En guide til at finde de perfekte løbesko

  • Af Daniel
  • Opdateret 15/12/2021
  • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.
guide til løbesko

Dette indhold er sponsoreret.

Løbesko er en vigtig og uundværlig form for sportsudstyr, når man løbetræner. Der findes et utal af forskellige løbesko på markedet, men det er alfa og omega at finde de rigtige løbesko, både fordi det gør din løbeoplevelse bedre, men også fordi de rigtige løbesko mindsker risikoen for at få skader, mens du træner.

Det er svært at give et entydigt svar på, hvad de rigtige løbesko er for dig, for der er så mange forskellige faktorer, der har betydning for, hvilke løbesko der er de perfekte for dig. Som løber må du ikke gå på kompromis med dit træningsudstyr, og slet ikke dine løbesko.

Dog kan løbesko sagtens være en relativ dyr udgift, hvis du skal være sikker på at få de helt rigtige. Derfor kan du overveje at besøge Morebanker, hvis du har brug for finansiel hjælp til at købe dine løbesko. I artiklen herunder guider vi dig til at finde de perfekte løbesko, så du kan komme godt i gang med at løbetræne.

Formålet med dine løbeture

Før du begynder at kigge på løbesko, er du nødt til at finde ud af, hvad formålet med dine løbeture er, da det har stor betydning for valget af dine nye løbesko. Hvis du eksempelvis er nybegynder, har du brug for én slags løbesko, men hvis du er en habil marathonløber, har du brug for en anden slags løbesko.

Din løbestil

For at finde de helt perfekte løbesko til din løbetræning er du også nødt til at kende til din løbestil, for det har afgørende betydning for valget af dine løbesko. Når man taler om en løbestil, undersøger man, hvordan et løbeskridt afvikles fra ende til anden, og det kan være meget forskelligt fra person til person. Du kan let undersøge din løbestil ved at oppe på et løbebånd og så stille et videokamera eller din telefon til at filme.

Ikke desto mindre er det vigtigt at undersøge sin løbestil, da et forkert valg af løbesko desværre kan have negative konsekvenser for dig, hvis skoene ikke matcher din løbestil. Når man taler om løbestil, undersøger man blandt andet graden af svang i foden. Hvis du eksempelvis har en høj svangbue i foden, har du brug for forholdsvis neutrale løbesko.

Hvis du har en normal svangbue i foden, har du brug for løbesko, som er neutrale eller som er til let overpronation. Hvis du derimod har en lav svangbue, har du som regel brug for løbesko, som er let til kraftig overpronation. Hvis du er i tvivl om din egen fodstilling, kan du med fordel besøge en sportsbutik, hvor du kan få hjælp til at vurdere din løbestil og dermed, hvilke slags løbesko du har brug for.

Overvej graden af stødabsorbering

I dine løbesko er graden af stødabsorbering heller ikke helt uden betydning. Når du løber på hårde underlag som eksempelvis asfalt, kan det give nogle kraftige stød igennem kroppen, hvis dine løbesko ikke har en særlig god stødabsorbering, og det kan være en stor belastning for din krop.

Derudover har din kropsvægt betydning for graden af stødabsorbering i din løbesko, da du bør vælge løbesko med en bedre stødabsorbering, jo tungere en løber du er. Hvis du ender ud med et par løbesko, som ikke har den rette grad af stødabsorbering, kan det ende med at belaste din krop så meget, at du får skader af det.

Hop til:

Relaterede artikler

Bedste Maxfit Romaskine
Romaskine Guide
Maxfit romaskine Guide – Er en Maxfit romaskine den rette for dig?
Kilberry motionscykel
Motionscykel Guide
Kilberry motionscykel – Populære motionscykler til hjemmet
Tomahawk spinningcykel
Spinningcykel Guide
Tomahawk spinningcykel – Spinningscyklen til folk med ambitioner
Maxfit motionscykel
Motionscykel Guide
Maxfit motionscykel – Find din favorit blandt de bedste
Titan motionscykel tilbud
Motionscykel Guide
Titan motionscykel Guide – Her er de oplagte valg til alle behov
titan spinningcykel guide
Spinningcykel Guide
Titan Spinningcykel – En god kombination af kvalitet og økonomi
Romaskine Guide
Kettler romaskine – Hvilken modstand er den bedste?
bedste titan crosstrainer
Crosstrainer Guide
Titan Crosstrainer – Find det rette valg for dig
Proteus motionscykel
Motionscykel Guide
Proteus motionscykel – Et oplagt valg til dig, der går op i din træning
Maxfit spinningcykel
Spinningcykel Guide
Maxfit Spinningcykel – Seriøs træning i hjemmet
Kettler løbebånd
Løbebånd Guide
Kettler løbebånd – Et af de bedste løbebånd på markedet
Masterfit TP500 Crosstrainer
Crosstrainer Guide
Masterfit TP500 Crosstrainer – Derfor er det et godt køb