• Kondition
 • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Stepbænk Guide

I denne guide har vi samlet al info, der er værd at vide, når du skal træne med en stepbænk. Vi har samlet nogle af de bedste stepbænke, der opfylder forskellige behov. Dermed kan du nemt og hurtigt finde en stepbænk der passer til lige præcis dit behov.

Trænger du til at få sved på panden derhjemme? Eventuelt i takt til rytmiske toner? Så er det oplagt for dig at købe en stepbænk til hjemmebrug. Sæt den fedeste musik til på musikanlægget og begynd at steppe løs – enten freestyle eller efter anvisning fra diverse videoguides på YouTube.

Der er ingen tvivl om, at du får sved på panden, hvis du køber en stepbænk. Men hvilken stepbænk skal du købe? Markedet i dag byder på mange yderst gode stepbænke, og ved at læse denne guide får du et indblik i mange af de gode stepbænke. Dette gør det lettere for dig at tage dit endelig valg. Her er først et hurtigt overblik over de modeller vi har fundet:

Bedst til prisen

Trendy Stepbænk Etapa

God til prisen

Aerobic Fitness stepbænk

God funktionalitet

Abilica Step Up Pro

Billig stepbænk

Titan Life Stepbænk (lille)

Billig og smart

Toorx Step Training Stepbænk

God til prisen

Stepbænk Elite

LiveUp Aerobic Step Stepbræt

Køb en stepbænk og træn flere områder af kroppen

Når du træner på en stepbænk, vil du faktisk træne flere forskellige områder af kroppen. Mens du stepper, vil du bruge hele din kropsmasse i dit løft, og dette giver altså en optimal træningsintensitet. Herved får du trænet både lunger, hjerte, motorik og musklerne i underkroppen.

Uanset om du ønsker at træne dine muskler, tone din krop eller strække ud, vil en stepbænk hjælpe dig godt på vej. Et godt køb er Reebok Step Studie Delta – faktisk er denne stepbænk blandt de mest kendte i verden. Stepbænken er holdbar og robust, samtidig med den kan justeres i tre højder. De forskellige højder er 15 cm, 20 cm og 25 cm.

Derudover er Reebok Step Studie Delta udstyret med en nubret og tekstureret ”bobel”-overflade. Dette gør, at du ikke glider på stepbænken under din træning. Stepbænkens maksimale brugervægt er 110 kg.

Kvalitetsvalg

Reebok Step Studio Delta

Stepbænk

Denne stepbænk kommer fra det verdenskendte og anerkendte mærke Reebok. Den har en skridsikker overflade og hele 3 forskellige højdeindstillinger.

Her får man altså en yderst solid stepbænk, som giver god fleksibilitet i træningen takket være de 3 forskellige indstillingsmuligheder, som gør at du hele tiden kan udfordre dig selv i træningen.

Pris på stepbænk varierer bredt i alle prisklasser

Det gode ved en stepbænk er, at prisen for den ofte ikke er særlig høj sammenholdt med den effekt, den har. Du finder selvfølgelig stepbænke i forskellige prisklasser, men faktisk finder du mange stepbænke til særdeles fordelagtige priser. Dette er ideelt for dig, som har et brændende ønske om at træne mere derhjemme – men som ikke har mange penge at gøre godt med.

Blandt nogle af de billige stepbænke på markedet finder du bl.a. Titan Life Lille Stepbænk. Dette er en af de mindre stepbænke, hvilket er genialt til hjemmetræning. Det er de færreste, der har plads til store træningsmaskiner og -udstyr i boligen, og her den lille størrelse altså perfekt.

Selvom stepbænken er af mindre størrelse, har du rig mulighed for at få pulsen godt op. Stepbænken kan nemlig indstilles i to forskellige højder. For at justere stepbænkens højde skal du anvende stepbænkens medfølgende fødder.

Billig stepbænk

Titan Life Stepbænk (lille)

Billig stepbænk

Her får du en mindre stepbænk af slagsen, som samtidig også er en lidt billigere model. Den er oplagt til de mere basale øvelser, og hvis man vil i gang med at bruge en stepbænk.

Den kan indstilles i 2 højder ved hjælp af de medfølgende fødder. Det er nemt at gemme af vejen takket være den mindre størrelse.

Køb stepbænk og brug den rigtigt

Når du har købt en stepbænk til hjemmebrug, har du rig mulighed for at træne udenfor fitnesscenteret. For de fleste betyder det, at hyppigheden af træningen øges – det er simpelthen mere attraktivt at hive stepbænken frem i hjemmet end at tage den lange vej ned til fitnesscenteret.

