• Kondition
 • ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Air bike Guide

Vi har samlet alt den vigtigste viden om Air Bikes, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik, og finde den bedste til lige præcis dit behov. Vi guider dig til nogle af de bedste på markedet til forskellige behov og priser. Læs vores store guide og bliv meget klogere på dit valg.

En air bike er en stationær cykel, hvor cyklens hjul er blevet erstattet med en ventilator. Belastningen sker således gennem denne ventilator på cyklen, og jo hurtigere du kører, jo højere modstand giver ventilatoren. En air bike kaldes også af nogle for en fancykel.

Air bikes har været på markedet siden 1970’erne. Dog forsvandt de mere og mere fra fitnesscentrene på grund af nye teknologiske maskiner. Heldigvis er air bikes blevet populære igen, og det skyldes særligt introduktionen af krævende sportsgrene såsom crossfit, kickboksning og MMA. Dyrker du en af disse sportsgrene, eller foretrækker du blot træning med høj intensitet, er en air bike det perfekte træningsredskab. Her er nogle af de bedste modeller vi har fundet til forskellige behov:

Bedst til prisen

Spirit AB900 Air Bike

Solid opbygning

ODIN A10 Airbike Assault Bike

Fordelene ved en air bike

Der er mange fordele ved en air bike. Først og fremmest får du trænet hele din krop med en air bike. De fleste fitnessmaskiner fungerer på den måde, at de isolerer en kropsdel, og dette er ikke optimalt. Med en air bike træner du ikke kun dine ben, men også armene, ligesom bevægelserne mellem under- og overkroppen bliver stabiliseret.

Er du vant til at træne på en spinning- eller en traditionel motionscykel, er der primært fokus på underkroppen, mens du træner. Med en air bike er du garanteret, at din overkrop også får en god og effektiv træning. Det er derfor, at mange sammenligner en air bike med en crosstrainer frem for en spinningcykel eller en traditionel motionscykel, da du får bevægelse i hele kroppen.

Opnå en mere simpel træning med en air bike

Der er mange, der finder de traditionelle træningsmaskiner i fitnesscentrene vanskelige at anvende, da de er udstyret med en lang række justeringer og funktioner. Derfor ender mange med at give op på disse maskiner igen, da man ikke ved, hvor høj en modstand maskinen skal indstilles med, for at der kan opnås et godt og effektivt resultat.

Disse mange bekymringer og problematikker undgår du med en air bike. En air bike gør din træning mere simpel, da du ganske enkelt opnår en hårdere træning med sværere modstand, jo mere du giver af dig selv. Alle vil derfor kunne finde ud af at anvende en air bike, og det er blandt andet på grund af dette, at maskinen er blevet så populær i løbet af de sidste par år.

Aktiver alle kroppens muskler på samme tid

En air bike er på mange måder mere overlegen sammenlignet med andre træningsmaskiner såsom en crosstrainer, et løbebånd, en spinning- eller motionscykel. Det skyldes, at du har mulighed for at aktivere alle kroppens muskler på én og samme tid, da du både skal skubbe og trække i håndtagene, mens du træder i pedalerne. Flere og flere danske forhandlere har fået øjnene op for, hvor effektive air bikes er, hvorfor du sagtens kan finde et stort udvalg af modeller i høj kvalitet.

Det særlige ved en air bike er desuden, at den kan anvendes af alle aldersgrupper. Hvad end man er ung eller gammel, kan man sagtens investere i en air bike og få masser af udbytte i form af:

 • Øget kalorieforbrænding
 • Forbedret udholdenhed
 • Forbedret hjertekar-kredsløb
 • Sænket blodtryk.

Du opnår derfor mange fordele ved at træne på en air bike, hvorfor der bestemt er tale om en yderst effektiv træningsmaskine, alle vil kunne få glæde af.

