• Kondition
  • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Siddecykel Guide

I denne guide har vi set nærmere på de mange forskellige typer af siddecykler, der findes på markedet. Vores guide tager udgangspunkt i de siddecykler, der har vundet bedst i test, som er populære blandt brugerne eller som anbefales af forhandlerne. Der er forskellige siddecykler til forskellige behov, og derfor finder du inspiration til dit valg.

Cykling er en motionsform for alle. Uanset alder. Det gælder ikke mindst de stationære former for cykling, hvor man ikke samtidig skal kæmpe med sine evner ud i balanceaktens kunster, ligesom man ikke er afhængig af vind og vejr, hvis lysten til at få kørt nogle kilometer ud i benene skulle melde sig.

Fordi den indendørs stationære cykel tilbyder en skånsom form for motion, hvilket gør denne type motion utrolig populær blandt brugere, der normalt ikke ville kunne have muligheden for at benytte en almindelig cykel. I stedet vælger mange at benytte siddecyklen som et alternativ. Og du skal ikke undervurdere en siddecykel. Den udfordrer nemlig både konditionsevnen og ydeevnen.

Vi har forsøgt at gøre vores guide så bred som muligt. De betyder med andre ord, at vi har forsøgt at inkludere forskellige brands, ligesom vi har fundet siddecykler, der imødekommer forskellige niveauer af økonomisk råderum. Du vil derfor blive mødt med både billige og dyrere modeller af siddecykler i denne guide. Det mener vi, giver det mest retvisende billede af både behov og marked.

Praktisk og billig

Titan Life Curculation Trainer

God funktionalitet

Pedaltræner med display

Billig pedaltræner

Sammenklappelig pedaltræner

Vores mål med denne guide er at klæde dig så godt på som overhovedet muligt. Vi har så at sige gjort alt forarbejdet, så du let kan finde den rette siddecykel til dit behov. Og vi håber, at du med vores guide i hånden føler dig fuldt ud i stand til at træffe den rette beslutning, når du skal investere i en ny siddecykel.

Hvorfor vælge en siddecykel?

Som vi indledningsvist har berørt, så er en siddecykel et rigtig godt redskab, hvis man ønsker en motionsform, hvor der er absolut fokus på komfort. For siddecyklen udmærker sig i særlig grad ved, at man sidder godt. Og man får masser af støtte i lænd, skuldre og ryg. Det betyder samtidig, at man uden de store problemer kan foretage langt længere træningspas uden at opleve ubehag.

Samtidig vil du også opleve, at trådet er anderledes, når du sidder oprejst. Det er nemlig mindre belastende for knæ og ankler end ved en almindelig cykel, da vægten ikke bliver lagt på disse led, når man træder i pedalerne.

Herudover kan en lille siddecykel være en fremragende makker i dagligdagen, hvor vi har et større og større fokus på det gode og sunde arbejdsmiljø. Både fysisk og psykisk. Og her kan en lille siddecykel gøre underværker, når den fysiske sundhed på arbejdet skal fremmes. De små modeller af siddecykler er nemlig ganske diskrete.

Du kan derfor sagtens bruge en sådan på din arbejdsplads og give dig selv et ekstra skud energi og lidt mere blodomløb i kroppen, uden det går ud over din arbejdsindsats. Ja, snarere tværtimod.

Hvilken siddecykel skal du vælge?

Når du skal købe en ny siddecykel, bør du naturligvis indtænke dine behov, inden du kaster dig over købet. Faktorer, som er værd at have med i overvejelserne, er økonomi, praktik, design og funktionalitet.

Det økonomiske aspekt siger naturligvis sig selv. Du skal selvfølgelig vælge den siddecykel, der passer til dit budget. Derimod handler praktik om siddecyklens praktikalitet. Forventer du at skulle pakke den væk ofte, så bør du gå efter en model, der ikke er for tung og som ikke fylder for meget. Ergo en model, der er let at flytte frem og tilbage, når behovet for at træde i pedalerne indtræffer.

pedal

Hvis du ikke har noget imod, at din siddecykel står fast fremme, kan du overveje dens design. Det kan nemlig være en rigtig god idé at gå et efter et design, der ikke kradser i øjnene, og som man derfor bliver træt af. Skal siddecyklen stå op ad en hvid væg, kan du med fordel gå efter en hvid model, så den ikke bliver alt for i øjefaldende i sammenspil med den øvrige indretning.

