• Kondition
  • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Pedaltræner Guide

I denne guide finder du al information du skal bruge, til at finde den bedste pedaltræner til dit behov. Vi har samtidig fundet nogle af de bedste modeller på markedet, til de skarpeste priser hos de førende forhandlere.

Motion har vi alle brug for. Hvad enten vi er gamle eller unge. Motion er godt for helbredet, for din muskelmasse og for dit humør.

Motion øger dit blodomløb, genopbygger styrken i muskler og led og er i høj grad med til at holde dig frisk og rørig. Det anbefales derfor også, at vi dyrker motion mindst 30 minutter hver dag. Det behøver ikke at være med høj puls, bare vi får rørt os. Men det kan være svært at få det passet ind i en travl hverdag. Der kan være så mange andre ting, der skal ordnes, passes og fikses.

Sund kost, god søvnrytme og regelmæssig motion er alt sammen med til at danne rammen om en sund livsstil. Husker du alle disse ting, og bliver de lagt ind som en god vane, får du mere overskud, mere energi, og hvem ved måske endda et gladere liv.

Det kan dog være lidt svært at komme i gang, måske især med den daglige træning. Efter en lang dag på kontoret orker du måske ikke at skulle ud at løbe eller op i fitnesscentret. Eller du har bare ikke den store lyst til at træne i et center, hvor der er fyldt med mange mennesker. Det kan også være svært at komme til maskinerne sådan et sted. Her kan en pedaltræner være en rigtig god løsning.

Her er et lille overblik over nogle af de bedste modeller, som opfylder forskellige behov og kriterier:

God funktionalitet

Pedaltræner med display

Billig pedaltræner

Sammenklappelig pedaltræner

Godt køb

Digital pedaltræner med omdrejningstæller

Træn derhjemme, når du har tid

Der kan være mange gode grunde til, at du ikke får dyrket den motion, der nu er så godt for dig. For mange mennesker er det derfor en god ide at kunne træne hjemme.

Her er det dig, der bestemmer, og du skal ikke stå i kø. Hjemme kan du træne lige præcis på det tidspunkt, der passer dig allerbedst. Der findes mange måder at træne på. Der findes også mange forskellige maskiner, der egner sig til at stå i hjemmet. Dette her er en guide til pedaltræneren, som netop er en nem og fleksibel løsning for dig, der gerne vil have en god kondition og træne lidt mere.

Kært barn har mange navne, og det gør sig også gældende for pedaltrænere. De kaldes mange ting såsom træningscykel, siddecykel, sofacykel, sengecykel og fodcykel. Her kalder vi dem for pedaltrænere, men disse navne indikerer, hvor alsidig en motionsmaskine pedaltræneren er.

For du kan nemlig bruge den på alle disse måder, selv i sengen. Her kan du ligge ned og træne benene samtidig med, at du får en mindre belastning på resten af kroppen. Det kan være rart og behageligt at kunne veksle sin træning på denne måde.

Pedaltræneren – fleksibel og pladsbesparende

Med en pedaltræner kan du altså træne når som helst og hvor som helst – lige når det passer dig. Modsat fx motionscyklen, som optager rigtig meget plads, fylder pedaltræneren ikke ret meget.

Derfor er den en god løsning, også hvis du måske ikke har så meget plads. Den er meget fleksibel og pladsbesparende. Skulle du have dårlige knæ eller andre problemer med bevægeapparatet, er den også en rigtig god løsning. Ligesom når du træner på en motionscykel, skal du også sidde ned, når du træner med pedaltræneren.

Nogle pedaltrænere har rummelige pedaler med hælkappe og velcro til at binde om foden. Det sikrer, at du sidder godt med fødderne og bruger minimalt med kraft i benene, når du cykler rundt med pedalerne.

Motion

Hvad er en pedaltræner?

Du kender nok motionscyklen, som du ofte kan finde i motionscentret eller hjemme i privaten. En pedaltræner minder meget om den, men uden et indbygget sæde. Du skal stadig cykle som på en motionscykel eller som på en almindelig cykel.

Dog kan du her helt selv bestemme, hvor du vil sidde. Det kan være i sofaen, når du ser en god film, læser en bog eller hører musik. Eller på kontoret, når du sidder og arbejder eller lige skal have en tiltrængt pause. Pedaltræneren er så fleksibel, at du kan have den med næsten overalt.