Assault air bike giver dig en effektiv udholdenhedstræning

Ved at vælge en air bike er du garanteret en effektiv udholdenhedstræning, da du har mulighed for at presse dig selv til det yderste. I og med at denne træningsform er så effektiv, kan du ikke undgå, at der vil komme en stor belastning på maskinen. Af denne årsag kan du med fordel vælge en air bike med et kraftigt stel. ODIN A10 Airbike Assault er netop bygget på et kraftigt stel, og det betyder, at den kan klare en brugervægt på helt op til 150 kilo.

Solid opbygning

ODIN A10 Airbike Assault Bike

Assault air bike

Denne ODIN A10 assault bike er bygget op af et kraftigt stel. Det bevirker at den kan klar en brugervægt på helt op til 150 kg.

Selve cyklen står rigtig godt fast til underlaget, og du kan derfor give den fuld gas i træningen uden frygt for at den rykker sig.

Når du vælger en air bike med et stel, der er så kraftigt, kan du sagtens give den maksimal gas, da den står godt fast på underlaget. Endvidere er den udstyret med en ekstrakraftig remdrift, og dette er derfor et rigtig godt bud for dig, der søger en robust Assault air bike. Det skal tilmed nævnes, at du ved valg af denne air bike kan følge med i din træning via den smarte computer, der viser dig:

 • Tid
 • Watt
 • Hastighed
 • Distance
 • Kalorier
 • Puls
 • RPM (runder i minuttet).

Modstanden på air bikes er luftmodstand, som du muligvis kender fra romaskiner. Fordelen ved dette er, at du opnår en naturlig modstand. Det vil sige, at du oplever hård modstand, når du står stille, mens modstanden bliver mindre, når du er oppe i fart. Du får virkelig trænet din udholdenhed på en air bike, når farten skal holdes oppe over længere tid.

Et eksklusivt træningsredskab, der får musklerne til at brænde

Assault air bikes er udtænkt af førende fitness- og sportsingeniører, og herudover er den hele tiden under forbedring med hjælp fra blandt andet atleter, terapeuter og trænere. Der er derfor tale om et eksklusivt træningsredskab, der med garanti vil få dine muskler til at brænde. Hvad end du er en erfaren motionist eller nybegynder, er Assault air bike den ideelle maskine til både cross- og konditræning.

Assault air bike sikrer, at du ikke kun træner den anaerobe og aerobe kondition, men at du samtidig styrker dine muskler, og det skal tilmed nævnes, at den stimulerer dit stofskifte. Ved hjælp af denne kan du opnå en højintensitetstræning af hele kroppen, som samtidig skåner dine led på grund af de flydende bevægelser.

En oplagt maskine for alle, der foretrækker krævende træningsformer

Air bikes er et uundværligt træningsredskab i hvilket som helst fitnesscenter eller motionsrum. Den dynamiske luftmodstand gør, at du kan blive udfordret, mens du træner. Det smarte ved en air bike er desuden, at du får mere modstand, jo mere du presser dig selv. Spirit AB900 Air Bike giver dig en god og effektiv træning af kroppens muskulatur. Af denne årsag er den perfekt for dig, der foretrækker krævende træningsformer såsom HIIT-træning og intervaltræning.

Bedst til prisen

Spirit AB900 Air Bike

air bike

Denne simple og klassiske airbike får du alle de nødvendige funktioner du skal bruge til en solid omgang træning på air bike. Du får den til en god pris, så den er oplagt til hjemmetræningen.

Air biken kommer med dynamisk luftmodstand og giver den nødvendige udfordring i træningen.

Det smarte ved air bikes er desuden, at de nemt kan tilpasses efter den enkelte bruger. Det gør sig også gældende med denne air bike fra Spirit, som du nemt kan tilpasse ved hjælp af indstillingerne på cyklen. Den har desuden et kompakt og simpelt design, der gør, at du nemt kan få plads til den, og den kan desuden rykkes rundt ved hjælp af cyklens forreste hjul.