Omvendt kan du – hvis du godt kan lidt af showcase dit gear – gå efter en model, der er lidt at et statement piece i sig selv. For er cykling en stor del af din hverdag, er det formentlig også en stor del af din personlighed, og den slags har man jo ikke lyst til at gemme væk. I stedet kan du vælge at gøre et nummer ud af det og vise det frem.

Siddecykel – Skal det være en oprejst eller liggende model?

Når man taler om siddecykler, står valget ofte mellem to varianter. Nemlig den oprejste/siddende og den liggende model. Begge varianter har hver deres fordele og ulemper, så det er nok i høj grad en smagssag, hvilken model man foretrækker. Og du kan være i tryg forvisning om, at uanset hvilken model du vælger, så tilbyder begge modeller en aktiv form for træning, da de kombinerer kardiovaskulær aktivitet med lav effekt.

Den liggende form for siddecykel er især god, hvis du har problemer med lænden. Ja, faktisk kan den ligefrem bruges til at forebygge lændesmerter, da den giver ekstra støtte i ryggen. Samtidig er de liggende cykler også gode til personer, der er ny ud i at træne på siddecykel. Den kan derfor bruges til personer på alle niveauer: både nybegyndere og de garvere brugere.

Ved den oprejste/siddende model har man alt komforten ved at sidde ned. Du har dermed stadig fuld bevægelighed i overkroppen og er ikke på nogen måde begrænset i dine bevægelighed, som den liggende model kunne tænkes at have. Omvendt vil den liggende model formentlig være mest komfortabel på den lange bane, da man jo kan være helt afslappet. Derfor er det som sagt en smagssag, hvilken siddecykel man foretrækker. Og disse overvejelser bør du have med i bagtankerne, når du skal finde den bedste siddecykel til dit behov.

Siddecykel – En oprejst siddecykel med integreret sæde

Vi indleder vores guide ved at se på de tunge drenge i klassen. Nemlig de oprejste siddecykler med sæde. Og hvorfor ikke begynde vores siddecykel guide med en sand Ferrari inden for siddecykler? Det er nemlig hvad siddecyklen Tunturi E50-R er. Og den er et rigtig godt bud på en siddecykel til dig, der vægter kvalitet og funktionalitet højt.

Kvalitetsvalg

Tunturi E50-R

Siddecykel

Tunturi E50-R er en yderst komfortabel siddecykel som fås til en favorabel pris. Den har hele 32 modstandsniveauer, så du altid kan blive udfordret i træningen.

Den har derudover også 20 forskellige indbyggede programmer, så du kan blive inspireret til variation i træningen. Den kan kobles til din smartphone eller tablet via bluetooth.

Cyklen er en såkaldt ergometer-siddecykel til hjemmetræning, og den er især ideel til dig, der står over for at skulle genoptræne eller til ældre mennesker, som har svært ved at anvende en almindelig motionscykel. Siddecyklen imødekommer yderligere denne gruppe ved at have en lav indstigning, hvorfor det er let at stige på og af cyklen.

Denne siddecykel er alsidig og kan bruges at mange forskellige type brugere. Den har nemlig hele 32 modstandsniveauer. Det er derfor ingen sag at finde et niveau, der kan udfordre en, ligesom man let kan bygge på modstaden fremadrettet. Og har du ikke nok variation i træningen? Så medfølger der 20 programmer, der frit kan vælges mellem, hvis træningen skal have et lille variationspift.

Du har også mulighed for at teste dine evner på siddecyklen ved at konkurrere mod andre ligesindede brugere. Du kan nemlig tilkoble den din smartphone eller tablet via cykelcomputerens Bluetooth og køre med andre eller cykle ruter via Google Maps.