Men når du så skal til at træne på din stepbænk, så er det også vigtigt, at du anvender den korrekt. Sørg for at træde op på stepbænken med hele din fod – og altså ikke kun med din fods forreste del. Herved træner du på bedste ergonomiske måde.

En behagelig stepbænk at træne på er bl.a. Trendy Stepbænk Etapa. Denne stepbænk har en skridsikker overflade, hvilket netop gør den komfortabel at træne på. Juster stepbænken i tre forskellige højder – 15 cm, 20 cm eller 25 cm – på enkel vis. Den maksimale brugervægt for denne stepbænk er 250 kg, hvilket altså vidner om, at stepbænken er af høj kvalitet.

Bedst til prisen

Trendy Stepbænk Etapa

bedste stepbænk

Stepbænken her er fra mærket Trendy Sport. Her får du en rigtig fin stepbænk til en god pris, og mange funktioner. Her kan du træne i tre forskellige højder: 15, 20 og 25 cm.

Den er fremstillet i kraftig plast, således at du får maksimal holdbarhed. Overfladen er ruflet, så du ikke glider under træning. Den kan klar op til 250 kg. Alt i alt et rigtig godt valg til prisen.

Få ultimativ træning med stepbænk 25 cm

For at få den mest effektive træning gælder det om at vælge en stepbænk, der kan justeres så højt som muligt i højden. Høje højder betyder nemlig, at du skal bruge flere kræfter på at komme op på stepbænken og ned igen – og dette er altså med til at få din puls til at stige.

Heldigvis findes der mange stepbænke på markedet, der kan justeres i høje højder. Den mest populære højde på stepbænke er 25 cm, da denne virkelig udfordrer fleste. Ønsker du en stepbænk, som netop kan justeres op til de 25 cm, er Aerobic Fitness Stepbænk Stor et godt valg.

Denne stepbænk kan udover de 25 cm justeres til 20 cm og 15 cm. Den maksimale brugervægt er 300 kg, og så har stepbænken en meget slidstærk overflade.

God til prisen

Aerobic Fitness stepbænk

stepbænk tilbud

En god overall stepbænk som er oplagt både til privat brug, samt mere professionelt brug. Således kan du hurtigt og nemt komme i gang med stepbænk træningen derhjemme.

Med denne stepbænk får du altså et godt produkt, men til en lav pris. Den har skridsikkert underlag, og 3 højdeindstillinger: 15, 20 og 25 cm. Maks. vægt på 300 kg. Alt i alt et godt valg til prisen.

Fitness stepbænk gør hjemmetræning til en leg

Ønsker du at gøre din hjemmetræning til en leg, gælder det om at købe den rette fitnessbænk. Når du starter din træning med din fitness stepbænk, anbefales det, at du begynder med stepbænkens laveste højde. Som træningen skrider frem, indstiller du højden af stepbænken til højere og højere højder. Øg med fordel intervaller af fem centimeter.

Når du træner på stepbænken med en lav højde, vil du øge din puls – og når du træner på stepbænken med en høj højde, vil du øge din træningsintensitet. Med Abilica Step Up Pro kan du indstille din stepbænk med to forskellige højder – 13 cm og 18 cm. Har du brug for at justere højden yderligere, kan du altid tilkøb ekstra klodser til stepbænken.

Du får et godt fodfæste med denne stepbænk, samtidig med du skåner dine knæ. Stepbænken er nemlig produceret til at være støddæmpende, hvilket altså giver en skånsom træning for dine knæ.

God funktionalitet

Abilica Step Up Pro

Stepbænk test

Med denne stepbænk fra Abilica stepbænk kan du stramme op i bagdelen, lår og lægge. Her har du mulighed for at lave alle de populære øvelser, som du kan med en stepbænk.

Den måler 32x90 cm, og kan indstilles i 2 højder: 13 og 18 cm. Den gummibelagte overflade sikrer et skridsikkert underlag til din træning, og er samtidig skånsom overfor knæ og led.

Vælg en skridsikker og stabil stepbænk

For at få den bedste træningsoplevelse derhjemme er det vigtigt, du vælger en skridsikker og stabil stepbænk. På denne måde foregår din træning på sikker vis, og du skal altså ikke bekymre dig om, hvorvidt du falder og kommer til skade under træningen.

En skridsikker stepbænk har en underside, som står godt fast på gulvet, og en overside, som er forholdsvis skridsikker, således dine sko ikke glider. En solid stepbænk står robust fast på gulvet, således stepbænken ikke flytter sig under din træning.

