende størrelse, som beskytter gulvet mod frekvens fra cyklen. Idet den står hjemme, giver det god mening at passe på eksempelvis trægulv. En god måtte kan både beskytte underlag samt fjerne statisk elektricitet og dæmpe lyd fra cyklen. Det kan glæde de andre beboere i huset, at man tager lidt hensyn under sin træning. Sveder man meget under fysisk anstrengelse, giver måtten også ekstra beskyttelse mod vandet.

Du kan også købe spinningsko, som er behagelige og effektive at have i pedalerne. Skoene vil give god komfort samt sikre, at dine fødder kan ånde optimalt under den hårde træning. Alt andet lige slider man fødderne ved træning på spinningcykel, så det er godt at passe på dem. Bruger du spinningsko til formålet, så kan det også effektivisere din træning og din watt-måling – dvs. hvor meget energi du lægger i at træde i pedalerne.

Det kan også give mening at investere i det rigtige outfit. Her spiller gode strømper en central funktion. De skal helst være lave ved anklerne og give god åndbarhed til fødderne, når de sveder. Cykelshorts holder benene frie til at ånde. Du kan få cykelshorts til både mænd og kvinder med en støttende pude bagtil, som gør det mindre hårdt, når bagdelen er placeret i sædet på cyklen. Bruger man mange timer på at trampe i pedalerne, kan det beskytte mod unødvendig ømhed.

Typisk kan du købe udstyr på de sider og hos de forhandlere, hvor du også finder din nye cykel til spinning. Du kan læse indgående om produkter og eventuelt sammenligne priser på kryds og tværs af de forskellige forhandlere. Kigger du online, er der masser af muligheder, når det kommer til både spinningcykler og udstyr til spinning.

Få væsentligt bedre kondition med køb af spinningcykel

Spinning er meget effektiv træning af kondition samtidig med, at du kan forbrænde mange kalorier på relativt kort tid (alt afhængig af modstand og program). Med en spinningcykel kan du tilrettelægge programmet sådan, at du cykler i forskellige intervaller. Det vil sige, at du i nogle perioder kører fuld skrue på spinningcyklen og holder højt tempo med høj modstand. I andre perioder kan du slappe lidt af med lav modstand, hvor du kan genvinde pusten, mens du kører pedalerne rundt. På den måde kører pulsen skiftevis op og ned.

Med en spinningcykel med computer tilsluttet, kan du hele tiden holde styr på, at du får vekslet mellem høj og lav intensitet. Ønsker du at tabe dig og øge dit stofskifte gennem kondition, så kan du sætte konkrete mål, som du kan følge på computeren.

Det kunne være, hvor mange kalorier, du vil forbrænde eller hvor mange watt, du vil køre med. Du kan indstille programmerne til at blive hårdere og hårdere i sværhedsgrad og på den måde udvikle dig som rytter på spinningcykel. Resultatet vil du hurtigt se i form af en forbedret kondition og større iltoptagelse. Samtidig vil du styrke dine muskler i den nedre del af kroppen væsentligt.

Hvad ønsker du af din spinningcykel?

Forskellige forbrugere lægger vægt på forskellige egenskaber ved deres nye spinningcykel. Du kan overveje, om design og vægt er vigtig for dig. Skal du have cyklen stående i en lejlighed eller et lille rum, hvor den skal flyttes rundt, så er det smartest med lav vægt og komprimeret design. Har du et lille fitnessanneks derhjemme, kan du måske godt investere i en tungere model, som har mere modstand.

Du kan enten få en spinningcykel med remdrift eller en med kædedrift. Kædedrift er ligesom ved en normal cykel og kan larme lidt mere. Når du når op i de højere prisklasser, vil det derfor ofte være remdrift, cyklerne kører på.

En spinningcykel er en meget skånsom måde at træne på. Ligesom svømning belaster det ikke kroppen unødvendigt. Det er dog vigtigt, at du sikrer dig, at du kan justere din model, så den passer til din krop. Tjek komponenter som saddel, styr og pedalernes bredde. Det skal alt sammen spille, for at du får den bedste oplevelse med at træne på din nye spinningcykel.

Du bør også tage både vægt og belastning med i overvejelserne. Det er ikke ligegyldigt, om din cykel vejer 45 eller 66 kilo. Samtidig skal du sikre dig, at den maksimale belastning ikke er for lav til dit ønske.

Research med guide online

Guides som denne hjælper dig til at finde den model af spinningcykel, der passer til dine behov. Ved at introducere dig for de forskellige funktioner, som en spinningcykel har, kan du opveje fordele og ulemper ved de forskellige modeller. Når du researcher lidt og sætter dig ind i emnet, hjælper det med at guide dig imod det rigtige køb i sidste ende.

Ligesom du kan finde denne guide online, er der også flere forskellige forhandlere på nettet. Det er altid en fordel at sammenligne priser på tværs af forhandlere og hjemmesider, så du får det bedste produkt til den bedste pris.

Vi er kommet med et par eksempler her, men der er et hav af muligheder for gode spinningcykler derude. En ting er sikkert: Med en ny spinningcykel i hjemmet kan du kickstarte din konditionstræning hurtigt og professionelt. Det er ikke for ingenting, at spinningcyklen har vundet indpas i Danmark over de sidste år.

En spinningcykel er et utroligt effektivt redskab til hurtigt at komme i form og tilpasse sin træning. Samtidig kan den kombineres med andre aktiviteter som at se TV eller høre radio. Det gør den til et fleksibelt redskab at benytte.

Kilder:

Relaterede artikler

guide til løbesko
Løbebånd Guide
En guide til at finde de perfekte løbesko
Bedste Maxfit Romaskine
Romaskine Guide
Maxfit romaskine Guide – Er en Maxfit romaskine den rette for dig?
Kilberry motionscykel
Motionscykel Guide
Kilberry motionscykel – Populære motionscykler til hjemmet
Maxfit motionscykel
Motionscykel Guide
Maxfit motionscykel – Find din favorit blandt de bedste
kilberry løbebånd
Løbebånd Guide
Kilberry løbebånd – Find det bedste løbebånd, du kan investere i
Titan motionscykel tilbud
Motionscykel Guide
Titan motionscykel Guide – Her er de oplagte valg til alle behov
Technogym løbebånd
Løbebånd Guide
Technogym Løbebånd – Få de bedste funktioner
bedste titan løbebånd
Løbebånd Guide
Titan løbebånd – Et godt supplement til udendørs løb
Romaskine Guide
Kettler romaskine – Hvilken modstand er den bedste?
bedste titan crosstrainer
Crosstrainer Guide
Titan Crosstrainer – Find det rette valg for dig
Alaska fitness løbebånd
Løbebånd Guide
Alaska Fitness Løbebånd – Løbebånd og andet træningsudstyr til hjemmet
Proteus motionscykel
Motionscykel Guide
Proteus motionscykel – Et oplagt valg til dig, der går op i din træning