Der findes mange variationer inden for pedaltrænere til mange forskellige behov og priser. For dem alle gælder det, at du kan bruge både arme og ben i din træning.

En pedaltræner er især god til at få sat gang i blodomløbet og holde din krop ved lige. Den er så fleksibel og nem at flytte rundt på, at det er en af de bedste metoder til at komme i form på.

Om du går efter den billigste og simple model eller den dyrere og mere avancerede, kommer helt an på dit behov. Nogle er nemme at stille væk efter brug og kan være gode, hvis du bor i en lejlighed eller et mindre hus.

Vil du gerne kunne holde øje med din træning, og hvor langt du cykler? Eller måske er du et konkurrencemenneske, som gerne vil slå dine egne rekorder.

I så fald kan en pedaltræner med display være en rigtig god motivation. Her kan du nemlig følge med i hastighed og distance. Vil du også gerne have lidt modstand og skulle bruge mere kraft, når du træner? Så kan du vælge en pedaltræner, der kan indstilles med forskellig modstand. Du kan læse om de forskellige modeller her og finde frem til den model, der måtte passe dig bedst.

Pedaltræner med display

Den billigste og mindst avancerede af pedaltrænerne er simple maskiner, der er lige til at gå til. De er nemme at stille op inde eller ude og nemme at flytte rundt på.

Fælles for mange af dem er, at de vejer meget lidt. Deres vægt ligger på 2-3 kg. De fylder meget lidt og kan klappes sammen. Når du lige står og har lidt ekstra tid, er den nem at finde frem og stille op. Når du ikke bruger den mere, kan den stilles væk i et skab eller bag en dør. Nemt og bekvemt.

Pedaltrænere kan fås både med og uden display. Se et eksempel på en pedaltræner uden display her:

Billig pedaltræner

Sammenklappelig pedaltræner

Pedaltræner

Denne pedaltræner gør det nemt at holde formen ved lige. Du kan nemt og hurtigt tage den frem mens du f.eks. sidder i sofaen.

Den er ganske lille, og fylder derfor heller ikke meget. Det smart ved denne er at den kan foldes sammen, så den kan være under sengen eller i et skab, når du ikke bruger den.

…og en pedaltræner med display her:

God funktionalitet

Pedaltræner med display

Pedaltræner med display

En lille og smart pedaltræner, som du nemt og hurtigt kan tage frem og holde formen ved lige med. Kan bruges mens du sidder i sofaen eller ved spisebordet og endda liggende.

Pedaltræneren kommer med et smart digitalt display, som viser omdrejninger, tid og kalorier. På den måde kan du hele tiden følge din træning og fremgang. Samtidig kan den klappes sammen og pakkes væk, så den ikke tager unødig plads i hjemmet.

Displayet hjælper dig til at holde styr på din træning. Du kan på displayet se hastighed, omdrejninger og tid. Det er smart, hvis du gerne vil træne effektivt og holde øje med, hvor meget du egentlig træner.

Du kan med fordel lægge et træningsprogram og øge hastigheden og tiden gang for gang. Nogle pedaltrænere husker også distancen, men så skal du op i en lidt mere avanceret version. Se fx den elektriske pedaltræner længere nede.

Digital pedaltræner med omdrejningstæller

Godt køb

Digital pedaltræner med omdrejningstæller

elektrisk pedaltræner

Her får du en god pedaltræner med digitalt display. Det er en god og effektiv pedaltræner, som desuden indeholder et smart display. Her kan du holde øje med både tid, omdrejninger/min., samlet antal omdrejninger samt kalorieforbrug

Samtidig kan modstanden justeres nemt med fingerskruen øverst på pedaltræneren. Derudover kan den klappes sammen for at spare plads.

Her får du en god og effektiv pedaltræner. Den har en omdrejningstæller og en tidstæller, som kan hjælpe dig med at holde styr på din træning.

På displayet kan du følge med i: tiden, omdrejninger i minuttet, samlet antal af omdrejninger og kalorieforbrug. Det er smart, hvis du gerne vil effektivisere din træning og går efter enten bedre kondition eller fedtforbrænding. Modstanden justeres nemt ved at skrue på knappen øverst på pedaltræneren.