Derudover er det fordelagtig at vælge en stepbænk, der er:

 • Stabil i alle sine indstillinger
 • Dimensioneret korrekt
 • Justerbar i højden

Stepbænke, der er stabile i sine indstillinger, ses bl.a. ved, at stepbænken ikke har løse blokke. Stepbænke, som er korrekt dimensioneret, er både smalle og lange. Den smalle del af stepbænken sikrer, at du kan udføre trinene på let vis, mens den lange del af stepbænken sikrer, at du får den ønskede effekt af din træning. Slutteligt vil den justerlige højde sørge for, at du kan variere din træning og få progression.

Fordele og ulemper ved mini stepbænke

Bor du i en bolig, hvor der ikke er meget plads, kan du blive fristet til at købe en mini stepbænk. Disse er skam også gode til hjem af små størrelser – men den lille størrelse betyder også, at mange trin ikke kan udføres. Derudover vil de små stepbænke betyde, at du skal være mere forsigtig i din træning, således du ikke kommer til at træde ved siden af.

Dog er de små stepbænke ekstremt nemme at håndtere. De vejer typisk ikke så meget, hvilket betyder, at du på let vis kan flytte rundt på stepbænken. Dertil kan du let få plads til stepbænken – både under din træning, og når stepbænken pakkes væk igen.

Flere ministepbænke fås i billigere prisvarianter. Dette er klart en fordel for dig, der ikke har et stort budget til at købe træningsudstyr til hjemmet. Der er altså mange fordele forbundet med en mini stepbænk, og dette opvejer uden tvivl ulemperne.

Stepbænke uden højdejustering er også effektive

De fleste stepbænke på markedet giver dig mulighed for at justere stepbænken i højden, hvilket er en fordel. Det betyder dog ikke, at ikkejusterbare stepbænke ikke er et godt køb. Denne funktion er nemlig ikke altafgørende, og du kan sagtens få en effektiv træning uden.

Ønsker du alligevel at købe en justerbar stepbænk, vil du også opleve fordelene herved. Den justerbare stepbænk giver dig nemlig god mulighed for at variere din træning og skabe progression. Hvis du vælger en stepbænk med løse blokke, skal du være meget opmærksom på at tjekke, at blokkene er monteret stabilt, inden du går i gang med at træne.

En stabil og skridsikker stepbænk er Toorx Step Training Stepbænk. Her kan du indstille stepbænken i to niveauer – 10 cm og 15 cm. Med disse to niveauer er der ingen tvivl om, at du øger din udholdenhedstræning og kondition.

Billig og smart

Toorx Step Training Stepbænk

Toorx Step Training Stepbænk

Stepbænker her fra Toorx måler 68x28 cm, med to indstillingshøjder: 10 og 15 cm. Således har du alle muligheder for en effektiv træning i hjemmet.

Det er en billig stepbænk, men hvor du får alle de nødvendigefunktioner du skal bruge, for at kunne lave alle de gængse øvelser på en stepbænk.

Gør din stepbænk til en træningsbænk

Det overordnede formål med en stepbænk er selvfølgelig at steppe på den og dermed træne din kondition og udholdenhedstræning. Men faktisk kan du købe nogle varianter af stepbænken, hvor du får mulighed for at gøre stepbænken til en træningsbænk.

For at få denne mulighed skal du købe en stepbænk, som kan indstilles i ryggen. Ofte vil disse stepbænke være designet til at kunne indstille ryggen i tre hældninger udover den vandrette hældning. På denne måde får du altså to træningsmaskiner i én, hvilket virkelig giver dig mulighed for at variere din træning.

Et eksempel på en stepbænk, som netop kan indstilles i ryggen, er Stepbænk Elite. For at øge denne stepbænks funktioner yderligere følger der endda træningselastik med i købet – og du har nu både en stepbænk, træningsbænk og træningselastikker.

God til prisen

Stepbænk Elite

stepbænk bedst i test

En yderst velfungerende og solid stepbænk, hvor du får god funktionalitet med i prisen. Her har du mulighed for at indstille bænken i ryggen og dermed bruge den liggende.

Du fpr derfor på en måde to træningsmaskiner i en, og den fås til en yderst overkommelig pris. Oplagt til dig der søger en træningsbænk med mere funktionalitet.

Vægten og størrelsen af din stepbænk

Nu hvor stepbænke er ideelle at anvende til træning derhjemme, stilles der selvfølgelig nogle krav til stepbænkens vægt og størrelse. Tænker du, at du skal have mulighed for at flytte rundt på stepbænken og pakke den væk efter brug, må den ikke veje for meget eller være for stor i sin størrelse. Skal stepbænken derimod stå fremme hele tiden, har vægt og størrelse ikke nogen betydning.