I samme boldgade finder du LifeSpan R3i siddecykel, der også udmærker sig ved, at man kan lægge ryglænet ned, således du opnår en mere liggende position. Og hvor Tunturi E50-R var en Ferrari, så må LifeSpan R3i være en Porsche. Og så er den ovenikøbet vurderet som bedst til prisen i en omfattende test af siddecykler.

LifeSpan R3i siddecykel

Med LifeSpan R3i får du en fremragende kombination af komfort og holdbarhed. Du kan med andre ord fokusere på det vigtigste: nemlig at få et højt træningsudbytte uden at skulle frygte smerter forårsaget af en ukomfortabel siddestilling.

Den behagelige stilling skyldes ikke mindst, at sædet er støbt i et blødt og rart skum, mens selve stolen på det nærmeste minder om en behagelig kontorstol med dets formstøbte armlæn. Disse armlæn har desuden integrerede pulssensorer, så du kan overvåge din puls og træningsudbytte under hele træningsforløbet. Helt uden af skulle løfte en finger.

Dertil kommer, at der er fuld fokus på at giver brugeren gode betingelser under træningen. Stolen har nemlig et åndbart ryglæn, der sørger for at holde dig køling og ventileret under din træning. Ryglænet kan desuden justeres, således du kan opnå den helt rigtige lændestøtte i den helt rigtige vinkel. Dette giver dig ekstra træningskomfort hele vejen igennem.

Både Tunturi E50-R og LifeSpan R3i hører til i den mere pristunge ende af skalaen. Til gengæld får du masser af kvalitet, brugervenlighed og sans for detaljerne med i købet.

Den lille siddecykel med mange funktioner

Hvis dit behov for en siddecykel ikke helt matcher hverken Tunturi E50-R eller LifeSpan R3i, findes der også andre mindre modeller, der kunne være mere passende. De mindre siddecykler udmærker sig ikke mindst ved, at de er lette at bruge i hverdagen og er lette at pakke frem og pakke væk. En sidegevinst, man ikke skal undervurdere, da der er større chancer for, at motionen bliver udført, hvis redskaberne er lettilgængelige. Ellers kan det være let at finde på undskyldninger for, hvorfor man godt kan springe motionen over netop i dag.

En sådan praktisk lille sag er netop Titan Life Curculation Trainer-siddecykel. Med sin beskedne størrelse er den en glimrende tilføjelse til ethvert hjem. Og faktisk har den flere anvendelsesmuligheder.

Praktisk og billig

Titan Life Curculation Trainer

billig siddecykel

En smart lille siddecykel som er oplagt at have i hjemmet.Den er lille og kompakt og kan tages frem til træning af hønder eller fødder mens du f.eks. sidder i sofaen.

Den kan indstilles på belastningen, og derfor tilpasses efter lige præcis dit behov. Indbygget LCD skærm som viser de vigtigste data fra din træning.

Man kan nemlig bruge den til at træne både arme og ben! Man kan desuden med fordel gøre den til en integreret del af hverdagen ved at placere den under skrivebordet. Dermed kan man opnå lidt gratis motion, mens man arbejder. Det kan især være en fordel, hvis man arbejder mange timer foran skærmen og sidde meget i samme stilling. Her kan den lille siddecykel være med til at øge blodcirkulationen og gøre din arbejdsdag langt mere behagelig.

Titan Life Curculation Trainer-siddecyklen har naturligvis ikke så mange funktioner som hverken Tunturi E50-R eller LifeSpan R3i. Til gengæld er den billig at erhverve sig. Men den beskedne pris betyder dog heller ikke, at der ikke er funktioner integreret i Titan Life Curculation Trainer-siddecyklen. Du kan nemlig både holde øje med distance, hastighed, tid og meget mere på den indbyggede cykelcomputer.

Er du på jagt efter en ganske lille siddecykel-model, bør du kaste dit blik mod en pedaltræner med digitalt display.

God funktionalitet

Pedaltræner med display

Pedaltræner med display

En lille og smart pedaltræner, som du nemt og hurtigt kan tage frem og holde formen ved lige med. Kan bruges mens du sidder i sofaen eller ved spisebordet og endda liggende.