Pedaltræneren her fylder ikke ret meget. Den kan klappes sammen og tages med hvor som helst. Den vejer ikke mere end 2,5 kg. og er let at bære rundt på. Denne pedaltræner måler: dybde: 48 cm, bredde: 37 cm og højde: 25 cm.

Pedalerne er lavet i en størrelse, som gør, at du både kan træne arme og ben med den. Du kan vælge at sidde op, når du cykler eller ligge ned i sengen – på den måde får du fat i forskellige muskler i dine ben. Se her en digital pedaltræner med omdrejningstæller.

Pedaltræner med modstand og omdrejningstæller

Godt køb

Digital pedaltræner med omdrejningstæller

elektrisk pedaltræner

Her får du en god pedaltræner med digitalt display. Det er en god og effektiv pedaltræner, som desuden indeholder et smart display. Her kan du holde øje med både tid, omdrejninger/min., samlet antal omdrejninger samt kalorieforbrug

Samtidig kan modstanden justeres nemt med fingerskruen øverst på pedaltræneren. Derudover kan den klappes sammen for at spare plads.

Denne pedaltræner er mere stabil og står bedre fast end de lettere modeller. Den er til gengæld også noget dyrere. Den er udstyret med en omdrejningstæller og giver dig modstand, når du cykler. Modstanden bliver reguleret af en magnet, og det er en fordel, hvis du er vant til at cykle. Det minder nemlig rigtig meget om hinanden.

Desuden er holdbarheden god i denne type pedaltrænere. Du kan derfor regne med at have din elektriske pedaltræner i mange år. Du kan regulere hastigheden manuelt og automatisk. På displayet kan du følge med i din hastighed, tid og distance. Den kan også huske distancen fra gang til gang.

Du kan træne både ben og arme, da der følger håndgreb med til denne pedaltræner. Den har også gode, rummelige pedaler med en hælkappe, der støtter foden. Den elektriske pedaltræner måler: længde 45 cm, bredde 32,5 cm og højde 34 cm.

Elektrisk pedaltræner

God funktionalitet

Pedaltræner med display

Pedaltræner med display

En lille og smart pedaltræner, som du nemt og hurtigt kan tage frem og holde formen ved lige med. Kan bruges mens du sidder i sofaen eller ved spisebordet og endda liggende.

Pedaltræneren kommer med et smart digitalt display, som viser omdrejninger, tid og kalorier. På den måde kan du hele tiden følge din træning og fremgang. Samtidig kan den klappes sammen og pakkes væk, så den ikke tager unødig plads i hjemmet.

Denne kaldes også for en pedaltræner med hjælpemotor. Denne elektriske pedaltræner er noget tungere end flere af de andre pedaltrænere. Til gengæld er den mere robust og står bedre fast. Fordelen ved denne er, at den har en motor, som understøtter træningen. Så er du lidt svag i leddene og musklerne, er denne god til at hjælpe dig i din træning. Den støtter dig til at få opbygget dine muskler og din mobilitet i leddene, uden at du bruger ret mange kræfter selv. Du kan bruge den elektriske pedaltræner både til at træne dine arme og ben.

Denne pedaltræner skal tilsluttes en stikkontakt for at virke. Der medfølger en ledning på en meters penge og en fjernbetjening, som du kan betjene pedaltræneren med. Du kan øge og sænke hastigheden ved at trykke på + og -.

På fjernbetjeningen er der et display, ligesom på nogle af de andre modeller, hvor du kan skifte mellem at kunne se din hastighed, tid, distance og din kalorieforbrænding. Du kan regulere hastigheden inden for 12 intervaller, og pedaltræneren kan både køre forlæns og baglæns. Se her et eksempel på en elektrisk pedaltræner/pedaltræner med hjælpemotor.

Hvordan bruger man en pedaltræner?

Det er først og fremmest vigtigt, at du sørger for, at den er sat rigtigt sammen og står stabilt. Inden du går i gang med at bruge den, skal du derfor være sikker på, at pedaltræneren er placeret på et jævnt og skridsikkert underlag. Du kan evt. bruge en yogamåtte eller en skridsikker måtte.

Pedaltræneren kan bruges både inde og ude, ved en stol, ved sofaen, og den kan stå under et bord. Du kan sågar bruge den i sengen. Det kommer helt an på, hvad der passer dig bedst, og hvad du kunne tænke dig at lave imens. For der er intet, der forhindrer dig i at lave andre ting som at læse en god bog, se fjernsyn eller høre musik.