Styrker konditionen og øger muskelmasse og fedtforbrænding

Det er bestemt ikke alle mennesker, der ligefrem nyder udholdenhedstræning. Kan du nikke genkendende til dette, bør du bestemt overveje en air bike. Med denne er du garanteret en effektiv cardiotræning, der kan være overstået efter blot 10 til 15 minutter. Foretrækker du derfor en hård intervaltræning, er en air bike et oplagt valg.

Airbike – The Beast styrker ikke kun din kondition, men den øger samtidig både din muskelmasse og fedtforbrænding. Såfremt du træner med høj puls, vil du kunne fortsætte din fedtforbrændingsproces i hele 30 minutter efter endt træning.

Det skyldes den høje intensitet, som cyklen giver dig. Endvidere er denne air bike meget støjsvag, da den har en rem frem for en kæde, og du får desuden optimal komfort og siddestilling ved hjælp af de ergonomiske håndtag. Du kan desuden både træne bi- og triceps på grund af modellens to forskellige grebsmuligheder.

Bedst til prisen

Airbike - The Beast

bedste air bike

Med denne air bike får du høj kvalitet, og er et oplagt valg til mange behov som f.eks. hjemmet, atleten, den personlige træner eller CrossFit centret.

Der er minimal vedligeholdelse, og derfor lige til at gå til. The Beast Air Biken bruger en rem, hvilket er meget lydsvagt i forhold til kæder. Alt i alt et godt valg til prisen.

Indstil dit helt eget træningsprogram

Modellen The Beast kræver minimal vedligeholdelse, og den er desuden bygget i kraftige materialer af høj kvalitet. Den står stabilt på underlaget, også selvom du træner med høj intensitet, da den har en egenvægt på kun 69 kilo. Ved hjælp af den specialdesignede træningscomputer kan du tilmed indstille dit helt eget intervaltræningsprogram, der passer til dine ønsker og behov. Computeren viser blandt andet dit kalorieforbrug, din distance, tid og hastighed.

Endelig er computeren udstyret med en indbygget pulsmodtager. Det giver dig mulighed for at følge din puls under træningen ved hjælp af et smart pulsbælte.

Vælg en air bike udstyret med en rem

Vi anbefaler generelt, at du altid vælger en air bike, der er udstyret med en rem. Som tidligere nævnt larmer en rem mindre sammenlignet med en kæde, og en cykel med rem kan desuden bruges af flere, ligesom du vil få en mere blød træning på cyklen. Sammenlignet med kædetræk kræver en rem desuden ikke meget i forhold til vedligeholdelse.

Du skal tilmed være opmærksom på, hvor meget modellen er i stand til at bære. Der kan nemlig være stor forskel på, hvad en air bike maksimalt kan klare i forhold til brugervægt. For at få mest muligt ud af din træning er det vigtigt med en air bike, der er stabil, og som du føler dig sikker på. På den måde kan du presse dig selv til det yderste uden at skulle bekymre dig om, hvorvidt cyklen pludselig vælter.

Det bør du være særligt opmærksom på

Der er en række forhold og aspekter, du med fordel kan tage højde for i forbindelse med valg af den rette air bike for dig. Disse er blandt andet:

 • Kvalitet
 • Pris
 • Funktioner
 • Indstillingsmuligheder.

Når du skal vælge en air bike, bør du vælge en model af høj kvalitet. På den måde er du garanteret en robust model, der vil kunne holde de næste mange år. Her er det blandt andet vigtigt, at du vælger en model med et kraftigt stel og en kraftig rem. Ved valg af en model i høj kvalitet skal du selvfølgelig regne med, at dette afspejler sig i prisen. Dog kan du i dag sagtens finde en air bike, der både er holdbar og robust til en fordelagtig pris.

Hvilke funktioner skal en air bike have?

Du kan også med fordel overveje, hvilke funktioner din nye air bike skal have. Eftersom det i dag er muligt at finde et forholdsvis stort udvalg af air bikes til hjemmetræning, kan du med garanti finde en model, der har samme omfang af funktioner som modellerne i dit lokale fitnesscenter.