Pedaltræneren kommer med et smart digitalt display, som viser omdrejninger, tid og kalorier. På den måde kan du hele tiden følge din træning og fremgang. Samtidig kan den klappes sammen og pakkes væk, så den ikke tager unødig plads i hjemmet.

Eller en sammenklappelig pedaltræner.

Billig pedaltræner

Sammenklappelig pedaltræner

Pedaltræner

Denne pedaltræner gør det nemt at holde formen ved lige. Du kan nemt og hurtigt tage den frem mens du f.eks. sidder i sofaen.

Den er ganske lille, og fylder derfor heller ikke meget. Det smart ved denne er at den kan foldes sammen, så den kan være under sengen eller i et skab, når du ikke bruger den.

Disse modeller er uden siddestykke denne siddecykel guides billigste siddecykler, som du kan erhverve dig for blot nogle få hundrede kroner. De er især anvendelige, hvis du blot ønsker lidt ekstra hjælp til at vedligeholde grundformen i dagligdagen.

Og ligesom Titan Life Curculation Trainer siddecyklen kan disse modeller være gode at bruge i hverdagen, hvis du er meget stillesiddende til dagligt. Her han de nemlig være en god måde at få effektiv gang i blodomløbet.

En lidt større model end de to typer pedaltrænere er Kettler Axos Movement Trainer-siddecykel.

Også ved denne model skal du sidde på din egen stol, mens du træder i pedalerne. Eller du kan sidde i sofaen eller lignende. Og ved Kettlers model har du mulighed for at vælge præcis den modstand, du ønsker at benytte.

Siddecyklen fra Kettler er fremstillet i en solid kvalitet og er let at justere. Det er derfor ingen sag at hive den frem, når du skal motionere. Desuden fylder og vejer den ganske lidt, og du vil derfor næppe bliver irritereret over dens tilstedeværelse i hverdagen.

Siddecykel guide – Sådan vælger du den rigtige siddecykel

Som vi har berørt i denne guide, så er der flere faktorer, du bør være opmærksom på, når du skal vælge den rigtige siddecykel, såsom pris, design, funktioner og praktik. Målet har været at give dig et bredt indblik i hvilke typer siddecykler, der findes på markedet samt hvilke faktorer, du skal være opmærksom på ved de forskellige typer og modeller. Dette har vi gjort, så du bedre kan tage en kvalificeret beslutning som stemmer overens med dine behov.

Derudover kan du være i tryg forvisning om, at vi på Sportssektionen.dk kun anbefaler siddecykler fra anerkendte kvalitetsforhandlere. Det er vores garanti og din sikkerhed for, at du altid er sikret en god pris og professionel service, når du investerer i en siddecykel fra en af disse forhandlere.

Relaterede artikler

guide til løbesko
Løbebånd Guide
En guide til at finde de perfekte løbesko
Bedste Maxfit Romaskine
Romaskine Guide
Maxfit romaskine Guide – Er en Maxfit romaskine den rette for dig?
Kilberry motionscykel
Motionscykel Guide
Kilberry motionscykel – Populære motionscykler til hjemmet
Tomahawk spinningcykel
Spinningcykel Guide
Tomahawk spinningcykel – Spinningscyklen til folk med ambitioner
Maxfit motionscykel
Motionscykel Guide
Maxfit motionscykel – Find din favorit blandt de bedste
kilberry løbebånd
Løbebånd Guide
Kilberry løbebånd – Find det bedste løbebånd, du kan investere i
Titan motionscykel tilbud
Motionscykel Guide
Titan motionscykel Guide – Her er de oplagte valg til alle behov
titan spinningcykel guide
Spinningcykel Guide
Titan Spinningcykel – En god kombination af kvalitet og økonomi
Technogym løbebånd
Løbebånd Guide
Technogym Løbebånd – Få de bedste funktioner
bedste titan løbebånd
Løbebånd Guide
Titan løbebånd – Et godt supplement til udendørs løb
Romaskine Guide
Kettler romaskine – Hvilken modstand er den bedste?
bedste titan crosstrainer
Crosstrainer Guide
Titan Crosstrainer – Find det rette valg for dig