Musik er altid en god ide og meget motiverende, når du træner. Det giver som regel mere energi og motivation at kunne cykle til en god rytme. I det hele taget er det en god ide at finde en god rytme og lave noget andet, imens du træner. Ligesom det også er en god ide at lægge sin træning ind i en fast rutine.

Find et tidspunkt, der passer dig bedst i løbet af dagen. Lige inden sengetid er ikke godt. Det er aldrig godt for den gode nattesøvn at lave noget, hvor din puls stiger. Lægger du et fast tidspunkt ind i din kalender, kan det være nemmere at opretholde den gode rutine. Uden rutinen og regelmæssig træning får du ikke alle goderne med ved træningen.

Hvem kan bruge en pedaltræner?

Alle kan bruge en pedaltræner. Hvad enten du er ung eller gammel, frisk eller svagelig. Pedaltrænerens fleksibilitet og størrelse gør, at den er nem at bruge, og flere af modellerne kan tages med overalt. De er lette og sammenklappelige, så selv når du rejser på ferie, behøver du ikke at undvære den eller din træning. Put den i posen og ind i bilen, og så er du klar til at holde fast i den gode vane, som du allerede har fået startet hjemmefra.

Når vejret bliver godt, kan du sågar sætte dig udenfor og nyde solen og vinden i ansigtet. Her slår du endda to fluer med et smæk. Du holder din kondition ved lige, og samtidig får du frisk luft og gavn af de vigtige D-vitaminer fra solen.

motion

Ældre og lidt svagelige personer har stor fordel af at vælge en pedaltræner. Det er en skånsom måde at få gang i kroppen på, og du kan sidde ned imens. Den skånsomme træning aflaster altså kroppen under træning, men den er med til at øge blodomløbet og holde gang i muskelmassen.

Leddene bliver også holdt smidige. Er I to personer hjemme, er prisen for de billigste også til, at I sagtens kan få en hver. Er I to, der træner sammen, kan I motivere hinanden og holde hinanden oppe på, at der skal trænes. Tag pedaltrænerne frem, og få jer en hyggelig sludder imens. Det er da win-win.

Bike-and-talk med en pedaltræner

Den hyggelige sludder leder til en anden ide. Man kunne også forestille sig, at pedaltrænerne kunne bruges som en bike-and-talk på jobbet. Ligesom den gode, velkendte walk-and-talk. Køb et parti til kontoret, så får du sikkert også lidt rabat.

Til næste møde eller workshop inviterer du dine kolleger eller medarbejdere på en bike-and-talk. Den er nok ikke set før, men er jo en glimrende måde at få motionen ind på arbejdspladsen.

Mange arbejdspladser har mulighed for, at medarbejderne kan træne i et motionscenter – deres eget eller et i nærheden. Det kræver dog, at medarbejderen tager sig tid til det. Med en travl dag på jobbet, og når man gerne vil hjem til familien, sker det nok ikke så tit.

Her kunne pedaltræneren være et godt alternativ. Står de fremme, bliver du også mindet om dem, og de kræver ikke bad efter. Man bestemmer jo selv tempoet og belastningen, og for at den gør gavn, behøver du ikke bruge mange kræfter eller svede.

Pedaltræner priser

Pedaltræneren er overkommelig i pris. De fleste ligger på mellem 300-500 kr., så det er ikke nogen stor udskrivning. Du skal blot lige finde den rette og så bestille. Det er bare med at komme i gang – jo før du starter din træning, des bedre for dit velvære.

Nogle af de lidt mere avancerede pedaltrænere med display, modstand og lidt bedre pedaler koster dog op mod 2.500 kr. Disse er lidt mere robuste, har mere udstyr og giver mere modstand. Du kan sagtens starte ud med en af de billigere. Også for at se om det er noget for dig.

Når du nu er i gang med at finde pedaltrænere, kan du med fordel tjekke, om der er andre ting i webshoppen, som kan forbedre din træning. En skridsikker måtte kunne være en fordel at få med sig også. Så står pedaltræneren sikkert og stabilt. Det kunne også være nogle små vægte eller en vægtstang.

Så kan du virkelig udnytte tiden og få trænet både arme og ben samtidigt. Ofte har de forskellige webshops også fri fragt, hvis du køber over et vist beløb.