Det anbefales, at du vælger en stepbænk, der er:

 • 35-40 cm i bredden
 • 60-90 cm i længden
 • 10-30 cm i højden

Er du gravid, ældre eller begynder, er det især den lave stepbænk på 10 cm i højden, der er ideel. Er du derimod toptrænet og avanceret, bør du i stedet gå efter de højere højder. Husk at vælge en stepbænk, som er smal nok til at udføre dine trin.

LiveUp Aerobic Step Stepbræt er en stepbænk, der både er for nybegyndere og lettere trænede. Den maksimale højde på denne stepbænk er nemlig 20 cm, mens den mindste højde er 10 cm. Længden af stepbænken er 78 cm, mens bredden er 30 cm. Dette betyder altså, at stepbænken lever op til de anbefalede mål.

LiveUp Aerobic Step Stepbræt

LiveUp Aerobic Step Stepbræt

I LiveUp Aerobic Step Stepbræt er der tænkt på detaljen. Den er udført med skridsikre gummifødder, så den står stabilt.under træning.

Det smarte ved denne er at man har mulighed for at flytte benene ind under bænken, så den bliver lavere og fylder mindre ved opbevaring. Dimensioner er 78x30 cm og 10-20 cm højdejustering.

Mange gode fordele ved at træne med en stepbænk

Som du kan se, er udvalget af stepbænke på markedet bredt. Derudover er fordelene ved at træne med en stepbænk gode. Har du endnu ikke købt en stepbænk til træning derhjemme, bør du uden tvivl købe en stepbænk snarest muligt.

Igennem din træning på stepbænken træner du din:

 • Kondition
 • Styrke
 • Motorik
 • Stabilitet
 • Smidighed
 • Balance

Når du træner på stepbænken, laver du øvelser i form at almindelige gåtrin og løbetrin, spark, knæløft og hæltræk. Træn indenfor i let træningstøj samt et par crosstraining-sko eller aerobic-sko. Du bør undgå at træne barfodet, da dine op- og nedtrin fra stepbænken vil være hårdt for dine fødder.

Alle kan træne med en stepbænk, uanset om du er ældre, voksen, ung eller barn. Er du ældre, gravid eller har balanceproblemer skal du dog være ekstra forsigtig i din træning, således du ikke falder. Anvend her en stepbænk af lille højde – gerne omkring de 10 cm.

De største fordele ved stepbænken er, at den er:

 • Anvendelig til flere former for træning
 • Kan bruges til et væld af øvelser
 • Holdbar
 • God til kredsløbstræning og giver høj puls
 • Prisbillig

Med en stepbænk kan du tilpasse din træning præcis efter dine behov. Ønsker du at give den fuld gas og få pulsen højt op? Så find en avanceret video på internettet, som du følger under din træning. Ønsker du blot at træne i et roligere tempo, hvor du får bevæget din krop godt? Så foretag en mildere træning, hvor du selv sætter farten.

FAQ

✅ Hvad er en stepbænk?

En stepbænk er et lille trin, som du bruger i din træning til at træde op og ned på.

✅ Hvordan finder jeg en billig stepbænk?

En billig stepbænk finder du hos mange forhandlere, da der ofte er tilbud hos disse. Dog kan du med fordel købe din stepbænk online, da det oftest er her, der er de bedste priser.

✅ Hvilken stepbænk er den bedste?

Det er meget individuelt hvilken stepbænk, der er den bedste. Det kommer helt an på din træningsform og ambitioner.

Relaterede artikler

guide til løbesko
Løbebånd Guide
En guide til at finde de perfekte løbesko
Bedste Maxfit Romaskine
Romaskine Guide
Maxfit romaskine Guide – Er en Maxfit romaskine den rette for dig?
Kilberry motionscykel
Motionscykel Guide
Kilberry motionscykel – Populære motionscykler til hjemmet
Tomahawk spinningcykel
Spinningcykel Guide
Tomahawk spinningcykel – Spinningscyklen til folk med ambitioner
Maxfit motionscykel
Motionscykel Guide
Maxfit motionscykel – Find din favorit blandt de bedste
kilberry løbebånd
Løbebånd Guide
Kilberry løbebånd – Find det bedste løbebånd, du kan investere i
Titan motionscykel tilbud
Motionscykel Guide
Titan motionscykel Guide – Her er de oplagte valg til alle behov
titan spinningcykel guide
Spinningcykel Guide
Titan Spinningcykel – En god kombination af kvalitet og økonomi
Technogym løbebånd
Løbebånd Guide
Technogym Løbebånd – Få de bedste funktioner
bedste titan løbebånd
Løbebånd Guide
Titan løbebånd – Et godt supplement til udendørs løb
Romaskine Guide
Kettler romaskine – Hvilken modstand er den bedste?
bedste titan crosstrainer
Crosstrainer Guide
Titan Crosstrainer – Find det rette valg for dig