Der er tilmed mange, der drager stor nytte af at kunne følge med i deres træning ved hjælp af de smarte computerfunktioner. Vil du gerne kunne se din puls, distance og hastighed, mens du cykler, skal du naturligvis vælge en model, der har disse funktioner. Der findes tilmed air bikes, der muliggør forindstillede træningsvarianter. På den måde kan du nemmere tilpasse din træning efter dine individuelle behov. Ønsker du at måle din puls under træningen på en air bike, skal du købe et brystbælte separat.

Vælg en model, du kan indstille efter din krop

Endelig er det afgørende for din træning, at du vælger en air bike, du har mulighed for at indstille efter din krop. Derfor er indstillingsmulighederne meget vigtige at være opmærksom på ved valg af en air bike. Vælg eksempelvis en model, hvor du kan indstille sadlen, da du på den måde undgår skader. Det handler således om at finde en air bike, der formår at leve op til alle dine behov og ønsker. For nogle er det den lave pris, der er afgørende, mens det for andre er kvaliteten eller funktionerne på cyklen.

Er du stadig i tvivl om, hvilken air bike der passer bedst til dig, kan du med fordel tage forbi en fysisk forretning, hvor du kan afprøve de forskellige modeller. Selvom du vælger en air bike, du kan indstille i forhold til håndtagenes længde eller cyklens højde, vil der altid være nogle modeller, som passer bedre sammenlignet med andre. Oftest ved man ikke, hvilken model der lever op til ens specifikke krav og ønsker, før man får modellen afprøvet på egen krop.

Find air bikes hos kvalitetsforhandlere

En air bike er den ultimative træningsmaskine for dig, der foretrækker højintensitetstræning. Maskinen kræver fulde kropsbevægelser, hvorfor du opnår en effektiv totaltræning med høj puls. En air bike er dog ikke kun begrænset til dig, der foretrækker en hård og hurtig træning med høj intensitet. Du kan sagtens træne ved et langsommere og mere roligt tempo over en længere tidsperiode, hvilket også vil give dig en god udholdenhedstræning.

Du har mulighed for at finde air bikes hos flere kvalitetsforhandlere, hvor du tilmed er garanteret en fordelagtig pris samt god service. Du kan blandt andet finde de populære air bikes hos Apuls.dk, Abilicaonline.dk og Fitnessgruppen.dk, så du altid er garanteret en effektiv træning.

Relaterede artikler

guide til løbesko
Løbebånd Guide
En guide til at finde de perfekte løbesko
Bedste Maxfit Romaskine
Romaskine Guide
Maxfit romaskine Guide – Er en Maxfit romaskine den rette for dig?
Kilberry motionscykel
Motionscykel Guide
Kilberry motionscykel – Populære motionscykler til hjemmet
Tomahawk spinningcykel
Spinningcykel Guide
Tomahawk spinningcykel – Spinningscyklen til folk med ambitioner
Maxfit motionscykel
Motionscykel Guide
Maxfit motionscykel – Find din favorit blandt de bedste
kilberry løbebånd
Løbebånd Guide
Kilberry løbebånd – Find det bedste løbebånd, du kan investere i
Titan motionscykel tilbud
Motionscykel Guide
Titan motionscykel Guide – Her er de oplagte valg til alle behov
titan spinningcykel guide
Spinningcykel Guide
Titan Spinningcykel – En god kombination af kvalitet og økonomi
Technogym løbebånd
Løbebånd Guide
Technogym Løbebånd – Få de bedste funktioner
bedste titan løbebånd
Løbebånd Guide
Titan løbebånd – Et godt supplement til udendørs løb
Romaskine Guide
Kettler romaskine – Hvilken modstand er den bedste?
bedste titan crosstrainer
Crosstrainer Guide
Titan Crosstrainer – Find det rette valg for dig