Træn dig nemt og effektivt til en bedre form

Pedaltræneren er den perfekte løsning til dig, der gerne vil i gang med en sundere livsstil. Kombiner motion med sund og varieret kost og regelmæssig søvn, så er du godt på vej til et nyere dig. Det kan være, at du allerede er godt i gang, men har brug for lidt motivation og en ny måde at træne på.

Pedeltræneren stiller ikke mange krav til hverken plads, pengepung eller tidspunkt på døgnet. Den er nok et af de mest pladsbesparende redskaber, som du kan finde. Den er let, kan bæres rundt på ved hjælp af det indbyggede håndtag og kan klappes sammen. Hvad mere kan der forlanges.

Du slår den blot ud, nemt og hurtigt, og stiller den der, hvor du gerne vil sidde eller stå. Vil du se en film imens, er sofaen et godt bud, eller vil du læse en god bog, kunne spisebordet måske være oplagt. Har du siddet ned hele dagen, kan du stille pedaltræneren ved et højt bord og støtte dig til det, mens du cykler derudad. Du kan også ligge ned, for den kan også bruges i sengen.

Du sætter den blot ned i fodenden af sengen, lægger dig behageligt til rette og cykler. Når du ligger ned, belaster du heller ikke kroppen andre steder. Der er et utal af variationer, og det er kun fantasien, der sætter grænser.

Træn både arme og ben med en pedaltræner

Grunden til, at vi blandt andet kalder det for en pedaltræner og ikke en cykel, er for at vise, at den ikke kun kan bruges til benene, som en almindelig cykel eller en motionscykel kan. Du kan også træne dine arme, så du får brugt både nederste og øverste del af kroppen.

En rigtig god måde at komme hele vejen rundt, når du motionerer. Til nogle modeller medfølger der ekstra udstyr til træning af arme. Vær opmærksom på, at du har det med, hvis du vil udnytte denne mulighed.

Vil du træne dine arme, stiller du blot pedaltræneren på et bord. Så sætter du dig foran den på en stol, der er høj nok til, at det føles behageligt. Så tager du fat i pedalerne og cykler rundt, ligesom du gør, når du cykler med dine ben. En effektiv og også skånsom måde at træne både armmuskler og skuldre og nakke på.

Tag pedaltræneren med ud og med på rejse

Pedaltræneren begrænser sig heller ikke kun til at stå derhjemme. Er vejret godt, er den oplagt at tage med ud på terrassen. Så får du gavn af den friske luft og solens stråler, samtidig med at du træner dig til en bedre kondition. Skal du på ferie, kan du jo også tage den med dig under armen eller rettere med i bilen. For lidt fylder den jo trods alt. Har du planer om at gøre det ofte, så overvej at købe de simple, lette og sammenklappelige modeller. Men så er der heller ingen undskyldninger for at lade den blive hjemme.

Relaterede artikler

guide til løbesko
Løbebånd Guide
En guide til at finde de perfekte løbesko
Bedste Maxfit Romaskine
Romaskine Guide
Maxfit romaskine Guide – Er en Maxfit romaskine den rette for dig?
Kilberry motionscykel
Motionscykel Guide
Kilberry motionscykel – Populære motionscykler til hjemmet
Tomahawk spinningcykel
Spinningcykel Guide
Tomahawk spinningcykel – Spinningscyklen til folk med ambitioner
Maxfit motionscykel
Motionscykel Guide
Maxfit motionscykel – Find din favorit blandt de bedste
kilberry løbebånd
Løbebånd Guide
Kilberry løbebånd – Find det bedste løbebånd, du kan investere i
Titan motionscykel tilbud
Motionscykel Guide
Titan motionscykel Guide – Her er de oplagte valg til alle behov
titan spinningcykel guide
Spinningcykel Guide
Titan Spinningcykel – En god kombination af kvalitet og økonomi
Technogym løbebånd
Løbebånd Guide
Technogym Løbebånd – Få de bedste funktioner
bedste titan løbebånd
Løbebånd Guide
Titan løbebånd – Et godt supplement til udendørs løb
Romaskine Guide
Kettler romaskine – Hvilken modstand er den bedste?
bedste titan crosstrainer
Crosstrainer Guide
Titan Crosstrainer – Find det rette valg for dig